Jos Käynnistä-valikko, Kauppa ja Sovellukset eivät toimi Windows 10:ssä ja 11:ssä

Ongelman korjaaminen Windows 10:ssä tai Windows 11:ssä, jos Käynnistä-valikko, haku, Edge ja muut sovellukset eivät enää toimi

Vaikka Windows on edistynyt paljon viime vuosina, ongelma on aina nurkan takana ja voi vaikuttaa jopa Windowsin tärkeimpiin toimintoihin, kuten Käynnistä-valikkoon, oletussovelluksiin ja Storen käynnistämiseen.

Näiden ongelmien ratkaiseminen saattaa aluksi tuntua vaikealta, mutta onneksi Microsoft on sisällyttänyt käyttöjärjestelmään tehokkaita järjestelmiä Palauta puuttuvat tai vaurioituneet Windows-komponentit ilman koko järjestelmän alustamista.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka korjata ongelmia Käynnistä-valikon, haun, Edge-selaimen ja muiden järjestelmäsovellusten kanssa, jotka eivät enää toimi Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä, kahdessa Microsoftin tukemassa nykyaikaisessa käyttöjärjestelmässä.

1) Käytä vianmääritysohjelmaa

Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä voimme ratkaista järjestelmäkomponenttien virheet (Käynnistä, Edge, valikko ja niin edelleen) käyttämällä ongelmien karttoittaminenjosta tulee sillä välin erittäin tarkka ja tehokas tämäntyyppisten ongelmien ratkaisemisessa.

Vianmäärityksen käyttäminen Windows 11:ssä painamme näppäinyhdistelmää VOI + I näppäimistöllä, avaamme merkinnän asetuksetmennään valikkoon Järjestelmäjatkamme Ongelmien karttoittaminen ja lopuksi avaamme valikon Muut vianmääritysohjelmat; tästä valikosta painamme kohteiden vieressä olevaa Suorita-painiketta Windows Store -sovellukset, Haku ja indeksointi Ja Ohjelmien yhteensopivuuden vianmääritys.

Vianmäärityksen käyttäminen Windows 10:ssä painetaan VOI + I näppäimistöllä, siirrytään valikkoon Päivitys ja tietoturvapainamme valikkoa Ongelmien karttoittaminennapsauta kohdetta Muita vianetsintätyökaluja ja käynnistä siihen liittyvät työkalut Windows Store -sovellukset, Haku ja indeksointi Ja Ohjelmien yhteensopivuuden vianmääritys.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa Windowsin vianmäärityksen käyttäminen.

2) Palauta Käynnistä-valikko ja Microsoft Edge

Jos ongelmat johtuvat Käynnistä-valikosta (se ei käynnisty tai on täysin tyhjä) tai Microsoft Edge -järjestelmäselaimesta, voimme ratkaista ongelman nopeasti sulkemalla Käynnistä-valikon prosessin ja lataamalla Microsoft-selaimen uudelleen (poistamatta sitä) .

Palauta Käynnistä-valikko painamalla CTRL+ALT+DEL valitse ääni näppäimistöltä Toiminnan hallintajatkamme Lisätietoja (jos olemassa), tunnistamme kutsutun prosessin alkaanapsauta sitä hiiren kakkospainikkeella, napsauta sitä Lopeta prosessi ja käynnistä tietokone uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Palauttaaksemme Microsoft Edgen lataamme selaimen uudelleen osoitteesta Microsoftin virallinen verkkosivustokäynnistämme suoritettavan tiedoston, noudatamme ehdotettuja vaiheita ja lopuksi käynnistämme järjestelmän uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

3) Luo uusi käyttäjä

Temppu, johon liittyy uuden paikallisen käyttäjän luominen se on usein aliarvioitu, mutta se voi olla ratkaiseva ongelmien ratkaisemisessa yksinomaan käyttäjätiliimme linkitetyissä Start-, Edge- ja Store-sovelluksissa.

Jatkamiseksi painamme VOI + I näppäimistöllä, siirrytään valikkoon Tilitjatkamme Perhe ja muut käyttäjätjatkamme Lisää toinen käyttäjä tähän tietokoneeseenvalitsemme kohteen Minulla ei ole tämän henkilön kirjautumistietojanapsautamme Lisää käyttäjä ilman Microsoft-tiliävalitaan käyttäjätunnus testausta varten (sekin on hyvä Testata) ja paina Seuraava ilman salasanaa.

Nyt ei jää muuta kuin testata uutta käyttäjää painamalla CTRL+ALT+DEL näppäimistöllä napsauttamalla Vaihda käyttäjää ja valitsemalla kokeilutilin.

Jos uudessa käyttäjässä Start ja muut järjestelmäsovellukset toimivat ongelmitta, voimme "siirtää" vanhan tilimme, kirjautua uudelleen Microsoftiin ja poistaa vaurioituneen tilin ohjeiden mukaisesti. opas käyttäjätilien hallintaan Windows 10:ssä ja 11:ssä.

4) Käytä SFC:tä palautukseen

Jos tähän mennessä käytetyt temput eivät ole toimineet, järjestelmätiedostojen vauriot ovat erittäin vakavat ja vaativat perusteellisen tutkimuksen. Tätä tarkoitusta varten meidän on avattava a komentokehote järjestelmänvalvojan oikeuksillamikä ei ole helppoa, jos Käynnistä-valikko ei toimi kunnolla.

Avaa järjestelmänvalvojan kehote painamalla CTRL+ALT+DEL paina ylös Toiminnan hallintajatkamme Lisätietoja (jos olemassa), napsauta yläreunassa Tiedosto -> Suorita uusi tehtäväkirjoitetaan cmd kentällä, levitetään sanaa Luo tehtäviä järjestelmänvalvojan oikeuksilla ja paina lopuksi OK.

Käynnistämme kehotteen sisällä seuraavan komennon:

sfc /scannow

ja odotamme skannauksen loppua; Jos järjestelmätiedostoja on vaurioitunut, komento palauttaa ne käyttämällä järjestelmän välimuistia tai käyttöjärjestelmän alkuperäisessä asennuksessa olevien tiedostojen kopioita.

5) Käytä DISM-ohjelmaa palautukseen

Jos SFC-komento ei ratkaise ongelmia Käynnistä-valikon, sovellusten ja Microsoft Edgen kanssa, voimme luottaa toiseen erittäin tehokkaaseen palautukseen omistettuun hallintatyökaluun: DISM.

Käynnistä tämä työkalu varmistamalla, että tietokone on yhteydessä Internetiin, avaamalla komentokehote järjestelmänvalvojan oikeuksilla (kuten edellisessä luvussa) ja kirjoittamalla seuraava komento:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /ScanHealth

Tämä komento alkaa etsiä vaurioituneita järjestelmätiedostoja ja tarkistaa käyttöjärjestelmän kaikki alueet; skannauksen lopussa (joka voi kestää yli 10 minuuttia) käynnistämme seuraavan komennon:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

aloittaaksesi vaurioituneiden järjestelmätiedostojen skannauksen ja palauttamisen käyttämällä Microsoftin palvelimia ladataksesi uudet versiot palautettavista tiedostoista. Tämä prosessi voi olla myös erittäin pitkä: sinun tarvitsee vain odottaa skannauksen päättymistä, käynnistää järjestelmä uudelleen ja tarkistaa, että kaikki toimii oikein.

Johtopäätökset

Jos mikään yllä olevista vihjeistä ja temppuista ei ole ratkaissut Start-, Edge-, Store- ja Store-sovellusten ongelmia, ei jää muuta kuin aloittaa palautusprosessi käyttämällä uusin kokoonpano toimii varmasti tai käyttämällä automaattinen palautusjärjestelmä sisältyy Windows 10:een ja Windows 11:een (joka palauttaa järjestelmän ja säilyttää henkilökohtaiset tiedostosi).

Tältä osin kehotamme sinua lukemaan oppaamme kuinka käyttää järjestelmän palautusta Windows 10:ssä ja 11:ssä ja miten palauta Windows uudella asennuksella menettämättä henkilökohtaisia ​​tietoja.

Indeksi
  1. 1) Käytä vianmääritysohjelmaa
  2. 2) Palauta Käynnistä-valikko ja Microsoft Edge
  3. 3) Luo uusi käyttäjä
  4. 4) Käytä SFC:tä palautukseen
  5. 5) Käytä DISM-ohjelmaa palautukseen
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up