Mitä Windowsin suojauspainike tekee ja kuinka sitä käytetään

Windowsin suojauspainike on fyysinen painike joissakin Windows-tableteissa, jonka avulla voit siirtyä kirjautumisvalikkonäyttöön ilman näppäimistöä. Se toimii samalla tavalla kuin jos painaisit Ctrl + Alt + Del pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Jos painike on käytettävissä tabletissasi, sen pitäisi olla oletusarvoisesti käytössä.

Hyvä tietää: eikö Windows-avain toimi tarkoitetulla tavalla? Opi korjaamaan se.

Indeksi
  1. Mikä on Windowsin suojauspainikkeen tarkoitus
  2. Käytä Windowsin suojauspainiketta tableteissa
  3. Ota tablettien suojauspainike käyttöön tai poista se käytöstä
  4. Käytä Windowsin suojauspainiketta työpöydällä
  5. Ota käyttöön/poista käytöstä Windowsin suojauspainike työasemilla
  6. Mainosta laitteen suojausta

Mikä on Windowsin suojauspainikkeen tarkoitus

Helpoin tapa ymmärtää Windowsin suojauspainike on ajatella sitä kuin älypuhelimen lukituksen avauspainiketta. Se on fyysinen painike, jota painettaessa pääset kirjautumisnäyttöön. Älypuhelimessa se vie sinut lukitusnäyttöön syöttämään salasanasi.

Painike tarjoaa ylimääräisen suojaustason tableteissa, joissa ei ole ulkoista näppäimistöä. Turvallinen huomiojärjestys (SAS) edellyttää käyttäjänimen/salasanan syöttämistä, aivan kuten kirjautuisit sisään pöytätietokoneeseen.

Koska pöytäkoneet ja kannettavat tietokoneet on suunniteltu toimimaan fyysisen näppäimistön kanssa, sisäänkirjautuminen on yksinkertaista. Tablet-laitteissa näyttönäppäimistö ei lataudu ennen kirjautumisnäyttöä.

Ratkaisu on Windowsin suojauspainike, joka käynnistää suojausprosessin ja tarjoaa näppäimistön käyttäjänimen/salasanan syöttämiseen. Pohjimmiltaan se tarjoaa sinulle saman tietoturvatason kuin tavallinen PC. Paina tätä fyysistä näppäintä milloin tahansa lukitaksesi tablet-laitteen ja palataksesi kirjautumisnäyttöön.

Tiedoksi: tarkista nämä tietosuoja-asetukset, jotka sinun pitäisi tietää Windowsissa.

Käytä Windowsin suojauspainiketta tableteissa

Ennen kuin jatkat, ota huomioon, että kaikissa Windows-tableteissa ei ole Windowsin suojauspainiketta. Joissakin tableteissa se on näppäinyhdistelmä ja yksi erillinen painike. Jos sinulla on vaikeuksia löytää painiketta, katso lisätietoja tablet-laitteen käyttöoppaasta.

Useimmissa Windows-tableteissa, joissa on Windowsin suojauspainike, se on jo käytössä. Sinun pitäisi nähdä käynnistyksen aikana näyttö, jossa sinua pyydetään kirjautumaan sisään painamalla Ctrl + Alt + Del tai Windowsin suojauspainiketta. Näytössä voi näkyä vain painike kirjautumisvaihtoehtona laitteesta riippuen.

Fyysinen painike näyttää yleensä pieneltä ikkunalta, lukolta tai avaimelta. Se voi sijaita laitteesi sivuilla tai takana.

Esimerkiksi alla olevassa kuvassa tämän HP Compaq -tabletin Windowsin suojauspainike on vain pieni näppäin, jota painat kynällä tai paperiliittimellä. Muissa laitteissa se voi näyttää samalta kuin näppäimistösi Windows-näppäin.

Kuvan lähde: HP

Joissakin tapauksissa tablettisi saattaa vaatia Windowsin suojauspainikkeen + virtanäppäimen tai äänenvoimakkuuden +/- -näppäimien painamista. Se vaihtelee todella paljon valmistajien välillä.

Kärki: tiesitkö, että voit estää sovellusten siirtymisen verkkoon Windowsissa? Lue tämä opas saadaksesi lisätietoja.

Ota tablettien suojauspainike käyttöön tai poista se käytöstä

Jos painike ei toimi tai haluat poistaa sen käytöstä, voit tehdä tämän tablet-laitteen asetuksista. Huomaa, että alla olevat vaiheet vaihtelevat laitteen mukaan. Esimerkiksi Windows-tabletissamme ei ole asetusta painikkeen poistamiseksi käytöstä.

Napauta Käynnistä -> Asetukset -> Ohjauspaneeli.

Mene Mobiili-PC -> Tablet PC -asetukset. Joidenkin tablettien kohdalla sinun on ehkä siirryttävä suoraan osoitteeseen Tablet PC -asetukset.

Avata Painikkeet -> Painikeasetuksetja napauta sitten Windowsin suojaus ja valitse Muuttaa.

Lopuksi valitse Ei mitään in Lehdistö luettelo poistaaksesi painikkeen käytöstä. Napauta OK tallentaaksesi asetukset. Jos haluat ottaa painikkeen uudelleen käyttöön, vaihda kohtaan Kirjautua sisään.

Käytä Windowsin suojauspainiketta työpöydällä

Kannettavissa tietokoneissa ja pöytätietokoneissa ei ole fyysisiä Windowsin suojauspainikkeita. Sen sijaan pääset kirjautumisvalikkoon painamalla Ctrl + Alt + Del. Laitteesta riippuen saatat joutua käyttämään myös tätä näppäimistöyhdistelmää, kun tietokoneesi käynnistyy päästäksesi kirjautumisnäyttöön.

Jos haluat mieluummin näppäinyhdistelmän lukitsemaan näytön ja viemään sinut suoraan kirjautumisikkunaan, voit tehdä tämän useilla tavoilla. Voit myös noudattaa alla olevia ohjeita poistaaksesi tämän, jos haluat.

Kärki: jos saat Paikallisen turvallisuusviranomaisen suojaus on pois päältä virheen tietokoneessa, katso, mitä tehdä sen poistamiseksi järjestelmästäsi.

Ota käyttöön/poista käytöstä Windowsin suojauspainike työasemilla

Pöytätietokoneissa ja kannettavissa tietokoneissa se on hieman monimutkaisempaa kuin vain fyysisen Windowsin suojauspainikkeen kytkeminen päälle/pois. Jos käytät verkkotietokonetta, sinulla ei ehkä ole oikeutta muuttaa mitään käyttäjän kirjautumisprosessissa. Henkilökohtaisissa tietokoneissa sinulla pitäisi olla lupa, kunhan käytät järjestelmänvalvojan tiliä.

Rekisterieditori

Paina Win + R, kirjoita regedit.exe ja paina OK. Siirry seuraavalle polulle:

Tietokone\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Oikealla painikkeella Poista CAD käytöstäja valitse Muuttaa. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, sinun on käytettävä toista tapaa ottaaksesi käyttöön tai poistaaksesi Ctrl + Alt + Del.

Muuta Arvotiedot to 0 ottaaksesi suojausavainyhdistelmän käyttöön tai muuttaaksesi sen muotoon 1 poistaaksesi sen käytöstä.

Lehdistö OK tallentaaksesi muutokset ja poistua rekisterieditorista. Käynnistä tietokoneesi uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Ryhmäkäytäntöeditori

Jos käytössäsi on Windows Home Edition, sinun on ehkä otettava paikallinen ryhmäkäytäntöeditori käyttöön ennen tämän menetelmän jatkamista. Jos saat virheilmoituksen yrittäessäsi avata editoria, ota se käyttöön ja yritä uudelleen. Jos se ei vieläkään toimi, sinulla ei ehkä ole järjestelmänvalvojan oikeuksia tililläsi.

Paina Win + R ja kirjoita gpedit.msc. Lehdistö OK avataksesi ryhmäkäytäntöeditorin.

Laajentaa Windows-asetukset -> Suojausasetukset -> Paikalliset käytännöt.

Valitse Turvallisuusvaihtoehdot. Vieritä alas oikeanpuoleisessa ruudussa ja kaksoisnapsauta Interaktiivinen kirjautuminen: Älä vaadi näppäinyhdistelmää CTRL+ALT+DEL.

Valitse Liikuntarajoitteinen ottaaksesi näppäinyhdistelmän käyttöön. Valitse Käytössä tai jätä asetus sellaiseksi Ei määritelty poistaaksesi sen käytöstä. Klikkaus Käytä tallentaaksesi asetukset.

Kärki: katso kuinka voit varmuuskopioida paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin asetukset Windowsissa.

netplwiz

Viimeinen tapa on käyttää netplwiz-komentoa, jonka avulla voit muokata käyttäjätilejä ottaaksesi käyttöön tai poistaaksesi Ctrl + Alt + Del Windows Security -toiminnon.

Paina Win + R ja kirjoita netplwiz. Klikkaus OK avataksesi Käyttäjätili-ikkunan.

Valitse Pitkälle kehittynyt -välilehti. Tarkista Vaadi käyttäjiä painamaan Ctrl+Alt+Delete ruutuun ottaaksesi suojaustoiminnon käyttöön. Tai poista se käytöstä poistamalla valinta. Jos laatikko on harmaana, sinulla ei ole lupaa muuttaa tätä.

Mainosta laitteen suojausta

Windowsin suojauspainike lisää ylimääräistä suojaustasoa ja pakottaa sinut kirjautumaan sisään ennen tabletin, kannettavan tietokoneen tai pöytätietokoneen käyttöä. Jos käytät Windows Defenderiä pitääksesi tietokoneesi turvallisempana, opi käyttämään sitä komentokehotteesta. Tai jos Windowsin suojaus ei toimi oikein, katso kuinka korjata se.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up