OneDriven Personal Vaultin määrittäminen ja käyttäminen Windowsissa

Onko sinulla arkaluonteisia tiedostoja Windows-tietokoneellasi? Sen sijaan, että säilytät ne kiintolevylläsi, voit tallentaa ne Microsoftin OneDrive-palvelun tarjoamaan Personal Vaultiin. Voit käyttää holvia helposti verkkoselaimella, mobiilisovelluksella tai Windows-tietokoneellasi tässä opetusohjelmassa kuvatulla tavalla.

Kärki: arvostatko yksityisyyttä verkossa? Tässä ovat parhaat Chrome-laajennukset, jotka auttavat sinua pysymään turvassa selaamisen aikana.

Mikä on henkilökohtainen holvi?

Personal Vault on Microsoft OneDriven suojattu kansio, jota voi käyttää vasta henkilöllisyytesi vahvistamisen jälkeen. Vahvistusmenetelmä voi olla sormenjälki, PIN-koodi, kasvotunnus tai todennuskoodi, joka lähetetään sinulle sähköpostitse tai tekstiviestillä. Tämän ylimääräisen suojakerroksen ansiosta on turvallista käyttää Personal Vaultia tärkeiden tiedostojesi tallentamiseen, jotka sisältävät arkaluonteisia tai henkilökohtaisia ​​tietoja.

OneDrive-holvin avulla voit esimerkiksi pitää passisi, ajokorttisi, sosiaaliturvakorttisi tai minkä tahansa muun virallisen henkilötietosi sisältävän henkilötodistuksesi turvassa.

Onko OneDrive Personal Vault ilmainen?

Jos olet OneDriven 100 Gt:n paketin tai 5 Gt:n perustilin tilaaja, voit tallentaa enintään kolme tiedostoa Personal Vaultiin, mutta voit tallentaa paljon enemmän tiedostoja, jos sinulla on Microsoft 365 Personal tai Family -tilaus.

Huomautus: OneDrive Personal Vault ei ole saatavilla organisaatiotileille, kuten koulun tai työpaikan tileille.

Kuinka ottaa Personal Vault käyttöön OneDrivessa

Sinun on otettava holvi käyttöön, jotta voit käyttää sitä. Katsotaanpa, kuinka pääset OneDrive Personal Vaultiin Windows-tietokoneellasi.

 1. Napsauta Windows-tietokoneen ilmoitusalueella olevaa OneDrive (pilvi) -kuvaketta.
 1. Napsauta "OneDrive – Personal" -ponnahdusikkunassa "Asetukset" -kuvaketta ja valitse vaihtoehtoluettelosta "Unlock Personal Vault".
 1. Sinua pyydetään määrittämään holvi ensimmäistä kertaa. Paina "Seuraava".
 1. Napsauta "Salli -> Kyllä" salliaksesi henkilökohtaisen varaston määrityksen.
 1. Odota muutama sekunti asennusta.
 1. Sinun on vahvistettava Microsoft-tilisi henkilöllisyys. Jos kaksivaiheinen todennus on määritetty kokonaan, voit hyväksyä kirjautumispyynnön käyttämällä Microsoft Authenticator -sovellusta. Muita vaihtoehtoja ovat mobiilisovelluksen vahvistuskoodi tai sähköpostiosoitteeseesi lähetetty vahvistuskoodi.
 1. Kun olet saanut koodin, syötä se ja napsauta "Vahvista" -painiketta.
 1. Saat ilmoituksen, jossa ilmoitetaan, että "Henkilökohtainen holvisi on valmis".

Kärki: jos käsittelet OneDrive-synkronointiongelmia, meillä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua ratkaisemaan ongelman hetkessä.

Tiedostojen tallentaminen Personal Vaultiin

Kun olet määrittänyt OneDrive Personal Vaultin, se pysyy lukitsemattomana 20 minuutin ajan. Tämän jälkeen kansio lukitaan automaattisesti. Voit avata sen uudelleen todennuksen jälkeen.

 1. Napsauta OneDrive-kuvaketta Windowsin ilmoitusalueella.
 2. Napsauta "OneDrive – Personal" -valintaikkunassa "Avaa kansio" -kuvaketta alareunassa.
 1. Tietokoneesi OneDrive-kansio avautuu, ja näet "Personal Vault" -kansion pikakuvakkeen.
 1. Kaksoisnapsauta pikakuvaketta avataksesi kansion ja todentaaksesi itsesi.
 2. Lisää haluamasi tiedostot, kuten käyttäisit tavallista kansiota.
 1. Jos holvi lukittuu ennen kuin lisäät kaikki tiedostot, avaa se käyttämällä Microsoft-todennussovellusta matkapuhelimellasi tai syöttämällä suojakoodi sähköpostiisi.

Huomautus: sormenjälkien tarkistamiseen tarvitset erikoislaitteiston, kuten Windows Hello -yhteensopivan laitteen, sormenjälkitunnistimen, valaistun infrapunatunnistimen tai muun biometrisen anturin.

OneDrive Personal Vaultin käyttäminen Webissä

Voit myös käyttää henkilökohtaista varastoasi verkossa. Tämä vaihtoehto on kätevä, kun haluat tarkastella tiedostoja jonkun toisen tietokoneella.

 1. Siirry millä tahansa selaimella kohtaan OneDrive-verkkosivusto ja kirjaudu sisään Microsoft-tililläsi, joka sisältää varaston.
 1. Kun olet tililläsi, näet Omat tiedostot -kohdassa Henkilökohtainen holvi -kansion.
 1. Jotta voit tarkastella varastosi sisältöä, sinun on jälleen kerran tunnistettava itsesi.

Kuinka muuttaa henkilökohtaisen holvin automaattisen lukituksen aikakatkaisu

Tarvitseeko sinun lisätä useita tiedostoja Personal Vaultiisi ja luulet, että 20 minuutin lukituksen aikakatkaisu on liian lyhyt? Voit muuttaa holvin automaattisen lukituksen aikaväliä.

 1. Käynnistä OneDrive ja napsauta oikealla olevaa rataskuvaketta ja valitse sitten "Asetukset".
 2. Vaihda "Tili"-välilehteen.
 1. Napsauta Henkilökohtaisen varaston alla olevaa pudotusvalikkoa nähdäksesi erilaisia ​​vaihtoehtoja, mukaan lukien 20 minuuttia (oletus), 1 tunti, 2 tuntia ja 4 tuntia. Valitse yksi mieltymystesi mukaan, vaikka suosittelemme pysymään oletusarvossa 20 minuuttia.

Kärki: tiesitkö, että Google Kuvissa on myös samanlainen vaihtoehto kuvien lukitsemiseen? Sitä kutsutaan lukituksi kansioksi. Käytä sitä seuraavasti.

Kuinka lukita henkilökohtainen holvi manuaalisesti

Automaattisen lukituksen lisäksi voit lukita henkilökohtaisen varastosi manuaalisesti aina tarvittaessa seuraamalla alla olevia ohjeita.

 1. Avaa OneDrive tietokoneellasi.
 2. Napsauta "Lukitse henkilökohtainen holvi" -painiketta lukitaksesi holvisi välittömästi.

Huomautus: näet "lukko"-painikkeen vain, kun holvin lukitus on avattu.

Kuinka poistaa OneDrive Personal Vault

Jos joskus et enää tarvitse Personal Vaultia, voit poistaa sen käytöstä käyttämällä OneDrivea verkosta.

 1. Kun olet kirjautunut OneDrive-tilillesi verkossa, napsauta "Asetukset -> Asetukset".
 1. Napsauta "Henkilökohtainen holvi" näytön vasemmassa reunassa.
 2. Napsauta Vahvista henkilöllisyytesi -painiketta ja suorita vahvistus loppuun noudattamalla näytön ohjeita.
 1. Kun henkilöllisyytesi on vahvistettu, napsauta Poista käytöstä -kohdan vieressä olevaa Poista käytöstä -vaihtoehtoa.
 1. Valitse "Poista käytöstä" uudelleen avautuvassa vahvistusikkunassa.

Muista, että jos teet tämän, kaikki OneDrive Personal Holviin tallennetut tiedostot ja kansiot poistetaan. Vaikka voit ottaa varaston uudelleen käyttöön, et voi palauttaa poistettuja tiedostoja itse varastosta. Kun kansio on poistettu käytöstä, voit ottaa sen uudelleen käyttöön vain verkosta.

Hyvä tietää: jos käytät Android-laitetta ja haluat pitää jotkin tiedostot piilossa tietosuojasyistä, lue, kuinka voit avata Turvakansion lukituksen puhelimessasi.

Usein Kysytyt Kysymykset

Ovatko tiedostoni turvassa Personal Vaultissa?

Joo. Vahvistuskoodin lisäksi voit ottaa käyttöön kaksivaiheisen todennuksen lisätäksesi toisen suojakerroksen holviin. Jos jaat laitteesi tai OneDrive-tallennustilapaketin, lisäsuojausominaisuus otetaan käyttöön, joten kukaan ei pääse käsiksi varastoisi ilman toista tekijää. Henkilökohtaiseen varastoisi tallennettuja tiedostoja ei myöskään voi jakaa suoraan jonkun kanssa tietojesi suojaamiseksi.

Voitko käyttää Personal Vaultia mobiililaitteella?

Joo. Tarvitset Microsoft OneDrive -sovelluksen Android tai iOS päästäksesi henkilökohtaiseen holviin. Lisäksi voit määrittää holvin suoraan älypuhelimeesi tietokoneen sijaan. Voit myös määrittää sormenjälkesi tai PIN-koodin vahvistamaan henkilöllisyytesi avataksesi henkilökohtaisen holvin mobiililaitteellasi.

Kuinka lisään Personal Vault -tilaa OneDrivessa?

Personal Holviin tallennetut tiedostot lasketaan mukaan OneDrive-tallennustilasopimukseesi. Esimerkiksi OneDrive Basic -paketti tarjoaa 5 Gt ilmaista tallennustilaa. Jos haluat lisätä tätä määrää ja samalla laajentaa Personal Vault -tilaa, sinun on ostettava lisää tallennustilaa Microsoftilta.

Microsoft 365 Personal -paketti tarjoaa yhteensä 1 Tt tallennustilaa, kun taas perhepaketti tarjoaa 6 Tt tallennustilaa. Tarkista Microsoft OneDrive -sivusto saadaksesi lisätietoja sen tallennustilasuunnitelmista ja hinnoittelusta.

Indeksi
 1. Mikä on henkilökohtainen holvi?
 2. Onko OneDrive Personal Vault ilmainen?
 3. Kuinka ottaa Personal Vault käyttöön OneDrivessa
 4. Tiedostojen tallentaminen Personal Vaultiin
 5. OneDrive Personal Vaultin käyttäminen Webissä
 6. Kuinka muuttaa henkilökohtaisen holvin automaattisen lukituksen aikakatkaisu
 7. Kuinka lukita henkilökohtainen holvi manuaalisesti
 8. Kuinka poistaa OneDrive Personal Vault
 9. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Ovatko tiedostoni turvassa Personal Vaultissa?
  2. Voitko käyttää Personal Vaultia mobiililaitteella?
  3. Kuinka lisään Personal Vault -tilaa OneDrivessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up