Muunna tekstitiedostot helposti PDF- tai eBook-muotoon Pandocin avulla

Sisään viimeinen artikkeli , olemme oppineet, kuinka Markdown voi nopeasti auttaa sinua tuottamaan puhtaan HTML: n käytettäväksi verkkosivustolla tai blogissa. Entä jos haluat myös tuottaa e-kirjan käyttäen samaa sisältöä kuin verkossa? Vaikka Markdown-työkalupakki on tarkoitettu verkkosisällön luomiseen, on olemassa toinen työkalu, jonka avulla voit ottaa Markdownin ja muuntaa sen OpenOffice / LibreOffice -asiakirjoiksi, PDF-tiedostoiksi tai jopa Kindle- tai muulle e-lukijalle sopiviksi e-kirjoiksi: Pandoc.

Pandoc-paketin asentaminen Ubuntu-järjestelmään on hyvin yksinkertaista seuraavalla komennolla:

sudo apt-get install pandoc

Asennuksen jälkeen voit käyttää Pandocia heti Markdownin sijaan HTML-koodin luomiseen seuraavalla komennolla:

pandoc -r markdown -w html -o *sunombredearchivo*.html *sunombredearchivo*.md

Syntaksi ja liput ovat seuraavat:

 • "-R" - lukemismuoto

 • "-W" - kirjoitusmuoto

 • "-O" - tuotoksen tiedostonimi

Yllä oleva komento lukee hinnanalennustiedoston ja tuottaa tiedoston HTML-muodossa samalla tiedostonimellä.

Yllä oleva esimerkki näyttää tiedoston HTML-muodossa, mutta voit käyttää Pandocia myös muiden tiedostomuotojen luomiseen.

Indeksi

  Asiakirjan avoin tekstimuoto (ODT)

  Jos sinun on vaihdettava asiakirjasi ihmisten kanssa, jotka käyttävät yleisempää toimistopakettia, kuten OpenOffice / LibreOffice tai Microsoft Office, voit muuntaa sen ODT-muotoon Pandocin avulla. Jos aiot tehdä tämän usein, on hyödyllistä määrittää malli etukäteen. Ensinnäkin, luo yksinkertainen asiakirja (kuten otsikko ja tekstirivi tai kaksi) Markdowniin ja muunna se ODT: ksi seuraavalla komennolla:

  pandoc -r markdown -w odt -o pandoctemplate.odt * tiedostonimi * .md

  Avaa sitten "pandoctemplate.odt" -tiedosto Open / LibreOffice -ohjelmassa muuttaaksesi merkkejä, välilyöntejä, marginaaleja jne. makusi mukaan. Varmista, että käytät tyylejä sen määrittämiseen - meillä on joitain yksityiskohtia tyylien käytöstä Tässä . Kun asiakirja on asetettu mieleisekseen, voit käyttää sitä mallina ODT-tiedostojen luomiseen Markdownista tulevaisuudessa lisäämällä sen yllä olevaan komentoon:

  pandoc -r markdown -w odt --reference-odt=pandoctemplate.odt -o *su nombre de archivo*.odt *su nombre de archivo*.md

  >.

  Kun muunnat hinnanalennustiedoston ODT: ksi, se alustetaan automaattisesti aiemmin luomiesi tyylien kanssa. Pandoc tukee myös muuntamista uuteen Microsoft Word -muotoon (versio 2007 ja uudemmat) "–reference-docx = templatefile.docx" -lipulla.

  Muunna tekstitiedostot helposti PDF- tai eBook-muotoon Pandocin avulla

  Muunna tekstitiedostot helposti PDF- tai eBook-muotoon Pandocin avulla

  Muunna tekstitiedostot helposti PDF- tai eBook-muotoon Pandocin avulla

  Kannettavan asiakirjan muoto (PDF)

  Kun minun on luotava PDF-tiedostoja Markdownista, muunnan ne usein ODT: ksi ja käytän LibreOfficen Vie PDF -ominaisuutta tai suurelle tiedostoryhmälle "unoconv" -komentoriviohjelmaa. Jos olet LaTeX-käyttäjä ja olet asentanut useita paketteja (Tämä osa Pandoc-dokumentaatiosta kuvaa mitä tarvitaan), voit luoda PDF-tiedoston seuraavalla komennolla:

  pandoc -r markdown -o * tiedostonimi * .pdf * tiedostonimi * .md

  Huomaa, että tässä tapauksessa ei ole -w-lippua.

  EPub e-kirja

  Voit julkaista useimmille e-lukijoille sopivia e-kirjoja (ePub on muoto, jota hallitsevat melkein kaikki lukijat), saatat haluta olla valmiita tiettyjä kyseisen muodon elementtejä etukäteen. Nämä sisältävät

  • CSS-muodossa kirjoitettu tyylitaulukko, joka kuvaa miltä ePub näyttää

  • Sisällönkuvaustiedot, kuten tekijä, kuvaus, oikeudet teokseen ja kieleen

  • Kansikuva

  Jos sinulla ei kuitenkaan ole niitä, Pandoc käyttää kohtuullisia oletuksia. Seuraava komento muuntaa Markdown-dokumenttisi ePubiksi:

  pandoc -r markdown -w epub –epub-metadata = * metadatafile * .xml –epub-cover-image = * coverimage * .jpg –epub-stylesheet = * tyylitaulukko * .css -o * sinun tiedostosi nimi * .epub * sinun tiedostonimi *. md.

  Lisää vinkkejä hinnanalennukseen

  Tässä on muutamia vinkkejä, joita käytän käyttäessäni Markdownia kirjoitustehtävissäni:

  • Koska tämä on pelkkää tekstiä, jos käytät DropBoxia tiedostojen synkronointiin laitteiden välillä, voit käyttää sisäänrakennettua tekstieditoria Markdown-asiakirjojen luomiseen tai päivittämiseen verkossa. Linuxissa on myös muokkausohjelmia (pidän todella Testaan ​​uudelleen ) ja Android (vaihdoin kirjailija ,, Kirje ja koodieditori DroidMuokkaa viime aikoina).

  • Koska se on pelkkää tekstiä, samanaikaiset julkaisujärjestelmät (kuten Subversion) tekevät hienoa työtä seuratakseen versioita ja osoittamalla niiden välisiä eroja.

  • Kun olet muuntanut pari asiakirjaa ja tiedät, mitä lippuja tarvitset kaikille haluamillesi muodoille, voit luoda yksinkertaisen komentosarjan, joka luo ne kaikki kerralla.

  Olen havainnut, että Markdown on loistava tapa kirjoittaa sisältöä "häiritsevässä" ympäristössä (useimmat pelkkät tekstieditorit ovat), joka tukee useiden formaattien tulostusta, mutta ei vaadi erillistä sovellusta.

  Kuvahyvitys: Kirjoituskoneen lähikuva, ensimmäisen luvun käsite kirjoittanut Big Stock Photo.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up