MX Linux: opas maailman ladatuimpaan Linux -jakeluun

Ubuntu ei ole ladatuin jakelu, mutta MX Linux. joten katsotaan ominaisuuksia ja kuinka kokeilla sitä

Uskolliset Linux -käyttäjät tuntevat jo Ubuntun, Linux Mintin ja Debianin jakelut, mutta tarkastelemme sitä DistroWatch voimme nähdä, että mikään tunnetuimmista jakeluista ei ole eniten ladattujen jakelujen luettelon yläosassa. Yläkerroksissa on nyt monta kuukautta MX Linux -jakelu, Italiassa vähän tunnettu, mutta siitä on tullut todellinen vertailupiste ulkomailla.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle mikä on MX Linux, mitkä ovat sen ominaisuudet ja mitä voimme tehdä kokeillaksemme sitä tai asentaaksemme sen tietokoneellemme, jotta voimme testata pätevän vaihtoehdon tavallisille jakeluille käsin.

Indeksi
  1. MX Linux
  2. MX Linux -ominaisuudet
  3. Kuinka kokeilla distroa virtuaalikoneella
  4. Kuinka kokeilla distroa fyysisellä tietokoneella

MX Linux

MX Linux on GNU / Linux -jakelu, joka perustuu Debianin vakaaseen haaraan, joten itse asiassa voimme pitää sitä Ubuntun sisarena. Tämä jakelu syntyi antiX -tiimin ja MEPIS Linux -tiimin välisestä yhteistyöstä; heidän yhteisten ponnistelujensa ansiosta on saatu erittäin nopea, reagoiva ja vakaa Linux -versio, joka sopii kaikille käyttäjille (aloittelijoista pitkäaikaisiin Linux -asiantuntijoihin).

Tämä ei tarkoita sitä MX Linux on aloittelijoille todella helppo käyttää (vaikka nyt kaikki jakelut ovat siirtymässä kohti yksinkertaistamisprosessia), myös jakelun takana olevien kahden kehitystiimin suorittamien optimointien ansiosta. Seuraavissa luvuissa näytämme sinulle tämän jakelun tärkeät ominaisuudet, kuinka kokeilla sitä virtuaalikoneessa ja asentaa se tietokoneelle.

MX Linux -ominaisuudet

MX Linuxin ominaisuuksista löytyy varmasti työpöytä, joka näyttää mukautetulta versioltaXfce -graafinen ympäristö, yksi kevyimmistä maailmassa.

Kuten on helppo arvata, tummat sävyt vallitsevat taustaväreissä ja ikkunaväreissä, kuten melkein kaikissa nykyaikaisissa käyttöjärjestelmissä (Dark Mode). Sovelluspalkki sijaitsee näytön vasemmassa reunassa, ja kun painamme vasemmassa alakulmassa olevaa distro -symbolia (aloitusvalikkona), voimme avata sovellusnäytön, josta löydät kaikki aakkosjärjestyksessä asennetut sovellukset sekä erillisen osion luokat (oikealla puolella). Voimme siis todeta, että ensimmäinen ominaisuus näkyvyyttä MX Linux on puhdas, yksinkertainen ja välttämätön työpöytä, mitä minkä tahansa Linux -jakelun pitäisi välittää heti.

Toinen tärkeä ominaisuus on järjestelmän tarjoamaa joustavuutta: tämä jakelu sopii käytettäväksi sekä vanhemmissa laitteistoissa että uuden sukupolven laitteissa, joten voit hyödyntää uusien tietokoneiden tehoa parhaalla mahdollisella tavalla. Jälkimmäistä varten voimme itse asiassa ladata parannetun "AHS" -version, jossa ajurit on päivitetty uusimpaan versioon, uusin Linux -ydin ja muut optimoinnit, jotka on suunniteltu hyödyntämään vain uutta laitteistoa.

Toinen tärkeä ominaisuus MX Linuxissa on sen "välittömyys": tämä jakelu on todellakin ainoa, jossa voit käyttää sitä heti ilman, että sinun tarvitsee tuhlata aikaa toimimattomien ohjainten tai äkillisten salaamattomien virhenäyttöjen taakse. MX Linux tarjoaa Debianin vakauden, Xfcen joustavuuden (vaikka voimme kokeilla versiota KDE: llä, toinen työpöytä täynnä vaihtoehtoja) ja yksinkertaisuuden, jota kaikki arvostavat.

Voimme siis sanoa, että MX Linux on heti "käyttövalmis" jakelu ja kykenee valloittamaan kaikki, jopa skeptisimmät käyttäjät tai joilla ei ole aikaa oppia uuden käyttöjärjestelmän perusteita.

Kuinka kokeilla distroa virtuaalikoneella

Jos haluamme kokeilla MX Linuxia virtuaalisessa ympäristössä, meidän on vain ladattava se tietokoneellemme Virtualbox ja myös saadaMX Linux ISO -kuva (kokeeseen suosittelemme kokeilemaan x64 -versio virtuaalisesti).

Kun Virtualbox on asennettu tietokoneellemme, avaa se ja paina ylös Välineet, napsauta Uusi -painiketta, kirjoita MX Linux virtuaalikoneen nimeksi valitsemme vähintään 2 Gt RAM -muistia (jos käytettävissä, muuten 1 Gt on myös hyvä), vahvistamme vaihtoehdot levyn kuvan luomiseksi koneelle (se toimii virtuaalisena kiintolevynä) ja lopuksi painamme OK päättääksesi ensimmäisen osan asetuksista.

Nyt voimme käynnistää MX Linuxin valitsemalla MX Linux -virtuaalikoneen Virtualbox -näytöstä ja ikkunasta Valitse käynnistyslevy, napsauta kansion kuvaketta, napsauta lisätä ja siirrymme polulle, josta latasimme MX Linux ISO -kuvan, jotta voimme valita sen näkyviin tulevasta luettelosta. Käynnistyksen jälkeen näemme käynnistysnäytön, jossa riittää, että painat Enter -näppäintä tai Enter -näppäintä, jotta pääset käyttöjärjestelmän live -CD -levylle ja testaamme jakelutoimintoja.

Saat lisätietoja lukemalla artikkeleitamme VirtualBox -opas virtuaalikoneiden luomiseen, käynnistämiseen ja hallintaan tietokoneella Ja Kokeile Linux -järjestelmiä tietokoneellasi ja verkossa.

Kuinka kokeilla distroa fyysisellä tietokoneella

Jos virtuaalikoneella tehdyn testin jälkeen olemme vakuuttuneita ja haluamme kokeilla MX Linuxia tietokoneella, jota emme ole käyttäneet vähään aikaan tai uudella ostamallamme tietokoneella, meidän tarvitsee vain hankkia MX Linux ISO -kuva, tyhjä USB -tikku (alustettu FAT32 -muodossa) ja USB -muistitikun luontityökalu UNetbootin, saatavilla virallinen sivusto.

Kun olet ladannut työkalun, aloitetaan se, napsauta Levyn kuva, napsauta kuvaketta, jossa on kolme pistettä alareunassa, valitse MX Linux ISO -kuva, valitse USB-avain (kytketty tietokoneeseen) avattavasta valikosta Yksikkö ja lopuksi paina OK.

Irrota avaimen luomisprosessin lopussa se USB -portista, liitä se tietokoneeseen, jolla haluamme testata tai asentaa MX Linuxin, käynnistä tietokone ja vaihdasaapastilaus, joten voit valita kengän tikusta.

Saat lisätietoja oppaistamme Asenna Linux ISO USB: lle Ja Ohjelmat ISO: n polttamiseksi USB: lle.

Päätelmät

MX Linux on veistänyt tärkeän tilan Linux -ympäristössä helppokäyttöisyyden, todella kevyen ja vakaan työpöydän joustavuuden ja kehittäjien sitoutumisen ansiosta tehdä siitä todella yhteensopiva minkä tahansa tietokoneen kanssa, jotta minimoidaan Linuxin lähestyvien käyttäjien oppimiskäyrä. Kokeneet käyttäjät löytävät sen sijaan uuden vankan ja tehokkaan jakelun, jossa kaikki tärkeimmät ohjelmat ovat jo esillä ja mukauttamisen taso todella vakuuttava.

Jos meillä on epäilyksiä Linuxin käyttämisestä viite -käyttöjärjestelmänä tai olemme todella aloittelijoita, suosittelemme lukemaan oppaamme 10 virhettä, joita kannattaa välttää käytettäessä Linuxia Ja Kuinka vaikeaa on siirtyä Linuxiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up