NanoCell vs. OLED: mikä TV -näyttö näyttää parhaalta?

Olemmeko kohdanneet erilaisia ​​kirjoituksia ostaessamme televisiota? Katsotaanpa yksityiskohtaisesti, mitä NanoCell ja OLED tarkoittavat.

Vaeltaessasi ostoskeskuksen elektroniikkaliikkeessä voit törmätä uuden sukupolven televisioihin, joissa on kirjaimet NanoCell ja OLED. Nämä kaksi lyhennettä tunnistavat kaksi tarkkaa tekniikkaa, jotka eroavat toisistaan ​​syvästi, mikä voi helposti pettää ei kovin tarkkaavaisen käyttäjän (varsinkin jos hän on lumottu myynnissä olevien uusien älytelevisioiden upeista kuvista).

Tässä oppaassa näytämme sinulle, että olet turvassa ja et tee virheitä mitä NanoCell tarkoittaa ja mitä OLED tarkoittaa, jotta voimme valita parhaan ostettavan television tarpeidemme mukaan valitun lävistäjän koon ja myyntihinnan perusteella (mikä on aina erittäin tärkeää arvioida televisioissa, joiden lävistäjä on yli 50 tuumaa) .

Mitä NanoCell tarkoittaa

NanoCell se on kehitetty tekniikka LG: ltä parantaa värin yksityiskohtia ja näytön tarkkuutta perinteisen LCD -tekniikan perusteella. Itse asiassa televisiot, joissa on NanoCell -sanamuoto, esiintyvät jumalina LED-taustavalaistu LCD-televisio, nestekiden ja TV -näytön väliin on lisätty nanohiukkasten kerros.

Tarjottu laatu näistä televisioista se on verrattavissa muihin LCD -LEDeihin markkinoilla lisäämällä a näkyvä parannus värissä ja kylläisyydessä, LCD -paneelien valaistukselle tyypillisen hajavalon absorboinnin ansiosta. Ne ovat kaupallisesti saatavana eri lävistäjillä ja tukevat kaikkia 4K UHD: tä HDR -tekniikalla, vaikka joitakin 8K -tarkkuudella varustettuja malleja on esitelty.

Kirkkauden ja kontrastin kannalta arvot ovat samanlaiset kuin missä tahansa LCD -LED -televisiossa, joten tätä tekniikkaa kannattaa harkita vain, jos haluamme saada korkeamman väriasteikon (välttämättä turvautumalla HDR -sisältöön). ) ja "täydellisemmän" kylläisyyden ilman dynaamisten suodattimien aktivointia.

Mitä OLED tarkoittaa

Monet pitävät OLEDia kotitelevision tulevaisuuden tekniikkana. Tällä tekniikalla meillä on paneeli Orgaaniset LEDit, jotka kykenevät tuottamaan sekä pikselin valon että värin, jolloin taustavalopaneeli (välttämätön kaikissa nestekidenäytöissä, jopa NanoCellissä) on hyödytön.

OLED -tekniikan ansiosta televisiot ovat paljon ohuempia kuin LCD -vastaavat, ääretön kontrasti, huomattava energiansäästö ja yleensä korkea visuaalinen laatu.

Ainoa OLED -tekniikan rajoitus on kirkkaus, joka on yleensä OLED -näyttöjä pienempi taustavalopaneelin puutteen vuoksi (mikä voi aiheuttaa ongelmia erittäin kirkkaissa ympäristöissä).

LG on kehittänyt OLED -tekniikan mutta se on läsnä myös muissa TV -valmistajissa, joille LG valmistaa paneelit lisenssillä. Vaikka NanoCell -tekniikkaa löytyy vain LG -televisioista, OLED -tekniikkaa löytyy sekä LG -televisioista (joka on aina ollut OLED -laitteiden vertailukohta) että Philipsin, Sonyn ja Panasonicin tuottamista televisioista. Samsung puuttuu valituksesta, joka kehittää täysin erilaisia ​​tekniikoita näytöilleen.

TV -mallien vertailu

Kun haluamme verrata näitä kahta tekniikkaa, huomaamme välittömästi hintaeron: NanoCellin avulla voimme käyttää televisioita, joilla on erittäin suuret lävistäjät alle 1000 €: n hinnoilla, kun taas OLEDin kanssa on käytettävä paljon enemmän, jotta voimme hankkia television samalla lävistäjä.

NanoCell -televisiot

Halvin televisio, jota voimme harkita, on LG NanoCell 43NANO756PA, myy ja toimittaa Amazon alle 500 €.

Tässä televisiossa on 43 tuuman 4K UHD -näyttö HDR: llä, NanoCell-näyttötekniikka, Quad Core 4K -prosessori, Wi-Fi-yhteys, webOS 6.0, FILMAKER MODE, pelin optimointitila, tuki Google Assistantille ja Amazon Alexa -äänikomennoille sekä osoittimen kaukosäädin.

Jos toisaalta haluamme, että olohuoneeseen sijoitetaan erittäin suuri televisio, suosittelemme, että tutustutLG NanoCell 65NANO856PA, myy ja toimittaa Amazon alle 1000 €.

Tässä televisiossa on 65 tuuman 4K UHD -näyttö HDR: llä, NanoCell-näyttötekniikka, 4K α7 Gen4 -prosessori, Dolby Vision IQ, Wi-Fi-yhteys, webOS 6.0, FILMAKER MODE, pelin optimointitila, tuki Google Assistantille ja Amazon Alexa -äänikomennot, HDMI 2.1 -liitäntä ja kaukosäätimen osoitin.

OLED -televisiot

OLED -tekniikan osalta suosittelemme harkitsemaan LG: n OLED -televisioita, jotka ovat tekniikan ainoita omistajia. Yksi parhaista malleista onLG OLED55A16LA A1 -sarja 2021, myy ja toimittaa Amazon alle 1100 €.

Tässä älytelevisiossa on 55 tuuman 4K UHD -näyttö HDR: llä, OLED-näyttötekniikka, 4K α7 Gen4 -prosessori, Dolby Vision IQ, Wi-Fi-yhteys, webOS 6.0, FILMAKER MODE, pelin optimointitila, tuki Google Assistantille ja Amazon-äänikomennot Alexa ja kaukosäätimen osoitin.

Jos haluamme keskittyä toisen valmistajan OLEDiin, voimme myös harkita Philips TV Ambilight 55OLED855 / 12, myy ja toimittaa Amazon alle 1300 €.

Tässä televisiossa on 55-tuumainen 4K UHD -näyttö, jossa on HDR, OLED-näyttötekniikka, P5 AI -kuvaprosessori, HDR10 + -tuki, Dolby Vision- ja Dolby Atmos -tuki, Android TV -käyttöjärjestelmä ja Amazon Alexa -ääniapu.

OLED -tekniikan huippumalleista löytyy myös Sony Bravia OLED KE-55A8P, myy ja toimittaa Amazon alle 1500 €.

Tästä älytelevisiosta löydät 55 tuuman 4K UHD -näytön, jossa on HDR, OLED-näyttötekniikka, edistyksellinen X1 Ultimate -prosessori, 4K X-Reality PRO -tekniikka, Triluminos-näyttö, X-Motion Clarity -tekniikka, itsevalaiseva OLED, HDR10 + -tuki, tuki Dolby Visionille ja Dolby Atmosille sekä Android TV -käyttöjärjestelmälle.

Nanocell vs oled

Nanocell vs. OLED: mikä TV-näyttö näyttää parhaalta?

Televisioiden teknologinen kehitys on mahdollistanut uusien näyttötyyppien, kuten Nanocell ja OLED, käytön. Näiden kahden näyttötyypin välillä on kuitenkin eroja, jotka voivat vaikuttaa siihen, mikä näyttö sopii parhaiten omiin tarpeisiin. Nanocell-näytöt käyttävät LCD-paneelia, jossa on nanohiukkasia parantamassa kuvanlaatua. Tämän ansiosta Nanocell-näytöt tarjoavat erinomaisen värintoiston ja tarkkuuden, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon esimerkiksi elokuvien katseluun.

Toisaalta OLED-näytöt ovat ainutlaatuisia, sillä ne eivät tarvitse taustavaloa, koska jokainen pikseli pystyy tuottamaan oman valonsa. Tämä mahdollistaa täysin mustan värin ja erinomaisen kontrastin. OLED-näytöillä on myös laaja katselukulma, mikä tarkoittaa, että kuva näkyy selkeänä ja elävänä mistä tahansa kulmasta katsottuna.

Joten miten nämä kaksi näyttötyyppiä eroavat toisistaan? Yksi keskeinen ero on hinta. OLED-näytöt ovat yleensä kalliimpia kuin Nanocell-näytöt. Tämä johtuu OLED-näyttöjen valmistuskustannuksista ja teknisestä monimutkaisuudesta. Jos budjetti on rajoitettu, Nanocell-näyttö voi olla parempi vaihtoehto.

Toinen ero on kestävyys. OLED-näytöissä on riski kuvan "polttautumisesta", mikä tarkoittaa, että tietyt kuvat voivat jättää jälkiä näytölle pitkäaikaisen käytön jälkeen. Tämä voi olla ongelma erityisesti pelien pelaamisessa tai uutiskanavien jatkuvassa katselussa. Nanocell-näytöt ovat yleensä kestävämpiä tällaisia ongelmia vastaan.

Jokaisella näyttötyypillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Nanocell-näytöt tarjoavat erinomaisen värintoiston ja tarkkuuden, kun taas OLED-näytöt tarjoavat täysin mustan värin ja erinomaisen kontrastin. Valinta riippuu omista tarpeista, budjetista ja mieltymyksistä. On tärkeää tehdä perusteellinen tutkimus ja vertailla eri mallien ominaisuuksia ennen ostopäätöksen tekemistä.

Nanocell vai qled

NanoCell vai QLED on yksi suosituimmista TV-näyttöjen vertailuista, kun kyseessä on paras näyttötekniikka. Molemmat näyttötekniikat tarjoavat erinomaisen kuvanlaadun ja väritarkkuuden, mutta niissä on myös eroja.

NanoCell-näytöt ovat LG:n kehittämiä ja käyttävät nanosoluja parantaakseen värintoistoa ja kuvan terävyyttä. Tämä tekniikka mahdollistaa erittäin tarkan ja elävän kuvan, joka sopii erinomaisesti elokuvien ja urheilun katseluun. NanoCell-näytöissä on myös erinomainen katselukulma, mikä tarkoittaa, että voit nauttia hyvästä kuvasta mistä tahansa huoneen osasta.

QLED-näytöt puolestaan ovat Samsungin kehittämiä ja käyttävät kvanttikohtausvaloa parantaakseen värintoistoa. Tämä tekniikka mahdollistaa erittäin kirkkaan ja elävän kuvan, joka sopii erinomaisesti peleihin ja sarjojen katseluun. QLED-näytöillä on myös erinomainen kontrasti, mikä tarkoittaa, että tummat alueet näkyvät hyvin ja värit ovat erittäin eläviä.

Mutta kumpi näyttöteknologia on parempi? Valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja siitä, mitä haluat TV:ltäsi. Jos arvostat erinomaista katselukulmaa ja tarkkaa kuvaa, NanoCell-näyttö voi olla sinulle paras vaihtoehto. Jos taas haluat erittäin kirkkaan kuvan ja hyvän kontrastin, QLED-näyttö voi olla parempi valinta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että NanoCell vai QLED -valinta riippuu siitä, mitä haluat TV:ltäsi. Molemmat näyttötekniikat tarjoavat erinomaisen kuvanlaadun, mutta niillä on myös omat vahvuutensa. On tärkeää tehdä vertailua ja harkita omia mieltymyksiäsi ennen päätöksen tekemistä.

Nanocell-tekniikka

Nanocell-tekniikka on kehittynyt televisioiden näyttöteknologia, joka tarjoaa erinomaisen kuvanlaadun ja värintoiston. Se perustuu nanohiukkasten käyttöön taustavalon suodattamiseksi ja värin tarkemman toiston mahdollistamiseksi. Nanocell-näytöissä on ohut kerros nanohiukkasia, jotka absorboivat ei-toivotun valon ja sallivat vain halutun valon läpäisyn. Tämä parantaa värien tarkkuutta ja kontrastia, jolloin kuva näyttää elävämmältä ja syvemmältä.

Nanocell-tekniikka myös vähentää heijastuksia ja parantaa katselukokemusta. Sen ansiosta televisiota voidaan katsoa eri kulmista ilman, että kuvanlaatu heikkenee. Heijastukset vähenevät merkittävästi, mikä tarkoittaa sitä, että voit nauttia terävästä ja selkeästä kuvasta riippumatta siitä, missä istut.

Nanocell-näytöt tarjoavat myös laajan katselukulman. Tämä tarkoittaa sitä, että voit nauttia korkeasta kuvanlaadusta ja tarkasta väritoistosta, vaikka istuisit kauempana televisiosta tai katselisit sitä sivusta. Laajan katselukulman ansiosta voit kutsua ystäviäsi ja perhettäsi katsomaan elokuvia tai urheilutapahtumia ilman, että kukaan jäisi huonommalle katselupaikalle.

Nanocell-tekniikka sopii erinomaisesti myös pelaamiseen. Sen nopea vasteaika ja vähentynyt liikemörröparahdus takaavat sulavan ja terävän kuvan, joka auttaa sinua pysymään kilpailukykyisenä peleissä. Lisäksi nanocell-näytöt tukevat useita HDR-formaatteja, mikä parantaa pelien visuaalista immersiota ja antaa sinulle mahdollisuuden kokea pelit täysin uudella tavalla.

Päätelmät

Yhteenvetona voidaan todeta, että näiden kahden tekniikan haaste on olennaisesti sama: toisaalta meillä on NanoCell, joka parantaa vanhan LCD -LED -tekniikan mahdollisuuksia ja mahdollistaa mielenkiintoisten halkaisijoiden (yli 60 tuumaa) saavuttamisen halvalla, kun taas toisaalta meillä on OLED, joka edustaa parasta tekniikkaa kaikille televisio on moderni, mutta sen hinnat ovat korkeammat ja kirkkaus ei aina ole tyydyttävä.

Saat lisätietoja lukemalla myös OLEDin ja QLEDin vertailu

Indeksi
 1. Mitä NanoCell tarkoittaa
 2. Mitä OLED tarkoittaa
 3. TV -mallien vertailu
  1. NanoCell -televisiot
  2. OLED -televisiot
 4. Nanocell vs oled
 5. Nanocell vai qled
 6. Nanocell-tekniikka
  1. Päätelmät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up