NanoCell vs. OLED: mikä TV -näyttö näyttää parhaalta?

Olemmeko kohdanneet erilaisia ​​kirjoituksia ostaessamme televisiota? Katsotaanpa yksityiskohtaisesti, mitä NanoCell ja OLED tarkoittavat.

Vaeltaessasi ostoskeskuksen elektroniikkaliikkeessä voit törmätä uuden sukupolven televisioihin, joissa on kirjaimet NanoCell ja OLED. Nämä kaksi lyhennettä tunnistavat kaksi tarkkaa tekniikkaa, jotka eroavat toisistaan ​​syvästi, mikä voi helposti pettää ei kovin tarkkaavaisen käyttäjän (varsinkin jos hän on lumottu myynnissä olevien uusien älytelevisioiden upeista kuvista).

Tässä oppaassa näytämme sinulle, että olet turvassa ja et tee virheitä mitä NanoCell tarkoittaa ja mitä OLED tarkoittaa, jotta voimme valita parhaan ostettavan television tarpeidemme mukaan valitun lävistäjän koon ja myyntihinnan perusteella (mikä on aina erittäin tärkeää arvioida televisioissa, joiden lävistäjä on yli 50 tuumaa) .

Indeksi

  Mitä NanoCell tarkoittaa

  NanoCell se on kehitetty tekniikka LG: ltä parantaa värin yksityiskohtia ja näytön tarkkuutta perinteisen LCD -tekniikan perusteella. Itse asiassa televisiot, joissa on NanoCell -sanamuoto, esiintyvät jumalina LED-taustavalaistu LCD-televisio, nestekiden ja TV -näytön väliin on lisätty nanohiukkasten kerros.

  Tarjottu laatu näistä televisioista se on verrattavissa muihin LCD -LEDeihin markkinoilla lisäämällä a näkyvä parannus värissä ja kylläisyydessä, LCD -paneelien valaistukselle tyypillisen hajavalon absorboinnin ansiosta. Ne ovat kaupallisesti saatavana eri lävistäjillä ja tukevat kaikkia 4K UHD: tä HDR -tekniikalla, vaikka joitakin 8K -tarkkuudella varustettuja malleja on esitelty.

  Kirkkauden ja kontrastin kannalta arvot ovat samanlaiset kuin missä tahansa LCD -LED -televisiossa, joten tätä tekniikkaa kannattaa harkita vain, jos haluamme saada korkeamman väriasteikon (välttämättä turvautumalla HDR -sisältöön). ) ja "täydellisemmän" kylläisyyden ilman dynaamisten suodattimien aktivointia.

  Mitä OLED tarkoittaa

  Monet pitävät OLEDia kotitelevision tulevaisuuden tekniikkana. Tällä tekniikalla meillä on paneeli Orgaaniset LEDit, jotka kykenevät tuottamaan sekä pikselin valon että värin, jolloin taustavalopaneeli (välttämätön kaikissa nestekidenäytöissä, jopa NanoCellissä) on hyödytön.

  OLED -tekniikan ansiosta televisiot ovat paljon ohuempia kuin LCD -vastaavat, ääretön kontrasti, huomattava energiansäästö ja yleensä korkea visuaalinen laatu.

  Ainoa OLED -tekniikan rajoitus on kirkkaus, joka on yleensä OLED -näyttöjä pienempi taustavalopaneelin puutteen vuoksi (mikä voi aiheuttaa ongelmia erittäin kirkkaissa ympäristöissä).

  LG on kehittänyt OLED -tekniikan mutta se on läsnä myös muissa TV -valmistajissa, joille LG valmistaa paneelit lisenssillä. Vaikka NanoCell -tekniikkaa löytyy vain LG -televisioista, OLED -tekniikkaa löytyy sekä LG -televisioista (joka on aina ollut OLED -laitteiden vertailukohta) että Philipsin, Sonyn ja Panasonicin tuottamista televisioista. Samsung puuttuu valituksesta, joka kehittää täysin erilaisia ​​tekniikoita näytöilleen.

  TV -mallien vertailu

  Kun haluamme verrata näitä kahta tekniikkaa, huomaamme välittömästi hintaeron: NanoCellin avulla voimme käyttää televisioita, joilla on erittäin suuret lävistäjät alle 1000 €: n hinnoilla, kun taas OLEDin kanssa on käytettävä paljon enemmän, jotta voimme hankkia television samalla lävistäjä.

  NanoCell -televisiot

  Halvin televisio, jota voimme harkita, on LG NanoCell 43NANO756PA, myy ja toimittaa Amazon alle 500 €.

  Tässä televisiossa on 43 tuuman 4K UHD -näyttö HDR: llä, NanoCell-näyttötekniikka, Quad Core 4K -prosessori, Wi-Fi-yhteys, webOS 6.0, FILMAKER MODE, pelin optimointitila, tuki Google Assistantille ja Amazon Alexa -äänikomennoille sekä osoittimen kaukosäädin.

  Jos toisaalta haluamme, että olohuoneeseen sijoitetaan erittäin suuri televisio, suosittelemme, että tutustutLG NanoCell 65NANO856PA, myy ja toimittaa Amazon alle 1000 €.

  Tässä televisiossa on 65 tuuman 4K UHD -näyttö HDR: llä, NanoCell-näyttötekniikka, 4K α7 Gen4 -prosessori, Dolby Vision IQ, Wi-Fi-yhteys, webOS 6.0, FILMAKER MODE, pelin optimointitila, tuki Google Assistantille ja Amazon Alexa -äänikomennot, HDMI 2.1 -liitäntä ja kaukosäätimen osoitin.

  OLED -televisiot

  OLED -tekniikan osalta suosittelemme harkitsemaan LG: n OLED -televisioita, jotka ovat tekniikan ainoita omistajia. Yksi parhaista malleista onLG OLED55A16LA A1 -sarja 2021, myy ja toimittaa Amazon alle 1100 €.

  Tässä älytelevisiossa on 55 tuuman 4K UHD -näyttö HDR: llä, OLED-näyttötekniikka, 4K α7 Gen4 -prosessori, Dolby Vision IQ, Wi-Fi-yhteys, webOS 6.0, FILMAKER MODE, pelin optimointitila, tuki Google Assistantille ja Amazon-äänikomennot Alexa ja kaukosäätimen osoitin.

  Jos haluamme keskittyä toisen valmistajan OLEDiin, voimme myös harkita Philips TV Ambilight 55OLED855 / 12, myy ja toimittaa Amazon alle 1300 €.

  Tässä televisiossa on 55-tuumainen 4K UHD -näyttö, jossa on HDR, OLED-näyttötekniikka, P5 AI -kuvaprosessori, HDR10 + -tuki, Dolby Vision- ja Dolby Atmos -tuki, Android TV -käyttöjärjestelmä ja Amazon Alexa -ääniapu.

  OLED -tekniikan huippumalleista löytyy myös Sony Bravia OLED KE-55A8P, myy ja toimittaa Amazon alle 1500 €.

  Tästä älytelevisiosta löydät 55 tuuman 4K UHD -näytön, jossa on HDR, OLED-näyttötekniikka, edistyksellinen X1 Ultimate -prosessori, 4K X-Reality PRO -tekniikka, Triluminos-näyttö, X-Motion Clarity -tekniikka, itsevalaiseva OLED, HDR10 + -tuki, tuki Dolby Visionille ja Dolby Atmosille sekä Android TV -käyttöjärjestelmälle.

  Päätelmät

  Yhteenvetona voidaan todeta, että näiden kahden tekniikan haaste on olennaisesti sama: toisaalta meillä on NanoCell, joka parantaa vanhan LCD -LED -tekniikan mahdollisuuksia ja mahdollistaa mielenkiintoisten halkaisijoiden (yli 60 tuumaa) saavuttamisen halvalla, kun taas toisaalta meillä on OLED, joka edustaa parasta tekniikkaa kaikille televisio on moderni, mutta sen hinnat ovat korkeammat ja kirkkaus ei aina ole tyydyttävä.

  Saat lisätietoja lukemalla myös OLEDin ja QLEDin vertailu

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up