Neljä lukutaidottomaa asiaa on tiedettävä Windowsin käytön aikana

Microsoft Windows on erittäin helppokäyttöinen käyttöjärjestelmä, ja uusimmat versiot ovat varmasti ottaneet tietoturvan vakavasti. On kuitenkin edelleen monia ihmisiä, jotka eivät tiedä tarpeeksi tietokoneestaan ​​voidakseen käyttää sitä oikein. Sanat, kuten "CPU", "kiintolevy" ja "RAM", ovat tavallisia teknisesti taitaville ihmisille, mutta tavallinen ihminen ei tunne käsitteitä ja on helposti saalista huijauksista ja tietokoneiden korjauksista. kallis. Jos et tunne tietokoneita, sinun on tiedettävä neljä asiaa, jotka voivat auttaa pitkällä aikavälillä.

Indeksi

  1. Älä kuuntele verkkosivustoja, jotka lupaavat tehdä tietokoneestasi nopeamman

  Suurimmaksi osaksi se näkyy todennäköisesti ponnahdusikkunassa, joka lupaa tiimilleen paljon nopeammin ohjelmiston testaamisen jälkeen. Vakuutan teille, että tämä on temppu, joka saa sinut maksamaan rahaa ohjelmistoista, jotka eivät vie tilaa kiintolevylläsi. Jos haluat todella tehdä tietokoneestasi nopeamman, joudut maksamaan paljon rahaa saadaksesi laitteesi kunnossa.

  Kaikki tietokoneellasi toimiva riippuu laitteistosta, joka toimii oikein. Mene paikalliseen tietokonekauppaan ja saa tarjous musiikkimateriaalista. Mahdollisuudet ovat, että kahden vuoden kuluessa tietokoneen ostamisesta tietokoneelle prosessi on kivuton ja edullinen. Varmista, ettet halventa ja asenna tietokoneeseen paljon huolimattomia osia nopeuden lisäämiseksi väliaikaisesti.

  Ohjelmisto, jota todella tarvitset, jotta tietokoneesi toimii nopeammin, ja se tulee Windowsin mukana. Kiintolevyn eheytys Onko yksi heistä. Kaikki Windows-versiota 3.0 käyttävät tietokoneet voivat eheyttää asemiaan ja löytää Eheytys-apuohjelman lisävarusteiden Käynnistä-alivalikosta. Apuohjelma etsii kiintolevyltä tiedostoja, jotka ovat hajallaan kaikkialla, ja sijoittaa ne yhteen paikkaan, mikä helpottaa niiden löytämistä.

  Muut kolmannen osapuolen apuohjelmat voivat myös nopeuttaa tietokonettasi, mutta he eivät kuule ponnahdusikkunoita, jotka mainostavat apuohjelmaa, joka voi nopeuttaa tietokonettasi. Käytä esimerkiksi TuneUp-apuohjelmat tai jotain mitä voit ostaa paikallisesta tietokonekaupasta.

  2. Tietokoneessasi on kahden tyyppistä muistia

  Se voi olla melko alkeellista, mutta on aikoja, jolloin ihmiset eivät voi kertoa Random Access Memory (RAM) -muisti ja leiri . Molemmat muistityypit tallensivat asioita, mutta se oli RAM-muistia vain väliaikaisesti.

  RAM tallentaa kaiken käyttämäsi. Esimerkiksi tämä lukemasi sivu vie jonkin verran tilaa RAM-muistissa ja katoaa heti, kun suljet sivun. Minkä tahansa ohjelman aktiiviset komponentit ovat sitoutuneet tähän suhteeseen. Tietokoneen RAM koostuu pienistä korteista, jotka istuvat emolevyn paikoissa.

  Muisti on muistityyppi, joka tallentaa kaiken tietokoneellasi, asennetut ohjelmat ja käyttöjärjestelmän. Tämä tallennustila sijaitsee usein kiintolevyllä tai SSD-asemalla. Molemmat laitteet palvelevat samaa tarkoitusta, mutta ne on suunniteltu eri tavalla. Kiintolevyllä on useita pyöriviä kiintolevyjä ja luku- / kirjoituspäitä, ja se palauttaa tietojenkäsittelyn. Se on kuin levysoitin, joka voi myös kirjoittaa levylle. SSD-asemat on varustettu flash-muistilla, esim. B. muisti digitaalikamerassasi tai puhelimessasi.

  3. Windowsin käyttäjätilin hallinta ja suojaus eivät riitä

  Microsoft voi tietysti ylpeillä siitä, että sen tuotteella on valtava suojaus ja että se on vähemmän todennäköisesti tartunnan saanut virus, mutta se ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että tietokoneellasi on virus. Asenna tietokoneellesi aina virustentorjuntaohjelma suojaamaan sitä uhilta, etenkin sellainen, joka päivittää säännöllisesti tietokantaansa. Virustentorjuntaohjelmistoista on paljon ristiriitaisia ​​arvosteluja, joten sinun on tehtävä joitain kotitehtäviä selvittääksesi, mikä sopii sinulle. Suosikkimme on Microsoft Security Essentials.

  Vältä ostamasta AV-laitetta muulta kuin hyvämaineiselta yritykseltä. Hae Googlesta "virustentorjunta". Näet paljon kommentteja monista virustentorjuntaohjelmista. Parempi vielä, hae "Top 10 Antivirus Software". Joten tiedät, BitDefender saavutti huippunsa vuonna 2012 ja on edullinen 30 dollaria. On paljon parempi maksaa mielettömät hinnat tietokoneen korjaamiseksi sen jälkeen, kun se on saanut tartunnan.

  4. Windows Update on ystäväsi

  Jotkut ihmiset saattavat kehottaa sinua sammuttamaan Windows Update -palvelun huonon kokemuksensa vuoksi. ÄLÄ TEE SITÄ! Microsoft julkaisee päivityksen yleensä viikon kuluttua uuden haavoittuvuuden löytymisestä. Tietokoneesi pitäminen ajan tasalla säännöllisesti lisää turvallisuutta, jota muilla ei ehkä ole. Jos et ole tyytyväinen automaattisten rotaatioiden päivityksiin, anna ainakin Windowsin ilmoittaa sinulle, kun uusia päivityksiä on saatavilla, jotta voit valita ne yksitellen. Joissakin Microsoft Plugin julkaisemissa päivityksissä on vakavia tietoturva-aukkoja käyttöjärjestelmässä.

  Viimeinen sana

  Muistan, kun olin paljon nuorempi ja minulla oli ensimmäinen tietokoneeni Windows 95: n kanssa. Se oli jotain jännittävää, koskematon alue, jossa hän pystyi tekemään melkein mitä tahansa. Oli vain yksi ongelma: tietokoneeni tarttui kaikenlaisiin viruksiin vain kuukauden kuluttua, ja muistan kaikki ongelmat, joita minulla oli sen puhdistamisen yhteydessä. Jonkin ajan kuluttua kaikki hidastui eikä hänellä ollut aavistustakaan miksi. Aiemmin mainitsemieni vinkkien avulla olisit paljon paremmin kuin minä, eikä sinun tarvitse todennäköisesti aiheuttaa niin paljon ongelmia. Hyvää tietokonetta / Windows-käyttöjärjestelmää / mitä ikinä teetkin!

  Luotto: flickr

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up