Virhekoodin 43 ratkaiseminen Windowsissa ja viallisen GPU:n korjaaminen

Windowsin virhekoodi 43 voi vaikuttaa suuresti näytönohjaimen toimintaan sekä joihinkin USB-laitteisiin, kuten tulostimiin, verkkokameroihin ja muihin oheislaitteisiin. Jos näytönohjain alkaa yhtäkkiä toimia väärin, on olemassa muutamia korjauksia, jotka voivat auttaa sinua elvyttämään sen.

Mitä virhekoodi 43 tarkoittaa?

Virhekoodi 43 tulee näkyviin Laitehallinnassa, jos Windows havaitsee, että tietty laite toimii epänormaalisti tai on havainnut syvempiä laitteistoongelmia. Virhe viittaa yleensä näytönohjaimen ongelmaan, ja Windows poistaa laitteen käytöstä lisäongelmien välttämiseksi. Kun näin tapahtuu, näet seuraavan tekstin laitteen ominaisuuksissa: "Windows on pysäyttänyt tämän laitteen, koska se on ilmoittanut ongelmista. (Koodi 43).

Virheen tärkeimmät taustalla olevat syyt ovat yleensä vialliset ajurit tai vaurioituneet laitteistot. Jos vioittuneet tai puuttuvat ohjaimet aiheuttavat virheen, sinulla voi olla onnea. Mutta jos laitteessasi on fyysisiä vaurioita, sinun on todennäköisesti korjattava tai vaihdettava se. Katsotaanpa ensin muutamia ohjelmistotason korjauksia, jotka auttavat sinua ratkaisemaan virhekoodin 43.

1. Nollaa akku

Yksinkertainen uudelleenkäynnistys ei todennäköisesti korjaa virhekoodia 43. Tyhjennä tietokoneesi tai kannettavan tietokoneen virta kokonaan ja tarkista sitten, onko ongelma korjattu.

 • PC: sammuta se, irrota kaikki kaapelit ja pidä virtapainiketta painettuna vähintään 30 sekuntia. Kytke se päälle ja tarkista, onko ongelma ratkaistu.
 • Kannettava tietokone: sammuta se, irrota kaikki kaapelit, irrota akku ja aseta se takaisin muutaman minuutin kuluttua. Jos akkua ei voi irrottaa, nollaa akku pitämällä virtapainiketta painettuna noin 30 sekunnin ajan.

Käynnistä uudelleen ja tarkista, onko virhe edelleen olemassa Laitehallinnassa.

Hyvä tietää: GPU:t eivät enää rajoitu PC:n sisäosaan! Opi kaikki ulkoisista näytönohjaimista ja siitä, kannattaako ne ostaa.

2. Poista GPU käytöstä ja ota se uudelleen käyttöön

Joissakin tapauksissa näytönohjainkortin poistaminen käytöstä ja uudelleen ottaminen käyttöön voi korjata ongelman, koska sen avulla Windows voi määrittää laitteen uudelleen.

 1. Paina Win + X ja valitse Laitehallinta.
 2. Napsauta näytönohjainta hiiren kakkospainikkeella kohdassa "Näyttösovittimet" ja napsauta "Poista laite käytöstä".
 1. Valitse "Kyllä", kun näet viestin, jossa lukee: "Tämän laitteen poistaminen käytöstä aiheuttaa sen, että se lakkaa toimimasta. Haluatko todella poistaa sen käytöstä?"
 1. Näytönohjaimen kuvake näkyy mustalla nuolella tai punaisella X-merkillä, mikä osoittaa, että se on poistettu käytöstä. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Ota laite käyttöön".
 2. Tämä ottaa näytönohjaimen uudelleen käyttöön. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Ominaisuudet" nähdäksesi, onko virhekoodi 43 kadonnut.

3. Palaa takaisin järjestelmän palautuspisteeseen

Jos asensit äskettäin uuden ohjelman, päivitit laiteohjaimet tai muutit järjestelmäasetuksia, on mahdollista, että muuttunut järjestelmäympäristö aiheutti virhekoodin 43.

Tässä tapauksessa voit yrittää palauttaa järjestelmän aikaisempaan tilaan ennen näiden ongelmien ilmenemistä. Voit tehdä sen järjestelmän palautuksella, jos sinulla on palautuspisteitä, joista voit hakea.

 1. Napsauta tehtäväpalkin hakukuvaketta ja kirjoita "Luo palautuspiste". Valitse paras tulos avataksesi "Järjestelmän ominaisuudet" -sivun.
 1. Napsauta "Järjestelmän palautus" -painiketta palauttaaksesi järjestelmän joko suositeltuun palautuspisteeseen tai toiseen valitsemaasi palautuspisteeseen.
 1. Huomaa, että "Järjestelmän palauttaminen" ei ole oletusarvoisesti käytössä muissa kuin järjestelmäosioissa. Ota se käyttöön avaamalla Järjestelmän ominaisuudet, valitsemalla vastaava asema, jolle haluat luoda palautuspisteen, ja painamalla "Määritä". Valitse yläreunasta "Ota järjestelmän suojaus käyttöön".
 1. Kun olet palauttanut järjestelmän aiempaan tilaan, sinun pitäisi olla poissa ärsyttävästä virheestä.

Kärki: Pidä Windows-laitteistosi toiminnassa asentamalla tarvittaessa määrittämättömät ohjaimet turvallisesti.

4. Palauta laiteohjaimet

Jos järjestelmän palauttaminen aikaisempaan ajanhetkeen ei korjaa virhettä, noudata alla olevia ohjeita palauttaaksesi GPU:n ohjaimen manuaalisesti:

 1. Avaa Laitehallinta yllä kuvatulla tavalla.
 2. Kaksoisnapsauta viallista laitetta, joka tässä tapauksessa on näytönohjain.
 1. Siirry "Ajuri"-välilehteen ja napsauta "Palauta ohjain" -painiketta.
 1. Valitse palautuksen syy ja napsauta "Kyllä" palauttaaksesi viimeinen ohjain, joka Windowsilla on laitteelle.
 1. Jos sinua kehotetaan käynnistämään tietokone uudelleen, valitse "Kyllä". Järjestelmäsi käynnistyy uudelleen ja käynnistyy uudelleen laiteohjaimen aiemmalla versiolla.
 2. Tarkista, onko virhekoodi 43 korjattu Laitehallinnassa. Jos ei, siirry seuraavaan korjaukseen.

5. Päivitä Windows

Windowsin päivittäminen voi joskus auttaa korjaamaan joitain ongelmia, jotka hiipivät koontiversion tunnistamattoman ongelman vuoksi. Jos sinulla ei vielä ole uusin Windows-versio, päivitä järjestelmäsi noudattamalla alla olevia ohjeita:

 1. Paina Win + I avataksesi Asetukset.
 1. Valitse "Windows Update" näytön vasemmasta reunasta. Jos Windowsissa on jo päivityksiä ajoitettu asennettavaksi, ne näkyvät oikealla. Jos ei, voit napsauttaa "Tarkista päivitykset". Siirry Windows 10:ssä kohtaan "Asetukset -> Päivitys ja suojaus" tarkistaaksesi uusimmat päivitykset.

6. Asenna GPU-ohjaimet uudelleen

Jos grafiikkasuorittimessasi on edelleen jotain vikaa, sinun on asennettava siihen liittyvät ohjaimet uudelleen.

Poista ensin olemassa olevat ohjaimet käyttämällä erityistä ohjelmistoa, kuten Display Driver Uninstaller (DDU). Meillä on yksityiskohtainen opas vanhojen Windows-ajureiden poistamiseen tällä työkalulla, jota kannattaa ehkä tarkistaa.

Kun olet suorittanut tämän osan, sinun on siirryttävä GPU:n valmistajan verkkosivustolle, etsittävä kyseiset ohjaimet ja ladattava ne sieltä.

Jos ongelma ei vieläkään ole kadonnut Laitehallinnasta, voit kokeilla muita korjauksia, jotka ovat luonteeltaan hieman rajumpia.

7. Päivitä BIOS

BIOSin päivittämisen pitäisi olla yksi viimeisistä keinoista, kun yrität ratkaista virhekoodin 43, koska se voi mahdollisesti aiheuttaa uusia ongelmia.

Prosessi voi tuntua hieman tekniseltä, jos et ole tehnyt sitä aiemmin, mutta voit seurata BIOS-päivitysopastamme ja päivittää BIOS onnistuneesti noudattamalla kaikkia vaiheita huolellisesti.

8. Tarkista GPU-yhteys

Joskus GPU-kaapeleiden uudelleenasennus voi poistaa virheen. Toinen asia, jota voit kokeilla, on poistaa näytönohjain kokonaan ja asentaa se uudelleen paikkaansa.

Varoitus: kokeile tätä vain, jos olet perehtynyt prosessiin ja tiedät mitä olet tekemässä. Jos näin ei ole, on parasta kääntyä asiantuntijan puoleen, joka auttaa sinua asiassa.

 1. Katkaise vain tietokoneesi virta ja avaa kotelon sivupaneeli päästäksesi korttiin.
 2. Ole varovainen, kun irrotat näytönohjaimen, sillä sinun on irrotettava ruuvit, jotka kiinnittävät sen kotelon takaosaan. Lisäksi PCI-e-paikassa on vapautusliuska, joka kiinnittää GPU:n paikalleen. Työnnä se auki ennen kuin vedät GPU:n ulos.
 1. Käännä prosessi päinvastaiseksi ja aseta GPU uudelleen PCI-e-paikkaan.
 2. Kytke järjestelmä päälle ja tarkista Laitehallinnasta, korjasitko virheen.

9. Asenna Windows uudelleen

Viimeinen keino korjata virhekoodi 43 on asentaa uusi Windows-kopio. Tämä korjaus on tarkoitettu poistamaan kaikki ohjaimet, järjestelmäasetukset tai ristiriitaiset ohjelmat, jotka voivat aiheuttaa virheen. Jos mikään muu ei ole auttanut, voit katsoa Windowsin uudelleenasennusoppaamme saadaksesi uuden Windowsin asennuksen menettämättä tietojasi.

Jos saat virhekoodin 43 Laitehallinnassa Windowsin uudelleenasennuksen jälkeen, näytönohjain on todennäköisesti vahingoittunut tai kuollut. Koska ongelma liittyy laitteistotasoon, sinun on hankittava RMAed, jos se on takuun alainen. Jos ei, voit tarkistaa korjausalan ammattilaiselta, voidaanko kortti korjata. Pahimmassa tapauksessa ainoa vaihtoehtosi on vaihtaa näytönohjain uuteen.

Haluatko kokeilla Windows 11:tä poistamatta Windows 10:tä? Tutustu oppaaseemme saadaksesi lisätietoja.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mikä voi aiheuttaa fyysisiä vaurioita GPU:lle?

Yleensä näytönohjaimen fyysiset vauriot johtuvat ensisijaisesti ylikuumenemisesta. Ylikuumenemisen syyt voivat olla riittämätön jäähdytys, pölykertymät kortin piireihin ja tuulettimiin sekä pelien pyörittäminen, joka ylittää kortin kyvyt.

Mistä tiedän, onko GPU:ni fyysisesti vaurioitunut?

On olemassa muutamia merkkejä viallisesta GPU:sta. Toistuvat kaatumiset, visuaaliset häiriöt, kuten värilliset viivat tai muut esineet, ja omituiset äänet ovat joitain yleisiä oireita, jotka viittaavat fyysisesti vaurioituneeseen grafiikkasuorittimeen.

Voiko GPU:ta korjata?

Yleensä, jos GPU:n ydin ja muisti ovat kuolleet, sitä ei voi korjata. Toisaalta ammattitaitoinen teknikko voi korjata vaurioituneet kondensaattorit, vastukset, tehoohjaimet ja vastaavat. Silloinkin näytönohjaimen jäljellä oleva käyttöikä on usein enintään muutama kuukausi. Viallisen GPU:n korjaamiseen ei myöskään usein kannata investoida. Kannattaa vaihtaa kortti kokonaan.

Pitäisikö minun puhdistaa GPU?

GPU:n syväpuhdistus auttaa pitämään sen pölyttömänä, mikä vähentää ylikuumenemisen mahdollisuuksia ja pidentää sen käyttöikää. Tämä tarkoittaa, että sen jäähdytyselementti ja tuulettimet ruuvataan irti piirilevystä, paineilmaa käytetään pölyn ja roskien poistamiseen, Q-kärjet isopropyylialkoholin kanssa puhdistamaan kovat tahrat ja ihannetapauksessa lämpötahnan levittäminen uudelleen.

Indeksi
 1. Mitä virhekoodi 43 tarkoittaa?
 2. 1. Nollaa akku
 3. 2. Poista GPU käytöstä ja ota se uudelleen käyttöön
 4. 3. Palaa takaisin järjestelmän palautuspisteeseen
 5. 4. Palauta laiteohjaimet
 6. 5. Päivitä Windows
 7. 6. Asenna GPU-ohjaimet uudelleen
 8. 7. Päivitä BIOS
 9. 8. Tarkista GPU-yhteys
 10. 9. Asenna Windows uudelleen
 11. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Mikä voi aiheuttaa fyysisiä vaurioita GPU:lle?
  2. Mistä tiedän, onko GPU:ni fyysisesti vaurioitunut?
  3. Voiko GPU:ta korjata?
  4. Pitäisikö minun puhdistaa GPU?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up