Ota Dolby Atmos -ääni käyttöön Netflixissä, Disney+:ssa ja Prime Videossa

Haluammeko nauttia korkeimmasta suoratoiston äänenlaadusta? Katsotaanpa, kuinka Dolby Atmos -tilassa lähetetty sisältö toistetaan

Dolby Atmos Tällä hetkellä se edustaa parasta audiokoodekkia, jonka voimme aktivoida toistettaessamme elokuvaa tai TV-sarjan jaksoa. Sen avulla ääni välitetään hienostuneen spatiaalisen algoritmin kautta, jonka avulla voit toistaa äänet tietyssä huoneen kohdassa hyödyntäen nykyaikaisia ​​5.1- tai 7.1-järjestelmiä paljon tehokkaammalla tavalla kuin yksinkertainen Dolby Digital.

Suoratoistopalvelut ovat alkaneet tarjota sisältöä Dolby Atmos -äänellä, mutta sen toistamiseksi meillä on oltava kaikki oikeat laitteet. Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka katsot suoratoistosisältöä Dolby Atmosilla. Tämä koodekki ei ole läsnä kaikessa sisällössä, mutta jos meillä on oikea laitteisto, on mahdollista lähettää ääntä tässä muodossa.

Tarvittavat laitteet Dolby Atmosille

Dolby Atmos -äänen toistamiseksi oikein meidän on käytettävä Dolby Atmos -yhteensopivaa televisiota ja kotiteatterijärjestelmää, joka pystyy lukemaan tämän muodon. Kaikissa moderneissa televisioissa ei ole Dolby Atmos -tukea; Jos aiomme vaihtaa televisiota, on parempi keskittyä välittömästi älytelevisioon, jossa on Dolby Atmos, kuten Hisense 50" QLED 4K 2021 50E78GQmyy ja toimittaa Amazon hintaan 510 €.

Television vieressä on käytettävä uusimman sukupolven kotiteatterijärjestelmää eARC- ja Dolby Atmos -tuella; yksi parhaista malleista on JBL BAR 9.1 True Wireless Surroundsaatavana Amazonista hintaan 999 €.

Yhdistämällä järjestelmä Smart TV:hen kautta HDMI 2.1 kaapeli (hyödyntämällä eARC-portteja) voimme hyötyä Dolby Atmosista yhteensopivassa sisällössä.

Jos emme halua vaihtaa televisiota, voimme silti käyttää Dolby Atmos -sisältöä yhdistämällä yhteensopivan järjestelmän dekooderiin Sky Q tai dekooderille Apple TV 4K, molemmissa on Dolby Atmos -tuki. Tässä tapauksessa meidän on yhdistettävä valittu dekooderi kotiteatterijärjestelmään ja sitten käytettävä paluukanavaa videon lähettämiseen televisiossa.

Dolby Atmos Netflixissä

Aktivoidaksesi Dolby Atmos -äänen Netflixissä, varmista, että sinulla onUltraHD-tilaus Avaa tilillämme Netflix-sovellus Dolby Atmos -yhteensopivalla laitteella (Smart TV, Apple TV 4K tai Sky Q), paina suurennuslasikuvaketta ja kirjoita Atmos hakupalkissa, jotta kaikki yhteensopiva sisältö näkyy.

Jos meillä on ongelmia Dolby Atmos -sisällön toistamisessa, varmista, että aktivoit maksimaalisen suoratoistolaadun menemällä valikkoon Tilitpainamalla Profiilit ja perhesuodatinvalitsemalla profiilin aktiivisten profiilien joukosta ja napsauttamalla Toistoasetuksetvalitsemalla Muuttaa ja vihdoin käyntiin Korkea.

Jos haluat nähdä Netflixin, voimme myös lukea oppaamme osoitteessa kuin Netflix jokaisessa televisiossa.

Dolby Atmos Prime Videossa

Aktivoimme tilin Dolby Atmos -äänen aktivoimiseksi Amazon Prime Videossa Amazon Prime päästäksesi kaikkeen sisältöön, mene Prime Video -sovellukseen ja käytä hakupainiketta etsiäksesi sisältöä tilaäänellä kirjoittamalla Dolby Atmos tai Atmos näytettävässä kentässä.

Netflixiin verrattuna Atmos-sisältö on selvästi huonompaa: useimmissa tapauksissa se toistetaan tavallisella 5.1-äänellä. Saat lisätietoja lukemalla artikkelimme kuinka katsoa amazon prime -videota televisiosta.

Dolby Atmos Disney+:ssa

Aktivoi Dolby Atmos du Disney+ avaamalla sovellus ja hakemalla Atmos hakupalkissa. Jos meillä on ongelmia toistaa sisältöä korkeimmalla laadulla, avaa sovelluksen asetukset ja paina Sovellusasetukset ja valitsemme toistoon parhaan mahdollisen laadun.

Samasta aiheesta voimme lukea oppaamme Disney Plus vai Netflix? Kumpi on parempi ja eroja.

Johtopäätökset

Dolby Atmos on äärimmäisen mielenkiintoinen tekniikka äänisisällön toistoon, kun otetaan huomioon, että jokaisella lähetetyllä äänellä on tarkka tilapaikkansa ja ne saavuttavat korvamme eri tavalla kuin vanhat digitaaliset äänitekniikat. Ne, joilla on oikeat varusteet, eivät odota kauan ja alkavat etsiä Atmos-sisältöä.

Jos meillä on edelleen ongelmia Dolby Atmos -äänen toistamisessa suoratoistosovelluksista, älkäämme aliarvioiko yhteyden nopeutta: sisällön toistamiseksi korkeimmalla laadulla tarvitaan vähintään 25 megabittiä sekunnissa olevaa Internet-yhteyttä, mieluiten FTTC tai FTTH. Vaihtoehtoisesti voimme aina ostaa Ultra HD Blu-Rays ja a uusimman sukupolven 4K Blu-Ray -soitinjälkimmäinen liitetään kotiteatterijärjestelmään.

Edelleen audiovisuaalisesta aiheesta voimme lukea oppaitamme kuinka ottaa surround-ääni käyttöön amazon fire tv:n ja amazon echon (dolby) välillä ja siitä miten Hanki korkealaatuisin ääni elokuvissa ja TV:ssä.

Indeksi
  1. Tarvittavat laitteet Dolby Atmosille
  2. Dolby Atmos Netflixissä
  3. Dolby Atmos Prime Videossa
  4. Dolby Atmos Disney+:ssa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up