Ota värilliset otsikkopalkit käyttöön ei-aktiivisissa Windowsissa Windows 10:ssä

Windows 10:ssä Microsoft teki paljon muutoksia käyttöliittymään ja ikkunan otsikkorivien väri on yksi niistä. Aluksi Microsoft poisti koko ikkunan otsikkopalkin värin ja korvasi sen valkoisella. Vaikka valkoiset ikkunan otsikkorivit näyttävät kauniilta, se voi olla melko tuskallista, kun teet pieniä asioita, kuten vetämällä ja kaksoisnapsauttamalla ikkunan otsikkorivejä.

Edellisessä päivityksessä Microsoft teki joitain muutoksia, ja nyt kaikilla aktiivisilla ikkunoiden otsikkoriveillä on joko valitsemasi väri tai Windows valitsee sen puolestasi taustakuvasi perusteella. Voit muuttaa otsikkorivin väriä avaamalla "Kaikki asetukset" -ikkunan ja siirtymällä sitten kohtaan "Personalization" ja sitten "Colors".

Kaikki ei-aktiiviset ikkunan otsikkorivit ovat kuitenkin edelleen valkoisia, ja vaikka ei ole yksinkertaista tapaa muuttaa ei-aktiivisten ikkunoiden otsikkorivin väriä, tässä on ohjeet värillisten otsikkorivien käyttöön ottamiseksi ei-aktiivisissa ikkunoissa Windows 10:ssä.

Ota värilliset otsikkopalkit käyttöön ei-aktiivisissa Windowsissa

Jos haluat ottaa värilliset otsikkopalkit käyttöön ei-aktiivisissa ikkunoissa, sinun on muokattava Windowsin rekisteriä. Ennen kuin teet mitään rekisterille, älä unohda tehdä hyvää varmuuskopiota varmuuden vuoksi.

Aloita painamalla Win + R, kirjoittamalla regedit ja painamalla Enter-painiketta avataksesi Windowsin rekisterieditorin.

Kun rekisterieditori on avattu, siirry seuraavaan avaimeen.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\DWM

Täällä meidän on luotava uusi DWORD-arvo, jotta värilliset otsikkopalkit voidaan ottaa käyttöön ei-aktiivisissa ikkunoissa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella oikeaa paneelia, valitse "Uusi" ja sitten "DWORD (32-bittinen) arvo".

Yllä oleva toimenpide luo uutta arvoa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella juuri luotua arvoa, valitse nimeä uudelleen ja nimeä se uudelleen muotoon "AccentColorInactive".

Kun olet nimennyt uuden arvon uudelleen, kaksoisnapsauta sitä. Tämä toiminto avaa "Muokkaa DWORD-arvoa (32-bittinen)" -ikkunan. Varmista tässä, että valintanappi “Heksadesimaali” on valittuna ja syötä heksadesimaaliarvo ilman sen värin hash-symboli (#), jonka haluat ei-aktiivisen ikkunan olevan.

Minun tapauksessani haluan ei-aktiivisten ikkunoiden olevan vaaleanharmaita, joten annoin arvoksi eeeeee. Kun olet syöttänyt haluamasi värin heksadesimaaliarvon, napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.

Voit saada minkä tahansa värin hex-arvon mistä tahansa kuvankäsittelyohjelmasta, kuten Photoshopista, tai verkkolähteistä, kuten Värinvalitsija.

Kun olet tehnyt kaiken, tältä sen pitäisi näyttää Windowsin rekisterissä. Kuten näet, arvoa on muutettu automaattisesti vastaamaan Windowsin rekisterivaatimuksia.

Heti kun olet lopettanut rekisterin muokkaamisen, muutokset astuvat voimaan välittömästi. Tästä eteenpäin kaikilla ei-aktiivisilla ikkunoillasi on Windowsin rekisterissä määrittämäsi väri. Jos et näe muutosta, käynnistä järjestelmä uudelleen.

Jatkossa, jos haluat palata takaisin, poista äskettäin luotu arvo, ja olet valmis.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käyttämisestä värillisten otsikkorivien käyttöön ottamiseksi ei-aktiivisissa ikkunoissa Windows 10:ssä.

Indeksi
  1. Ota värilliset otsikkopalkit käyttöön ei-aktiivisissa Windowsissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up