7 asiaa, joita voit tehdä Cortanalla Windows 10:ssä

Cortana on yksi Windows 10:n suurimmista ominaisuuksista. Vaikka se on peräisin Windows Phonesta, se on nyt integroitu täysin työpöydän käyttöjärjestelmään, mikä tekee siitä käyttökelpoisen henkilökohtaisen digitaalisen avustajan työpöydälläsi. Tehokkaana digitaalisena avustajana Cortana voi tehdä paljon muutakin kuin vain kertoa vitsejä ja laulaa kappaleita. Tästä huolimatta, jos et ole koskaan käyttänyt digitaalista avustajaa, saatat tuntea olosi eksykseksi.

Tässä on muutamia asioita, joita voit tehdä Cortanan kanssa päästäksesi alkuun.

Aseta muistutukset ja hälytykset

Cortanan avulla voit helposti asettaa muistutuksia koneellesi käskemällä häntä tekemään niin muutamalla sanalla. Jos esimerkiksi sanot hänelle "Muistuta minua hakemaan munat huomenna klo 10", hän asettaa muistutuksen. Kun aika koittaa, Cortana muistuttaa sinua tehtävästä. Ei vain tiettyyn aikaan, vaan voit myös saada Cortanan muistuttamaan sinua asioista, kun menet tiettyyn paikkaan tai puhut yhteystietoluettelossasi olevan henkilön kanssa.

Muistutusten asettamisen lisäksi voit myös luoda nopeita hälytyksiä. Jos haluat asettaa hälytyksen, sinun tarvitsee vain sanoa jotain kuten "Aseta herätys huomenna klo 5.00", ja Cortana suorittaa tehtävän. Näet kaikki nykyiset hälytykset antamalla komennon, kuten "Näytä hälytykset".

Avaa Sovellukset

Sovellusten tai työpöytäohjelmien käynnistäminen Cortanalla on yhtä helppoa kuin tehtäväpalkin kuvakkeen napsauttaminen. Kutsu Cortana äänikomennolla "Hei, Cortana" ja sano "Avaa [Name of the Application].” Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, avaan esiasennetun Groove Music -soittimen. Jos ohjelmat on suunniteltu toimimaan Cortanan kanssa, voit jopa ohjata näitä sovelluksia tai ohjelmia äänikomennoilla.

Kun esimerkiksi käytät Groove-musiikkisovellusta, voit ohjeistaa Cortanan soittamaan seuraavan kappaleen sanomalla "Seuraava kappale".

Käytä luonnollista kieltä tiedostojen etsimiseen PC:ssä

Cortana on suunniteltu ymmärtämään luonnollista kieltä. Voit käyttää sitä tiedostojesi, kuten asiakirjojen, valokuvien jne. etsimiseen. Jos esimerkiksi haluat nähdä viimeisimmät valokuvasi, sano yksinkertaisesti "Hei Cortana, löydä valokuvani", jolloin Cortana näyttää kaikki paikallisesti tallennetut valokuvasi ja OneDrivessa.

Suorita laskelmat

Käytän usein oletuslaskinsovellusta peruslaskelmien suorittamiseen. Itse asiassa käytän AutoHotKeyä käynnistämään nopeasti laskinsovelluksen. Mutta asia on, että Cortana voi suorittaa peruslaskelmia. Sinun tarvitsee vain painaa Käynnistä-painiketta ja syöttää numerot, niin saat vastauksen heti näkyviin. Tämä ei ole mitään uraauurtavaa, mutta se on varsin kätevä peruslaskelmiin. (Sinun ei tarvitse puhua ollaksesi vuorovaikutuksessa Cortanan kanssa. Myös kirjoittaminen käy.)

Tarkista Sää

Tämä on itsestäänselvyys useimmille teistä, mutta niille teistä, jotka eivät tiedä, voit käyttää Cortanaa saadaksesi nopeat säätiedot kaupungissasi. Sinun tarvitsee vain kysyä Cortanalta esimerkiksi "Millainen sää on nykyisessä sijainnissani." Jos haluat säätietoja toisesta kaupungista, korvaa "nykyinen sijaintini" kaupungin nimellä.

Lähetä sähköposti Cortanalla

Jos käytät sisäänrakennettua Mail-sovellusta sähköpostitilien hallintaan, voit myös käyttää Cortanaa sähköpostien lähettämiseen. Jos haluat lähettää sähköpostin Cortanalla, kutsu Cortana ja sano "Send email to James".

Luo kalenteritapahtumat

Aivan kuten voit lisätä muistutuksia ja tapahtumia, voit käyttää Cortanaa kalenteritapahtumien luomiseen. Lisää kalenteritapahtuma sanomalla esimerkiksi "Hei Cortana, lisää tapaa Kevin huomenna klo 17.00 kalenteriin." Tällä yksinkertaisella luonnollisella komennolla Cortana lisää tapahtuman kalenteriin. Hyvä asia on, että voit itse valita kalenterin avattavasta valikosta. Se on hyödyllinen ominaisuus, jos käytät muita kalentereita, kuten Google-kalenteria.

Tästä huolimatta sinun on ensin lisättävä Google Calander oletuskalenterisovellukseen Windows 10:ssä.

Johtopäätös

Kuten näet, Cortana ei ole vain kaunis ominaisuus, joka on suunniteltu keskustelemaan, kertomaan vitsejä ja laulamaan kappaleita. Cortanan käyttäminen voi aluksi tuntua hankalalta, mutta kokeile sitä ja katso, kuinka hyvin se toimii sinulle. Loppujen lopuksi, mitä enemmän ihmisiä käyttää sitä, sitä paremmaksi se tulee.

Kommentoi alle ja jaa suosikkiasiasi, joihin käytät Cortanaa.

Indeksi
  1. Aseta muistutukset ja hälytykset
  2. Avaa Sovellukset
  3. Käytä luonnollista kieltä tiedostojen etsimiseen PC:ssä
  4. Suorita laskelmat
  5. Tarkista Sää
  6. Lähetä sähköposti Cortanalla
  7. Luo kalenteritapahtumat
  8. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up