Suuntaa Sky-antenni ja löydä tivùsat-satelliitteja

Oletko kadottanut Sky-signaalin etkä tiedä kuinka lautasta suunnata? Ota selvää, kuinka voit löytää Sky-satelliitin itse ja suunnata lautasen.

Suurin osa Skyn ​​vastaanottoongelmista johtuu lautasen pienistä liikkeistä: millimetrikin riittää menettääkseen signaalin satelliitin kanssa ja tehdäkseen kuuluisan alustan kanavien katselun mahdottomaksi. Ongelmat ovat samat tivùsatissa, Italian markkinoille tarkoitetussa ilmaisessa alustassa; myös tässä tapauksessa lautasen millimetrin liike riittää tekemään mahdottomaksi nähdä vapaita kanavia.

Sen sijaan, että soitamme teknikolle, voimme Suuntaa Sky- ja Tivùsat-lautanen täysin itsenäisesti, käyttämällä oikeita työkaluja ja tietoja. Tämä antaa meille mahdollisuuden säästää paljon rahaa verrattuna teknikon väliintuloon.

Turvallisuusilmoitus: älä yritä siirtää astiaa vaarallisista tai vaikeapääsyisistä paikoista (kaltevat katot, katot ilman suojaa tai paljon antenneja jne.), vaan suuntaa astiat vain turvallisiin paikkoihin (parvekkeet, aulat, ullakot jne.).

Käytä Sat Finderia

Sat Finder on pieni elektroninen laite, jossa on asteikko tai LED-näyttö prosenttiosuus, joka pystyy osoittamaan tarkasti lautaselle saapuvan ja satelliittijärjestelmääsi takaisin heijastuvan signaalin voimakkuuden.

Tämä ohjauslaite se on kytkettävä satelliittiantennin ja dekooderin saavuttavan kaapelin väliinjotta saadaan reaaliaikainen tulos signaalin laadusta, kun suoritamme kaikki lautasen kiinnitys- ja/tai suuntaustoimenpiteet (kuten näet myöhemmin).

Suosittelemme, että tämä työkalu on aina käsillä, jos meillä on kotona satelliittiantenni, varsinkin jos se on sijoitettu turvalliseen paikkaan (kuten parvekkeelle tai terassille, jonne pääsee ilman ongelmia). Aina ei voida nähdä silmällä, olemmeko lautasen sijoittaneet hyvin (signaali voi olla näkyvissä, mutta häiriintynyt, jos se on heikko), kun taas laite tarjoaa ehdottoman varmuuden lautasen sijainnista (koska se on sama instrumentti teknikot käyttävät).

Tarkka ja selkeä Sat Finder on HB-Digital SET: Sat-Finder.
Tämän laitteen käyttäminen meidän tarvitsee vain kytkeä dekooderista tuleva kaapeli porttiin Vastaanotin ja liitä lautanen porttiin Satelliitti käyttämällä mukana toimitettua kaapelia. Kun laite on kytketty päälle, se näyttää signaalin voimakkuuden näytöllä, jotta voit suunnata lautasen oikein.

Tämän tyyppisessä laitteessa on myös summeri signaalin voimakkuuden ymmärtämiseksi akustisen palautteen avulla, mikä on erittäin tärkeää asennuksen aikana (kuten näemme myöhemmin). Markkinoilla on monia muita Sat Findereja, joita voit kokeilla:

Valitsemme oikean satelliittihaun ja aloitamme mittaukset välittömästi, jotta signaali on heti voimakkain.

Kuinka löytää satelliitti

Jos lautanen on liikkunut muutaman millimetrin, suuntaa se vain Sat Finderilla. mutta jos haluat laittaa uuden lautasen, mihin suuntaan se kannattaa suunnata?

Kaikki paraabelit on suunnattava suunnilleen etelään, pienin eroin asuinmaan leveysasteesta riippuen. Löytääksesi oikean satelliitin taivaalta syötä vain kaupunkisi tai osoitteesi sivustolle Dishpointer.
Käyttääksemme tätä sivustoa kirjoitamme kenttään kaupunkimme nimen Sijaintisikun taas oikeassa yläkulmassa olevaan kenttään meidän on syötettävä käytettävän satelliitin nimi.

Satelliitti, johon meidän on osoitettava sivusto, on 13E (EUTELSAT HOT BIRD 13): löytääksemme sen meidän täytyy selata luettelon ensimmäisiä satelliitteja, eli kaikkia saatavilla olevia, joiden asteet ovat itään (korkein aste on 180E ja alin 0E). Satelliitin löytämisen jälkeen analysoimme sivustolle toimitetut tiedot lautasen suuntaamiseksi ja korkeuden (eli kulman, joka tarvitaan lautasen nostamiseksi tuelta).

Paraabelin suuntaaminen

Nyt kun olemme löytäneet sen osan taivaasta, jossa uskomme Sky/tivùsat-satelliitin olevan läsnä, on hyvä aika käyttää ostamaamme Sat Finderia. Jatkamiseksi noudatamme huolellisesti kaikkia vaiheita löytääksemme Sky-satelliitin e suuntaa astia oikein:

 • 1) Jätämme dekooderin päälle ja kytkettynä satelliittikaapeliin, vaikka sillä ei tällä hetkellä olisi signaalia (on välttämätöntä löytää järjestelmän jännite Sat Finderista);
 • 2) siirrytään lähelle astiaa tai kohtaa, johon haluamme astian sijoittaa;
 • 3) liitä Sat Finder satelliittiantenniin ja dekooderista tulevaan kaapeliin;
 • 4) kytke päälle Sat Finder ja kierrä sivuvoimakkuuden hammaspyörä maksimiasentoon;
 • 5) alamme liikuttaa astiaa hyvin hitaasti (millimetri kerrallaan) vaakasuunnassa (vasemmalta oikealle tai päinvastoin), kunnes näemme osoitinsignaalin saavuttavan noin 50 % (pelkäsuunnassa vaakasuunnassa on vaikea saada enemmän );
 • 6) kun olemme löytäneet signaalin tällä prosentilla, vähennämme Sat Finderin äänenvoimakkuutta kiertämällä sopivaa sivuttaista hammaspyörää puoleen äänenvoimakkuudesta, kunnes ääni katoaa melkein kokonaan;
 • 7) pitäen aina saavutetun vaakasuunnan, siirrämme lautasta pystysuunnassa (toisesta alaspäin tai päinvastoin), kunnes Sat Finderin signaali osoittaa 100% tai lähellä prosentteja (jopa 97-98% on hyvä, vaikka se olisi parempi saada aina 100%).
 • 8) kuunnelkaamme satelliittietsintä: sen pitäisi kuulostaa eloisalta, vaikka se olisi vain puolet äänenvoimakkuudesta;
 • 9) Kun olemme löytäneet oikean suunnan, kiristämme astian alustan ruuvit tiukasti; neuvoja on kiristää ne viputyökalulla kaikella mahdollisella voimalla eikä vain käyttää käsiäsi, koska tuuli voi tehdä millimetrisiä liikkeitä niin, että signaali katoaa lyhyen ajan kuluttua; mitä paikallaan lautanen on, sitä vähemmän herkkä se on signaalin katoamiselle;
 • 10) Nyt ei enää tarvitse kuin irrottaa Sat Finder ja kytkeä dekooderista tuleva kaapeli suoraan suunnattuun lautaseen.

Dekooderista pitäisi olla mahdollista nähdä oikein Sky-kanavat tai tivùsat-alustan tarjoamat kanavat.

Johtopäätökset

Tämän oppaan lukemisen jälkeen voimme vihdoin tehdä sen katso Sky korkeimmalla mahdollisella laadulla (ehkä jopa paremmalla tavalla kuin aiemmin) ilman, että tarvitsee pyytää erikoistuneen teknikon väliintuloa toimenpiteiden suorittamiseen. Samaa menettelyä voidaan käyttää myös satelliittiantennien suuntaamiseen tivùsatille, koska signaalin lähettävä satelliitti on sama kuin Sky.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka käytä 4K UHD:tä Smart TV:ssä ja miten katso TV-kanavia Chromecastilla (ilman antennia).

Indeksi
 1. Käytä Sat Finderia
 2. Kuinka löytää satelliitti
 3. Paraabelin suuntaaminen
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up