Parhaat vaihtoehdot Officelle käytettäväksi Linuxissa

Linuxissa voimme avata, muokata ja luoda uusia Office-asiakirjoja ilman Windowsia käyttämällä hyviä vaihtoehtoja Officelle.

Tietokoneiden eniten käytetyt ohjelmat ovat epäilemättä Microsoft Office -ohjelmistoon sisältyvät ohjelmat: Sana, Excel Ja PowerPoint. Nämä ohjelmat ovat saatavilla maksua vastaan ​​ja Ne toimivat vain Windowsissa ja Macissa: Huolimatta harrastajayhteisön viime vuosina esittämistä vetoomuksista Microsoft ei ole koskaan halunnut tarjota virallista tukea GNU/Linux-jakeluille, mikä rajoittaa ratkaisevasti niiden leviämistä kaikilla aloilla, joilla Office on välttämätön.

Onneksi Linuxissa voidaan edelleen käyttää vaihtoehtoisia toimistopaketteja, jotka pystyvät replikoimaan käytännössä kaikki Officessa nähdyt toiminnot ja myös lukemaan Office-ohjelmilla luotuja tiedostoja, jotta meidän ei tarvitse palata Windowsiin joka kerta, kun joudumme käsittelemään dokumenttia. .

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle parhaat vaihtoehdot Officelle, joita voimme käyttää ilmaiseksi missä tahansa Linux-jakelussajoten voit avata doc-tiedostoja (dox), xls-tiedostoja (xlsx) ja ppt-tiedostoja (pptx) nopeasti ja helposti.

LibreOffice

Paras vaihtoehto Officelle Linuxissa on ehdottomasti LibreOfficejoka sisältyy oletuksena moniin Linux-jakeluihin ja ladattavissa osoitteesta virallinen sivusto.

Tällä ohjelmapaketilla voimme avata Officella luotuja tiedostoja, mutta myös luoda uusia dokumentteja vapaassa muodossa (OpenDocument). Sarjan muodostavat ohjelmat ovat: Kirjailija (voimassa oleva Wordin korvike), Lask (Excel-korvausohjelma), Tehdä vaikutus (PowerPoint-klooni), Piirrä (ohjelma vektorikuvien ja PDF-tiedostojen muokkaamiseen), Matematiikka (käyttää matemaattisia kaavoja) e Perus (pätevä Accessin korvaava tila).

Avataksesi jonkin mainituista ohjelmista valitsemme sovellusvalikon (sisältyy valittuun graafiseen ympäristöön) ja kirjoitat LibreOffice tai avattavan sovelluksen nimen; Jos sen sijaan haluamme muokata Office-asiakirjoja, avaa LibreOffice-käyttöliittymä ja paina kohdetta Avaa tiedosto.

WPS-toimisto

Toinen pätevä vaihtoehto Officelle, joka voidaan asentaa vapaasti Linuxiin, on WPS-toimisto.

Tästä sarjasta löydät kaikki sovellukset Office-asiakirjojen hallintaan, ja niissä on mahdollisuus luoda uusia asiakirjoja Microsoftin omistamissa muodoissa ja välttää kaikenlaiset ongelmat jakamisen aikana. Asennuksen jälkeen voimme avata paketin etsimällä sovellusvalikosta nimeä WPS Office tai etsimällä siihen sisältyvien yksittäisten ohjelmien nimiä.

WPS syntyi hybridipilvipaketiksi: se tukee WPS Cloudia, joten voit tallentaa luodut asiakirjat suoraan verkkoon ja avata ne (samalla paketilla) millä tahansa tietokoneella tai mobiililaitteella yksinkertaisesti rekisteröimällä tili.

VAIN TOIMISTO

Toinen huomion arvoinen toimistopaketti on VAIN TOIMISTOjoka tarjoaa laajan tuen Linux-jakeluille ja jota voidaan käyttää myös verkossa asentamatta mitään tietokoneelle.

Tähän sarjaan sisältyvien ohjelmien käyttöliittymä ja ikkunan väri ovat hyvin samankaltaiset kuin Officen ohjelmissa, jotta ne, jotka haluavat käyttää toimistoohjelmia, ovat heti tyytyväisiä. Asentamalla sarjan työpöytäsovellukseksi voimme muokata tekstidokumentteja, laskentataulukoita ja esityksiä käyttämällä lukuisia ohjelmien tarjoamia vaihtoehtoja ja myöhemmin tallentaa ne haluttuun Office-muotoon.

Kuten mainittiin, tämä sarja toimii myös verkossa, verkkosovelluksena: voimme näin välttää ohjelmien asentamisen Linuxiin ja vain avata Chromen tai Firefoxin, siirtyä ONLYOFFICE-sivustolle, kirjautua sisään tilillä ja käyttää toimisto-ohjelmia suoraan selainvälilehdellä. .

SSuite Office HD

Silti web-sovellusten aiheesta emme voineet olla huomaamatta SSuite Office HDtodellinen pilvikäyttöjärjestelmä, johon pääsee ilman rekisteröitymistä virallinen sivusto.

Jos haluat käyttää tätä pilvikäyttöjärjestelmää toimistopakettina, paina Start-like -sivuston vasemmassa alakulmassa, jolloin pääset valikkoon SSuite Office Tools ja valitse yksi käytettävissä olevista Office-teemaisista ohjelmista: Carbon HD+ Word Editor, CarbonPlusHD+ -laskentataulukko Ja WordGraph Online Editor.

Verkkopakettia voidaan käyttää sekä uusien asiakirjojen luomiseen että jo olemassa olevien asiakirjojen lataamiseen (painikkeella Avata); työn lopussa paina vain nappia Tallentaa ladataksesi tiedoston, jonka parissa työskentelimme.

Microsoft Office ilmaiseksi

Ne, jotka eivät vain voi luopua Officesta, voivat käyttää versiota Toimisto verkossa selaimen sisällä.

Jos haluat käyttää Officen online-versiota, avaa yllä mainittu sivu ja paina -painiketta Kirjaudu sisään ja kirjaudu sisään Microsoft- tai Outlook-tilillä. Kun olet kirjautunut sisään, napsautamme sivussa jotakin ilmaiseksi saatavilla olevista Office-ohjelmistoista (Word, Excel, PowerPoint ja muut) ja alamme käyttää online-työkaluja uusien asiakirjojen katseluun, muokkaamiseen ja luomiseen.

Officen verkkoversion ainoa rajoitus on linkki OneDriveen: luodut tai muokatut tiedostot siirretään Microsoftin tarjoamaan pilvitilaan ja meidän on välttämättä toimittava tästä tilasta hyödyntääksemme kaikki ohjelmat.

Lisätietoa varten suosittelemme lukemaan oppaamme osoitteessa miten Microsoft Onedrivea käytetään ja miten se toimii.

Johtopäätökset

Suuryritykset kohtelevat Linuxia aina huonosti, sillä ne tuskin tuovat tukea Linux-jakeluille ohjelmistojaan kehittäessään. Onneksi kaikki yritykset eivät noudata tätä käytäntöä: esimerkiksi Linuxissa on mahdollista ladata monia kelvollisia vaihtoehtoja Microsoft Office -ohjelmistopaketille, jotta voit aina muokata Office-asiakirjoja.

Edelleen Officesta ja vaihtoehdoista puhuttaessa pyydämme sinua lukemaan ai-oppaamme Paras verkko- ja pilvipohjainen toimisto.

Nyt kun olet lukenut Parhaat vaihtoehdot Officelle käytettäväksi Linuxissa loppuun, kutsumme sinut tutustumaan lisää Linux-kategoriaan. Löydät sieltä muita mielenkiintoisia artikkeleita, jotka laajentavat tietojasi ja pitävät sinut ajan tasalla. Älä lopeta lukemista ja löytämistä!

Indeksi
  1. LibreOffice
  2. WPS-toimisto
  3. VAIN TOIMISTO
  4. SSuite Office HD
  5. Microsoft Office ilmaiseksi
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up