Windows Update -komponenttien nollaaminen ongelmallisen päivityksen korjaamiseksi

Kaikki Windows-päivitykset eivät lataudu täydellisesti. Joskus päivitys voi saada tietokoneesi käyttäytymään huonommin kuin ennen sen päivittämistä. Toisinaan päivitystä ladattaessa saatat kokea jumiutuneen päivityksen tai saada virheilmoituksen, joka kertoo, ettei latausta voi jatkaa. Vaikka monet asiat voivat aiheuttaa näitä ongelmia, yksi suurimmista on vioittuneet Windows Update -komponentit. Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka ne nollataan ongelmallisen päivityksen korjaamiseksi.

Hyvä tietää: jos viimeisin Windows-päivitys on aiheuttanut ongelmia tietokoneessasi, tutustu uusimpiin Windows-päivitysongelmiin ja -ratkaisuihin.

Indeksi
 1. Ennen kuin nollaat Windows Update -komponentit
 2. 1. Pysäytä vaaditut Windows Update Services -palvelut
 3. 2. Nimeä SoftwareDistribution- ja catroot2-kansiot uudelleen
 4. 3. Käynnistä Windows Update Services uudelleen
 5. Usein Kysytyt Kysymykset

Ennen kuin nollaat Windows Update -komponentit

Windows Updates -osien nollaaminen manuaalisesti on huolellinen prosessi. Kokeile joitain yleisiä korjauksia ennen komponenttien nollausta.

 • Suorita Windows Updaten vianmääritys – on nopea tapa ratkaista päivitysongelmia tietokoneellasi. Windows Updaten vianmäärityksen suorittaminen diagnosoi Windows Update -ongelmat ja korjaa ne. (Se myös nollaa automaattisesti Windows Update -komponentit.)
 • Etsi järjestelmäongelmia – SFC- ja DISM-tarkistuksen pitäisi olla seuraava askel korjataksesi vioittuneet, vaurioituneet tai puuttuvat järjestelmätiedostot, jotka aiheuttavat päivitysongelmia.
 • Luo järjestelmän palautuspiste – Windows Update -komponenttien nollausvaiheiden avulla voit tehdä helposti virheen. Jos teet niin ja tietokoneesi alkaa toimia, sinulla on oltava jokin tapa peruuttaa muutokset. Suosittelemme oppimaan järjestelmän palautuspisteen luomisen ja käytön.

Kärki: näetkö Windows-päivitysvirheen 0x80245006, kun yrität päivittää Windows 10:stä 11:een? Opi mitä tehdä päästäksesi eroon siitä.

1. Pysäytä vaaditut Windows Update Services -palvelut

Harkitse tätä ensimmäisenä vaiheena Windows Update -komponenttien nollaamiseksi: lopeta Windows Update -prosessiin kuuluvat palvelut.

Nimittäin lopetamme seuraavat palvelut:

 • Background Intelligent Transfer Service (BITS): kun kyse on Windows-päivityksistä, tämä palvelu on vastuussa latausprosessin optimoinnista kaistanleveyden ja muiden resurssien oikean varauksen avulla.
 • Windows Update Service (wuauserv): automatisoi päivitysten lataamisen Windowsissa. Aina kun näet päivityksen latautuvan automaattisesti, Windows Update Service ryhtyy toimiin. (Se on kuitenkin vain yksi sen tehtävistä.)
 • Salauspalvelu (cryptsvc): varmistaa, että jokainen Windowsiin lataamasi päivitys täyttää Microsoftin vahvistus- ja eheysvaatimukset.
 • Windows Installer (msiserver): toinen nimi Windows Installerille, joka on olennainen osa päivitysten ja korjaustiedostojen asentamista Windowsiin.

Pysäytämme edellä mainitut palvelut PowerShellissä, mutta voit myös käyttää komentokehotetta, jos niin haluat.

 1. Napsauta tehtäväpalkin hakukenttää, kirjoita "PowerShell" ja kun "Windows PowerShell" näkyy hakutuloksissa, napsauta "Suorita järjestelmänvalvojana".

Huomautus: Pidä PowerShell auki myös palveluiden lopettamisen jälkeen, koska tarvitsemme sitä tämän oppaan ajan.

 1. Suorita PowerShellissä alla olevat komennot yksitellen ja muista painaa Enter jokaisen jälkeen:
net stop bits net stop wuauserv net stop cryptsvc net stop msiserver

 1. Kun olet suorittanut jokaisen komennon, näet viestin, joka ilmoittaa, että Windows-palvelu on pysähtynyt.

Tiedoksi: pääse vauhtiin näiden hyödyllisten PowerShell-komentojen avulla, jotka sinun pitäisi tietää!

2. Nimeä SoftwareDistribution- ja catroot2-kansiot uudelleen

SoftwareDistrubition-kansio tallentaa Windows-päivityksiin liittyvät väliaikaiset tiedot, kuten tiedostot, historian ja muut välimuistissa olevat tiedot. Catroot2-kansio tallentaa tiedostot, joita käytetään järjestelmätiedostojen tarkistamiseen, joista osa on tärkeitä Windowsin päivitysprosessille.

Näiden kansioiden nimeäminen uudelleen on tapa nollata päivitysvälimuisti Windowsissa. Tämä auttaa poistamaan kaikki vioittuneet tiedostot, jotka voivat aiheuttaa Windows Update -komponenttien virheellisen toiminnan.

 1. Nimeäksesi SoftwareDistribution-kansion uudelleen, kirjoita alla oleva komento PowerShellissä ja paina Enter-näppäintä:
Ren %systemroot%\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old

 1. Nimeäksesi "catroot2" -kansion uudelleen, anna alla oleva komento PowerShellissä ja paina Enter-näppäintä:
Ren %systemroot%\system32\catroot2 catroot2.old

3. Käynnistä Windows Update Services uudelleen

Muistatko ne palvelut, jotka lopetit ensimmäisessä vaiheessa? On aika käynnistää ne uudelleen nyt, kun olet nollannut Windows Update -komponentit.

 1. Suorita alla olevat komennot yksitellen ja muista painaa Enter jokaisen jälkeen:
net start bits net start wuauserv net start cryptsvc net start msiserver

 1. Jokainen vaihe nollaa eri Windows Update -komponentit. Tarkista, korjaako tämä päivitykseen liittyvät ongelmat.
 2. Jos mikään muu epäonnistuu, saatat joutua palauttamaan Windows-tietokoneesi tehdasasetuksiin ongelman ratkaisemiseksi.

Kärki: juuttunut loputtomaan Windowsin uudelleenkäynnistyssilmukkaan? Älä huoli, sillä meillä on sinulle luettelo ratkaisuista.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka tarkistan päivityshistorian Windowsissa?

Siirry kohtaan "Asetukset -> Windows Update -> Päivityshistoria" Windows 11:ssä. Siirry Windows 10:ssä kohtaan "Päivitys ja suojaus -> Windows Update -> Näytä päivityshistoria".

Voinko pysäyttää Windows-päivitykset?

Normaalisti sinun ei pitäisi pysäyttää Windows-päivityksiä niiden tarjoamien suorituskyky- ja suojausparannusten vuoksi. Mutta jos huomaat, että se häiritsee käyttökokemustasi, niin kyllä, on olemassa useita tapoja pysäyttää päivitykset Windowsissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up