Perhe ja heidän Mac-tietokoneensa: tärkeitä vinkkejä

Yhä useammalla ihmisellä on kotonaan Mac-tietokone, joka ei ole vain henkilökohtainen tietokone, vaan myös perheen tietokone, johon kaikki perheenjäsenet ovat käyttäneet. Useimmissa tapauksissa perheen tietokone on usein sekaisin tietokone, koska et voi hallita (tai et osaa hallita) siihen, kuka voi tarkastella/poistaa/muokata mitä tiedostoja ja/tai estää heitä lataamasta viruksia ja haittaohjelma vahingossa. Macissa on useita ominaisuuksia, joiden avulla voit hallita käyttäjiä ja ryhmiä paremmin ja asettaa suojapalomuurin lapsillesi. Jos sinulla tai perheelläsi on Mac, tämä opas on sinua varten.

Indeksi
  1. Käyttäjien ja ryhmien asettaminen
  2. Turvaohjeet: Lasten suojeleminen
  3. Ajastettujen rajojen asettaminen
  4. Multimedian ongelma
  5. Macisi ja sen sisältö

Käyttäjien ja ryhmien asettaminen

Käyttäjien ja ryhmien avulla voit saada useita ihmisiä käyttämään samaa Macia omalla ainutlaatuisella tavallaan. Tämä on täydellinen perheille, joilla on vain yksi Mac. Tätä säädellään Macin asetusten osiossa. Käyttäjien ja ryhmien kanssa sinulla on osio järjestelmänvalvojalle. Tämä on henkilö, joka säätelee kaikkia käyttäjän sääntöjä ja valvontaa. Perheessä järjestelmänvalvoja olisi lasten ja vieraiden vanhemmat tai huoltajat. Toinen käyttäjäasetus on täydellinen lapsille, tämä ryhmä käyttää järjestelmänvalvojan esiasentamia sovelluksia ja voi myös surffata verkossa, mutta he eivät voi poistaa tai ladata lisää sovelluksia. Ryhmät ovat myös perheille, jotka haluavat keskustilin. Täydellinen useille järjestelmänvalvojille (kuten molemmille huoltajille).

Turvaohjeet: Lasten suojeleminen

Macissa on monia asetuksia, jotka voivat auttaa suojaamaan perheen Macia käyttäviä pieniä. Yksi tärkeä tapa suojella lapsia on vanhempien valvonta. Nämä lapsilukkoasetukset voivat asettaa standardeja sille, mitä lapsi voi katsella verkossa, poistaa ja ladata ja paljon muuta. Suojausasetusten alta voit muuttaa sovellusten, Internetin, Ihmisten ja muiden käyttöoikeusasetuksia. Sovellusasetus on paikka, johon haluat mennä asettaaksesi rajoituksia Finder-ominaisuudesta, Macin keskittimestä. Asetuksistasi riippuen käyttäjän on saatava järjestelmänvalvojan salasana päästäkseen Finderiin.

Kuten kaikilla viihteen muodoilla, sovelluksilla on ikärajat. Sen sijaan, että joutuisit käymään läpi jokainen sovellus estääksesi latauksen, voit määrittää, mitkä voidaan ladata tai ei, niiden luokituksen perusteella. Jos lapsesi pyytää salasanaa ennen latausta, älä huoli liikaa. Saattaa olla tapaus, jossa sovellus voi olla täysin turvallinen, mutta rajoitettu. Esimerkiksi Opera the Web Browser estettiin kaikilta alle 18-vuotiailta, koska se saattoi tarkastella vaarallisia tietoja. Verkkoselain ei kuitenkaan ole yksi niistä asioista, jotka mielestämme olisivat haitallisia lapsille. Suhtaudu siis jokaiseen pyyntöön suolalla.

Asetusalueella voit myös asettaa rajoituksia sille, mitä he voivat katsella verkossa ja mitä ei, mukaan lukien rajoittaa aikuisille suunnattua sisältöä ja muita sivustoja, joita voidaan pitää sopimattomina nuoremmille yleisöille. Lisäksi, jos Facebook ei ole verkkosivusto, jolle lapsesi pitäisi mielestäsi päästä, voit lisätä sen luetteloon rajoittaaksesi lapsesi pääsyä.

Ajastettujen rajojen asettaminen

Online-peleistä hauskojen televisio-ohjelmien katseluun verkossa voi olla helppoa, kun lapsesi lentää aikaa verkossa ollessaan. Tämän vuoksi on tärkeämpää kuin koskaan asettaa rajoituksia sille, mitä he voivat katsella verkossa, vaan myös sitä, kuinka kauan he voivat olla tietokoneella. Asetukset-välilehden aikaraja-osiossa voit asettaa joka päivä tietyn määrän tunteja, jolloin he voivat nauttia Internet-lisästä. Voit asettaa myös viikonpäivän perusteella, jolloin voit asettaa viikonlopulle kevyempiä sääntöjä. Voit estää lastasi livahtelemasta nukkumaanmenoajan jälkeen asettamalla ajan, joka estää kirjautumisen tietyn ajan kuluttua. Kun tämä aika koittaa, ne kirjataan ulos loppuillan ajaksi.

Multimedian ongelma

Yksi asia, jonka minun olisi pitänyt toistaa enemmän, on se, että kun sinulla on tili, tili sisältää vain henkilökohtaiset tavarasi, ei muita. Tämä tarkoittaa, että seitsenvuotias ei voi käyttää tiedostojasi ja siirtää niitä roskakoriin. Kaikkien tiedot ja hakemukset pidetään erillään. Hyvä tapa on luoda jaettuja kansioita sisällölle, jonka haluat asettaa kaikkien saataville. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kun jotain jaetaan, se tarkoittaa, että kaikilla on sama kansion omistusoikeus. Joten kun tiedosto otetaan pois tai lisätään, kaikki näkevät sen. Tämä voi olla yksi kohta, joka voi rohkaista tai estää sinua kulkemasta tätä reittiä. Koska jos perheenjäsenesi ei ole kurinalainen olemaan peukaloimatta kansiota, kaikki lomamuistoista kalliisiin iTunes-soittolistaasi voi olla pölyssä.

Macisi ja sen sisältö

Lopuksi käsitellään sisältösi tallentamista. On tärkeämpää kuin koskaan varmistaa, että perheesi Macissa oleva sisältö varmuuskopioidaan. Sinulla on monia tekijöitä, jotka ovat sinua vastaan, jos et tee tätä. Ensinnäkin Macisi on alttiimpi vesiroiskeille ja sotkuille, kun lapset pitävät Macia käsissään. Lisäksi perhekuvasi ovat todennäköisesti siellä. Kun olemme ajassa, jolloin leikekirjat ja perhealbumit ovat nyt digitaalisia, kuollut Mac voi myös johtaa kadonneisiin muistoihin. Siksi sinun tulee asentaa Macisi Time Machinen kanssa. Tämä on Macin oma varmuuskopiointiohjelmisto. Time Machinen avulla Mac voi ajoittain varmuuskopioida tietosi ulkoiselle kiintolevyllesi. Vaihtoehtoisesti voit myös harkita joidenkin muistojen varmuuskopiointia pilveen, kuten iCloudiin tai Dropboxiin erittäin alhaisilla hinnoilla ja jopa ilmaiseksi.

Millä tavoilla suojaat perheenjäseniäsi Macillasi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up