Ryhmäkäytäntöeditorin ottaminen käyttöön Windowsissa

Windowsin ryhmäkäytäntöeditori on erittäin hyödyllinen ja tehokas työkalu, jonka avulla jokainen Windows-käyttäjä voi hallita hallintakäytäntöjään yksinkertaisen käyttöliittymän kautta. Tämä työkalu on kuitenkin käytössä vain Windowsin Pro-, Enterprise- ja Ultimate-versioissa. Tässä oppaassa näytämme, kuinka ryhmäkäytäntöeditori otetaan käyttöön Windowsissa, jos käytät Home-versiota.

Hyvä tietää: Näetkö järjestelmässäsi "Tämä asennus on kielletty järjestelmäkäytännön mukaan" -virheen? Kokeile korjausluetteloamme.

Mikä on ryhmäkäytäntöeditori

Ryhmäkäytäntöeditori on käytäntöjen hallintatyökalu, jonka avulla Windows-käyttäjät voivat määrittää ja muokata erilaisia ​​käytäntöasetuksia tietokoneelle tai useille tietokoneille verkon kautta. Windows-käyttäjät käyttävät sitä säännöllisesti säätämään useita asetuksia. Voit käyttää sitä esimerkiksi sovellusten estoon Windowsissa tai hallita niiden toimintaa etualalla tai taustalla.

Ota ryhmäkäytäntöeditori käyttöön Windowsissa CMD:n avulla

Windows Home -versioissa ryhmäkäytäntöeditori (alias "gpedit") ei näy ollenkaan, kun haet sitä Windows-haulla. Onneksi voit ottaa sen käyttöön komentokehotteen kautta.

Vaikka "gpedit.msc" ei ​​ole saatavilla Windows Home -versioissa, järjestelmätiedostoissa on muita gpeditiin liittyviä tiedostoja. Meidän täytyy vain ladata ne oikein ja asentaa "gpedit.msc"-tiedosto.

 1. Suorita komentokehote järjestelmänvalvojana. Voit tehdä tämän käynnistämällä Windows Searchin painamalla Win + S ja kirjoittamalla CMD.
 1. Syötä seuraava koodi ja paina Enter. Tämän koodin tarkoituksena on napata tarvittava paketti Microsoftilta.
%F IN ("%SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~*.mum") DO (DISM /Online /NoRestart /Add-Package:"%F")

 1. Kun ensimmäinen koodi on suoritettu, lisää seuraava koodi ja paina Enter. Windows lataa vaaditut tiedostot, ja ryhmäkäytäntöeditori tulee näkyviin, kun haet sitä.
FOR %F IN ("%SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~*.mum") DO (DISM /Online /NoRestart /Add-Package:"%F")

Kärki: Uskotko, että jokaista liikettäsi tarkkaillaan? Näin voit tunnistaa näppäinloggerit Windowsissa.

Ota ryhmäkäytäntöeditori käyttöön Windowsissa järjestelmätiedoston avulla

Voit ottaa Windowsin ryhmäkäytäntöeditorin helposti käyttöön lataamalla yksinkertaisen tiedoston, joka ottaa tarvittavat asetukset käyttöön laitteellesi CMD:n kautta. Tämä menetelmä on samanlainen kuin edellinen, paitsi että sinun ei tarvitse syöttää koodia itse.

 1. Lataa GPEdit.zip-tiedosto osoitteesta GitHub. Tee tämä avaamalla linkki, napsauttamalla "Koodi" ja valitsemalla "Lataa ZIP".
 1. Pura .ZIP. Sinun pitäisi pystyä löytämään gpedit-enabler erätiedosto (.BAT) tuloksena olevasta kansiosta.
 1. Napsauta .BAT-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Suorita järjestelmänvalvojana". Sitten komentokehote tulee näkyviin ja ottaa vaaditut asetukset käyttöön.

Siinä on kaikki tekemistä. Tästä eteenpäin voit käyttää ryhmäkäytäntöeditoria tietokoneellasi.

Ota ryhmäkäytäntöeditori käyttöön erätiedostolla

Jos et halua ladata ulkoista tiedostoa, voit luoda komentojonotiedoston itse ja aktivoida sen avulla ryhmäkäytäntöeditorin.

 1. Kirjoita Windows Searchiin Notepad.
 1. Kopioi seuraava teksti tiedostoon ja muista liittää se painamalla Ctrl + Alt + V poistaaksesi kaikki muotoilut.
@echo off pushd "%~dp0" dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~3*.mum >List.txt dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft -Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~3*.mum >>List.txt for /f %%i in ('findstr /i . List.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package :"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i" tauko

 1. Napsauta "Tiedosto -> Tallenna nimellä" ja nimeä tiedosto "GPEdit.bat" tallentaaksesi sen erätiedostona.
 1. Etsi juuri luotu tiedosto ja napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Suorita järjestelmänvalvojana".
 1. CMD avautuu ja alkaa ottaa muokkauksia käyttöön.

Tiedoksi: ei voi tehdä järjestelmän palautusta? Tässä on mitä voit tehdä asialle.

Suorita SFC, jotta GPEdit ei ole haettavissa

Joissakin tapauksissa apuohjelma ei näytä edelleenkään etsittävältä jopa ryhmäkäytäntöeditorin aktivoinnin jälkeen tai näyttää virheilmoituksen käynnistettäessä. Tämä johtuu yleensä vioittuneista tai puuttuvista järjestelmätiedostoista. Käytämme sisäänrakennettua System File Checker (SFC) -työkalua antaaksemme Windowsin korjata ja korvata kyseiset tiedostot.

 1. Avaa komentokehote, kuten yllä näytimme.
 2. Kirjoita sfc /scannow ja paina Enter.
 1. Odota, että skannaus on valmis, ja yritä uudelleen.

"MMC ei voi luoda laajennusta" -virhesanoman korjaaminen

Joissakin tapauksissa saatat saada MMC (Microsoft Management Console) -laajennusvirheitä, kun käynnistät "gpedit.msc". Tämä voi tapahtua myös Windows Prolle ja Enterpriselle, mikä tekee siitä yleisen ongelman. Voit korjata tämän ongelman seuraavasti:

 1. Avaa Muistio aiemmin kuvatulla tavalla ja kopioi seuraava koodi ja tallenna se sitten nimellä "x86.bat".
@echo off echo x86 takeown /f %WinDir%\System32\gpedit.dll icacls %WinDir%\System32\gpedit.dll /grant:r "%username%":f takeown /f %WinDir%\System32\fde.dll icacls %WinDir%\System32\fde.dll /grant:r "%käyttäjänimi%":f takeown /f %WinDir%\System32\gptext.dll icacls %WinDir%\System32\gptext.dll /grant:r "%käyttäjänimi" %":f echo. kaiku. takeown /f %WinDir%\System32\appmgr.dll icacls %WinDir%\System32\appmgr.dll /grant:r "%username%":f takeown /f %WinDir%\System32\fdeploy.dll icacls %WinDir%\ System32\fdeploy.dll /grant:r "%username%":f JOS EI OLE OLEMASSA %WinDir%\System32\GPBAK\NUL MKDIR %WinDir%\System32\GPBAK takeown /f %WinDir%\System32\GPBAK* icacls %WinDir %\System32\GPBAK* /grant:r "%username%":f JOS OLEMASSA %WinDir%\System32\gpedit.dll kopio %WinDir%\System32\gpedit.dll %WinDir%\System32\GPBAK\gpedit.dll JOS OLEMASSA %WinDir%\System32\fde.dll kopio %WinDir%\System32\fde.dll %WinDir%\System32\GPBAK\fde.dll JOS ON OLEMASSA %WinDir%\System32\gptext.dll kopio %WinDir%\System32\gptext .dll %WinDir%\System32\GPBAK\gptext.dll JOS OLEMASSA %WinDir%\System32\appmgr.dll kopio %WinDir%\System32\appmgr.dll %WinDir%\System32\GPBAK\appmgr.dll JOS OLEMASSA %W \System32\fdeploy.dll kopio %WinDir%\System32\fdeploy.dll %WinDir%\System32\GPBAK\fdeploy.dll JOS OLEMASSA %WinDir%\System32\gpedit.msc kopio %WinDir%\System32\gWinDirms. %\System32\GPBAK\gpedit.msc kopio gpedit.dll %WinDir%\System32\gpedit.dll kopio fde.dll %WinDir%\System32\fde.dll kopio gptext.dll %WinDir%\System32\gptext.dll kopio appmgr .dll %WinDir%\System32\appmgr.dll kopio fdeploy.dll %WinDir%\System32\fdeploy.dll kopio gpedit.msc %WinDir%\System32\gpedit.msc JOS EI OLE OLEMASSA %WinDir%\System32\NULMKDIR %WinDir%\System32\GroupPolicy JOS EI OLE OLEMASSA %WinDir%\System32\GroupPolicy\adm\NUL MKDIR %WinDir%\System32\GroupPolicy\adm copy system.adm %WinDir%\System322\Gro .adm %WinDir%\System32\GroupPolicy\Adm\inetres.adm kopioi conf.adm %WinDir%\System32\GroupPolicy\Adm\conf.adm kopioi wmplayer.adm %WinDir%\System32\GroupPolicy\Adm\GroupPolicy\Adm\GroupPolicy. wuau.adm %WinDir%\System32\GroupPolicy\Adm\wuau.adm regsvr32 /s %WinDir%\System32\gpedit.dll regsvr32 /s %WinDir%\System32\fde.dll regsvr32 /s\gSptem3%2%WinDir .dll regsvr32 /s %WinDir%\System32\appmgr.dll regsvr32 /s %WinDir%\System32\fdeploy.dll

 1. Luo toinen tiedosto ja nimeä se "x64.bat" ja kopioi seuraava koodi siihen.
@echo off echo x64 takeown /f %WinDir%\SysWOW64\gpedit.dll
icacls %WinDir%\SysWOW64\gpedit.dll /grant:r "%username%":f takeown /f %WinDir%\SysWOW64\ fde.dll
icacls %WinDir%\SysWOW64\fde.dll /grant:r "%username%":f takeown /f %WinDir%\SysWOW64\gptext.dll icacls %WinDir%\SysWOW64\gptext.dll / grant:r "%käyttäjänimi%":f echo. kaiku. takeown /f %WinDir%\SysWOW64\appmgr.dll icacls %WinDir%\SysWOW64\appmgr.dll /grant:r "%username%":f takeown /f %WinDir%\SysWOW64\fdeploy.dll icacls %WinDir%\ SysWOW64\fdeploy.dll /grant:r "%username%":f JOS EI OLE OLEMASSA %WinDir%\SysWOW64\GPBAK\NUL MKDIR %WinDir%\SysWOW64\GPBAK takeown /f %WinDir%\SysWOW64\GPBAK*inDirica\GPBAK*inDirica %\SysWOW64\GPBAK* /grant:r "%username%":f JOS OLEMASSA %WinDir%\SysWOW64\gpedit.dll kopio %WinDir%\SysWOW64\gpedit.dll %WinDir%\SysWOW64\GPBAK\gpedit.dll IF OLEMASSA %WinDir%\SysWOW64\fde.dll kopio %WinDir%\SysWOW64\fde.dll %WinDir%\SysWOW64\GPBAK\fde.dll JOS OLEMASSA %WinDir%\SysWOW64\gptext.dll kopio %WinDir%\SyspWW4 .dll %WinDir%\SysWOW64\GPBAK\gptext.dll JOS OLEMASSA %WinDir%\SysWOW64\appmgr.dll kopio %WinDir%\SysWOW64\appmgr.dll %WinDir%\SysWOW64\GPBAK\appmgr.dll %inWD%EXIST \SysWOW64\fdeploy.dll kopio %WinDir%\SysWOW64\fdeploy.dll %WinDir%\SysWOW64\GPBAK\fdeploy.dll JOS ON OLEMASSA %WinDir%\SysWOW64\gpedit.msc kopio %WinDir%\SysWOW64 %gpedinDirms. %\SysWOW64\GPBAK\gpedit.msc kopioi gpedit.dll %WinDir%\SysWOW64\gpedit.dll kopio fde.dll %WinDir%\SysWOW64\fde.dll kopio gptext.dll %WinDir%\SysWOW64\gptext.dll kopio appmgr .dll %WinDir%\SysWOW64\appmgr.dll kopio fdeploy.dll %WinDir%\SysWOW64\fdeploy.dll kopio gpedit.msc %WinDir%\SysWOW64\gpedit.msc JOS EI OLE OLEMASSA %WinDir%\SysWOWOW64\NIRRO %WinDir%\SysWOW64\GroupPolicy JOS EI OLE OLEMASSA %WinDir%\SysWOW64\GroupPolicy\adm\NUL MKDIR %WinDir%\SysWOW64\GroupPolicy\adm copy system.adm %WinDir%\\SysWOWre6systems\SysWOWre. .adm %WinDir%\SysWOW64\GroupPolicy\Adm\inetres.adm kopioi conf.adm %WinDir%\SysWOW64\GroupPolicy\Adm\conf.adm kopioi wmplayer.adm %WinDir%\SysWOW64\GroupPolicyplayer copym\inetres.adm wuau.adm %WinDir%\SysWOW64\GroupPolicy\Adm\wuau.adm regsvr32 /s %WinDir%\SysWOW64\gpedit.dll regsvr32 /s %WinDir%\SysWOW64\fde.dll regsvr32 /s %WyspW66 .dll regsvr32 /s %WinDir%\SysWOW64\appmgr.dll regsvr32 /s %WinDir%\SysWOW64\fdeploy.dll

 1. Kopioi kaksi .BAT-tiedostoa tässä hakemistossa: "C:\Windows\Temp\gpedit".
 1. Napsauta kutakin niistä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Suorita järjestelmänvalvojana".

Tästä eteenpäin sinun pitäisi pystyä käyttämään ryhmäkäytäntöeditoria muiden Windows-käyttäjien tapaan.

Hyvä tietää: opi vaihtamaan järjestelmänvalvojaa Windowsissa.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi ryhmäkäytäntöeditorin muutokset eivät tule voimaan?

Jos olet huomannut tämän, ensimmäinen ratkaisu on käynnistää tietokone uudelleen. Lisäksi voit kirjoittaa komentokehotteeseen komennon gpupdate /force pakottaaksesi Windows-tietokoneesi ottamaan välittömästi huomioon ryhmäkäytäntöeditoriin tekemäsi päivitykset.

Kuinka nollata ryhmäkäytäntöeditori Windowsissa?

On olemassa useita tapoja nollata ryhmäkäytäntöeditori Windowsissa; yksinkertaisin on avata ryhmäkäytäntöeditori ja siirtyä kohtaan "Tietokoneen asetukset -> Hallintamallit -> Kaikki asetukset" ja kaksoisnapsauttaa vaadittua käytäntöä ja muuttaa se arvoksi "Ei määritetty". Käynnistä sitten tietokoneesi uudelleen.

Mistä tiedän, mikä Windows-versio minulla on?

Voit tarkistaa käyttämäsi Windows-version painamalla Win + R avataksesi Suorita-valintaikkunan, kirjoittamalla winver ja painamalla Enter. Pieni ikkuna avautuu ja ilmoittaa, onko sinulla Pro/Home vai Enterprise Windows -versio.

Indeksi
 1. Mikä on ryhmäkäytäntöeditori
 2. Ota ryhmäkäytäntöeditori käyttöön Windowsissa CMD:n avulla
 3. Ota ryhmäkäytäntöeditori käyttöön Windowsissa järjestelmätiedoston avulla
 4. Ota ryhmäkäytäntöeditori käyttöön erätiedostolla
 5. Suorita SFC, jotta GPEdit ei ole haettavissa
 6. "MMC ei voi luoda laajennusta" -virhesanoman korjaaminen
 7. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Miksi ryhmäkäytäntöeditorin muutokset eivät tule voimaan?
  2. Kuinka nollata ryhmäkäytäntöeditori Windowsissa?
  3. Mistä tiedän, mikä Windows-versio minulla on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up