Kuinka ratkaista "Tiedosto on auki toisessa ohjelmassa" -virhe Windowsissa

Olet ehkä yrittänyt poistaa tiedoston tai siirtää sen toiseen paikkaan käyttäessäsi Windowsia ja kohtasit virheilmoituksen, jonka mukaan "Toiminta ei voida suorittaa loppuun, koska tiedosto on auki toisessa ohjelmassa", vaikka et ole avannut tiedostoa missään ohjelmoida. Tämä virhe voi johtua useista syistä. Tämä opas sisältää useita korjauksia, jotka voivat auttaa ratkaisemaan tämän ongelman.

Hyvä tietää: Haluatko, että tiedostosi poistetaan lopullisesti? Katso parhaat työkalut tiedostojesi turvalliseen poistamiseen!

1. Tarkista, onko tiedosto auki toisessa tietokoneessa

Jos tietokoneesi on kytketty paikalliseen verkkoon – joko kotona tai toimistossa – on mahdollista, että suljettava tiedosto on auki muualla verkossa (mahdollisesti jopa vahingossa!).

Jos epäilet, että tiedosto saattaa olla auki toisella verkon tietokoneella, sinun ei tarvitse käydä läpi hankaluuksia, jotka liittyvät toimistossa kyselemiseen tai sokeasti touhuamiseen muilla tietokoneilla.

 1. Napsauta Käynnistä ja etsi sanalla "tietokoneen hallinta" ja napsauta sitten parasta.
 1. Napsauta vasemmalla olevassa uudessa ikkunassa "Järjestelmätyökalut -> Jaetut kansiot -> Avaa tiedostot".
 1. Tämä näyttää kaikki verkossasi avoimet jaetut tiedostot. Voit napsauttaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja sulkea sen. Vaihtoehtoisesti napsauta tyhjää tilaa ja valitse näkyviin tulevasta valikosta "Katkaise kaikki avoimet tiedostot".

2. Etsi tiedosto Tehtävienhallinnasta

Jos tiedosto on auki tietyssä ohjelmassa, voit ehkä käyttää Task Manageria ratkaistaksesi "Tiedosto on auki toisessa ohjelmassa" -virheen.

 1. Avaa Tehtävienhallinta pikanäppäimellä Ctrl + Shift + Esc.
 2. Napsauta Prosessit-välilehteä, jos se ei ole vielä auki. Tämä luetteloi kaiken, mikä on tällä hetkellä käynnissä tietokoneellasi. Käytössäsi olevasta Windows-versiosta riippuen välilehdet voivat olla vasemmassa sivupalkissa yläreunan sijaan.
 1. Valitse tiedosto (tai siihen yleisesti liitetty ohjelma) ja napsauta "Lopeta tehtävä" -vaihtoehtoa Manager-ikkunan alareunassa estääksesi ohjelman käyttämisen tiedostoa.
 1. Palaa tiedostoon ja yritä poistaa se uudelleen. Jos se ei vieläkään toimi, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Kärki: et voi käyttää Task Manageria, koska järjestelmänvalvoja on poistanut sen käytöstä? Opi kääntämään tilanne.

3. Käynnistä File Explorer uudelleen Tehtävienhallinnan kautta

Tehtävän lopettamisen sijaan tämä ratkaisu yrittää käynnistää prosessin uudelleen.

 1. Avaa Tehtävienhallinta jälleen kerran ja siirry "Prosessit" -välilehteen.
 2. Vieritä kokonaan alas, kunnes löydät Windows Explorer -prosessin. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja napsauta sitten "Lopeta tehtävä".
 1. Siirry Task Manager -ikkunan yläreunassa olevaan "Tiedosto" -kohtaan ja valitse "Suorita uusi tehtävä".
 1. Jos sinulla ei ole "Tiedosto"-valikkoa, etsi "Suorita uusi tehtävä" prosessiluettelon yläpuolelta näytön oikealta puolelta.
 1. Kirjoita avautuvaan uuteen ikkunaan "explorer.exe" ja paina Enter.
 1. Tämä prosessi käynnistää Windowsin Resurssienhallinnan uudelleen selvittääkseen muistiin tai välimuistiin tallennettuihin tiedostoihin liittyvät ongelmat, jotka ovat saattaneet aiheuttaa ongelman.
 2. Siirry vielä kerran tiedostoon ja yritä poistaa se. Jos se ei vieläkään toimi, siirry seuraavaan vaiheeseen.

4. Poista käytöstä pikkukuvien välimuisti piilotetuissa thumbs.db-tiedostoissa

Microsoft on aiemmin myöntänyt, että tiedostoihin ja kansioihin liittyvä pikkukuvavälimuisti voi aiheuttaa "Tiedosto on auki toisessa ohjelmassa" -virheen, joten tämän näkökohdan käsitteleminen voi auttaa ratkaisemaan virheen.

Huomautus: seuraava prosessi edellyttää, että sinulla on Windowsin Professional-versio. Ryhmäkäytäntöeditori ei ole saatavilla kotiversiossa. Jos sinulla on kotiversio, siirry suoraan tämän alla olevaan vaihtoehtoiseen menetelmään.

 1. Paina Win + R avataksesi Suorita-ikkunan.
 2. Kirjoita gpedit.msc ja paina Enter.
 1. Siirry avautuvassa uudessa ikkunassa kohtaan "Käyttäjän määritykset -> Hallintamallit -> Windows-komponentit -> Tiedostonhallinta."
 1. Siirry oikeaan ruutuun ja kaksoisnapsauta "Poista pikkukuvien välimuisti piilotetuissa thumbs.db-tiedostoissa" -vaihtoehtoa.
 1. Valitse Käytössä-kohdan vieressä oleva painike ja sitten Käytä -> OK.
 2. Kaikki pikkukuvat File Explorerissa poistetaan nyt käytöstä, jolloin voit suorittaa haluamasi toiminnon tiedostolle. Voit ottaa pikkukuvat uudelleen käyttöön noudattamalla yllä olevia ohjeita ja muuttamalla käytännöksi takaisin "Ei määritetty".

Tiedoksi: opi nollaamaan ryhmäkäytäntöasetukset Windowsissa.

Poista pikkukuvat ja lopeta välimuisti Windows Homessa

 1. Avaa Käynnistä-valikko ja etsi "komentokehote". Napsauta tuloksen alla "Suorita järjestelmänvalvojana".
 1. Varmista, että käytät samaa asemaa, johon Windows on asennettu. Tyypillisesti tämä on "C"-asema. Jos ei, kirjoita "cd-aseman kirjain:" ja paina Enter.
 2. Anna seuraava komento ja paina Enter uudelleen:
 1. Odota, kunnes tiedostot on poistettu, ennen kuin jatkat.
 2. Poistu komentokehoteikkunasta.
 3. Avaa File Explorer ja valitse "Oma tietokone". Seuraavat vaiheet estävät tietokonettasi luomasta pikkukuvia.
 4. Napsauta Windows 11:ssä kolmea pistettä Näytä-kohdan vieressä ja valitse Asetukset. Valitse Windows 10:ssä yläreunan valikosta Näytä ja sitten Asetukset.
 1. Napsauta Näytä-välilehteä ja valitse "Näytä aina kuvakkeet, ei koskaan pikkukuvia". Paina "Käytä" tallentaaksesi muutokset.

Hyvä tietää: näiden työkalujen avulla voit pitää järjestelmässäsi olevien väliaikaisten tiedostojen määrän kurissa.

5. Poista väliaikaiset tiedostot

Väliaikaiset tiedostot tallennetaan tietokoneellesi aina, kun muokkaat tiedostoa millä tahansa tavalla. Nämä väliaikaiset tiedostot saattavat estää sinua siirtämästä tai poistamasta liittyviä tiedostoja, mikä voi johtaa "Tätä toimintoa ei voida suorittaa loppuun, koska tiedosto on auki" -viestiin. Poista ne tietokoneen tallennustilasta noudattamalla näitä ohjeita.

 1. Paina Win + R avataksesi Suorita-ikkunan.
 2. Kirjoita syöttöpalkkiin %temp% ja paina Enter.
 1. Valitse kaikki tiedostot ja poista ne yhdessä avautuvassa uudessa kansiossa, joka sisältää kaikki File Exploreriin tallennetut väliaikaiset tiedostot.
 1. Väliaikaisia ​​tiedostoja saattaa silti olla tallennettuna toiseen paikkaan. Paina uudelleen Win + R ja kirjoita "temp" ja sitten Enter.
 1. Valitse vielä kerran kaikki väliaikaiset tiedostot avautuvasta kansiosta ja poista ne kaikki.

6. Tarkista kansio virusten varalta

Jos mikään yllä olevista menetelmistä ei auta, ongelma voi olla vakavampi. Tiedostoon saattaa liittyä virus, joka estää sinua tekemästä muutoksia tiedostoon. Suorita tiedosto virustentorjuntaohjelmiston kautta löytääksesi mahdolliset virukset tai haittaohjelmat.

Jos näin käy, eristä tiedosto virustorjuntaohjelmistolla ja poista se, ennen kuin se voi tartuttaa muita tiedostoja.

Kärki: katso, kuinka voit palauttaa poistetut ja kadonneet tiedostot Windows-tietokoneellasi.

7. Tyhjennä roskakori

Riippumatta siitä, saatko "Tiedosto on auki toisessa ohjelmassa" tai "Tätä toimintoa ei voida suorittaa loppuun, koska tiedosto on auki" -virheilmoituksen, roskakorisi voi olla syyllinen. Jos olet sellainen, joka ei koskaan tyhjennä työpöydälläsi olevaa pientä roskakoria, se voi olla täynnä poistettuja tiedostoja. File Explorer vihaa sitä, kun roskakori on liian täynnä, joten tyhjennä se nähdäksesi, ratkaiseeko se ongelmasi.

 1. Napsauta Roskakoria hiiren kakkospainikkeella.
 2. Valitse "Tyhjennä roskakori".
 1. Kaiken poistaminen kokonaan voi kestää minuutin. Kun et näe rypistynyttä paperia roskakorissa, se on valmis.
 2. Yritä avata tiedosto tai käsitellä sitä uudelleen.

8. Tarkista, onko kiintolevyongelmia

Jos kiintolevysi alkaa epäonnistua, saatat saada "Tiedosto on auki toisessa ohjelmassa" -virheitä. On olemassa useita työkaluja, mukaan lukien muutama sisäänrakennettu Windows-työkalu, jotka tarkistavat kiintolevysi kunnon. Suorita tarkistus yhdellä tai useammalla näistä työkaluista nähdäksesi, onko ongelmassa. Jos huomaat näin, varmuuskopioi kaikki tiedostosi välittömästi, jotta et menetä mitään.

9. Pysäytä kaikki taustaprosessit

Vaikka et avaa ohjelmaa, se voi käynnistyä automaattisesti Windowsissa tai toisen ohjelman rinnalla. Koska se toimii taustalla, et edes huomaa sen olevan auki. Yksi näistä taustaprosesseista saattaa liittyä tiedostoosi, vaikka olisit sulkenut sen.

Sen sijaan, että yrittäisit selvittää syyllistä, anna Resource Monitorin tehdä se puolestasi.

 1. Avaa Suorita-ikkuna, kirjoita resmon.exe ja napsauta "OK".
 1. Avaa "CPU"-välilehti Resource Monitorissa ja laajenna "Associated Handles" alareunassa.
 1. Kirjoita "Hakukahvat" -kenttään tiedoston tai kansion nimi. Näet luettelon kaikista termiin liittyvistä prosesseista. Jos mitään ei näy, se ei ole taustaprosessin ongelma.
 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa prosessia, jonka haluat pysäyttää, ja valitse "Lopeta prosessi".

Kärki: jos näytönsäästäjätoimintosi ei toimi kunnolla, meillä on luettelo korjauksista, joita voit kokeilla Windows-tietokoneellasi.

10. Tätä toimintoa ei voida suorittaa loppuun, koska tiedosto on avoinna…

Jos virhesanoma sisältää tietyn ohjelman nimen, voit kokeilla useita vaihtoehtoja:

 • Sulje ohjelma ja käynnistä tietokone uudelleen. Tämä auttaa, jos tiedosto on juuri ripustettu ohjelmaan.
 • Jos et edelleenkään voi muokata, avata tai poistaa tiedostoa, yritä käynnistää vikasietotilassa. Tämä pysäyttää monet taustaprosessit ja muut ongelmat, jotka saattavat häiritä. Yritä poistaa tiedosto vikasietotilassa ja käynnistä tietokone uudelleen.
 • Tarkista, onko tiedostojen kaksoiskappaleita luotu. Tämä tapahtuu useimmiten, jos tiedostosi on auki selaimessasi. Päällekkäisten tiedostojen nimen vieressä on (1), (2) jne.

Kärki: opi siirtämään käyttäjäprofiilitietoja toiselle nopeasti ja tehokkaasti Windowsissa.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka saan selville, mikä prosessi lukitsee tiedoston Task Managerissa?

Vaikka Resource Monitor voi auttaa tässä, se ei aina löydä prosessia. Jos se ei toimi sinulle, yritä Microsoftin File Locksmith -apuohjelma. Se on yksi surullisen kuuluisista PowerToysista ja ilmainen käyttää. Sinun tarvitsee vain aktivoida se.

Kuinka pakotan poistamaan tiedoston, vaikka se olisi auki?

Jos haluat vain poistaa tiedoston, mutta saat jatkuvasti virheitä sen avaamisesta, on olemassa kiertotapa. Lukittujen tiedostojen poistaminen vaatii hieman ylimääräistä työtä. Tästä huolimatta voit kokeilla näitä vaiheita pakottaaksesi poistamaan tiedoston, jota ei voi poistaa.

Kuinka poistan avoimet tiedostot Chromessa?

Jos avaat tiedostoja usein Chromessa, saatat huomata "Tiedosto auki toisessa ohjelmassa" -virheitä yrittäessäsi muokata tiedostoja. Voit korjata tämän sulkemalla Chromen ja käynnistämällä tietokoneesi uudelleen. Avaa sitten Chrome uudelleen ja paina Ctrl + sarkain. Tämä näyttää, onko tiedostosi tai sen kopio avoinna toisella välilehdellä.

Etsi kopioita tiedostostasi tietokoneeltasi. Voit käyttää Windowsin hakutoimintoa tai kolmannen osapuolen työkalua, kuten Kaikki tätä varten. Poista kaikki kopiot, käynnistä tietokone uudelleen, niin sinun pitäisi hallita alkuperäistä tiedostoa uudelleen.

Kaikki kuvat: Crystal Crowder.

Indeksi
 1. 1. Tarkista, onko tiedosto auki toisessa tietokoneessa
 2. 2. Etsi tiedosto Tehtävienhallinnasta
 3. 3. Käynnistä File Explorer uudelleen Tehtävienhallinnan kautta
 4. 4. Poista käytöstä pikkukuvien välimuisti piilotetuissa thumbs.db-tiedostoissa
  1. Poista pikkukuvat ja lopeta välimuisti Windows Homessa
 5. 5. Poista väliaikaiset tiedostot
 6. 6. Tarkista kansio virusten varalta
 7. 7. Tyhjennä roskakori
 8. 8. Tarkista, onko kiintolevyongelmia
 9. 9. Pysäytä kaikki taustaprosessit
 10. 10. Tätä toimintoa ei voida suorittaa loppuun, koska tiedosto on avoinna…
 11. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Kuinka saan selville, mikä prosessi lukitsee tiedoston Task Managerissa?
  2. Kuinka pakotan poistamaan tiedoston, vaikka se olisi auki?
  3. Kuinka poistan avoimet tiedostot Chromessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up