Stockfishin CLI:n käyttäminen shakin hallitsemiseen tietokoneellasi

Jos olet pelannut shakkia jonkin aikaa, olet ehkä kuullut Stockfishista, shakin tekoälystä, joka syö shakin suurmestareita aamiaiseksi, lounaaksi ja iltapalaksi päivällisen jälkeen. Tämä opas näyttää, kuinka saat sen toimimaan pöytätietokoneellasi!

Hyvä tietää: Oletko sosiaalinen pelaaja? Tutustu näihin online-lautapeleihin, joita voit pelata ystäviesi kanssa.

Indeksi
 1. Mikä on Stockfish?
 2. Kuinka shakkimoottorit, kuten Stockfish, toimivat
 3. Kuinka ladata Stockfish
 4. Pelaaminen Stockfishin kanssa
 5. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Mikä on shakki GUI?
  2. Mikä on universaali shakkikäyttöliittymä?
  3. Onko Stockfish avoimen lähdekoodin?
  4. Millä kielellä Stockfish on koodattu?

Mikä on Stockfish?

Stockfish on enemmän shakkimoottori kuin tekoäly, ja on maailman vahvimpien joukossa. Sen avulla voit löytää parhaat liikkeet mistä tahansa asennosta – kunhan annat sille aikaa käsitellä käynnissä olevaa peliä.

Arena Shakki juoksee Stockfish

Se on myös yksi suosituimmista, osittain siksi, että se on ilmainen ja avoimen lähdekoodin. Ainoa asia, joka näyttää sen kanssa samanlaiselta, on Lohikäärme, mutta sen käyttö maksaa rahaa. Kun harjoittelet turnauksia varten tai yrität keksiä parasta siirtoa kaikenlaisiin shakkitehtäviin, Stockfish on paras ystäväsi.

On hyvä muistaa, että Stockfish on komentoriviohjelma, joten sen käyttämiseen tarvitaan Windowsin komentokehote tai Linux-pääte.

Kuinka shakkimoottorit, kuten Stockfish, toimivat

Shakkimoottorit (tai shakki-AI, jos haluat) ovat paljon lähempänä salasanojen keksijää kuin uskotkaan.

Kun Stockfishin kaltainen shakkimoottori ajattelee, se itse asiassa tekee raakoja voimia läpi kaikki laillisten liikkeiden yhdistelmät, kunnes löytää sen, joka johtaa lähimmälle kumppanille. Näin he arvioivat, kuinka vahva (tai heikko) siirtosi on – liike, joka johtaa mattiin neljässä kierrossa, on parempi kuin toinen liike, joka vaatii kahdeksan kierrosta.

Koska Stockfishilla on liian monta liikettä läpikäytäväksi, se vaatii kirjaimellisesti päiviä, ennen kuin se näkee kaiken 18 kierrosta 1e4 jälkeen. Siksi sinun on kerrottava sille, kuinka kauan sen pitäisi ajatella. Se pitää kirjaa tähän mennessä löytämistään liikkeestä ja valitsee sitten liikkeen, kun se saavuttaa aikarajan.

Stockfishia ja muita shakkimoottoreita käyttävissä shakin graafisissa käyttöliittymissä on myös pohdiskeluominaisuus. Se saa moottorin ajattelemaan liikettä, kun ajattelet seuraavaa liikettäsi. Tämä mahdollistaa saumattoman pelin – vastustajasi aloittaa heti seuraavan siirtonsa, kun olet tehnyt omasi.

Hyvä tietää: Jos pidät tekoälypelien pelaamisesta, tutustu AI Dungeoniin.

Kuinka ladata Stockfish

 1. Lataa Stockfish 15.1 viralliselta versiolta Stockfish-verkkosivusto. Linuxissa voit käyttää sen sijaan sudo apt install stockfishia. Muista päivittää apt ensin saadaksesi uusimman version.

Huomautus: on kaksi versiota: AVX2 ja POPCNT. Useimmissa uudemmissa tietokoneissa ja kannettavissa tietokoneissa AVX2:n pitäisi toimia. Käytä POPCNT:tä vain, jos se ei ole sitä.

 1. Windowsissa sinun pitäisi saada ZIP-tiedosto, kun napsautat latauslinkkiä. Pura tiedosto ja suorita EXE-tiedosto kansiosta.
 1. Jos käytät Linuxia, suorita pääte ja kirjoita stockfish.

Kärki: Haluatko parantaa pelisuorituskykyäsi Linuxissa? Kokeile GameModea.

Pelaaminen Stockfishin kanssa

 1. Pelataksesi peliä, sinun on näytettävä Stockfishille, miltä lauta näyttää sijaintikomennolla. Tämä komento käyttää kahta parametria: käyttämääsi merkintää ja taulun nykyistä tilaa. Yritä kirjoittaa asema startpos move e2e4 tehdäksesi kuninkaan sotilaan avauksen valkoisena.

Huomautus: Varmista, että sinulla on muistilehtiösovellus valmiina ja käytä sitä liikkeiden liittämiseen.

 1. Kun painat Enter, saatat huomata, että mitään ei näytä tapahtuneen. Mutta älä panikoi – Stockfishin siirto on tallennettu muistiin. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa d näyttääksesi miltä taulu näyttää nyt.
 1. Nyt saamme Stockfishin ajattelemaan. Kirjoita go Movetime 1000 rivin alle, jossa lukee "Tammi", niin saat sen ajattelemaan sekunnin ajan. Numero on millisekunteina, ja voit muuttaa sitä, jotta Stockfish lakkaa ajattelemasta lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa.
 1. Stockfish näyttää sinulle tonnia tulosta, mutta tärkeä osa on viimeinen rivi. Tulos voi vaihdella tietokoneesta riippuen, mutta loppujen lopuksi pitäisi saada jotain bestmove c7c5 ponder g1f3 kaltaista. Tämä tarkoittaa, että se ajattelee tällä hetkellä, että c7c6 on paras vastaus e2e4:lle ja että se odottaa sinun pelaavan g1f3:a sen jälkeen.
 1. On aika saada Stockfish liikkeelle. Lisää bestmove-arvo alkuperäisen startpos-komennon jälkeen ja liitä arvo. Tässä tapauksessa kirjoitamme terminaaliin position startpos move e2e4 c7c6.
 1. Tässä vaiheessa on taas sinun vuorosi, joten sinun pitäisi lisätä seuraava siirtosi c7c6:n jälkeen. Voit syöttää d nähdäksesi taulun milloin tahansa.
 1. Jatka, kunnes Stockfish (todennäköisimmin) voittaa sinut.

Kärki: Linux-pelaajien tulisi lukea eteenpäin saadakseen tietoa parhaista Linux-distroista pelaamiseen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mikä on shakki GUI?

Shakki GUI on kuin virtuaalinen shakkilauta – sen avulla voit pelata shakkia ilman fyysistä shakkilaudaa. He työskentelevät UCI-nimisen protokollastandardin (Universal Chess Interface) kanssa keskustellakseen shakkimoottoreiden kanssa, jotta voit pelata niitä vastaan. Jotkut voivat myös antaa sinun saada moottorit pelaamaan toisiaan vastaan ​​vain nähdäkseen, kumpi voittaa.

Mikä on universaali shakkikäyttöliittymä?

UCI (Universal Chess Interface) on joukko protokollia, jotka kertovat, kuinka shakkimoottorin tulee antaa ulostulonsa ja pyytää syötteitä. Tämän avulla voit asettaa tietokoneiden shakkimoottoreita toisiaan vastaan ​​ja auttaa tekemään näistä moottoreista yhteensopivia melkein minkä tahansa olemassa olevan shakin graafisen käyttöliittymän kanssa.

Onko Stockfish avoimen lähdekoodin?

Millä kielellä Stockfish on koodattu?

Stockfish on pääasiassa koodattu C++:lla. Jos haluat vahvistaa ohjelmointikykyäsi, kokeile näitä koodauspelejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up