Kuinka suojautua kybersodalta ja välttää kyberhyökkäyksiä

Selatessamme Internetiä olemme jatkuvasti alttiina kyberhyökkäyksille; Katsotaan, mitä voimme tehdä kybersodan vaikutusten lieventämiseksi

Kuulemme yhä useammin aiheesta kybersota (tai informaatiosota) tulevaisuuden sodana; Tässä uuden sukupolven sodassa luodit ovat kappaleita, jotka kulkevat tietokoneen ja toisen sekä verkon ja toisen välillä, ja kaksi taistelevaa ryhmää yrittävät heikentää vastustajaa kohdistetuilla kyberhyökkäyksillä tai vakoiluohjelmilla, jotka ovat niin kehittyneitä, että ne voivat vakoilla mitä tahansa tietokonetta. .

Mitä voimme konkreettisesti tehdä suojellaksemme itseämme kybersodan aikana tehdyiltä kyberhyökkäyksiltä? Kuinka voimme suojata tietokoneitamme ja verkkoyhteyksiämme, jos laajamittainen kyberhyökkäys?

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle parhaat järjestelmät, joita voit käyttää laitteihimme suojaudu kybersodalta ja vältä kyberhyökkäyksiä. Useimmissa tapauksissa sodan hyväksi työskentelevät hakkerit ovat liian taitavia pysäytettäväksi pitkäksi aikaa, mutta jos meidän on annettava periksi parempi varustaa itsemme turvallisella tietokoneellapäivitetty ja lukuisilla ohitettavilla suojaustyökaluilla.

Ota laitteen salaus käyttöön

Kaikissa nykyaikaisissa tietokoneissa, älypuhelimissa ja tableteissa on mahdollista aktivoida salaus sisäisen muistin tai järjestelmälevyn suojaamiseksi varkauden tai katoamisen varalta. Tämä on luultavasti ensimmäinen askel, joka on aina otettava, koska monet järjestelmiin kohdistuvat kyberhyökkäykset tehdään sen jälkeen, kun yrityksen tietokoneet tai johtajiin ja järjestelmänvalvojiin liittyvät tietokoneet on otettu fyysisesti haltuunsa.

Aktivoidaksesi salauksen Windows 11:ssä, napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa, paina valikkoa asetuksetnapsauta valikkoa Yksityisyys ja turvallisuusvalitsemme valikon Laitteen salaus ja aktivoi kohteen vieressä oleva kytkin Laitteen salaus.

Windows 10:ssä voimme aktivoida salauksen ohjaamalla meidät polulle Ohjauspaneeli -> Järjestelmä ja suojaus -> BitLocker-aseman salaus ja painat kohdetta Ota BitLocker käyttöön; tämä valikko on käytettävissä vain käyttöjärjestelmän Pro- ja Enterprise-versioissa, kuten myös yllä olevasta oppaasta näkyy kuinka aktivoida Bitlocker Windowsissa.

iMac Prossa tai Maceissa, joissa on T2-siru (julkaistu vuoden 2020 jälkeen), aseman tiedot on jo automaattisesti salattu; Jos meillä on muun tyyppisiä Maceja tai haluamme tarkistaa, onko salaus aktiivinen, siirrytään polkuun Apple -> Järjestelmäasetuksetjatkamme Turvallisuus ja yksityisyysklikataan FileVaultannamme järjestelmänvalvojan oikeudet painamalla riippulukkokuvaketta ja lopuksi aktivoimme kohteen Ota FileVault käyttöön.

Android-laitteissa voimme aktivoida salauksen avaamalla Asetukset-sovelluksen ja viemällä meidät valikkoon Turvallisuus tai Xiaomi-puhelimissa vie meidät polulle Salasana ja suojaus -> Tietosuoja -> Lisäasetukset. Kun olet tunnistanut oikean polun, paina Salaa puhelin ja varmista, että olet aktivoinut laitteen salauksen. Saat lisätietoja lukemalla oppaan kuinka ota Android-salaus käyttöön.

iPhonet ovat oletusarvoisesti salattuja ilman käyttäjän toimenpiteitä: Apple ID:n yhdistäminen ja puhelimen käyttäminen riittää, jotta laitteessasi on välittömästi aktiivinen salaus.

Ota kaksivaiheinen todennus käyttöön

Kaikille verkossa käyttämillemme tileille on parasta aktivoida mahdollisimman pian kaksivaiheinen todennusaina käytössä vahva ja turvallinen todennussovellus kuten tarjoama Microsoft Authenticator (saatavilla Android ja varten iPhone).

Vältämme mahdollisuuksien mukaan kaksivaiheista todennusta tekstiviestillä (paitsi vara- tai hätäjärjestelmänä), koska se on herkkä SIM Swap -hyökkäykset.

Jos haluat aktivoida kaksivaiheisen todennuksen millä tahansa tilillä (mukaan lukien ne, joilla käytetään Windowsia, Microsoftia, Googlea ja Applea), suosittelemme, että luet sivustot ja sovellukset mahdollistavat kaksivaiheisen salasanan vahvistuksen.

Käytä suojattua salasananhallintaohjelmaa

Salasanojamme sivustojen ja palvelujen käyttämiseen ei tule tallentaa selaimeen, koska nämä ovat ensimmäisiä, jotka altistuvat uhille ja tietovarkauksille. Otetaan siksi pois salasanojen tallentaminen käyttämistämme selaimista ja luotetaan turvalliseen pilvisalasanojen hallintaan, kuten Bitwardenjoka voidaan asentaa laajennukseksi kaikkiin selaimiin ja saatavana sovelluksena Androidille ja iPhonelle.

Jos emme halua käyttää pilvipohjaista salasananhallintaa, voimme luoda oman salasananhallintapalvelun asentamalla KeePass PC- tai Mac-tietokoneella ja synkronoida online-tietokanta, kuten oppaassamme näkyy kuinka tallennat salasanat henkilökohtaiseen pilveen.

Aktivoi VPN, kun selaat verkossa

Jos verkkomme on kyberhyökkäyksen kohteena, käytämme usein tuntemattomia Wi-Fi-verkkoja tai surffaamme hotspoteista ympäri kaupunkia On aina parasta aktivoida VPN-yhteys salaaksemme siirrettävät tiedot tietokoneellamme ja tehdäksemme yhteytemme anonyymisti. Ne, jotka haluavat hyödyntää ilmaista VPN-palvelua suojatakseen, voivat kokeilla sitä ProtonVPNjoka tarjoaa täysin ilmaisia ​​ja rajoittamattomia palvelimia.

Jos etsimme korkeampaa yhteyden suojaustasoa, meidän on välttämättä keskityttävä premium-maksullisiin VPN-palveluihin, kuten NordVPN tai CyberGhostkuten näkyy oppaastamme paras VPN-tilaus.

Samasta aiheesta voimme lukea ai-oppaitamme parhaat VPN:t Androidille, iPhonelle ilmaiseksi ja rajoittamaton ja klo parhaat ilmaiset VPN:t turvalliseen selaamiseen tietokoneista ja älypuhelimista.

Päivitä käyttöjärjestelmäsi ja sovelluksesi jatkuvasti

Kyberhyökkäyksen vastustamiseksi on tärkeää pitää käyttöjärjestelmät ja eniten käytetyt selailusovellukset (kuten selaimet) aina ajan tasalla. Vain pitämällä kaiken ajan tasalla voimme lisätä mahdollisuuksiamme vastustaa hyökkäystä, varsinkin jos olemme jo noudattaneet kaikkia edellisissä luvuissa annettuja neuvoja.

Jotta käyttöjärjestelmäsi pysyy ajan tasalla, pyydämme sinua lukemaan ohjeet ratkaista Windows Update -virheet, jos järjestelmä ei päivitymiten tehdä automaattiset Mac-päivitykset, kuinka päivittää Android Ja kuinka pitää iPhone ajan tasalla.

Voit päivittää sovelluksia PC:llämme lukemalla oppaamme kuinka ladata päivityksiä tietokoneellesi asennettuihin ohjelmiin, sovelluksiin ja ohjelmistoihin.

Johtopäätökset

Kybersodan ja kyberhyökkäysten sattuessa koko kansallisella alueella voimme välttää tietokoneemme vahingoittumisen tai vaarallisten haittaohjelmien tartunnan aktivoimalla kaikki tässä oppaassa näkyvät suojaukset. Ne eivät luultavasti pysäytä asiantuntevaa hakkeria, mutta vastustamme tarpeeksi kauan, jotta voimme irrottaa tietokoneemme ja välttää uusien kyberhyökkäyksiä.

Windows-tietokoneemme turvallisuuden lisäämiseksi voimme myös lukea oppaitamme parhaat täydelliset ja ilmaiset suoja- ja tietoturvaohjelmistot ja siihen paras yhdistelmä ohjelmia suojaamaan tietokonettasi.

Indeksi
  1. Ota laitteen salaus käyttöön
  2. Ota kaksivaiheinen todennus käyttöön
  3. Käytä suojattua salasananhallintaohjelmaa
  4. Aktivoi VPN, kun selaat verkossa
  5. Päivitä käyttöjärjestelmäsi ja sovelluksesi jatkuvasti
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up