Tee Googlesta oletushakukone Käynnistä-valikon haulle Windows 10:ssä

Microsoft haluaa pitää sinut aidatussa puutarhassaan. Jos olet joskus käyttänyt Cortanaa tai yrittänyt etsiä jotain Käynnistä-valikosta, se käyttää Bingiä haun tekemiseen. Kun napsautat hakutulosta, se avautuu Edge-selaimessa, vaikka se ei ole oletusselain. Ja ilmeisestikin Windows 10:ssä ei ole helppoa tapaa muuttaa tätä toimintaa. Vaikka et voi muuttaa oletushakukonetta suoraan, voit pakottaa Windows 10:n käyttämään Googlea ja avaamaan tuloksia suosikkiselaimessasi. Tämä artikkeli näyttää, kuinka se tehdään.

Aseta Google Käynnistä-valikon oletushakukoneeksi

Koska Windows 10:llä ei ole vaihtoehtoja muuttaa oletushakukonetta tai selainta, kun haet Käynnistä-valikosta, meidän on pakotettava se. Tätä varten aiomme käyttää ilmaista ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoa nimeltä Search Deflector. Sen avulla voit ohjata kaikki haut uudelleen suosikkihakukoneeseesi suosikkiselaimessasi. Et ole enää sidottu Bingin ja Edgen käyttöön. Sinun tarvitsee vain asentaa Search Deflector ja kertoa sille mitä hakukonetta ja selainta tulee käyttää.

1. Siirry ensin ohjelmiston viralliselle GitHub-sivulle ja lataa uusin versio Search Deflectorista. Latauksen jälkeen kaksoisnapsauta .exe-tiedostoa ja jatka sen asentamista.

2. Asennuksen aikana Search Deflector pyytää sinua määrittämään asetukset valitsemalla haluamasi selaimen. Search Deflector löytää automaattisesti kaikki järjestelmääsi asennetut selaimet ja luetteloi ne. Valitse selain kirjoittamalla siihen liittyvä numero ja painamalla Enter. Omassa tapauksessani, koska käytän Firefoxia, kirjoitin 3.

Voit myös valita vaihtoehdon "Järjestelmän oletus". Tämä vaihtoehto varmistaa, että hakutulokset avautuvat aina nykyisessä oletusselaimessasi. Tämän lähestymistavan etuna on, että jos muutat oletusselainta, sinun ei tarvitse määrittää Search Deflectoria uudelleen.

3. Vahvista valintasi kirjoittamalla "Y".

4. Valitse suosikkihakukoneesi syöttämällä siihen liittyvä numero. Koska haluamme Googlen oletushakukoneeksi, kirjoita "7" ja paina Enter.

5. Vahvista valintasi uudelleen kirjoittamalla "Y".

6. Olet määrittänyt Search Deflectorin. Sulje asetusikkuna painamalla Enter.

7. Napsauta asennuksen pääikkunassa Valmis-painiketta suorittaaksesi asennuksen loppuun.

Testaa sitä etsimällä jotain verkkoon liittyvää ja painamalla Enter. Ensimmäistä kertaa sinua pyydetään valitsemaan oletusohjelma. Valitse "launcher.exe", valitse "Käytä aina tätä sovellusta" -valintaruutu ja napsauta "OK" -painiketta.

Search Deflector ohjaa haun valitsemaasi hakukoneeseen ja avaa sen suosikkiselaimessasi.

Muista, että Bing tarjoaa edelleen nopeat tulokset, jotka näet oikeanpuoleisessa paneelissa, kun haet Käynnistä-valikon tai Cortanan kautta. Kun napsautat tuloksia, Search Deflector ohjaa ne uudelleen määritystesi mukaan.

Jatkossa, jos haluat muuttaa Search Deflectorin asetuksia, avaa File Explorer, mene Search Deflectorin asennuskansioon ja kaksoisnapsauta ”Setup.exe”-tiedostoa.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevien menetelmien käyttämisestä Käynnistä-valikon oletushakukoneen vaihtamiseen Windows 10:ssä.

Indeksi
  1. Aseta Google Käynnistä-valikon oletushakukoneeksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up