Tyhjennä toimintahistoria Windows 11:ssä ja 10:ssä

Eikö Windowsin toimintahistoria sovi sinulle? Katsotaanpa, kuinka tämä toiminto poistetaan käytöstä Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä

Uusimmat Windows-versiot (11 ja 10) keräävät henkilökohtaisia ​​tietoja päivittäin avaamistamme sovelluksista, aloitusvalikon haulla etsimistämme sivuista, mutta myös tallennetuista sijainneista ja äskettäin avaamistamme tiedostoista. Nämä tiedot helpottavat äskettäin avaamiemme sovellusten tai tiedostojen löytämistä, mutta se aiheuttaa myös tietosuojaongelman: jos jätämme tietokoneen ilman valvontaa, kuka tahansa voi lukea, mitä ohjelmia olemme avanneet ja mitä tiedostoja olemme muokanneet viime aikoina.

Jos välitämme erityisesti tietokoneemme yksityisyydestä tässä oppaassa, näytämme sinulle kuinka tyhjentää toimintahistoria Windowsissa 11 ja 10, käyttämällä sekä Microsoftin tähän tarkoitukseen laatimia valikkoja että Microsoftin käyttöjärjestelmien yksityisyyttä lisääviä sovelluksia. Oppaassa näytämme, kuinka voit poistaa jo kerätyt tiedot ja miten estää järjestelmää keräämästä muita henkilökohtaisia ​​tietoja.

Tyhjennä toimintahistoria Windows 11:ssä

Windows 11:ssä toimintahistorian poistaminen on erittäin helppoa, koska tarjolla on yksityisyydelle omistettu valikko. Jatkamiseksi meidän tarvitsee vain napsauttaa hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valita valikko asetuksetnapsauta valikkoa Yksityisyys ja turvallisuus ja lopulta vie meidät valikkoon Toimintahistoria.

Kun saavutamme näytön, paina painiketta Peruuttaa (osiossa Tyhjennä toimintahistoria) tyhjentääksesi koko järjestelmähistorian. Jotta suoritettujen toimintojen historiaa ei tallennettaisi jatkossa, voimme poistaa merkinnän tuotteesta Tallenna toimintahistoriasi tälle laitteellenäkyvät samalla näytöllä.

Jos haluat poistaa Käynnistä-valikosta tehtyjen hakujen historian, siirrytään polkuun Asetukset -> Tietosuoja ja suojaus -> Hakuoikeudet ja paina painiketta Tyhjennä laitteesi hakuhistoria poistaaksesi kaikki jäljet. Jälleen voimme poistaa tämän historian kaappauksen sammuttamalla osion alta olevan kytkimen Hakuhistoria tällä laitteella.

Jos kuitenkin halusimme poistaa äskettäin avaamiemme tiedostojen historian, avaa File Explorer -sovellus, paina kolmea pistettä yläreunassa ja valitse kohde Vaihtoehdot ja välilehdellä Kenraalipainamme painiketta Peruuttaa osion alla Yksityisyys. Samassa osiossa voimme poistaa kaksi merkittyä rastia estääksemme viimeksi avattujen tiedostojen ja kansioiden näyttämisen (osiossa Nopea pääsy).

Windows 11:n keräämistä henkilökohtaisista tiedoista löydämme myös sijaintihistorian, joka tallennetaan tietokoneelle vain, jos olemme aktivoineet sijaintipalvelut. Jatketaan ottamalla polku Asetukset -> Tietosuoja ja suojaus -> Polku ja paina painiketta Peruuttaa esillä kohteen vieressä Sijaintihistoria.

Saman näytön yläreunassa voimme poistaa sijaintihistorian kokonaan käytöstä, jotta estetään maantieteellisten tietojen kerääminen (turha, jos käytämme pöytätietokonetta).

Lopuksi voimme tyhjentää viimeisimpien ja ehdotettujen sovellusten luettelon Käynnistä-valikossa, mikä vie meidät polkua pitkin Asetukset -> Mukauttaminen -> Käynnistä ja deaktivoimalla kahden kohteen vieressä olevan kytkimen Näyttää äskettäin lisätyt sovellukset Ja Näytä äskettäin avatut kohteet Käynnistä-valikossa, Jump Listissa ja File Explorerissa.

Tyhjennä toimintahistoria Windows 10:ssä

Windows 10:ssä voimme poistaa toimintahistorian toimimalla sekä Windows 11:n kaltaisissa valikoissa että käyttämällä tälle käyttöjärjestelmälle erityisiä valikoita. Aluksi poistamme toimintahistorian käytöstä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja avaamalla valikon asetuksetpainamalla valikkoa Yksityisyys ja lopuksi valikkoon Toimintahistoria.

Paina avautuvassa näytössä -painiketta Peruuttaa osion alla Tyhjennä toimintahistoriapoistamme sitten valintamerkin merkinnöistä Tallenna toimintahistoriasi tälle laitteelle Ja Lähetä toimintahistoriani Microsoftille.

Aina valikosta Yksityisyys nähty vähän aikaa sitten, mennään valikkoon Kenraali ja deaktivoimme kaikki olemassa olevat kytkimet minimoidaksemme tietokoneella suoritettavien toimintojen keräämisen (erityisesti sovellukset, jotka meillä on avoinna tietokoneen käytön aikana).

Ruokalistalla pysyminen Yksityisyys painamme valikkoa Polku ja jatkamme Peruuttaaosion alla Sijaintihistoria. Kuten Windows 11:ssä on jo nähty, tältä näytöltä voimme deaktivoida laitteen maantieteellisen sijainnin painamalla painiketta Muokata yläreunassa ja poistamalla peittoikkunassa näkyvä painike käytöstä.

Jos haluat poistaa hakuhistorian käytöstä laitteeltasi, siirrytään polkuun Asetukset -> Haku -> Käyttöoikeudet ja historia ja jatkamme Tyhjennä laitehistoria. Jotta järjestelmä ei alkaisi muistaa tekemiämme hakuja, deaktivoimme myös osion alla olevan kytkimen Tämän laitteen hakuhistoria.

Nyt jäljellä on vain tyhjentää äskettäin avattujen tiedostojen ja kansioiden historia File Explorerissa; jatkaaksesi avaamme tiedostonhallinnan Käynnistä-valikosta, paina valikon yläosassa Näytäpaina kuvaketta Vaihtoehdot ja näytössä Kenraalipaina painiketta alas Peruuttaa.

Tässäkin voimme poistaa valintamerkin osion alla olevista kohteista Yksityisyysjotta muut tiedostot ja kansiot eivät näy osiossa Nopea pääsy.

Sovellus toimintahistorian tyhjentämiseen

Jos kaikki nämä vaiheet ovat aiheuttaneet vain ajanhukkaa tai meidän on määritettävä suuri määrä tietokoneita, suosittelemme, että poistat toimintahistorian käyttämällä ilmaista työkalua, kuten O&O ShutUp10++saatavilla ilmainen lataus ja yhteensopiva sekä Windows 10:n että Windows 11:n kanssa.

ShutUp10++:n avulla voimme saada kattavan luettelon yksityisyyttä uhkaavista Windows-järjestelmien vaihtoehdoista ja poistaa välittömästi kaikki toiminnot, jotka on suunniteltu keräämään henkilökohtaisia ​​tietoja.

Ohjelma on todella helppokäyttöinen, sen avulla voit poistaa käytöstä vain turvalliset merkinnät (lisäksi, että kaikki olemassa olevat merkinnät deaktivoidaan välittömästi), se tarjoaa varmuuskopion asetuksista ennen muutoksia ja se on kannettava: se voidaan siksi asentaa USB-tikku ja sitä käytetään kaikissa tietokoneissa, joiden toimintahistorian haluamme tyhjentää.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea myös oppaitamme poista PC:n käytön jälkiä tietokoneen yksityisyyden takaamiseksi ja miten tyhjennä vapaata levytilaa ja tee tiedostoista palautumattomia.

Johtopäätökset

Jos välitämme tietokoneemme yksityisyydestä Windows 11 ja Windows 10 ovat ehdottomasti "vakooja" verrattuna vanhempiin käyttöjärjestelmiin; Tämä ei tarkoita, että meidän ei pitäisi enää käyttää Microsoft-järjestelmiä! Voimme todellakin poista kaikki toimintahistoria noudattamalla yllä olevia ohjeita kirjaimellisesti ja jos olemme todella laiskoja, poista sovelluksella kaikki merkinnät, jotka sallivat Windowsin kerätä henkilökohtaisia ​​tietoja.

Suosittelemme, että luet oppaamme, jos haluat löytää muita Windowsissa muokattavia tai deaktivoitavia kohteita Windows 10:n tietosuoja-asetukset deaktivoidaksesi ja muuttaaksesi niitä välittömästi ja klo Windows 11 -asetukset muuttuvat välittömästi.

Indeksi
  1. Tyhjennä toimintahistoria Windows 11:ssä
  2. Tyhjennä toimintahistoria Windows 10:ssä
  3. Sovellus toimintahistorian tyhjentämiseen
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up