Onko parempi hankkia pöytätietokone vai kannettava tietokone?

Katsotaan, onko parempi ostaa kiinteä pöytätietokone vai pieni, vähemmän tehokas ja kalliimpi kannettava tietokone

Uusien kannettavien tietokoneiden myynti on viime vuosina ylittänyt huomattavasti pöytätietokoneiden myynnin. Mutta kun sinun on ostettava uusi tietokone, onko kannettavan tietokoneen hankkiminen niin itsestään selvää? Milloin on parasta ostaa pöytätietokone?

Kysymys on edelleen mielenkiintoinen tänäänkin, jotta voidaan kumota ne ennusteet, jotka haluavat pelkän kosketusnäytön tulevaisuuden, ja ymmärtää Mikä on parasta ostaa, jotta vältytään rahan tuhlaamisesta ja sinulla on paras mahdollinen tietokone.

Tässä oppaassa katsotaan yhdessä, milloin kannattaa hankkia kannettava tietokone ja milloin on parempi keskittyä kiinteään pöytätietokoneeseen, jotta meillä on tarpeisiimme perustuva paras saatavilla oleva kone.

Miksi valita muistikirja

Kannettavan PC:n perusominaisuus on sen siirrettävyys: itse asiassa kannettava tietokone voit kuljettaa sitä minne tahansajotta pääset käyttämään osaa PC:llä normaalisti saatavilla olevista esityksistä jopa liikkeellä ollessasi. Ihanteellinen niille, jotka työskentelevät tai opiskelevat poissa kotoa.

Siirrettävyys

Kannettavuus on ilmeisin ominaisuus, varsinkin jos keskitymme erittäin kevyisiin malleihin (kuten ultrakevyet muistikirjat alle 2 kg), jotta kannettavaa tietokonetta kantavaa käyttäjää ei väsytä: 4 tai 5 kg:n kannettavien tietokoneiden päivät, jotka väsyttivät käsivartta tai olkapäätä puolen tunnin kuluttua pussissa kuljetettaessa, ovat menneet!

Muistikirja jokaiseen tarpeeseen

Liikkuvuuden kannalta on tärkeää ymmärtää, tarvitsemmeko kannettavaa vain sen siirtämiseen pöydältä toiselle (jolloin on ehkä parempi käyttää pöytäkonetta) vai jos sinun on todella otettava se mukaasi töihin tai yliopistoon. Pöytätietokoneeseen verrattuna kannettava tietokone on pienempi, se on tyydyttävä hankinta, se on kaunis katsella ja vie vähän tilaa kotona.

Kannettava tietokone voidaan liittää helposti televisioon, jotta voit katsella Internetistä suoratoistettuja elokuvia mukavasti, mikä on vaikeaa pöytätietokoneen kanssa. saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme kuinka Liitä kannettava tietokone televisioon katsellaksesi videoita ja elokuvia.

Pelimuistikirja

Useimmat kannettavat tietokoneet ne eivät sovellu videopeleihin, koska heillä ei juuri koskaan ole korkean tason näytönohjainkortteja; poikkeuksista ei tietenkään ole pulaa, mutta minä pelikannettavat tietokoneet ne painavat yleensä paljon ja ovat erittäin painavia ja esittävät itsensä enemmän "satunnaisina pöytätietokoneina" ja todellisina kannettavina tietokoneina.

Päivitysmahdollisuus

Kannettava tietokone koostuu usein yhdestä rungosta Se ei sovellu juurikaan päivityksiin: ainoat osat, jotka voimme vaihtaa, ovat RAM, kiintolevy ja mikä tahansa optinen asema (jotka voimme vaihda toiseen kiintolevyyn tai SSD-levyyn).

Ihmiset, jotka haluavat parantaa tietokonettaan päivittämällä sitä, saattavat olla pettyneitä siihen, että heidän vuosi sitten ostamansa kannettava tietokone voi vanhentua hyvin lyhyessä ajassa (yleensä 2 tai 3 vuodessa), kun taas ne, jotka eivät koskaan päivitä tietokoneen osia, eivät se tekee ongelman.

Kannettavalla tietokoneella on aina selkeä identiteetti, ja jokaisesta mallista voit lukea kaikki tehtaan ominaisuudet ja arvostelut.

Näimme toisessa artikkelissa jotka ovat luotettavimpia kannettavia ja parhaita merkkejä.

Muistikirja vai tabletti?

Monet käyttäjät keskittyvät mieluummin tableteihin, kun he tarvitsevat kannettavan ja kevyen tietokoneen, koska käytettävät sovellukset ovat usein saatavilla myös tablet-järjestelmissä (Android ja iPad). Hyvä kompromissi näiden kahden ajatusfilosofian välillä ovat i vaihdettavat muistikirjatkannettavat tietokoneet, jotka voidaan muuttaa tarvittaessa tableteiksi kääntämällä näyttöä tai irrottamalla näppäimistö ylhäältä.
Kaikissa näissä kannettavissa tietokoneissa on kosketusnäyttö, ja ne voivat mukautua useisiin eri skenaarioihin, mikä säilyttää kannettavan tietokoneen tehon ja tabletin joustavuuden.

Lisätietoja voimme lukea oppaastamme parhaat Windows-kannettavat tietokoneet, jotka voidaan muuntaa tableteiksi.

Miksi valita kiinteä PC (pöytäkone)

Kiinteällä pöytätietokoneella on erilaiset ominaisuudet kuin kannettavalla tietokoneella; ilmeisin asia on se kiinteänä sitä ei ole mahdollista liikuttaa jatkuvastijoten joudumme käyttämään pöytää tai tilaa, joka sopii PC:n isännöintiin sekä kaikki sen pääkomponentit: kotelo, näppäimistö, hiiri ja näyttö.

Korkea laatu/hinta suhde

Hinta huomioonottaen keskitason pöytätietokone maksaa vähemmän kuin keskitason kannettava tietokoneellei meidän tarvitse ostaa näyttöä erikseen tai jos tähtäämme pelikokoonpanoihin (joissa yli 1000 € on normi, jos haluamme pelata hyvin).

Rahalla, jonka käytämme huippuluokan kannettavaan tietokoneeseen (esim LG Gram) voimme koota a Erittäin tehokas peli-PCtäydellisenä kaikella.

Laskentateho

Pöytätietokone on tehokkaampi laitteistopuolella kannettavaan tietokoneeseen verrattuna, mutta se on myös isompi ja kookkaampi. Samalla prosessorilla, levyllä ja RAM-muistilla pöytätietokone on aina tehokkaampi kuin kannettava tietokone, koska pöytätietokoneille suunniteltu laitteisto pystyy tuottamaan enemmän puhdasta suorituskykyä kuin kannettavan tietokoneen laitteisto (jossa on tarpeen pitää myös silmällä sähkönkulutuksesta ja akun kestosta).

Päivitysmahdollisuus

Pöytätietokoneen sisäiset komponentit voidaan vaihtaa yksitellen ja voimme pitää sen ajan tasalla, jotta tietokoneesta tulee vähemmän vanhentunut: voimme esimerkiksi lisätä tai vaihtaa RAM-muistia, levyä ja näytönohjainta 3-4 vuoden välein ja pysyä ajan tasalla ilman, että joudumme vaihtamaan koko tietokone.

Valmiiksi koottu tai räätälöity

Pöytätietokonetta on kuitenkin helpompi ostaa kuin kannettavaa tietokonetta, ja olemme jo nähneet toisessa oppaassa, onko se parempi räätälöity PC tai esiasennettu tietokone.

Ostaa koottava kiinteä jättää paljon vapautta ja mahdollistaa parhaiden komponenttien hankinnan mahdollista tiettyyn hintaan, mutta vaatii ostajalta joitain tietokonetaitoja (katso opas tietokoneen osien valitsemiseen koottavaksi).

Et löydä Internetistä arvosteluja valmiista pöytätietokoneista, jotka on ostettava, joten näissä tapauksissa on parempi perustaa itsemme yksittäisten kappaleiden arvosteluihin, jotta voimme valita vain parhaat komponentit (kiinnitä aina huomiota kaikkien komponenttien yhteensopivuuteen, mikä ei aina ole näkyvissä oston yhteydessä, mutta joka voi aiheuttaa ikäviä yllätyksiä).

All-In-One PC (AIO)

Jos pääasiallinen syy kannettavan tietokoneen ostamiseen oli estetiikka, kannattaa harkita a All-In-One PCeli kompaktit pöytätietokoneet ilman rumia kaapeleita ja kaikella mitä tarvitset näytön rungossa (josta tulee ilmeisesti suurempi), joka säilyttää ainutlaatuisen eleganssin ja tyylin, joka sopii ihanteellisesti toimistopöytiin tai ammattistudioon.
Nämä tietokoneet ovat melko tehokkaita, mutta niitä ei voi helposti päivittääjoten suurin osa rajoituksista jaetaan kannettavien tietokoneiden kanssa (ei siis pelaamista).

Ne ovat hyvä valinta vain ja yksinomaan ammattiympäristöön, jossa monissa ammateissa ja ammateissa näyttäminen tyylikkäällä ja hienostuneella työpöydällä lisää arvovaltaa ja luotettavuuden tunnetta (arkkitehtiin luottaisit enemmän vanhan pöydän, sotkuisen ja klassisella PC:llä tai ammattilaisella tyylikkäällä, hienostuneella monitoimitietokoneella varustetulla työpöydällä?).

Johtopäätökset

Lopussa ei voida sanoa yksiselitteisesti, mikä tietokone on parempi hankkia, joko kiinteä tai kannettava, Kaikki riippuu siitä, mihin haluat käyttää sitä. Tietokoneen ostaminen on hyvin henkilökohtainen valinta, useimmat ihmiset pitävät kannettavista, koska ne ovat kauniimpia, pienempiä ja kevyempiä, mutta ne usein jättävät ne samaan paikkaan, ikään kuin ne olisivat kiinteitä tietokoneita (saatat yhtä hyvin saada kiinteän tietokoneen, eikö niin ?).

Pöytätietokoneet ovat esineitä, jotka vievät pöydän tilan, mutta ovat taloudellisesti varsin helposti saavutettavissa (lukuun ottamatta vakavimpia peliratkaisuja), niiden suorituskyky on korkeampi kuin kannettavat tietokoneet, ne on helpompi korjata ja ne voidaan helposti päivittää.

Lisätietoja voimme lukea oppaastamme osoitteessa asioita, jotka on hyvä tietää ennen uuden tietokoneen ostamista ja opas siihen parhaat laitteistokomponentit tehdäksesi itsestäsi kaikkien aikojen tehokkaimman tietokoneen.

Indeksi
 1. Miksi valita muistikirja
  1. Siirrettävyys
  2. Muistikirja jokaiseen tarpeeseen
  3. Pelimuistikirja
  4. Päivitysmahdollisuus
  5. Muistikirja vai tabletti?
 2. Miksi valita kiinteä PC (pöytäkone)
  1. Korkea laatu/hinta suhde
  2. Laskentateho
  3. Päivitysmahdollisuus
  4. Valmiiksi koottu tai räätälöity
  5. All-In-One PC (AIO)
  6. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up