Tehtäväpalkin siirtäminen ja koon muuttaminen Windowsissa

Vanhemmissa Windowsin versioissa olisit voinut helposti muuttaa tehtäväpalkin sijaintia vetämällä sen yläreunaan tai sivuille, kunhan se ei ollut lukittu. Windows 11:n julkaisun myötä tehtäväpalkin siirtäminen ei kuitenkaan ole enää yksinkertainen tehtävä. Jos haluat siirtää tehtäväpalkin tai muuttaa sen kokoa, sinun on käytettävä erilaisia ​​​​kiertotapoja. Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka tehtäväpalkkia siirretään Windowsissa.

Hyvä tietää: puuttuvatko Windowsin tehtäväpalkin kuvakkeet? Opi tuomaan ne takaisin.

Tehtäväpalkin siirtäminen Windows 11 21H2:ssa ja sitä aikaisemmissa

Jos haluat siirtää tehtäväpalkin Windows 11 21H2:ssa tai aiemmassa versiossa, tee se tekemällä muutokset Windowsin rekisterissä. Menetelmä ei ole yhteensopiva uudempien Windows-versioiden kanssa.

Huomautus: on hyvä käytäntö varmuuskopioida rekisteri ennen muutosten tekemistä, jotta voit palauttaa sen myöhemmin, jos jokin menee pieleen.

Paina Win + R käynnistääksesi Suorita-työkalun. Kirjoita regedit ja napsauta OK avataksesi rekisterieditorin. Klikkaus Joo Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa antaaksesi luvan.

Siirry rekisterieditorissa seuraavaan polkuun:

Tietokone\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StuckRects3

Kaksoisnapsauta asetukset näppäile oikeaan ruutuun.

Vuonna Muokkaa binaariarvoa valintaikkunassa, siirry ylhäältä toiselle riville ja tarkista kuudennen sarakkeen arvo. Oletuksena se asetetaan arvoon 03, mikä tarkoittaa, että tehtäväpalkki on alareunassa. Muuttamalla sen arvoa voit siirtää tehtäväpalkkia seuraavasti:

  • 00 - Vasen
  • 01 – alkuun
  • 02 - Aivan

Siirrä kohdistin oikealle 03ja poista arvo painamalla askelpalautinta. Vaihda se johonkin yllä olevista ja napsauta OK tallentaaksesi muutokset.

Sinun on käynnistettävä Windowsin Resurssienhallinta uudelleen sovellus ottaa rekisteriin tehdyt muutokset käyttöön.

Sulje Rekisterieditori ja avaa Tehtävienhallinta painamalla Ctrl + Shift + Esc.

Kirjoita hakupalkkiin "explorer", napsauta hiiren kakkospainikkeella Windowsin Resurssienhallintaa ja valitse Uudelleenkäynnistää käynnistääksesi sovelluksen uudelleen.

Jos tehtäväpalkki ei liikkunut Windowsin Resurssienhallinnan uudelleenkäynnistyksen jälkeen, käynnistä tietokone uudelleen.

Huomaa, että vaikka tämä rekisteritapa auttaa siirtämään tehtäväpalkin näytön yläreunaan, vasemmalle tai oikealle, sillä on joitain rajoituksia. Esimerkiksi kun siirrät tehtäväpalkkia vasemmalle tai oikealle, et ehkä näe alkaa -painiketta tai sovelluskuvakkeita.

Kärki: pääse vauhtiin vaihtoehtoisilla tavoilla avata rekisterieditori Windowsissa.

Jos sinun on todella muutettava tehtäväpalkin sijaintia, mutta olet päivittänyt 22 tunnin jälkeen, käytä kolmannen osapuolen työkalua.

Käytämme tätä opetusohjelmaa varten Aloita 11, sovellus, jonka avulla voit mukauttaa monia tehtäväpalkin ominaisuuksia, kuten sen sijaintia, kokoa, väriä ja paljon muuta. Vaikka Start11 on maksullinen sovellus, ilmainen 30 päivän kokeilujakso on saatavilla.

lataa ja asenna Aloita 11, ja rekisteröidy ilmaiseen kokeiluun. Käynnistä sovellus ja napsauta Tehtäväpalkki vasemmassa ruudussa. Vaihda oikeanpuoleisessa ruudussa Anna Start11 parantaa tehtäväpalkkia valintaruutuun Päällä yläreunassa ja napsauta Joo vahvistusponnahdusikkunassa antaaksesi luvan.

Vieritä alas kohtaan Tehtäväpalkin lisäsäätöjä. Alla Tehtäväpalkin sijaintinapsauta vieressä olevaa avattavaa ruutua Ensisijainen monitorija valitse Kohdista yläosa siirtääksesi tehtäväpalkin ylös. Valitettavasti Start11 sallii sinun siirtää tehtäväpalkkia vain ylä- tai alaosaan, ei sivuille.

Klikkaa Käynnistä Explorer uudelleen -painiketta yläreunassa ottaaksesi muutokset käyttöön.

Nyt tehtäväpalkkisi siirretään näytön yläosaan.

Huomautus: tämä toimii vain, jos Piilota tehtäväpalkki automaattisesti vaihtoehto on poistettu käytöstä Windows-tietokoneessa, jossa on 22H2 tai uudempi.

Tiedoksi: täytyy sammuttaa tietokoneen näyttö nopeasti? Opi tekemään niin.

Tehtäväpalkin siirtäminen Windows 10:ssä

Windows 10:ssä voit helposti muuttaa tehtäväpalkin sijaintia ylhäältä tai sivuilta luonnollisesti ilman kiertotapoja.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tyhjää aluetta tehtäväpalkissa ja napsauta Tehtäväpalkin asetukset. Napsauta oikeanpuoleisessa uudessa ikkunassa alla olevaa avattavaa ruutua Tehtäväpalkin sijainti näytöllä. Aseta mikä tahansa neljästä arvosta – Ylä, ala, vasen, tai Oikein – tehtäväpalkin siirtäminen.

Vaihtoehtoisesti voit siirtää tehtäväpalkkia vetämällä sitä ylös, vasemmalle tai oikealle, jos tehtäväpalkki ei ole lukittu.

Tehtäväpalkin koon muuttaminen Windowsissa

Windows ei salli sinun muuttaa tehtäväpalkin leveyttä ja korkeutta. Voit kuitenkin muuttaa tehtäväpalkin kuvakkeiden kokoa muuttaaksesi tehtäväpalkin kokoa.

Windows 11

Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tyhjää aluetta työpöydällä ja napsauta Näyttöasetukset. Alla Mittakaava ja asettelu -osiossa, napsauta avattavan valikon nuolta Mittakaava muuttaaksesi tehtäväpalkin kuvakkeiden kokoa. Valikossa on neljä arvoa: 100%, 125%, 150%, 175%.

Jos esimerkiksi valitset 150 %, tehtäväpalkin kuvakkeet näkyvät normaalia suurempina. Sinun on kuitenkin muistettava, että tämä asetus koskee myös työpöydän kuvakkeita ja tekstiä.

Vaihtoehtoisesti voit mukauttaa tehtäväpalkin kokoa käyttämällä edellä käytettyä kolmannen osapuolen työkalua Start11.

Käynnistä Start11-sovellus ja napsauta Tehtäväpalkki vasemmalla. Vieritä oikeasta ruudusta alas kohtaan Tehtäväpalkin lisäsäätöjä -osio ja napsauta Tehtäväpalkin koko avattavasta valikosta. Valitse jokin käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Esimerkiksi seuraava kuva näyttää tehtäväpalkin valinnan jälkeen Suuri ja napsauttamalla Käynnistä Explorer uudelleen -painiketta.

Kärki: Haluatko mukauttaa Windows-kokemustasi entisestään? Katso, kuinka voit muuttaa ilmoitusääntä.

Windows 10

Jos tietokoneessasi on Windows 10, voit helposti muuttaa tehtäväpalkin kuvakkeiden kokoa. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää aluetta tehtäväpalkissa ja napsauta Tehtäväpalkin asetukset.

Etsi Käytä pieniä tehtäväpalkin painikkeita ala. Jos se on päällä, tehtäväpalkki on pienempi.

Kärki: jos et näe jotain selvästi näytölläsi, voimme näyttää, kuinka voit zoomata Windows-tietokoneellasi.

Nyt kun tiedät kuinka siirtää Windowsin tehtäväpalkkia, saatat olla kiinnostunut tietämään, että voit mukauttaa sitä edelleen. Opi muuttamaan tehtäväpalkin väriä ja lisäämään erotin tehtäväpalkkiin kuvakkeiden järjestämiseksi paremmin.

Kuvan lähde: Unblast. Kaikki kuvakaappaukset kirjoittanut Meenatci Nagasubramanian.

Indeksi
  1. Tehtäväpalkin siirtäminen Windows 11 21H2:ssa ja sitä aikaisemmissa
  2. Tehtäväpalkin siirtäminen Windows 10:ssä
  3. Tehtäväpalkin koon muuttaminen Windowsissa
    1. Windows 11
    2. Windows 10

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up