Tulostimen liittäminen ja määrittäminen WIFI-yhteydellä

Kaikkia tulostimia ei tarvitse liittää USB-kaapelilla tai Ethernet-kaapelilla. Monissa tulostimissa on Wi-Fi-yhteysmoduuli, jotta voit tulostaa langattomasti mistä tahansa verkon laitteesta ja määritetty käyttämään tulostinta langattomasti. Kiinteään asennukseen verrattuna asentaminen WiFi-yhteyden kautta voi olla hieman vaikeampi, varsinkin malleissa, joissa ei ole värinäyttöä salasanan asettamiseksi WiFi-verkon käyttämiseksi kotireitittimestä.

Tässä oppaassa näytämme sinulle Windows Wi-Fisu -tulostimen asentaminen Noudata kaikkia tarvittavia ohjeita oikean kokoonpanon saamiseksi, jotta saat virheettömän tulostimen, joka voi tulostaa langattomasti mistä tahansa tietokoneesta, jossa on Windows-käyttöjärjestelmä verkossa.

Lisää Wi-Fi-tulostin

Tulostimen lisääminen tietokoneeseen langattomasti, mutta Wi-Fi-verkon kautta ei ole vaikea prosessi. Jotta sitä voidaan käyttää tietokoneelta, tulostimen ohjain on ehkä asennettava Windowsiin ennen käynnistämistä. tulostaa. Heti asennuksen jälkeen löydät lisättävän langattoman verkkotulostimen (kun se on yhdistetty koti- tai työpaikkasi Wi-Fi-verkkoon).

Asenna tulostinohjain Windowsiin

Kuten johdannossa mainittiin, suosittelemme tätä voimakkaasti Asenna valitsemasi tulostinohjain Windowsiin. Jos asennat ohjaimen välittömästi, et törmää ongelmiin, jos noudatat alla olevia vaiheita käyttöjärjestelmän yhteensopivuudesta riippuen. Unohda ohjaimet, jotka tulivat perinteisen CD-levyn mukana tulostinpaketissa (niitä ei usein päivitetä) ja Päivitä ohjain Tarkista tulostimen malli ja siirry Wi-Fi-tulostimemme valmistajasta riippuen jollekin seuraavista lataussivustoista:

Avaamme tulostimen viitesivumme, annamme mallin nimen (kiinnittäen erityistä huomiota vastaaviin versioihin) ja lataamme sivuston suositellun Windows-ohjaimen.Voimme myös vain asentaa ohjainpaketin Tulostimen mukana tulevien lisäohjelmien ohittaminen ei useimmissa tapauksissa ole välttämätöntä (katsotaanpa, onko olemassa hyvä valokuvankäsittelyohjelma, tai skannerille, jos kyseessä on monitoimitulostin).

Kun meillä on tulostin ilman näyttöä Suosittelemme, että lataat myös sen Hallintaohjelmisto ohjaimellanopeuttaa merkittävästi asennusprosessia (meidän on määritettävä tulostin Wi-Fi Direct -toiminnon avulla, kuten myöhemmin tässä oppaassa selitetään).

Yhdistä tulostin Wi-Fi-verkkoon

Voidakseen tulostaa langattoman verkon kautta, Wi-Fi-tulostimen on tiedettävä salasana voidakseen käyttää Wi-Fi-verkkoamme. Tulostimissa, joissa on näytöt ja painikkeita, pääsysalasanan asettaminen on erittäin helppoa: pääset asetuksiin suoraan näytöltä, tunnistat valikon Ilman kieliä, Langaton Internet-yhteys tai Langaton(riippuu malleista) ja aloitamme läheisyydessä olevien langattomien verkkojen skannauksen.

Kun Wi-Fi-verkko ilmestyy, valitse se ja syötä pääsysalasana kirjoittimen antamilla näppäimillä (malleissa, joissa on sisäänrakennettu faksi, muissa malleissa on aakkosnumeerinen näppäimistö, meidän on valittava merkit suuntanuolilla näytön näppäimistössä). Kun salasana on syötetty, vahvista ja odota: jos olemme tehneet kaiken oikein, tulostimen Wi-Fi-merkkivalo pysyy palavana ja näytössä näkyy WiFi-signaalin taso kulmassa.

Kun langattomassa tulostimessa ei ole näyttöäWi-Fi-salasanan kommunikointiin tarvitaan tietokoneen hallintajärjestelmä tai erityinen älypuhelimen sovellus. Aktivoimme tulostimen Wi-Fi-moduulin, saamme sopivan sovelluksen tai ohjelman (katso vain osa kuljettaja Hallintaohjelmiston tai sovelluksen linkin on oltava saatavilla myös valmistajan verkkosivustolla. Varmista, että olet yhteydessä Wi-Fi-verkkoon (tietokoneesta tai älypuhelimesta), jonka kautta haluat lisätä tulostimen ja avata järjestelmänhallinnan. Valitsemme ohjelmassa tai sovelluksessa langattoman tulostimen kokoonpanon ja odotamme tulostimen löytymistä.

Ensimmäisen kerran kytkettynä päälle Wi-Fi-tulostin, jossa ei ole näyttöä, sijoittuu "Ad-hoc Wi-Fi" -tilaan ja luo oman avoimen verkon (ilman salasanaa), johon pääsee vain hallintajärjestelmä.
Sitten ohjelma tai sovellus muodostaa yhteyden tähän tulostimen luomaan tilapäiseen Wi-Fi-verkkoon ja kertoo, mihin Wi-Fi-verkkoon muodostetaan yhteys, ja antaa myös salasanan. Verkkotiedot otetaan käytettävästä määrityslaitteesta. Siksi on tärkeää suorittaa tämän tyyppinen kokoonpano laitteesta, joka on jo yhdistetty Wi-Fi-verkkoon.

Jos emme voi käyttää hallintajärjestelmää Wi-Fi-määrityksiin, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin Liitä tulostin tietokoneeseen USB: n kautta ja määritä WLAN-yhteys Tällä kertaa määritä hallintajärjestelmän avulla USB-portti, johon tulostin liitetään.

Määritä Wi-Fi-tulostin Windows 10: ssä

Kun olet liittänyt tulostimesi Wi-Fi-verkkoon, voit lisätä sen verkkotulostimena Windows-käyttöjärjestelmissä. Windows 10: ssä Napsauta vain Käynnistä-valikkoa ja kirjoita Tulostimet ja skanneritavataksesi saman nimisen valikon; Napsauta vain näkyviin tulevaa ikkunaa Lisää tulostin tai skanneri etsiä uutta Wi-Fi-tulostinta.

Muutaman minuutin kuluttua tulostimen nimi näkyy käytettävissä olevien laitteiden joukossa. Napsauta sitä ja lopuksi Lisää, jotta se olisi kaikkien ohjelmien tai käyttöjärjestelmien käytettävissä. Ohjekirjan ensimmäiseen osaan asennettuja ohjaimia käytetään automaattisesti.

Määritä Wi-Fi-tulostin Windows 8.1: ssä ja Windows 7: ssä

Jos käytämme käyttöjärjestelmänä Windows 8.1: tä Meidän on kirjoitettava aloitusnäytölle tulostin ja napsauta artikkelia Laitteen kokoonpano;; Napsauta avautuvassa ikkunassa lisää laite etsimään tulostinta.

Kun se on näkyvissä, napsauta sitä ja lisää se laitteisiin, joita Windows 8.1 ja muut ohjelmat voivat käyttää.

Jos jatkamme Windows 7: n käyttöä Avaa käyttöjärjestelmänä vain Käynnistä-valikko ja kirjoita tulostin ja napsauta kohdetta lisää tulostin;; Uusi ikkuna avautuu, jossa voit valita elementin Lisää verkko-, WiFi- tai Bluetooth-tulostin.

Tulostimien etsiminen verkosta alkaa. Kun se tulee näkyviin, valitse se ja napsauta Eteenpäin lisätäksesi sen käyttöjärjestelmään.

Testaa tulostimen toiminta

Kun tulostin on kytketty tietokoneeseemme WiFi-yhteyden kautta, voimme tarkistaa Windowsin testitulostuksella, onko ohjain asennettu oikein ja onko langaton tulostus mahdollista. Voit testata tulostustyön avaamalla vasemmassa alakulmassa olevan Käynnistä-valikon ja etsimällä valikon Tulostimet ja skanneritNapsauta juuri lisäämäsi tulostimen nimeä ja napsauta sitten kohdetta Hallitse ja lopulta osui esineeseen Tulosta testisivu.

Jos kaikki on määritetty oikein, näet tulostetun testiarkin, jossa on kaikki tiedot ohjaimesta ja siitä, miten tulostin on kytketty langattomaan verkkoon. Jos tulostus ei ala tai meillä on muita ongelmia, voimme painaa samaa näyttöä Suorita vianmääritys ja käytämme ehdotuksia, jotka käyttöjärjestelmä itse antaa meille.

Langaton tulostin

Langaton tulostin on tulostin, joka pystyy tulostamaan langattomasti ilman tarvetta fyysiselle yhteydelle tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen. Tämä mahdollistaa tulostamisen kätevästi eri laitteista, kuten älypuhelimista, tableteista tai kannettavista tietokoneista. Langattoman tulostimen käyttäminen on helppoa ja vaivatonta, sillä se voidaan liittää langattomaan verkkoon ja tulostaa suoraan verkon kautta.

Langattoman tulostimen liittäminen langattomaan verkkoon on yleensä yksinkertaista. Useimmat tulostimet tarjoavat helpon asennusohjelman, joka opastaa käyttäjää vaihe vaiheelta liittämään tulostimen verkkoon. On tärkeää varmistaa, että langattoman verkon salasana on tiedossa ja oikein syötetty asennusprosessin aikana. Kun tulostin on liitetty verkkoon, se on valmis vastaanottamaan tulostuskäskyjä langattomasti eri laitteista.

Langattoman tulostimen käyttäminen tarjoaa monia etuja. Se mahdollistaa tulostamisen missä tahansa langattoman verkon kantavuusalueella, joten tulostimelle ei tarvitse olla fyysistä yhteyttä. Tämä helpottaa tulostamista esimerkiksi työpaikalla, kotona tai julkisissa tiloissa. Lisäksi langattoman tulostimen avulla voi tulostaa suoraan mobiililaitteista ilman tarvetta siirtää tiedostoja ensin tietokoneelle. Tämä säästää aikaa ja vaivaa.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että langattoman tulostimen käyttäminen voi aiheuttaa tietoturvariskejä. Langattoman verkon on oltava suojattu salasanalla, jotta ulkopuoliset eivät pääse käyttämään tulostinta luvattomasti. Lisäksi on suositeltavaa päivittää tulostimen ohjelmisto säännöllisesti, jotta mahdolliset tietoturva-aukot voidaan korjata. Huolellisella käytöllä ja asianmukaisilla suojaustoimenpiteillä langaton tulostin voi kuitenkin olla kätevä lisä kodin tai toimiston tulostusratkaisuihin.

Wifi tulostin

Wi-Fi-tulostin on tulostin, joka voi liittyä langattomaan verkkoon ja tulostaa asiakirjoja tai kuvia ilman fyysistä yhteyttä tietokoneeseen tai muihin laitteisiin. Langaton tulostus tarjoaa käyttäjille lisää joustavuutta ja mukavuutta, kun he voivat tulostaa mistä tahansa kodissaan tai toimistossaan, jossa on Wi-Fi-yhteys.

Wi-Fi-tulostimen liittäminen verkkoon on yleensä melko helppoa. Ensinnäkin, varmista, että tulostimessa on Wi-Fi-yhteensopivuus. Useimmissa nykyaikaisissa tulostimissa on sisäänrakennettu Wi-Fi, mutta vanhemmissa tulostimissa voi olla tarpeen käyttää erillistä Wi-Fi-adapteria. Seuraavaksi sinun on asennettava tulostimen ohjain tietokoneellesi ja seurattava ohjeita tulostimen liittämiseksi Wi-Fi-verkkoon.

Kun tulostin on liitetty Wi-Fi-verkkoon, voit määrittää tulostimen asetukset. Voit yleensä tehdä tämän tulostimen hallintapaneelista tai verkkoselaimen kautta. Tärkeät asetukset, kuten tulostimen nimi ja verkon salasana, voidaan määrittää tässä vaiheessa. Muista myös päivittää tulostimen ohjain tietokoneellesi, jotta voit hyödyntää kaikkia tulostimen toimintoja ja ominaisuuksia.

Wi-Fi-tulostimen käyttö on erittäin kätevää, koska voit tulostaa suoraan älypuhelimesta, tabletista tai muista langattomista laitteista. Voit myös tulostaa asiakirjoja tai kuvia pilvipalvelun kautta, kuten Google Drivesta tai Dropboxista. Tämä tekee tulostamisesta helppoa ja nopeaa ilman tarvetta siirtää tiedostoja ensin tietokoneelle.

Kaiken kaikkiaan Wi-Fi-tulostimet tarjoavat joustavuutta, mukavuutta ja helppokäyttöisyyttä käyttäjilleen. Voit tulostaa langattomasti mistä tahansa kodissasi tai toimistossasi, mikä tekee tulostamisesta vaivatonta ja tehokasta. Jos etsit uutta tulostinta, harkitse Wi-Fi-yhteydellä varustettua tulostinta lisätäksesi mukavuutta ja tuottavuutta tulostusprosessiisi.

Päätelmät

Kuten luvattiin, uuden Wi-Fi-tulostimen asentaminen ei ole monimutkaista. Meidän on vain noudatettava kaikkia vaiheita näytetyssä järjestyksessä, jotta voit aloittaa tulostamisen helposti heti. Vaikeuksien sattuessa voimme käyttää järjestelmään rakennettua työkalua tai lukea oppaamme Liitä WiFi-tulostin ja ratkaise langattoman yhteyden ongelmat.
Jos ongelmat liittyvät tulostinajuriin, voimme lukea myös artikkelimmeAsenna tulostin Windows-tietokoneeseen ja vianmääritys ohjaimessa.

Indeksi
 1. Lisää Wi-Fi-tulostin
  1. Asenna tulostinohjain Windowsiin
 2. Yhdistä tulostin Wi-Fi-verkkoon
  1. Määritä Wi-Fi-tulostin Windows 10: ssä
  2. Määritä Wi-Fi-tulostin Windows 8.1: ssä ja Windows 7: ssä
  3. Testaa tulostimen toiminta
 3. Langaton tulostin
 4. Wifi tulostin
  1. Päätelmät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up