Ulkoisen aseman alustaminen OS X:ssä

Useimmat ulkoiset asemat toimitetaan muodoissa, jotka ovat yleisesti tunnustettuja lähes kaikissa käyttöjärjestelmissä (FAT, katson sinua), mutta joskus saatat haluta tyhjentää aseman kokonaan ja/tai määrittää sen yhteensopivaksi Vain Applen Mac-mallisto. Joka tapauksessa sinun kannattaa alustaa asemasi vastaavasti.

Ulkoisen aseman alustaminen Macissa on melko helppoa, vaikka se ei olekaan niin ilmeistä ja ilmeistä kuin PC:ssä. Voit alustaa aseman OS X:ssä kahdella sovelluksella: Levytyökalu ja Pääte

Kuvaamme alla yksityiskohtaisesti molemmat menetelmät.

Indeksi
  1. Levyn alustaminen Levytyökalulla
  2. Levyn alustaminen terminaalilla
  3. Levymuodot

Levyn alustaminen Levytyökalulla

Levyn alustaminen Applen Levytyökalulla on helpoin ja yksinkertaisin tapa kahdesta. Voit alustaa levyn Applen Levytyökalulla noudattamalla alla olevia ohjeita.

1. Avaa Levytyökalu Macissa. Voit tehdä tämän joko etsimällä sitä Spotlightista tai siirtymällä kohtaan Sovellukset -> Apuohjelmat ja avaamalla Levytyökalun.

2. Valitse levy, jonka haluat alustaa vasemmanpuoleisesta ruudusta.

3. Näet vaihtoehdon "Tyhjennä" levyn keskellä - ikkunan yläosassa.

4. Kun napsautat sitä, sinulla on mahdollisuus nimetä levy uudelleen, valita levylle haluamasi muoto (lisätietoja myöhemmin) ja valita levymalli.

5. Kun olet valinnut kaiken, napsauta Tyhjennä, niin sinulla on juuri alustettu levy.

Levyn alustaminen terminaalilla

Tämä menetelmä on suunnattu tehokäyttäjille, jotka haluavat käyttää terminaalia työskentelyyn Macissaan. Se on hieman pidempi, mutta siitä on usein hyötyä, kun Levytyökalu kieltäytyy jostain syystä suorittamasta haluamaasi toimintoa.

Voit alustaa ulkoisen levyn terminaalilla seuraavasti:

1. Avaa Pääte joko Spotlightilla tai avaamalla sovellus kohdasta "Sovellukset -> Apuohjelmat".

2. Kirjoita seuraava komento Terminaaliin:

3. Kun annat komennon, saat luettelon Maciin liitetyistä ulkoisista kiintolevyistä.

4. Sinun on merkittävä muistiin alustettavan ulkoisen levyn levytunniste: se löytyy tietyn levyn edestä. Esimerkiksi ulkoisen päälevyn tunniste on "disk2".

5. Kun levytunniste on merkitty muistiin, sinun on kirjoitettava terminaaliin seuraava komento ja korvattava jokainen termi seuraavasti:

diskutil eraseDisk JHFS+ levynimi diskidentifier

Muuta yllä olevassa komennossa "JHFS+" muotoon "HFS+Jos haluat niteen, jota ei ole kirjattu päiväkirjaan. Muuta "levynimi" uudeksi nimeksi, jonka haluat levylle, ja korvaa "diskidentifier" levytunnisteella, joka on hankittu Levytyökalusta. Jos haluat alustaa, korvaa eraseDisk uudelleen alustalla ja poista komennon osat "JHFS+" ja "diskname".

Käytä eraseDisk-toimintoa tyhjentääksesi koko ulkoisen levyn tai eraseVolume, jos haluat vain tyhjentää tietyn osion. Esimerkiksi käyttäisin "disk2s2", jos haluaisin poistaa Untitled vain alla olevassa esimerkissä:

Kun olet valmis, paina Enter, ja levysi tulee tyhjentää ja alustaa kokonaan.

Levymuodot

Levytyökalulla sinulla on kolme päämuotoa, joihin voit tyhjentää levyn.

MS – DOS (FAT)

MS-DOS (FAT) on suosituin muoto ulkoisten kiintolevyjen joukossa, koska se on sekä luettavissa että kirjoitettavissa lähes kaikissa käyttöjärjestelmissä, mukaan lukien Windows ja OS X. Yksi tämän muodon suurimmista rajoituksista on, että se ei pysty kirjoittamaan yli 4 Gt:n tiedostoja, mikä voi olla melkoinen takaisku. Mutta tämän lisäksi tämä on muoto, jota haluat käyttää, jos haluat ristiinyhteensopivan aseman nopeita siirtoja tai väliaikaista tallennusta varten. Useimmat asemat on alustettu MS – DOS (FAT) -muodossa.

ExFAT

ExFAT on tarkoitettu niille teistä, joiden on vaikea käyttää FATia kaikilla rajoituksilla, erityisesti suurten tiedostojen siirtoon liittyvissä asioissa. ExFAT on periaatteessa FAT-laajennus, joka mahdollistaa suurempien tiedostokokojen kirjoittamisen ja enemmän. Huomaa, että ExFAT on yhteensopiva vain Vistaa uudempien Windows-versioiden kanssa.

OS X laajennettu

OS X Extended on Macin alkuperäinen asemamuoto. Myös sisäinen Macintosh-asemasi on alustettu tähän muotoon. On suositeltavaa käyttää tätä muotoa aina, kun tarvitset ulkoista asemaa vain OS X:n kanssa.

Eräs OS X Extendedin mielenkiintoinen ominaisuus on se, että se erottelee kirjainkoolla, eli jos nimeät tiedoston nimenomaisesti "BeachShot1", OS X näkee tiedoston eroavana vastaavasta tiedostosta nimeltä "beachshot1".

Kun alustat levyä OS X Extended -käyttöjärjestelmään, sinulla on neljä päävaihtoehtoa:

  • OS X Extended (päiväkirjattu)
  • OS X Extended (kirjainkoolla huomioiva, päiväkirja)
  • OS X Extended (päiväkirjattu, salattu)
  • OS X Extended (kirjainkoolla huomioiva, päiväkirjattu, salattu)

Journaled on pohjimmiltaan muodon laajennusominaisuus, joka varmistaa, että tiedostot kirjoitetaan kokonaan asemaan nimellä Journal, ennen kuin ne siirretään tallennetuiksi tiedoiksi, mikä auttaa takaamaan tiedostojen eheyden, jos esiintyy keskeytys, kuten virtakatkos tai asemahäiriö. , jne.

Salattu, kuten nimestä voi päätellä, varmistaa, että asemasi ja sen sisältö on salattu.

Kerro meille alla olevassa kommenttiosiossa, jos sinulla on kysyttävää tai kysyttävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up