Windows 95:n (tai minkä tahansa muun) käynnistysäänen lisääminen Windowsiin

Windows 95:n käynnistysäänessä on jotain maagista (ehkä johtuen siitä, että sen loi loistava Brian Eno). Luulin, että olisi helppoa käyttää nostalgista melua Windows 11:n käynnistysäänenä, mutta yllätyin ikävästi huomatessani, että se on itse asiassa petollisen vaikeaa.

En ole varma, että en ole ainoa, joka haluaa Windowsin tervehtivän minua mukavalla jinglellä, joten tämä opetusohjelma näyttää, kuinka voit palauttaa käynnistysäänen Windows 11:een (tai Windows 10:een) ja (jos haluat) korvaa se mahdollisesti parhaalla käyttöjärjestelmän käynnistysäänellä.

Lue myös: 16 parasta rauhoittavien äänien, valkoisen melun ja sateen lähteitä

Sammuta Fast Boot

Olet luultavasti huomannut, että kun sammutat Windows 11 -tietokoneesi, voit taianomaisesti käynnistää sen uudelleen painamalla mitä tahansa näppäimistön näppäintä koneen virtapainikkeen sijaan. Tämä johtuu Windows 11:n "Fast Boot" -ominaisuudesta, joka pääasiallisesti horrostaa tietokoneesi, sammuttaa sen, mutta pitää istunnon, ohjaimet ja muut lepotilassa lepotilatiedostossa valmiina palaamaan toimintaan heti, kun käännyt tietokoneesi päällä.

Nopea käynnistys voi nopeuttaa käynnistysaikaa, vaikka sen vaikutukset eivät ole merkittäviä, ja jotkut ihmiset ovat jopa raportoineet, että se hidastaa käynnistysaikaa. Se myös estää Windowsia tervehtimästä sinua jinglellä, koska Windows ei usko, että tietokoneesi oli todella sammutettu.

Fast Bootin sammuttaminen voi palauttaa käynnistysäänen. Voit tehdä tämän napsauttamalla Käynnistä, kirjoittamalla ohjauspaneeli ja napsauttamalla sitten hakutuloksissa "Ohjauspaneeli". Valitse "Virta-asetukset". Jos et näe tätä, vaihda "Näytä" oikeasta yläkulmasta "Suuret kuvakkeet".

Napsauta Virranhallinta-asetukset-ikkunassa "Valitse, mitä virtapainikkeet tekevät" ja poista sitten valinta "Ota nopea käynnistys päälle" -ruudusta. Jos se on harmaana, napsauta "Muuta asetuksia, jotka eivät ole tällä hetkellä saatavilla" ja poista valinta ruudusta.

Ota Windowsin käynnistysääni käyttöön

Seuraavaksi meidän on siirryttävä Windows 11:n ääniasetuksiin. Siirry Käynnistä-kohtaan ja kirjoita "Muuta järjestelmäääniä". Valitse tulos. Tai napsauta hiiren kakkospainikkeella kaiutinkuvaketta työpöydän oikeassa alakulmassa olevalla ilmoitusalueella ja napsauta sitten Ääniasetukset. Valitse Windows 10:ssä "Äänet".

Vieritä Järjestelmäääniasetukset-ikkunassa oikeanpuoleisen ruudun alaosaan ja valitse "Lisää ääniasetuksia". Windows 10:ssä sinun pitäisi olla jo oikeassa ikkunassa.

Napsauta Ääni-ikkunassa Äänet-välilehteä ja valitse sitten "Toista Windowsin käynnistysääni" -ruutu. Tietokoneen pitäisi nyt toistaa jingleä aina, kun se käynnistyy. Jos olet tyytyväinen Windows 10:n käynnistysääneen, voit lopettaa nyt. Jos haluat hemmotella nostalgiaasi ja korvata sen Windows 95 -äänellä (tai millä tahansa muulla äänellä), lue eteenpäin.

Lataa Windows 95 Startup Sound

Jos haluat lisätä Windows 11:een toisen käynnistysäänen oletusarvojen lisäksi, sinun on käytettävä .wav-tiedostoa tai muutettava olemassa oleva äänitiedosto .wav-tiedostoksi. Tämä on helppo tehdä, ja voit käyttää ilmaista online-muunninta, kuten online-muunnos tai media.io tehdä se. Voit myös käyttää VLC Media Playeria.

Jos haluat käyttää Windows 95 jingleä kuten minä, voit lataa se täältä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella pientä WAV-logoa ja napsauttamalla "Tallenna linkki nimellä". Jos sinulla on ongelmia lataamisessa täältä, kokeile Oranssi ilmaisia ​​ääniä sen sijaan.

Kun sinulla on .wav-tiedosto, vaikuttaisi loogiselta vaihtaa käynnistysääni Ääniasetukset-ikkunasta, mutta jostain syystä tämä vaihtoehto puuttuu.

Windows 11:n käynnistysäänen vaihtaminen

Windows 11 tekee käynnistys- tai kirjautumisäänen muuttamisesta hieman vaikeaa. Jos avaat Äänet-ikkunan, jossa otit käyttöön käynnistysäänen, huomaat, että käytettävissä olevien järjestelmätapahtumien luettelossa ei ole kirjautumis- tai käynnistysäänivaihtoehtoa.

Windows 10 -käyttäjille prosessi toimii melko samalla tavalla, mutta sinun ei tarvitse muuttaa rekisteriä. Varmista kuitenkin, että käytät Windows 10:n uusinta versiota. Varhaisemmissa versioissa ei ole mahdollisuutta lisätä ääniä suoraan Äänet-asetusikkunasta.

Jos haluat lisätä kirjautumis-/käynnistysvaihtoehdon luetteloon, sinun on muokattava rekisteriä. Kirjoita Win + R ja kirjoita regedit. Avaa rekisterieditori painamalla OK.

Siirry seuraavalle alueelle:

HKEY_CURRENT_USER/AppEvents/EventLabels/WindowsLogon

Kaksoisnapsauta "ExcludeFromCPL" ja muuta sen arvoksi 0 (nolla). Tämä estää Windowsia piilottamasta asetusta sinulta.

Paina OK ja poistu rekisterieditorista. Palaa nyt ääniasetuksiin (Käynnistä -> kirjoita "Muuta järjestelmäääniä", valitse "Muuta järjestelmäääniä"). Avaa Äänet-välilehti.

Vieritä nyt luettelon Windows-osiossa alaspäin, kunnes näet "Windowsin kirjautuminen".

On kaksi tapaa lisätä Windows 95:n käynnistysääni vaihtoehdoksi Äänet-pudotusvalikkoon. Valitse ensin "Selaa". Siirry ääneen ja valitse se.

Tai avaa File Explorer ja lisää käynnistysäänitiedosto kansioon "C:\Windows\Media".

Korvaa C millä tahansa asemakirjaimella, johon Windows on asennettu. Kumpi tahansa menetelmä lisää äänesi luetteloon.

Valitse Windows 95:n käynnistysääni kirjautumisääneksi ja paina Käytä. Sinun on ilmeisesti käynnistettävä järjestelmäsi uudelleen, jotta voit kokea klassisen käynnistysäänen nostalgiaa.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Miksi ääneni ei näy luettelossa?

Varmista ensin, että sinulla on .wav-tiedosto. Riippuen siitä, mistä latasit tiedoston, se voi olla .mp3. Voit aina muuttaa sen.

Toiseksi, tarkista, että äänitiedosto todella toimii. Toista se valitsemallasi mediasoittimella. Jos se on jotenkin vioittunut, Windows ei välttämättä tunnista sitä

2. Kuinka voin muuttaa muita järjestelmän ääniä?

Noudata samaa prosessia kuin käynnistysäänen muuttamisessa. Valitse kuitenkin Äänet-luettelosta järjestelmätapahtuma, jota haluat muuttaa. Valitse sitten mikä tahansa mukautettu ääni, jota haluat käyttää. Ole rohkeasti luova. Sinun ei tarvitse käyttää vain vanhoja Windows-ääniä. Varmista vain, että käytät lyhyitä .wav-leikkeitä.

3. Miksi Windows 11:ssä ei ole oletusarvoisesti käynnistysääntä?

Microsoft päätti poistaa käynnistysäänen käytöstä Windows 8:sta alkaen. Monet käyttäjät eivät yksinkertaisesti pitäneet äänentoistosta, kun he käynnistivät tietokoneensa. Lisäksi lepotilasta ja horrostilasta tuli suositumpi.

Tietenkin tästä syystä sinulla on myös mahdollisuus ottaa käynnistysääni käyttöön Äänet-asetuksissa.

4. Miksi mitään ääniä ei kuulu, kun käynnistän tietokoneen?

Vaikka se saattaa tuntua liian ilmeiseltä, tarkista, että kaiuttimet ovat päällä. Jos käytät Bluetooth-kaiuttimia, et todennäköisesti kuule käynnistysääntä, koska tietokoneesi ei muodosta yhteyttä Bluetooth-laitteisiin välittömästi.

Tarkista myös, että kaiuttimet toimivat. Toista mitä tahansa haluamaasi ääntä tietokoneellasi varmistaaksesi, että kaikki on hyvin. Voit myös käyttää vianetsintäopasta, jos sinulla on ongelmia Windowsin äänen kanssa.

Indeksi
 1. Sammuta Fast Boot
 2. Ota Windowsin käynnistysääni käyttöön
 3. Lataa Windows 95 Startup Sound
 4. Windows 11:n käynnistysäänen vaihtaminen
 5. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Miksi ääneni ei näy luettelossa?
  2. 2. Kuinka voin muuttaa muita järjestelmän ääniä?
  3. 3. Miksi Windows 11:ssä ei ole oletusarvoisesti käynnistysääntä?
  4. 4. Miksi mitään ääniä ei kuulu, kun käynnistän tietokoneen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up