Kuinka luoda videoita hyppyleikkaustehosteella

Haluammeko leikata videoita samalla "Jump Cut" -tehosteella, jota YouTube-käyttäjät käyttävät? Katsotaanpa, miten se tehdään ilmaisilla ohjelmilla.

Tarkkailemalla ammattimaisen YouTuberin videota huomaamme varmasti kuinka täynnä "leikkauksia" se on kuvauksen aikana. Nämä leikkaukset ovat haluttuja ja niitä kutsutaan Jump Cut.

Näiden Jump Cupien avulla sisällöntuottajat YouTubessa (tai muilla videoalustoilla) leikkaavat pois videosta tarpeettomia osia (esimerkiksi muistiinpanojen tai käsikirjoituksen lukemisen tai jopa puheen taukohetkiä) ja "hajottavat" puheen, tekee videosta selvästi nopeatempoisen, miellyttävämmän katseltavaa kuin pitkää monologia ilman leikkauksia tai taukoja.

Leikkausefektin videoihin voi saada kuka tahansa, joka haluaa ladata YouTubeen videon, jossa puhumme kameralle: kalliita ohjelmia, kuten Adobe Premiere tai Adobe After Effects, ei tarvitse ostaa, mutta se riittää a videoeditori ääniaallon graafisella näytöllä (välttämätöntä, jotta ymmärrät, mistä leikata).

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle parhaat ilmaiset ohjelmat videoiden luomiseen leikkaustehosteella (Jump cut)jotta seuraava verkkoon ladattava video näyttää ammattimaiselta ja on hyvin samanlainen kuin kuuluisat YouTube-käyttäjät.

Laukaus

Ensimmäinen ohjelma, jolla voimme luoda videoita leikkaustehosteella (Jump cut), on Laukaus, ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka on saatavana Windowsille, mutta myös Macille ja Linuxille. Voit myös ladata virallisilla verkkosivuilla kannettava versiojotta voimme muokata videoita asentamatta mitään tietokoneellemme.

Shotcutin avulla voimme luoda leikkausefektin nopeasti uudelleen painamalla painikkeen yläosaa Avaa tiedostovalitse muokattava video painamalla välilehteä Soittolistatpainamalla +-kuvaketta ja kun video on ladattu, vetämällä se ikkunan alaosaan (Aikajana).

Nyt kun video on valmis aikajanalla, analysoidaan tarkasti videon alareunassa oleva ääniaalto näppäimillä Zoomaus (suurennuslasin muotoinen, mutta voimme käyttää myös näppäimistön + ja - näppäimiä): heti kun löydämme lepohetken alun tai leikattavan osan (ei saa kuulua ääniä tai ääntä aallosta tulee hyvin pieni ) painamme painiketta Jaettu toistopäässä tai painamme S avain näppäimistöllä.

Kun olet jakanut videon kahteen osaan, siirry eteenpäin aikajanalla 2 tai 3 sekuntia (tai kunnes saavutamme tarkan sekunnin, jolloin palaamme puhumaan videossa) ja paina S avain näppäimistöllä luodaksesi sen osan videosta, jonka haluat poistaa. Nyt meidän tarvitsee vain poistaa videon turha osa painamalla hiiren oikealla painikkeella luotua leikkeen uutta osaa ja painamalla Poista (voimme myös käyttää X avain näppäimistöstä). Toistamme koko prosessin videon jokaisessa osassa luodaksemme YouTube-videoille tyypillisen leikkausefektin.

Vie lopullinen video painamalla yläreunassa olevaa painiketta Viedävalitsemme profiiliksi H.264 Korkea profiiliotetaan ääni ulos Käytä laitteistokooderia ja lopuksi paina Vie tiedosto tallentaaksesi uuden ammattivideon.

Kdenlive

Toinen erittäin hyvä ohjelma leikattujen videoiden luomiseen on Kdenliveavoimen lähdekoodin sovellus, joka on saatavana Windowsille, Macille ja Linuxille ja ladattavissa myös sisään kannettava versio.

Kdenlive on erittäin ammattimainen ohjelma, joka asettaa aloitteleville käyttäjille lähes varmasti vaikeuksia, mutta voimme silti luoda nopeasti leikatun videon käyttämällä vain harvoja painikkeita ja sovelluksen toimintoja.

Jos haluat luoda videoita hyppyleikkaustehosteella Kdenliven avulla, avaa ohjelma ja paina yläreunasta Lisää leike tai kansiovalitse muokattava video ja vedä se ladatun jälkeen alemmalle aikajanalle.

Nyt kun video on valmis, käytetään painikkeita CTRL ja +(plus) tai -(miinus) näppäimistöllä muuttaaksesi aikajanan zoomausta, jotta voit nopeasti tunnistaa videon kohdan, josta leikata. Kun olemme löytäneet pisteen, jonka haluat leikata, paina X avain siirrä näppäimistön leikkausilmaisinta aikajanalla ja paina uudelleen X avain leikkauksen vahvistamiseksi.

Kun ensimmäinen leikkaus on tehty, siirry eteenpäin aikajanalla ja tunnista leikattavan leikkeen viimeinen kohta painamalla X avain saadaksesi leikkausilmaisimen näkyviin ja painamalla uudelleen samaa leikkausta lopettaaksesi poistettavan leikkeen luomisen.

Lopuksi valitsemme luodun uuden leikkeen (varmistamalla, että painat ensin S avain instrumentille Valinta), napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista valittu kohde. Yhdistetään nyt kaksi videon fragmenttia ja huolehditaan siitä, että valitset leikkeen oikean osan ja vedät sitä niin, että se osuu yhteen videon muun osan kanssa.

Tallenna muokattu video painamalla valikon yläosassa Projektinapsautamme Viedäja valitse paras profiili tallentaaksesi uuden videon kaikki ohjelmoidut leikkaukset (suosittelemme MP4-H264/AAC verkkolatauksille).

OpenShot

Yksi parhaista ilmaisista ohjelmista leikattujen videoiden luomiseen on OpenShotyksi suosituimmista avoimen lähdekoodin videonmuokkausohjelmista Linuxille, mutta saatavilla myös Windowsille ja Macille.

OpenShot on luultavasti yksinkertaisin ohjelma videoiden leikkaamiseen, myös minimaalisen käyttöliittymän ansiosta. Leikkaa video avaamalla ohjelman, painamalla +-kuvaketta yläreunassa, lisäämällä leikattava video ja vetämällä se alas aikajanalle. Zoomaaksemme aikajanaa meidän on käytettävä yllä olevaa aikajanapalkkia ja valittava suurennettava osa.

Kun olemme tunnistaneet videon osan, jonka haluat leikata, paina saksikuvaketta (Leikkaa työkalu), paina leikattavaa videon osaa, siirry videossa eteenpäin viimeiseen leikkauskohtaan ja paina uudelleen viimeistelläksesi leikettävän leikkeen.

Nyt meidän tarvitsee vain napsauttaa hiiren kakkospainikkeella juuri luomaamme leikettä ja painaa ylös Poista kuvamateriaali; leikkauksen jälkeen vedä videosta jäljelle jäänyt osa vastaamaan sitä, paina yläreunassa olevaa Vie-painiketta ja valitse leikatun videon tallennuspaikka.

Videoeditori

Jos etsimme erittäin yksinkertaista ja välitöntä ohjelmaa videoiden luomiseen hyppyleikkaustehosteella, voimme käyttää myösWindows 10:een ja Windows 11:een sisäänrakennettu videoeditori; tämä editori on käytettävissä suoraan Käynnistä-valikosta ja voidaan lisätä Microsoft Store jos olemme poistaneet sen aiemmin.

Käytä tätä ohjelmaa avaamalla Käynnistä-valikon, kirjoita Videoeditori ja avaamme ensimmäisen hyödyllisen tuloksen. Kun olet avannut ohjelman, napsauta painiketta lisätävalitse muokattava video, vedä se alas johonkin tyhjään leiketilaan ja paina sitten -painiketta Jakaa valitaksesi leikattavan videon ensimmäisen osan painamalla -painiketta Tehty heti kun ne ovat valmiita.

Kaksi uutta leikettä luodaan, joista leikattava sisältyy leikkeeseen kaksi: paina sitä, valitse painike uudelleen Jakaa ja valitse poistettava leikkeen osa. Painamalla Valmis, löydämme nyt kolme leikettä: jos olemme tehneet kaiken oikein, poista vain keskeinen leike (tai toinen leike) poistaaksesi sen osan videosta, johon haluamme luoda ääniefektin.

Johtopäätökset

Kuten olemme nähneet, on mahdollista luoda videoita hyppyleikkausefektillä ilman maksullisia ohjelmia, vaan luottamalla ilmaisiin ja avoimen lähdekoodin videonmuokkausohjelmiin tai, jos etsimme jotain todella yksinkertaista ja välitöntä, käyttämällä integroitua perusohjelmaa. videoeditori Windowsin uusimmissa versioissa.

Kun olet oppinut leikkaamaan, voit käyttää toimintoa myös nopeuttaaksesi osia videosta (aina ShotCutilla tai muilla ohjelmilla) todelliseksi YouTuberiksi.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka ladata Movie Maker for Windows muokataksesi videoita tietokoneellasi ja mitkä ovat Windows 10:n ja 11:n Video Editorin ominaisuudet, sovellus mukautettujen videoiden luomiseen.

Indeksi
  1. Laukaus
  2. Kdenlive
  3. OpenShot
  4. Videoeditori
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up