Kuinka korjata verkkokamera tai kamera, joka ei toimi Windowsissa

Onko sinulla ollut ongelmia tietokoneesi kameran kanssa? Näetkö viestin "Emme löydä tai käynnistä kameraasi" virhekoodeilla 0xA00F4244 tai 0x200F4244?

Usein Windowsin käyttöjärjestelmän päivitykset voivat aiheuttaa verkko- ja kameraongelmia. Tietysti myös laitteisto- ja ohjelmistoongelmat voivat olla syyllisiä.

Alla olevat vianetsintävinkkimme auttavat sinua selvittämään, missä ongelma piilee – virustorjuntaohjelmistossa, tietyssä ohjaimessa, kameran tietosuoja-asetuksissa tai muussa.

Lue myös: Mosonth 60FPS 1080P Webcam Review

Kannettavan tietokoneen verkkokameran korjaukset

Verkkokameran integroiminen Windows-kannettavaan tietokoneeseen tekee elämästä paljon yksinkertaisempaa, mutta se voi olla hieman monimutkaista, jos jokin menee pieleen, koska kyse ei ole vain yksinkertaisesta tapauksesta kytkeä se toiseen USB-porttiin tai ostaa uusi.

Toinen merkittävä ominaisuus on, että monissa kannettavissa tietokoneissa voit kytkeä verkkokameran päälle ja pois päältä fyysisellä painikkeella tai pikanäppäimellä. On mahdollista, että jossain vaiheessa painat tätä painiketta poistaaksesi verkkokameran käytöstä. Monissa MSI-kannettavissa tietokoneissa pikakuvake on esimerkiksi Fn + F6. Tarkista huolellisesti näppäimistösi tai tutki, onko kannettavassa tietokoneessa tällainen painike tai pikakuvake, ja paina sitä.

Jos verkkokameraasi ei tunnisteta, voit myös yrittää painaa kameran ympärillä olevaa kehystä. Ne on usein valmistettu muovista, joten niitä on suhteellisen helppo "joustaa" sormillasi. Ajatuksena on, että verkkokameran liitin on saattanut irrota, ja puristamalla sitä hieman voit nostaa sen takaisin paikoilleen.

Lue myös: Mikrofoni ei toimi -ongelman korjaaminen Windowsissa

Windowsin verkkokamera ei toimi zoomauksessa

Pandemian aikana ilmennyt ongelma on, että Windowsin verkkokamera ei toimi suosituissa videopuhelusovelluksissa, kuten Zoom, Skype, Hangouts, Messenger ja niin edelleen. Tämä voi johtua siitä, että jotkin Zoom-versiot eivät toimi hyvin toissijaisten tai virtuaalikameroiden kanssa, ja ratkaisu voisi olla ohjelmiston vanhemman version kokeileminen.

Löydät Zoomin vanhemmat versiot Ylös alas tässä. Yritä palata nykyiseen versioon ja katso, toimiiko se.

Erityisesti Lenovon käyttäjille on ollut toinen ongelma, joka vaikuttaa Zoomin, Skypen ja muiden videokeskustelusovellusten verkkokameraan.

Voit korjata tämän siirtymällä Lenovo Vantageen ja napsauttamalla sitten "Laite -> Oman laitteen asetukset -> Näyttö ja kamera". Kun olet täällä, poista kameran tietosuojatila käytöstä, jotta verkkokamera on käytettävissä videopuhelusovelluksissa.

Lue myös: Verkkokameran testaaminen Windowsissa

1. Tarkista, ovatko asetukset oikein

Jos verkkokamerasi on poistettu käytöstä tässä, mitkään sovellukset – eivät edes työpöytäsovellukset – eivät voi käyttää sitä. Tämä vaihtoehto muuttui Windows 10:n huhtikuun 2021 päivityksen myötä. Ennen tätä päivitystä se vaikutti vain Windows Storen sovelluksiin (UWP), ei työpöytäsovelluksiin. Tarkista tämä ongelma Windowsin asetuksista.

 1. Avaa "Asetukset -> Tietosuoja -> Kamera".
 1. Etsi yläreunasta "Tämän laitteen kameran käyttöoikeus on käytössä".
 2. Jos se on pois päältä, napsauta "Muuta" -painiketta ja kytke se päälle.
 3. Tarkista sen alla "Salli sovellusten käyttää kameraasi" ja varmista, että se on päällä.
 1. Katso seuraavaksi "Valitse, mitkä sovellukset voivat käyttää kameraasi". Varmista, että sovellukset, joita haluat käyttää kameran kanssa, ovat käytössä.
 2. Ota laite uudelleen käyttöön.

Vaikka sama ongelma ei vaikuttanut Windows 11:een, sinun tulee silti varmistaa, että käyttämilläsi sovelluksilla on oikeus käyttää kameraasi. Siirry kohtaan Asetukset -> Tietosuoja ja suojaus -> Kamera.

Lue myös: Windowsin ääni ei toimi? Tässä on 12 korjausta

2. Tarkista Windowsin laitehallinta

 1. Avaa Laitehallinta. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa tai paina Win + X.
 2. Laajenna "Kamerat", "Kuvankäsittelylaitteet" tai "Ääni-, video- ja peliohjaimet".
 3. Napsauta laitettasi hiiren kakkospainikkeella.
 1. Valitse "Ota laite käyttöön".

3. Tarkista virustorjunta-asetukset

Virustorjuntaohjelmisto, joka on suunniteltu suojaamaan yksityisyyttäsi, voi joskus vaikuttaa verkkokamerasi toimintaan. Se ei halua sallia kameran käynnistyä luvattoman käytön välttämiseksi. Tarkista ohjelmistosi asetukset ja ota yhteyttä valmistajaan saadaksesi lisätietoja.

Jos virustorjuntaohjelmasi estää verkkokameran käytön, useimmissa tapauksissa sinun tarvitsee vain sallia virustentorjunta. Tämä voi tarkoittaa verkkokamerasi ja sen käyttöoikeuden tarvitsevien sovellusten/sivustojen lisäämistä sallittujen luetteloon.

Lue myös: Kuinka selvittää, mikä sovellus käyttää verkkokameraasi vakoilemaan sinua

4. Asenna tai päivitä ohjaimet

Useimmiten Windows asentaa tarvittavat ohjaimet, kun se asentaa laitteiston, mutta toisinaan tämä ei toimi oikein. Jos verkkokamerasi ei toimi, saatat joutua vierailemaan valmistajan verkkosivustolla ja lataamaan ohjaimen asennuspaketti heiltä. Vaikka ohjain olisi asennettu alun perin, on mahdollista, että ongelmasi ratkaisee päivitetty versio. Usein verkkosivusto tarjoaa muita laitekohtaisia ​​vianetsintävinkkejä.

Vanhentuneen ohjaimen tarkistaminen:

 1. Kirjoita hakukenttään "Laitehallinta" ja avaa se napsauttamalla tulosta.
 2. Avaa "Kamerat, kuvantamislaitteet" tai "Ääni-, video- ja peliohjaimet".
 1. Napsauta verkkokameraasi hiiren kakkospainikkeella ja napsauta "Ominaisuudet".
 1. Avaa Ohjain-välilehti ja napsauta "Ajurin tiedot".
 1. Etsi tiedosto nimeltä "stream.sys". Jos se on siellä, kamerasi on vanhentunut eikä Windows voi käyttää sitä.
 1. Jos sitä ei ole, yritä palauttaa ohjain aiempaan versioon valitsemalla "Palauta ohjain" Ohjain-välilehdeltä. Jos se on harmaana, et voi suorittaa tätä toimintoa.

Lue myös: Kuulokkeet eivät toimi Windowsissa? Tässä on joitain korjauksia

5. Poista verkkokameran ohjain

Avaa Laitehallinnan Ohjain-välilehti yllä kuvatulla tavalla.

 1. Valitse "Poista asennus -> Poista tämän laitteen ohjainohjelmisto".
 2. Napsauta OK.
 3. Palaa Laitehallintaan ja avaa Toiminto-valikko. Odota, että se asentaa ohjaimet uudelleen.
 4. Käynnistä tietokoneesi uudelleen.

Jos et näe vaihtoehtoa ohjainohjelmiston asennuksen poistamiseen, valitse sen sijaan "Poista laite". Voit myös napsauttaa verkkokameraasi tai kameraasi hiiren kakkospainikkeella Laitehallinnassa ja valita "Poista laite".

Käynnistä Windows uudelleen. Kun järjestelmä käynnistyy, Windows yrittää asentaa verkkokameran/kameran uudelleen automaattisesti.

6. Tarkista vialliset liitännät ja portit

Jos sinulla on ulkoinen kamera, eikä mikään sovelluksistasi voi käyttää verkkokameraa, kannattaa aina varmistaa, että kaikki fyysiset yhteydet ovat turvallisia. Älä huoli – se on helppo jättää huomiotta. Jopa kokeneimmat meistä tekevät joskus tämän virheen. Irrota vain johto ja kytke se takaisin ja varmista, että se on kunnolla kiinni.

On myös mahdollista, että itse USB-portissa on ongelma. Yritä kytkeä verkkokamera toiseen porttiin. Sinun tulisi myös yrittää kytkeä toinen USB-laite tai flash-asema varmistaaksesi, että portti toimii oikein.

Huomaa, että joissakin uudemmissa kannettavissa tietokoneissa on sisäänrakennetut suojukset verkkokameraa varten, joten varmista, ettei kameraa ole suojassa.

Lue myös: Näytönohjain ei toimi? Tässä ovat syyt ja korjaukset

7. Valitse oikea laite

Jos tietokoneeseesi on liitetty useita videokaappauslaitteita, käyttämäsi sovellus saattaa yrittää valita väärän laitteen.

Korjaa tämä siirtymällä sovelluksesi asetusnäyttöön ja etsimällä vaihtoehtoa haluamasi laitteen valitsemiseksi.

Jos laitettasi ei ole luettelossa sovellusasetuksissa, sovelluksesi ei ehkä tue verkkokameraa, jota yrität käyttää. Esimerkiksi uudet Windows 10- ja Windows 11 -kauppasovellukset tukevat vain uudempia verkkokameroita, joten jos sinulla on vanhempi kamera, se ei välttämättä toimi uuden sovelluksen kanssa. Useimmat työpöytäsovellukset ovat edelleen yhteensopivia vanhempien verkkokameroiden kanssa.

Lopuksi, jos sinulla on ulkoinen verkkokamera, liitä se toiseen tietokoneeseen ja katso mitä tapahtuu. Jos se ei toimi, se on todennäköisesti tehty.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Jos mikään näistä vaiheista ei auta, voinko vaihtaa sisäänrakennetun verkkokamerani?

Teknisesti voit vaihtaa sen. Se kuitenkin mitätöi kaikki sille mahdollisesti antamasi takuut. Lisäksi siihen liittyy järjestelmän avaaminen, ja korvaukset saattavat sopia hyvin tai eivät. Saatat myös kohdata ohjain- ja yhteensopivuusongelmia.

Vaikka irrotettavan verkkokameran käyttäminen ei aina ole kätevää, varsinkaan kannettavalla tietokoneella, se on helpoin ja paras vaihtoehto, jos sisäänrakennettu verkkokamera lakkaa toimimasta.

2. Mistä tiedän, onko verkkokamerani yhteensopiva Windowsin ja käyttämieni sovellusten kanssa?

Yleensä valmistaja listaa käyttöjärjestelmät ja yleisesti käytetyt sovellukset, joiden kanssa laite on yhteensopiva. Löydät nämä tiedot tuotteen ostosivulta, kuten Amazonista, tai valmistajan verkkosivustolta.

3. Lakkaako verkkokamerani toimimasta, jos päivitän Windows 11:een?

Vaikka on monia hyviä syitä päivittää Windows 11:een, monet käyttäjät pelkäävät yhteensopivuusongelmia. Jos verkkokamerasi toimii kuitenkin hyvin Windows 10:n ja uusimpien päivitysten kanssa, sinulla ei pitäisi olla ongelmia Windows 11:ssä.

Jos päivität etkä saa verkkokameraasi toimimaan, tarkista sovelluksen käyttöoikeudet Windows 11 -kameran asetuksista.

Lisäksi Windows 11:een päivittämisellä ei pitäisi olla vaikutusta videon suoratoistoalustoihin.

Ainoa toinen ongelma, joka sinulla on, on, kun käytät vanhempaa sovellusta, joka ei ole yhteensopiva Windows 11:n kanssa. Jos näin on, sovellus ei toimi oikein eikä verkkokamerasi toimi sovelluksessa. Tarkista uudemmalla sovelluksella varmistaaksesi, että se on vanha sovellus, ei verkkokamerasi.

4. Miksi verkkokamerani toimii yhdessä selaimessa mutta ei toisessa?

Joissakin selaimissa kaikki tietosuoja-asetukset ovat oletuksena käytössä. Esimerkiksi verkkokamerassasi ei välttämättä ole ongelmia, kun käytät sitä Chromessa, mutta se ei välttämättä toimi, kun käytät sitä Bravessa. Syynä ovat yleensä selaimesi tietosuoja-asetukset. Useimmat sivustot pyytävät lupaa, joka näkyy osoitepalkin ympärillä. Vaihtoehtoisesti voit sallia tai estää pääsyn kaikille tai vain valitsemillesi sivustoille siirtymällä selaimesi tietosuoja-asetuksiin.

Indeksi
 1. Kannettavan tietokoneen verkkokameran korjaukset
 2. Windowsin verkkokamera ei toimi zoomauksessa
 3. 1. Tarkista, ovatko asetukset oikein
 4. 2. Tarkista Windowsin laitehallinta
 5. 3. Tarkista virustorjunta-asetukset
 6. 4. Asenna tai päivitä ohjaimet
 7. 5. Poista verkkokameran ohjain
 8. 6. Tarkista vialliset liitännät ja portit
 9. 7. Valitse oikea laite
 10. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Jos mikään näistä vaiheista ei auta, voinko vaihtaa sisäänrakennetun verkkokamerani?
  2. 2. Mistä tiedän, onko verkkokamerani yhteensopiva Windowsin ja käyttämieni sovellusten kanssa?
  3. 3. Lakkaako verkkokamerani toimimasta, jos päivitän Windows 11:een?
  4. 4. Miksi verkkokamerani toimii yhdessä selaimessa mutta ei toisessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up