XtraFinder lisää välilehtiä, uusia valikkokohteita ja muuta Finderiin

Oletko korvannut Finderin Macissasi hienolla vaihtoehdolla vai käytätkö laajennusta sen parantamiseen? Mac-käyttäjänä tiedät varmasti jo, kuinka tärkeä Finder on.

Valitettavasti monet Mac-käyttäjät eivät ole tyytyväisiä Finderin oletusasetuksiin, joten he etsivät usein korvaavaa vaihtoehtoa tai tapoja parantaa sitä. Työkaluja, kuten TotalFinder ja Polun etsijä ovat suosittuja vaihtoehtoja.

Tänään aiomme tarkastella uutta Finder-laajennusta nimeltä XtraFinder. TotalFinderin tapaan XtraFinder on ilmainen (ainakin toistaiseksi) ja lisää välilehtiä, uusia valikkokohteita ja muita hyödyllisiä ominaisuuksia Finderiin.

Asennus

XtraFinder voidaan ladata viralliselta verkkosivustolta. Lataat .dmg-tiedoston ja asennat sen Mac-tietokoneellesi. Tämä prosessi käynnistää Finderin uudelleen, joten sinun ei pitäisi tehdä mitään tärkeää tuolloin. Asennuksen jälkeen sinun on suoritettava XtraFinder avataksesi asetusikkunan. Saat myös uuden valikkorivin kuvakkeen, vaikka se voidaan piilottaa, jos et halua sitä.

Valikkopalkin kuvakkeen avulla voit: käyttää asetuksia, näyttää kiinnitettävät ikkunat ja kaksoisikkunat, piilottaa valikkopalkin kuvakkeen, käynnistää Finderin uudelleen, poistaa XtraFinderin asennuksen, tarkastella "tietoja" (jossa voit ottaa automaattisen päivitysten tarkistuksen käyttöön) ja tarkistaa päivitykset.

Asetukset

Asetukset-ikkuna on erittäin tärkeä, koska voit ottaa ominaisuuksia käyttöön/poistaa käytöstä ja lisätä kohteita Finderin valikoihin.

ominaisuudet

Välilehtien ominaisuudet ovat kokeellisia; sinun on oltava erittäin varovainen, ja virheitä on tietysti odotettavissa. Pidän todella siitä, että Finderissa on välilehtiä, koska se poistaa useiden Finder-ikkunoiden tarpeen. Tämä säästää aikaa, tilaa näytöllä ja auttaa lisäämään tuottavuutta.

Näet kaikki käytettävissä olevat ominaisuudet alla olevassa kuvakaappauksessa. Vaikka useimmat ovat pieniä lisäyksiä, ne ovat erittäin hyödyllisiä ja tekevät XtraFinderistä vaivan arvoisen.

Kuten näet, mikään ominaisuuksista ei ole oletusarvoisesti käytössä paitsi "tallenna avoimet välilehdet, kun suljet Finderin", joten et huomaa mitään muuta aluksi. Kansioiden ja tiedostojen sekoittaminen yhteen ärsyttää minua todella, minkä vuoksi rakastan "järjestä kansiot päälle" -vaihtoehtoa. Pelkästään sen ollessa käytössä Finder näyttää jo paremmalta!

Saatat ajatella, että "leikkaa ja liitä" -vaihtoehtoa ei tarvita, mutta käytän sitä usein Windows PC:ssäni, joten olen iloinen, että voin nyt käyttää sitä Macissani. Joskus saatat haluta poistaa tiedoston kokonaan yhdestä sijainnista ja siirtää sen toiseen. Vaikka jousikuormitetut kansiot sopivat erinomaisesti tiedostojen siirtämiseen, pitkä matka voi viedä enemmän aikaa ja yksi pieni virhe saa sinut aloittamaan kaiken alusta!

"Vaalea teksti tummalla taustalla" sopii loistavasti yökäyttöön, mutta päivällä se todennäköisesti sokeaisi minut. "Värikkäistä kuvakkeista sivupalkissa" pidän todella paljon, koska ne tuovat jälleen henkiin Finderin sivupalkkiin.

Käytä Polkupalkki-ominaisuuksia varmistamalla, että polkupalkki näkyy ensin. Jos olet kuten minä, se on aina piilotettu, mutta voit näyttää sen valitsemalla Finder-valikon "näytä -> näytä polkupalkki". Tämä tuo minut toiseen suosikkiin, "osoita sisältövalikkoa napsauttamalla mitä tahansa kohdetta polkupalkissa". Puhu ajan säästämisestä; tämä todella vähentää napsautuksia ja navigointia useiden kansioiden välillä.

Lisää kohteita valikoihin

En mene niin paljoa yksityiskohtiin kohteiden kanssa, joita voit lisätä Finderin valikoihin. Mainitsen, että useimpien kohteiden kanssa voit myös luoda pikanäppäimen. Tämä on hienoa Mac-käyttäjille, jotka rakastavat pikanäppäimien käyttöä, ja jos muistat ne kaikki, se on vielä parempi.

Kun valitset kohteita, sinun on etsittävä niitä nähdäksesi, mihin valikoihin ne on lisätty. Finderin "apu"-valikon hakupalkki on loistava tähän tehtävään. Kirjoita vain lisäämäsi kohteen nimi, niin se näyttää, missä se on.

Suosikkikohteeni tässä on "Copy Path", joka on jotain muuta, jota käytän paljon Windowsissa, mutta olen jäänyt huomaamatta Macistani. Tämä on todella hieno lisä Finderiin.

Lopulliset ajatukset

Tämä on ensimmäinen kerta, kun käytän Finder-laajennusta, enkä ole myöskään käyttänyt korvaavaa lisäosaa, joten en voi verrata XtraFinderiä mihinkään näistä työkaluista. Jos käytät tällä hetkellä tai olet käyttänyt jotain vastaavaa aiemmin, haluaisin mielelläni kuulla ajatuksesi XtraFinderistä verrattuna näihin työkaluihin.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen todella rakastunut XtraFinderiin ja ihmettelen, kuinka olen elänyt ilman minkäänlaisia ​​Finderin parannuksia. Lisätyt ominaisuudet ovat pieniä, mutta ovat kuitenkin valtava parannus Finderin toimivuuteen ja käyttöliittymään. Ilmaisena työkaluna XtraFinder todella tarjoaa.

Indeksi
  1. Asennus
  2. Asetukset
    1. ominaisuudet
    2. Lisää kohteita valikoihin
  3. Lopulliset ajatukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up