10 tapaa avata ohjauspaneeli Windowsissa

Vaikka se ei ole enää edessä ja keskellä, voit silti avata Ohjauspaneelin Windowsissa. Microsoft alkoi korvata Ohjauspaneelin Asetukset-sovelluksella Windows 10:ssä, mutta se on edelleen olemassa. Useiden avaustapojen ansiosta sinun ei tarvitse käyttää vain Asetukset-sovellusta, kuten näet tästä oppaasta.

Helpoin tapa ja tavallinen tapani on käyttää Käynnistä-valikkoa. Koska voit etsiä järjestelmästäsi tiedostoja ja sovelluksia, käytä sitä Ohjauspaneelin etsimiseen.

Avaa Käynnistä ja kirjoita Ohjauspaneelija valitse se.

2. Kiinnitä Käynnistä- tai Tehtäväpalkkiin

Kiinnitä ohjauspaneelin pikakuvake Käynnistä-valikkoon tai tehtäväpalkkiin. Vaihtoehtoisesti voit lisätä sen molempiin, jos haluat sen olevan helpommin saatavilla.

Kun käytät Aloitusvalikko Etsi ohjauspaneeli valitsemalla jompikumpi Kiinnitä alkuun tai Kiinnitä tehtäväpalkkiin tuloksen alle.

3. Avaa Ohjauspaneeli Run-kohdasta

Suorita-valintaikkuna antaa sinulle pääsyn useisiin Windowsin sovelluksiin ja asetuksiin, mukaan lukien Ohjauspaneeli. Paina Win + R avataksesi Suorita-valintaikkunan. Kirjoita ohjauspaneeli ja napsauta OK. Voit myös avata valintaikkunan napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella alkaa ja valitsemalla Juosta.

4. Avaa komentokehotteen kautta

Tämä sisältää ylimääräisen vaiheen, joka ei tee siitä yhtä tehokasta kuin edelliset menetelmät. Se on kuitenkin edelleen käyttökelpoinen tapa avata Ohjauspaneeli.

Paina joko Win + R (tai avaa alkaa) ja kirjoita cmd. Kirjoita kehotteeseen Ohjauspaneelija paina Enter.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää PowerShellia, koska se toimii samalla tavalla. Oikealla painikkeella alkaa (tai paina Win + X) ja valitse Terminaali. (Etsiä PowerShell Windows 10:ssä.) Kirjoita Ohjauspaneeli kehotteessa.

5. Hae Asetuksista

Jos et halua käyttää Asetukset-sovellusta, käytä sitä vain tarpeeksi kauan avataksesi Ohjauspaneelin Windowsissa. Paina joko Win + I tai avaa alkaaja avaa napsauttamalla Asetukset-kuvaketta asetukset.

Tyyppi Ohjauspaneeli Asetukset-hakukentässä. Valita Ohjauspaneeli.

6. Lisää työpöydän pikakuvake

Jos avaat Ohjauspaneelin usein, työpöydän pikakuvakkeen luominen voi olla nopein ja helpoin tapa. Windowsin avulla voit luoda laajan valikoiman työpöydän pikakuvakkeita. Voit jopa mukauttaa työpöytääsi Windows-sovellustelakoilla.

Luo Ohjauspaneelin työpöydän pikakuvake napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella vapaata tilaa työpöydälläsi. Valita Uusi -> Pikakuvake. Kirjoita seuraavat tiedot sijaintiruutuun ja paina Seuraava:

Explorer-kuori: ControlPanelFolder

Anna pikanäppäimelle nimi. Oletusarvo – “explorer” – ei ole kovin kuvaava. Nimesin omani "Ohjauspaneeliksi", ilmeisesti. Klikkaus Suorittaa loppuun ja nauti uudesta pikakuvakkeesta.

7. Lisää Win+X-valikkoon

Alun perin voit avata Ohjauspaneelin napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa tai painamalla Win + X päästäksesi Power User -valikkoon, mutta Microsoft poisti vaihtoehdon käyttäjien suureksi tyrmistykseksi. Kuten jo tiedät, ohjauspaneeli ei kuitenkaan ole poissa, ainakaan vielä.

Voit lisätä vaihtoehdon takaisin tähän valikkoon. Helpoin tapa on ilmainen Win + X -valikkoeditori. Ainoa toimii kuitenkin Windows 10:ssä.

Lataa Windows 10:ssä WinX Menu Editor, pura tiedostot ja avaa uusi kansio. Avata WinXEditor.

Klikkaus Lisää ohjelma -> Lisää ohjauspaneelin kohde. Valita Kaikki ohjauspaneelin kohteet, ja paina Valitse. Valitse Käynnistä Explorer uudelleen jotta muutokset tulevat voimaan. Tarkista Power User -valikko uudelleen. Ohjauspaneelin pitäisi olla luettelossa.

8. Käytä File Exploreria

Vielä yksi tapa avata Windowsin Ohjauspaneeli nopeasti on File Explorerin kautta.

Avaa File Explorer painamalla Win + E ja valitse sitten Tämä PC vasemmalla. Napsauta tietokonekuvakkeen ja välissä olevaa nuolta Tämä PC laajentaaksesi valikkoa. Valitse Ohjauspaneeli.

9. Käytä Task Manageria

Vaikka jotkut muut vaihtoehdot ovat nopeampia, Task Manager on vielä yksi tapa avata ohjauspaneeli. Avaa Tehtävienhallinta painamalla Ctrl + Shift + Esc. Klikkaus Suorita uusi tehtävä lähellä ikkunan yläosaa. Kirjoita ohjauspaneeli ja napsauta OK.

10. Käytä System32:n Ohjauspaneeli Suoritettavaa

Suurin osa tärkeimmistä Windowsin järjestelmäsovelluksista on piilotettu System32-kansioon. Yleensä sinulla ei ole mitään syytä käydä kurkkaamassa, mutta Ohjauspaneelin suoritettava tiedosto on aina käytettävissäsi.

Avaa File Explorer ja pääkiintolevylle Windows on asennettu (yleensä C:). Navigoida johonkin Windows -> System32. Vieritä alas ja kaksoisnapsauta ohjata avataksesi Ohjauspaneelin.

Tai kun olet siellä, napsauta hiiren kakkospainikkeella ohjatavalitse Näytä lisää vaihtoehtojaja napsauta Lähetä -> Työpöytä (luo pikakuvake). Tämä on toinen tapa luoda ohjauspaneelin pikakuvake työpöydällesi.

Kaiken kaikkiaan nopeimmat menetelmät ovat työpöydän pikakuvakkeen luominen tai pikakuvakkeen kiinnittäminen Käynnistä-valikkoon tai tehtäväpalkkiin. Mikä tahansa yllä olevista toimii kuitenkin hyvin sen varmistamiseksi, että sinun ei tarvitse luottaa vain Asetuksiin hallitaksesi ja optimoidaksesi tietokonettasi. Jos haluat hallita vielä enemmän, opi avaamaan Windowsin rekisterieditori ja kokeile hyödyllisiä rekisterihakkerointia.

Kaikki kuvat ja kuvakaappaukset Crystal Crowderilta.

Indeksi
  1. 2. Kiinnitä Käynnistä- tai Tehtäväpalkkiin
  2. 3. Avaa Ohjauspaneeli Run-kohdasta
  3. 4. Avaa komentokehotteen kautta
  4. 5. Hae Asetuksista
  5. 6. Lisää työpöydän pikakuvake
  6. 7. Lisää Win+X-valikkoon
  7. 8. Käytä File Exploreria
  8. 9. Käytä Task Manageria
  9. 10. Käytä System32:n Ohjauspaneeli Suoritettavaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up