Kuinka lukita tiedosto salasanalla Windowsissa

Yksi suurimmista ongelmista tietokoneen jakamisessa muiden kanssa on, että on vaikea pitää tiedostoja yksityisinä. Onneksi Windowsin avulla voit suojata tiedostoja tai kansioita salasanalla, jotta vain sinä ja luotetut ihmiset voivat käyttää niitä. Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka voit määrittää salasanan tietokoneellasi olevalle tiedostolle tai kansiolle pääsyn rajoittamiseksi.

Hyvä tietää: anna Windows Terminaalillesi hieman enemmän persoonallisuutta näillä teemoilla.

Kuinka suojata tiedosto tai kansio salauksella

Etsi Windows-tietokoneeltasi tiedosto tai kansio, jonka haluat suojata uteliailta katseilta. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Näytä lisää vaihtoehtoja -> Ominaisuudet. Klikkaa Pitkälle kehittynyt -painiketta uudessa ikkunassa.

Valitse vaihtoehto Salaa sisältö suojataksesi tietoja ja paina OK. Klikkaa Käytä seuraavassa ikkunassa.

Windows kysyy, haluatko ottaa nämä muutokset käyttöön koko kansiossa, alikansiossa ja tiedostoissa. Hyväksy tämä vain varmuuden vuoksi.

Ponnahdusikkuna pyytää sinua varmuuskopioimaan salausavaimen. Tarvitset tätä, jos menetät pääsyn tiedostoihisi tai kansioihisi. Jos et näe sitä, paina Pitkälle kehittynyt jälleen sisällä Ominaisuudet ikkuna.

Klikkaus Yksityiskohdat.

Napsauta Windows-käyttäjänimeäsi ja paina Varmuuskopioi avaimet -painiketta.

Lehdistö Seuraava avautuvassa uudessa ikkunassa. Varmista Henkilötietojen vaihto on käytössä, samoin Sisällytä kaikki varmenteet varmennepolkuun, jos mahdollista ja Ota varmenteen tietosuoja käyttöön. Lehdistö Seuraava.

Merkitse rasti Salasana vaihtoehto ja kirjoita salasanasi. Klikkaus Seuraava.

Lisää varmuuskopion sijainti ja paina Seuraava -> Lopeta.

Kun palaat tiedostoon ja/tai kansioon, huomaat siinä pienen keltaisen lukkokuvakkeen, joka osoittaa, että se on salattu.

Tämän menetelmän ongelma on, että se on sidottu Windows-tiliisi. Jos olet kirjautunut tilillesi ja yrität käyttää tiedostoa tai kansiota, järjestelmä purkaa niiden salauksen automaattisesti puolestasi. Tämä tarkoittaa, että jos muut ihmiset käyttävät profiiliasi, heillä on rajoittamaton pääsy salauksesta huolimatta. Käyttäjät, jotka ovat kirjautuneet sisään toisen tilin kautta tietokoneellesi, eivät kuitenkaan kirjaudu sisään.

Varmistaaksesi, että tiedostosi ja kansiosi ovat täysin suojattuja, harkitse jonkin seuraavista tavoista.

Kärki: et voi käyttää kansiota Windowsissa käyttöoikeusvirheen vuoksi? Lue, kuinka edetä.

Kuinka suojata salasanalla tiedosto tai kansio käyttämällä BAT-tiedostoa

Luo tietokoneellesi uusi kansio ja lisää tekstiasiakirja kansioon.

Kopioi ja liitä seuraava koodi tekstidokumenttiin:

cls @ECHO OFF title Kansiolokeri, jos OLEMASSA "Ohjauspaneeli. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" AVAA LUKITUS, jos EI OLE OLEMASSA Lokero siirtyi MDLOCKERiin :VAHVISTA kaiku. Haluatko varmasti lukita kansion set/p "cho=>" if %cho%==Y goto LOCK if %cho%==y goto LOCK if %cho%==n goto END if %cho%==N goto END echo Virheellinen valinta.goto CONFIRM :LOCK ren Locker "Ohjauspaneeli. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" attrib +h +s "Ohjauspaneeli. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B3030EL choo99D}" salasana avataan kansion lukitus set/p "pass=>", jos EI %pass%== mypassword goto FAIL attrib -h -s "Ohjauspaneeli. {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" ren "Ohjauspaneeli. {21EC202 -3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" Locker echo -kansio avattu onnistuneesti goto End :FAIL echo Virheellinen salasana goto end :MDLOCKER md Locker echo Locker echo Locker luotiin onnistuneesti goto End :End

Vaihda koodin 32. rivillä sana "mypassword" mille tahansa salasanalle, jota haluat käyttää kansiossa. Muista jättää yksi välilyönti ennen ja jälkeen salasanan.

Klikkaus Tiedosto -> Tallenna nimellä yläreunan valikossa.

Tallenna avautuvassa uudessa ikkunassa tiedostotyyppi nimellä Kaikki tiedostot, ja muuta tiedoston nimeksi "Lukitse" tai muuhun haluamaasi nimeen, mutta muista lisätä tiedostonimen loppuun tunniste .BAT. Osuma Tallentaa ja poistu tekstidokumentista.

Kaksoisnapsauta uutta erätiedostoa kansion sisällä, jolloin näkyviin tulee uusi Locker-niminen kansio. Vedä ja pudota kaikki tiedostot, jotka haluat pitää yksityisinä, .BAT-tiedostoa lukuun ottamatta, tähän uuteen salaiseen kansioon.

Kaksoisnapsauta .BAT-tiedostoa, ja ponnahdusikkuna kysyy, haluatko varmasti lukita kansion. Kirjoita Y isoilla kirjaimilla ja paina Enter. Kansio lukittuu ja katoaa.

Saat kansion uudelleen näkyviin etsimällä .BAT-tiedoston uudelleen ja kaksoisnapsauttamalla sitä. Kirjoita uuteen ikkunaan luomasi salasana ja paina Enter.

Yksityiset tiedostosi sisältävä piilotettu kansio tulee näkyviin. Käytä tiedostoja aivan kuten tavallisesti.

Kun olet lopettanut tiedostojen käytön, palaa edelliseen kansioon ja kaksoisnapsauta .BAT-tiedostoa. Ohjelma kysyy uudelleen, haluatko lukita kansion. Kirjoita isot kirjaimet Y ja paina Enter lukitaksesi kansion.

Toista tämä prosessi niin kauan kuin haluat jatkaa salasanalla suojatun kansion käyttöä.

Toinen ratkaisu vain tiettyjen tiedostojen tai kansioiden pitämiseen yksityisinä on määrittää OneDriven Personal Vault Windowsissa. Koska OneDrive on integroitu käyttöjärjestelmään, se on kätevä vaihtoehto.

Tietyn sovelluksen salasanasuojaus

Jos yllä oleva menetelmä kuulostaa sinulle liian monimutkaiselta, tämä ratkaisu voi olla sinulle parempi vaihtoehto. Asenna sovellus, kuten Folder Lock, ja käske sitä suojaamaan valitut sovellukset tai kansiot.

Lataa ilmainen Kansion lukitus sovellus ja asenna se laitteellesi. Kun käynnistät sen ensimmäisen kerran, sinun on asetettava pääsalasana.

Aloita sovellusten lisääminen holviin. paina Lisää kohteita lukkoon -painiketta ja valitse, haluatko lisätä tiedoston, kansion vai jopa aseman. Suojaa sovelluksia lisäämällä niiden suoritettavat tiedostot Folder Lockiin. Kun olet lisännyt kaikki sovellukset, jotka haluat pitää suojattuna, poistu ohjelmasta.

Kun yrität käyttää pikakuvaketta johonkin Folder Lockiin lisäämistäsi sovelluksista, saat virheilmoituksen, joka kertoo, että pikakuvakkeessa on jotain vialla. Samanaikaisesti tiedosto tai kansio katoaa alkuperäisestä sijainnistaan.

Jos haluat palauttaa sovelluksen toimivuuden, avaa Folder Lock uudelleen ja kirjoita pääsalasana.

Napsauta kyseistä suoritettavaa tiedostoa ja valitse Avaa kohteiden lukitus -painiketta.

Folder Lockia voi käyttää ilmaiseksi yhteensä 22 päivän ajan. Jos haluat jatkaa sen käyttöä, tilaa maksullinen sopimus.

Tiedoksi: katso, kuinka voit muuttaa tiedostotyyppien oletustallennussijainnin Windowsissa.

Kuinka suojata salasanalla koko kiintolevy

Joissakin tapauksissa saatat haluta suojata koko kiintolevyn luvattomalta käytöltä. Onneksi Windowsin mukana tulee BitLocker, ominaisuus, jonka avulla voit salata kiintolevyt. Tarvitset salasanan päästäksesi asemaan myöhemmin.

Ota BitLocker käyttöön avaamalla Tiedostonhallinta ja napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella kiintolevyä, jonka haluat suojata Tämä PC. Valitse Näytä lisää vaihtoehtoja -> Ota BitLocker käyttöön.

Tarkista vaihtoehto Käytä salasanaa aseman lukituksen avaamiseenkirjoita salasanasi alle ja paina sitten Seuraava.

Windows kysyy, kuinka haluat varmuuskopioida palautusavaimen. Tee valintasi ja napsauta sitten Seuraava.

Valitse, missä haluat BitLockerin salaavan koko asemasi vai vain käytetyn levytilan. Riippuen siitä, haluatko salata uuden vai jo käytössä olevan aseman, tee valintasi ja paina Seuraava.

Valitse salaustila. Valitse ensimmäinen vaihtoehto, jos käytät laitetta, jossa on kiinteä asema. Jos haluat siirtää asemaa, valitse toinen.

paina Aloita salaus -painiketta.

Käynnistä tietokoneesi uudelleen.

Kun kirjaudut takaisin sisään ja siirryt salattuun asemaan, sen päällä näkyy pieni keltainen lukkokuvake, joka ilmaisee salauksen.

Jokaisen, joka haluaa käyttää asemaa, on annettava salasana.

Jos haluat suojata arkaluontoisia tietojasi, tutustu oppaaseemme, joka sisältää parhaat Windowsin suojausvaihtoehdot ilmaisen suojauksen mahdollistamiseksi. Saattaa myös olla hyödyllistä tietää, kuinka suojautua salasanojen murroilta.

Indeksi
  1. Kuinka suojata tiedosto tai kansio salauksella
  2. Kuinka suojata salasanalla tiedosto tai kansio käyttämällä BAT-tiedostoa
  3. Tietyn sovelluksen salasanasuojaus
  4. Kuinka suojata salasanalla koko kiintolevy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up