11 kysymystä, joita luultavasti kysyt Windows 11:stä

Windows 11 tuo useita uusia parannuksia ja ominaisuuksia Windows 10:n olemassa oleviin ominaisuuksiin. Näitä ovat uusi Käynnistä-valikko, uudet teemat, parannettu tuottavuus snap-aputyökalulla, mahdollisuus suorittaa Android-päivityksiä ja paljon muuta. Mutta entä muut asiat? Sinulla saattaa olla useita Windows 11 -päivitykseen liittyviä kysymyksiä. Tässä vastaamme 11 usein kysyttyyn kysymykseen Windows 11:stä.

1. Onko Windows 11 ilmainen päivitys Windows 10:lle?

Kyllä, Windows 11 on saatavilla ilmaiseksi nykyisille Windows 10 -käyttäjille. Sinun ei tarvitse maksaa mitään, jos tietokoneessasi on aito Windows 10 -kopio. Huomaa, että jos ostat uuden tietokoneen, jossa ei ole Windows 10:tä, Windows 11:n uusi asennus maksaa sinulle rahaa.

2. Voiko Windows 11 toimia nykyisessä tietokoneessani vai tarvitsenko uuden?

Kyllä, Windows 11 voi toimia nykyisessä Windows 10 -tietokoneessasi, jos se täyttää vaatimukset tietyt järjestelmävaatimukset olla oikeutettu ilmaiseen päivitykseen. Sinun on ostettava uusi tietokone, jos sinulla on tietokone, joka ei tue Windows 10:tä ja haluat Windows 11:n melko kipeästi.

3. Mitä ovat Windows 11 -järjestelmävaatimukset?

Jokaisella Windows-päivityksellä Microsoft päivittää käyttöjärjestelmän vähimmäisjärjestelmän vaatimukset. Windows 11:ssä tarvitset vähintään 4 Gt RAM-muistia.

Tässä ovat vähimmäisjärjestelmävaatimukset, jotka tietokoneesi tarvitsee Windows 11:lle.

Prosessori:1 (GHz) tai nopeampi kahdella tai useammalla ytimellä tai System on a Chip (SoC)
RAM:4 GIGATAVUA)
Varastointi:64 GB+
Järjestelmän laiteohjelmisto:UEFI, Secure Boot -ominaisuus
TPM:Trusted Platform Module (TPM) -versio 2.0
Näytönohjain:Yhteensopiva DirectX 12:n tai uudemman kanssa WDDM 2.0 -ohjaimella
Näyttö:Teräväpiirto (720p) -näyttö, joka on yli 9" diagonaalisesti, 8 bittiä per värikanava

Aiemmin Microsoft julkaisi PC Health Check -työkalu tarkistaaksesi, täyttääkö tietokoneesi järjestelmävaatimukset. Se on kuitenkin poistettu. Sinun on tarkistettava manuaalisesti, onko tietokoneesi yhteensopiva Windows 11:n kanssa.

4. Mikä TPM on ja miksi sen on oltava käytössä, jotta se voidaan päivittää Windows 11:een?

Trusted Platform Module (TPM) on yksi Windows 11:n tärkeimmistä laitteistovaatimuksista. Se on suojaussiru, joka joko asennetaan tietokoneen emolevylle tai lisätään erikseen suorittimeen. TPM auttaa suojaamaan arkaluontoisia tietoja, kuten salausavaimia ja käyttäjätunnuksia, haittaohjelmilta ja hyökkääjiltä tarjoamalla laitteistotason turvallisuutta ja suojausta.

TPM käsittelee enimmäkseen turvallisuutta. Koska Microsoft yrittää tehdä Windowsista turvallisen kaikin mahdollisin tavoin, se on tehnyt TPM 2.0 -sirun pakolliseksi Windows 11:lle.

5. Voinko jatkaa Windows 10:n käyttöä ja mihin asti?

Jos tietokoneesi ei täytä Windows 11:n järjestelmävaatimuksia tai et halua päivittää muista syistä, voit jatkaa Windows 10:n käyttöä. Päivitys ei ole välttämätöntä, koska järjestelmäsi ei lakkaa toimimasta äkillinen. Huomaa kuitenkin, että Microsoft lopettaa tuki Windows 10:lle vuonna 2025.

6. Pitääkö minun ostaa Windows 11, jos käytän Windows 8:aa?

Vastaus tähän kysymykseen on sekä kyllä ​​että ei. Vaikka Microsoft ei ole vielä selkeästi maininnut, mitä tapahtuu Windows 7- ja Windows 8 -laitteille, a raportti ehdottaa, että Microsoft tarjoaa suoran päivityksen Windows 11:een. Se vaatisi kuitenkin puhtaan asennuksen - mikä tarkoittaa, että menetät tiedostosi, jos et luo varmuuskopiota.

Vaihtoehtoisesti sinun on ensin päivitettävä Windows 10:een Windows 7- tai 8-laitteeltasi. Jos yllä mainitut järjestelmävaatimukset täyttyvät, voit päivittää Windows 11:een.

Jos Windows 8 -tietokoneesi ei tue Windows 10:tä, et voi päivittää Windows 11:een. Sinun on ostettava uusi tietokone käyttääksesi Windows 11:tä. Jos olet huolissasi uuden tietokoneen hinnasta, tilanne on toinen. malleja eri hintaluokissa tarjotun kokoonpanon mukaan. Voit valita yhden budjettisi mukaan. Haluat ehkä tarkistaa oppaastamme, pitäisikö sinun jatkaa Windows 8/8.1 -laitteiden käyttöä.

7. Korjaako Windows 11 Windows 10:n tärkeimmät ongelmat?

Windows 10:ssä on ollut useita ongelmia ajan mittaan. Kuten kaikki päivitykset, myös Windows 11 yrittää korjata kaikki Windows 10:n ongelmat. Ongelmat korjataan joko lisäämällä uusia ominaisuuksia tai halveksimalla muita.

8. Mitä kosketusominaisuuksille tapahtuu Windows 11:ssä?

Tietty Tablet-tila on poistettu Windows 11:stä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei Windows 11 toimisi kosketusnäyttölaitteissa. Microsoft on integroinut kosketusominaisuudet suoraan pääkäyttöliittymään. Esimerkiksi kuvakkeita, välilyöntejä ja täyttöjä on lisätty kosketustoimintojen käytön helpottamiseksi. Saat myös uusia ominaisuuksia näppäimistön kiinnitys- ja irrotusasentoihin.

9. Milloin saan Windows 11:n?

Jos olet kehittäjä, voit rekisteröityä heti Windows Insider esikatseluohjelma ja hanki Windows 11:n beta-versio.

Jos et kuitenkaan halua hypätä asetta, joudut odottamaan syksyyn asti. Silloin Microsoft alkaa julkaista Windows 11 -päivitystä kelvollisille Windows 10 -laitteille. Tämä jatkuu vuoteen 2022. Jos suunnittelet uuden Windows 11 -tietokoneen ostamista, voit ottaa kätesi käyttöön tulevan lomakauden aikana.

10. Kuinka voin ladata Windows 11:n, kun se on saatavilla?

Muiden Windows 10 -päivitysten tapaan voit ladata Windows 11:n helposti tietokoneesi asetuksista, kun se on saatavilla. Siirry kohtaan "Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Windows Update" ja napsauta "Tarkista päivitykset". Näet ominaisuuspäivityksen Windows 11:een tai vastaavaan. Lataa ja asenna se napsauttamalla sitä.

11. Mitä tiedostoilleni tapahtuu, kun päivitän Windows 11:een?

Jos päivität Windows 10:stä Windows 11:een, se ei vaikuta tiedostoihisi ja henkilötietoihisi. Suosittelemme kuitenkin, että teet varmuuskopion tiedostoistasi ennen Windows 11:n asentamista.

Toivomme, että pystyimme poistamaan epäilyksesi Windows 11:stä. Mielenkiintoista on, että voit käyttää myös joitain Windows 11:n ominaisuuksia Windows 10:ssä. Jos esimerkiksi pidät siitä, miltä tehtäväpalkin kuvakkeet näyttävät Windows 11:ssä, katso kuinka keskität Windows 10:n tehtäväpalkin kuvakkeet. Samoin osaa käyttää Windows 11 -snap-asetteluja Windows 10:ssä.

Indeksi
 1. 1. Onko Windows 11 ilmainen päivitys Windows 10:lle?
 2. 2. Voiko Windows 11 toimia nykyisessä tietokoneessani vai tarvitsenko uuden?
 3. 3. Mitä ovat Windows 11 -järjestelmävaatimukset?
 4. 4. Mikä TPM on ja miksi sen on oltava käytössä, jotta se voidaan päivittää Windows 11:een?
 5. 5. Voinko jatkaa Windows 10:n käyttöä ja mihin asti?
 6. 6. Pitääkö minun ostaa Windows 11, jos käytän Windows 8:aa?
 7. 7. Korjaako Windows 11 Windows 10:n tärkeimmät ongelmat?
 8. 8. Mitä kosketusominaisuuksille tapahtuu Windows 11:ssä?
 9. 9. Milloin saan Windows 11:n?
 10. 10. Kuinka voin ladata Windows 11:n, kun se on saatavilla?
 11. 11. Mitä tiedostoilleni tapahtuu, kun päivitän Windows 11:een?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up