Puuttuva PCI-laiteohjain: Kuinka ladata

Yksi PC:n PCI-korteista ei toimi kunnolla? Katsotaan yhdessä kuinka korjata puuttuvat PCI-ajurit.

Kun asennamme Windowsin tietokoneeseen ensimmäistä kertaa tai jatkamme vanhan tietokoneen alustamista, on erittäin todennäköistä, että avaamalla Laitehallinta (Käynnistä-painikkeen avattavasta valikosta), löydämme PCI-laitteita, joita ei tunnisteta oikein. Ajurien puute näissä laitteissa voi johtaa joidenkin sisäisten oheislaitteiden toimintahäiriöihin, jopa mahdottomuuksiin käyttää tietokoneen sisällä olevaa näytönohjainta tai muita laajennuskortteja (ei välttämättä PCI, koska väylää käytetään myös tietokoneeseen juotetuissa laitteissa). emolevy).

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka nopeasti ladata puuttuva PCI-laiteohjainjotta voit käyttää tietokonetta uudelleen kaikkien sen komponenttien ollessa aktiivisia unohtamatta mahdollisuutta käyttää laajennuskortteja, jotka on kytketty suoraan emolevyyn PCI-korttipaikkojen kautta.

Mikä on PCI

Lyhenne PCI tarkoittaa Oheiskomponenttien liitäntä ja edustaa liitäntää, jota tietokoneen laitteistokomponentit käyttävät kommunikoidakseen PCI-paikan tai emolevyn väylän kautta. Tämä käyttöliittymä käyttää erityisiä ohjaimia, jotka vaihtelevat käytettävän emolevyn mukaan.

Windows 10 ja Windows 11 pystyvät välittömästi asentamaan yleisen ohjaimen useimpiin nykyaikaisissa tietokoneissa oleviin PCI-komponentteihin, mutta silti voi tapahtua, että löydät tietokoneen, josta Windows ei löydä heti oikeaa ohjainta, mikä aiheuttaa erilaisia ​​virheitä. kaikki näytön sisällä Laitehallinta.

Jos löydämme virheitä PCI-oheislaitteissa tai komponenteissa, Emme saa ehdottomasti sivuuttaa ongelmaa ja yrittää ratkaista se mahdollisimman pian: vaikka tietokone näyttäisi toimivan normaalisti, jokin komponentti ei toimi odotetulla tavalla ja sen puuttuminen voidaan yhtäkkiä havaita (esimerkiksi liittämällä uusia oheislaitteita tai aktivoimalla tiettyjä toimintoja sovelluksissa).

Kuinka palauttaa PCI-ajurit automaattisesti

Helpoin tapa palauttaa puuttuvat PCI-ajurit heti on käyttää Windows 10/11 -käyttöjärjestelmään jo sisäänrakennettuja ajurien palautusmenetelmiä. Jos haluat etsiä uusia ohjaimia välittömästi, avaa Käynnistä-valikko, etsi Windows Update, paina ensin luettelossa näkyvää kohtaa ja paina uudessa näytössä Tarkista päivitykset aloittaaksesi uusien päivitysten etsimisen.

Jos Windows Updaten avulla on ladattavissa ohjaimia, ne ovat saatavilla tässä osiossa Valinnaiset päivitykset: meidän tarvitsee vain laajentaa siinä oleva valikko ja tarkistaa ohjaimet, jotka Windows löysi.

Vaihtoehtoisesti voimme etsiä ohjaimia verkosta Windows Updaten avulla napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja avaamalla merkinnän Laitehallintanapsautamme hiiren oikealla painikkeella tuntematonta PCI-komponenttia, painamme kohdetta Päivittää ja valitse lopuksi kohde Hakee automaattisesti ohjaimia. Järjestelmä käynnistää automaattisesti ohjainten haun Windows Updaten avulla, jotta voidaan käynnistää jopa virheitä näyttävät oheislaitteet tai komponentit.

Kuinka palauttaa PCI-ajurit manuaalisesti

Jos Windows ei pysty löytämään itsenäisesti PC:ssämme olevien PCI-komponenttien ohjaimia, voimme yrittää löytää puuttuvankuljettajien hakusovellususein korjaava, kun syntyy virheitä, jotka johtuvat puuttuvasta PCI-laiteohjaimesta.

Luokan paras ohjelma on epäilemättä Kuljettajan vahvistimetladattavissa ilmaiseksi kaikille tietokoneille.

Tämän sovelluksen käynnistäminen käynnistää automaattisesti kaikkien tietokoneessa olevien laitteiden ja komponenttien ohjaimien etsimisen, ja myös puuttuvat PCI-ajurit löytyvät hyvin. Ohjelma on todella yksinkertainen käyttää: käynnistyksen jälkeen odotamme tarkistuksen loppua ja valitsemme sitten kaikki ohjainpäivitykset olemassa ja aloitetaan varsinainen asennus. Prosessin lopussa käynnistämme Windowsin uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Ajurien haku ja asennus

Jos edes Driver Booster ei pystynyt palauttamaan kadonneita PCI-ajureita, ei jää muuta kuin palauttaa laitteen tai komponentin tunnuskoodi ilman ohjaimia ja etsiä ajurit suoraan Googlesta.

Palataksemme takaisin näyttöön, jotta voit palauttaa tuntemattoman laitteen tunnisteen Laitehallinta (kuten edellisestä luvusta näkyy), napsautamme tuntematonta PCI-komponenttia hiiren oikealla painikkeella, paina merkintää Omaisuussiirrytään välilehteen Yksityiskohdat ja selaa avattavaa valikkoa, kunnes löydämme kohteen Laitteiston tunnus.

Valitse nyt luettelon ensimmäinen kohde, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja paina ylös Kopio. Palautetulla laitteistotunnuksella avaamme suosikkiverkkoselaimen, avaamme Google-sivun ja kirjoitat kopioitu tunnuksen ja sanan "Kuljettajat".

Pienellä onnella voit palauttaa kannettavan tietokoneen tai emolevyn alkuperäiset ohjaimet tai kolmannen osapuolen ohjaimet (pakattu ZIP-tiedostoihin). Kun olet ladannut ajurit, käynnistämme asennusohjelman (jos saatavilla asennusohjelmana) ja jatkamme asennusta; prosessin lopussa käynnistämme tietokoneen uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Jos ajurit kuitenkin toimitetaan "alastomina", eli kaikki kansiossa olevat tiedostot (joista löytyy myös INF-tiedostoja, jotka ovat tärkeitä ohjaimien asennuksessa), voimme asentaa uudet PCI-ajurit avaamalla näytön. uudelleen Laitehallintanapsauta viallista PCI-laitetta tai -komponenttia hiiren kakkospainikkeella ja paina ylös Päivitä ajuritvalitsemalla Etsi tietokoneeltasi ohjaimia ja paina -painiketta uudessa ikkunassa Selaa.

Valitsemme kansion, jossa PCI-ohjain on, paina Kun olet ja odota, että ohjain on asennettu.

Johtopäätökset

Oppaassa näkyvät ovat tehokkaimpia tapoja saada puuttuva PCI-laiteohjain. Windows Update pystyy automaattisesti palauttamaan puuttuvat ohjaimet useille oheislaitteille, mutta monimutkaisemmissa tilanteissa meidän on välttämättä turvauduttava ohjainhakujärjestelmiin, kuten Driver Booster, tai etsittävä ohjainta manuaalisesti kiinnittäen huomiota sivustoihin, joita käytämme lataa ajurit Internetistä.

Jos ohjaimet puuttuvat Windows 10- tai Windows 11 -päivityksen jälkeen, voimme aina palata niihin aiempi versio ja jatka varsinaista päivitystä vasta muutaman kuukauden kuluttua. Päivitystä ei kannata lykätä loputtomiin, koska Windows-versioiden tuki päättyy 2 vuotta ensimmäisen julkaisun jälkeen.

Indeksi
  1. Mikä on PCI
  2. Kuinka palauttaa PCI-ajurit automaattisesti
  3. Kuinka palauttaa PCI-ajurit manuaalisesti
    1. Ajurien haku ja asennus
    2. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up