7 parhaista kiristysohjelmien salauksenpurkutyökaluista Windowsille

Ransomware on edelleen yksi maailman vaarallisimmista uhista tietokonejärjestelmille. Kiristysohjelmahyökkäys salaa kaikki tietosi ja estää sinua pääsemästä niihin, ellet maksa lunnaita sen tekijöille. Nämä hyökkäykset ovat usein tuhoisia pienille yrityksille ja yksityishenkilöille, joilla ei ole varaa maksaa lunnaita. Monien eri puolilla maailmaa toimivien turvallisuusyritysten tutkimusten ansiosta voit nyt purkaa tietosi ilman, että hakkereille maksetaan. Katsotaanpa joitain salauksenpurkutyökaluja, joiden avulla voit avata ja palauttaa tietosi.

Lue myös: Tarvitsenko virustorjuntaohjelmistoa, jos minulla on Windows Defender?

Muutamia huomioitavia asioita

Ennen kuin sukeltaamme työkaluihin, muista seuraavat asiat:

 1. Ransomware ei ole muiden haittaohjelmien kaltainen. Ei ole olemassa yhtä ja kaikille sopivaa ratkaisua. Jotta voit purkaa minkä tahansa kiristysohjelman, sinun on tunnistettava se oikein, mikä on yleensä melko helppoa. Ransomware tunnistaa itsensä joko tiedostopäätetiedostonsa tai varoitusnäytön perusteella.
 2. Jokaisella lunnasohjelmalla on oma ainutlaatuinen salauksen purkutyökalu. Jotkut työkalut voivat purkaa saman perheen kiristysohjelmien salauksen, mutta mikään yksittäinen työkalu ei voi purkaa kaikkien kiristysohjelmien salausta.
 3. Jokainen salauksen purkutyökalu on ainutlaatuinen. Eri yritykset käyttävät erilaisia ​​menetelmiä työkaluineen. Muista lukea jokaisen työkalun ohjeet huolellisesti ennen kuin käytät sitä tietokoneessa. Jos saat nämä ohjeet väärin, saatat pahentaa ongelmaasi.
 4. Jopa kiristysohjelmien salauksen purkamisen jälkeen olet edelleen altis uudelleentartunnalle. Jotta tämä riski ei toistu, tarkista ensin järjestelmäsi vankalla ja ajan tasalla olevalla virustorjuntaohjelmistolla. Varmista, että pääset eroon kaikista uhista ja mahdollisesti ei-toivotuista ohjelmistoista (PUP:t), ennen kuin purat tiedostosi.

Lue myös: 11 laillista Windows-prosessia, jotka voivat näyttää haittaohjelmilta

1. No Ransom by Kaspersky

Ei Lunnaita on Kaspersky-projekti, joka tarjoaa ilmaisia ​​ja ajantasaisia ​​salauksen purku- ja kiristysohjelmien poistotyökaluja. Se sisältää kuusi erilaista työkalua, ja jokainen voidaan ladata ilmaiseksi verkkosivustolta.

Nämä kuusi työkalua ovat:

 • Shade Decryptor: purkaa kaikki Shaden versiot.
 • Rakhni Decryptor: purkaa tiedostot, joihin CryptoKluchen, Democry, TeslaCrypt versiot 3 ja 4, Dharma, Jaff, Crysis versiot 2 ja 3, Rakhni, Aurora vaikuttavat.
 • Rannoh Decryptor: tämä työkalu purkaa Rannohin, Furyn, AutoIt, Cryaklin, Crybolan, CryptXXX:n salauksen.
 • CoinVault Decryptor: tämä työkalu on tulosta Alankomaiden poliisin kansallisen korkean teknologian rikosyksikön yhteistyöstä. Se purkaa Coinvaultin ja BitCryptorin salauksen.
 • Wildfire Decryptor: tämä työkalu purkaa kaikkien Wildfire ransomwaren lukitsemien tiedostojen salauksen.
 • Xorist Decryptor: tämä työkalu purkaa Xorist- ja Vandev ransomware -ohjelmien lukitsemat tiedostot.

Lue myös: Kuinka ottaa Ransomware Protection käyttöön Windowsissa

Avast tarjoaa myös kokoelman salauksen purkutyökalut noin 27 erilaiselle kiristysohjelmalle.

Sivustolta ladattavissa on korjauksia yleisiin kiristysohjelmiin, kuten:

 • Apokalypsi
 • Alcatrazin kaappi
 • Bart
 • CrySiS
 • Palapeli
 • Legioona
 • TeslaCrypt

Kaikki nämä työkalut ovat ilmaisia ​​latauksia, ja voit käyttää niitä tiedostojesi lukituksen avaamiseen, kun sinua hyökätään. Avastilla on myös resursseja, jotka opettavat sinulle erilaisia ​​kiristysohjelmahyökkäyksiä sekä kunkin salauksen ja koodauksen.

Lue myös: Hysolate: Suojaa itseäsi suorittamalla sovelluksia eristetyssä ympäristössä

Kuten Kaspersky- ja Avast-projektit, No More Ransom -projekti auttaa ransomware-hyökkäysten uhreja hakemaan salatut tietonsa maksamatta lunnaita. Tämä projekti alkoi Kasperskyn, McAfeen, Europolin Euroopan kyberrikoskeskuksen ja Alankomaiden poliisin kansallisen korkean teknologian rikosyksikön yhteistyönä.

Löydät sivustolta ilmaisia ​​työkaluja yli 50 erilaisen kiristysohjelman salauksen purkamiseen. Tämä sisältää:

 • Ragnarok.
 • NoobCrypt
 • Megalocker
 • Fonix
 • Pimeä puoli

Löydät myös tietoa siitä, miten voit estää tulevat lunastusohjelmahyökkäykset tietoihisi.

Emsisoft voi auttaa sinua tunnistamaan 1049 erilaista kiristysohjelmakantaa. Tämän lisäksi he tarjoavat myös ilmaisia ​​lunnasohjelmien salauksenpurkutyökaluja, jotka avaavat tiedostosi ilman lunnaita.

Emsisoftin avulla voit ladata tartunnan saaneen tiedoston tai lunnaita koskevan muistiinpanon verkkosivustolleen, joka auttaa tunnistamaan kiristysohjelman. Sen jälkeen heidän tiiminsä auttaa sinua purkamaan tiedostosi salauksen.

Voit käyttää Emsisoft Decryptoreja monissa kiristysohjelmissa, mukaan lukien:

 • Ragnarok
 • Avaddon
 • Ziggy
 • Kyborgi
 • Salaus32
 • KokoKrypt

Lue myös: Emsisoft Anti-Malware Review: Monipuolinen ja edullinen

Bitdefender tarjoaa myös salauksen purkutyökalut monille kiristysohjelmatyypeille. Voit hankkia salauksenpurkulaitteita:

 • Fonix
 • Pimeä puoli
 • WannaRen
 • GoGoogle
 • Varjostin
 • Paratiisi

Tämän lisäksi Bitdefender tarjoaa myös lunnasohjelmien torjuntaa, joka estää hyökkäykset ja siepata kaikki yritykset salata tietosi.

6. McAfee Ransomware Recover

Tämä palautusohjelmisto on McAfeen ilmainen työkalu, joka voi purkaa kiristysohjelmien salauksen. Yritys pitää sen ajan tasalla salauksenpurkulogiikalla ja avaimilla, joilla voit avata ransomwaren laitteellesi salaamien tiedostojen, asiakirjojen, tietokantojen ja sovellusten lukituksen.

McAfee pitää myös salauksenpurkukehyksen vapaana tietoturvayhteisölle. Näin kehittäjät säästävät aikaa, joka kuluisi omien salauksenpurkukehysten rakentamiseen.

Lue myös: 6 parasta vinkkiä Gmail-tilisi suojaamiseen

AVG on toinen erinomainen paikka saada salauksen purkutyökaluja, jos tietokoneesi joutuu kiristysohjelmiin. Sen työkalut voivat purkaa joitakin yleisiä kiristysohjelmia, kuten:

 • Legioona
 • TeslaCrypt
 • Bart
 • BadBlock
 • Apokalypsi
 • SZFLocker
 • Crypt888

Kuten kaikki muutkin työkalut, AVG-salauksenpurkutyökalut ovat ladattavissa ilmaiseksi.

Lue myös: Tor vs. VPN: Onko toinen parempi kuin toinen?

Vinkkejä ransomware-hyökkäysten estämiseen

Ransomware-hyökkäykset voivat olla kalliita, erityisesti henkilö- ja yritystietosi kannalta. Tässä on hyvä uutinen: voit nyt korjata useimmat näistä hyökkäyksistä käyttämällä vapaasti saatavilla olevia työkaluja. Se ei kuitenkaan riitä pitämään sinut turvassa. Tulevien hyökkäysten estäminen on yhtä tärkeää kuin ratkaisujen löytäminen niihin.

Nämä vinkit auttavat sinua vähentämään kiristysohjelmahyökkäysten ja tietojen menetyksen riskiä.

1. Varmuuskopioi tietosi pilveen

Yksi parhaista käytännöistä on varmuuskopioida tärkeät tiedot pilveen. Vaikka voit valita ulkoisen tallennuslaitteen, tietojen menetyksen riski on paljon pienempi pilvitallennustilassa.

Myös ulkoiset tallennuslaitteet ovat alttiita kiristysohjelmahyökkäyksille, jos yhdistät ne tartunnan saaneeseen tietokoneeseen.

Ransomware ja muut haittaohjelmat leviävät usein roskapostiviestien ja vaarallisten verkkosivustojen kautta. Pysy kaukana tuntemattomista verkkosivustoista tai linkeistä. Estä myös ponnahdusikkunat tuntemattomista lähteistä ja verkkosivustoista.

3. Vältä avaamasta epäilyttäviä sähköpostiliitteitä

Sähköpostin liitteet ovat yleinen tapa, jolla hakkerit hyökkäävät tietokonejärjestelmiin. Estä haittaohjelmien riski avaamalla sähköpostit vain luotetuilta lähettäjiltä.

Voit myös asentaa sähköpostin tarkistusohjelmiston suodattaaksesi mahdolliset uhat ja tarkistaa ladatut liitteet ajan tasalla olevalla virustorjuntaohjelmalla poistaaksesi kaikki liitetyt kiristysohjelmat.

Lue myös: 9 Firefox-lisäosaa online-yksityisyytesi suojaamiseen

4. Tarkista tietokoneesi ja oheislaitteet usein

Toinen parhaista käytännöistä on skannata ja puhdistaa USB-tikut virustorjuntaohjelmalla ennen niiden avaamista. Tämä asettaa karanteeniin ja poistaa kaikki haittaohjelmat, jotka voivat saastuttaa tietokoneesi. Vältä myös USB-laitteiden käyttöä julkisissa tietokoneissa tai laitteissa, joihin et luota.

5. Pidä tietokoneesi ja virustorjunta ajan tasalla

Pidä tietokoneesi aina ajan tasalla. Käyttöjärjestelmän päivitykset sisältävät usein tietoturvakorjauksia, jotka sinetöivät mahdollisia haavoittuvuuksia, joita pahantahtoiset toimijat voivat hyödyntää. Lisäksi virustorjuntaohjelmiston pitäminen ajan tasalla suojaa tietokonettasi uusilta uhilta, mukaan lukien uudemmat kiristysohjelmahyökkäykset.

6. Käytä VPN-verkkoja julkisissa Wi-Fi-verkoissa

Jos olet kampuksella tai lentokentällä ja tarvitset Wi-Fi-yhteyttä, varmista, että tietokoneellesi on asennettu VPN. VPN:n käyttäminen julkisissa verkoissa suojaa tietokoneesi hakkerointiyrityksiltä ja estää haitallisten toimijoiden tieto- ja identiteettivarkaudet.

7. Lataa luotettavista lähteistä

Lataatpa asiakirjoja, elokuvia tai videoita, hanki ne vain luotettavista lähteistä. Epäluotetut lähteet voivat saastuttaa tietokoneesi kiristysohjelmilla ja muilla haittaohjelmilla.

Varmista, että vierailemasi verkkosivusto käyttää sekä suojattua HTTP:tä (tai HTTPS:ää) että sillä on SSL-varmenne. Jos näet osoitepalkin linkin vieressä lukitun riippulukon, sivusto on suojattu.

Lue myös: OpenVPN:n määrittäminen Windowsissa

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Miksi hyökkääjät käyttävät kiristysohjelmia?

Toisin kuin monet muut haittaohjelmat, lunnasohjelmahyökkäyksillä on taloudellinen kannustin hakkereille. Kun hakkerit estävät pääsyn tiedostoihisi, he vaativat lunnaita palauttaakseen pääsysi.

2. Miten kiristysohjelma asennetaan?

Monissa tapauksissa kiristysohjelmahyökkäykset tulevat tietojenkalasteluviesteissä, joissa on tartunnan saaneita liitteitä. Toinen yleinen tapa on drive-by-lataukset. Kun avaat haitallisen liitteen, se asentaa lunnasohjelman järjestelmääsi.

3. Voivatko kiristysohjelmat levitä Wi-Fin kautta?

Kyllä, kiristysohjelmat voivat levitä tietokoneiden välillä Wi-Fi-verkon kautta. Kuten tietokonemato, kiristysohjelmat voivat myös levitä eri Wi-Fi-verkkoihin samalla alueella.

Indeksi
 1. Muutamia huomioitavia asioita
 2. 1. No Ransom by Kaspersky
 3. 6. McAfee Ransomware Recover
 4. Vinkkejä ransomware-hyökkäysten estämiseen
  1. 1. Varmuuskopioi tietosi pilveen
  2. 2. Vältä vaarallisia linkkejä ja verkkosivustoja
  3. 3. Vältä avaamasta epäilyttäviä sähköpostiliitteitä
  4. 4. Tarkista tietokoneesi ja oheislaitteet usein
  5. 5. Pidä tietokoneesi ja virustorjunta ajan tasalla
  6. 6. Käytä VPN-verkkoja julkisissa Wi-Fi-verkoissa
  7. 7. Lataa luotettavista lähteistä
 5. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Miksi hyökkääjät käyttävät kiristysohjelmia?
  2. 2. Miten kiristysohjelma asennetaan?
  3. 3. Voivatko kiristysohjelmat levitä Wi-Fin kautta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up