8 tapaa mukauttaa Windows-päätettä

Microsoft julkaisi Windows Terminalin vuonna 2019. Se on uskomaton komentorivityökalu, joka tuo Command Promptin, PowerShellin, Azure Cloud Shellin ja WSL:n (Windows Subsystem for Linux) saman konepellin alle ja on myös perusteellisesti muokattavissa. Tämä opas auttaa sinua säätämään Windows Terminalia eri tavoilla saadaksesi siitä kaiken irti.

Lue myös: 3 eri tapaa asentaa Windows Terminal

1. Zoomaa parantaaksesi näkyvyyttä

Jos sinulla on korkearesoluutioinen näyttö, tekstin näkeminen Windows Terminalissa on hieman hankalaa. Windows-pääte antaa sinulle mahdollisuuden muuttaa tekstin kokoa mieltymystesi mukaan.

Pidä näppäimistön Ctrl-näppäintä painettuna ja vieritä hiiren rullaa muuttaaksesi tekstin kokoa. Vieritä hiiren rullaa ylös suurentaaksesi tekstin kokoa ja alaspäin pienentääksesi sitä.

Zoomaus säilyy nykyisen istunnon ajan ja nollautuu uudessa istunnossa. Jos haluat tietyn tekstikoon, voit muuttaa sitä "Asetukset"-kohdan "Ulkoasu"-osiossa.

 1. Napsauta Uusi välilehti (+) -painikkeen vieressä olevaa avattavaa valikkoa. Valitse pikavalikosta "Asetukset".
 1. Valitse vasemmasta ruudusta "Oletukset", siirry "Ulkoasu"-osioon ja vieritä alas kohtaan "Fonttikoko".
 1. Valitse fonttikoko ja ota muutokset käyttöön napsauttamalla "Tallenna".

Lue myös: 12 parasta Windows-pääteemulaattoria

2. Muuta aloitushakemistoa

Oletuksena Windows Terminal avautuu hakemistoon "C:\Users\\", jossa on käyttäjäprofiilisi. Tästä huolimatta saatat haluta käynnistää toisesta hakemistosta.

Jos esimerkiksi työskentelet yleensä Lataukset-hakemistossa, voit vaihtaa Windows Terminalin oletushakemiston Lataukset-hakemistoksi sen sijaan, että syötät CD-latauksia joka kerta, kun käynnistät sen.

 1. Napsauta Uusi välilehti (+) -painikkeen vieressä olevaa avattavaa valikkoa. Pidä Alt painettuna ja valitse pikavalikosta "Asetukset".
 1. Kun se avaa JSON-tiedoston, saatat saada kehotteen valita oletustekstieditori. Jos sinulla ei ole sellaista mielessäsi, valitse Muistio.
 2. Kun JSON-tiedosto on auki, siirry kohtaan "Muokkaa → Etsi" tai käytä Ctrl + F -pikanäppäintä. Kirjoita startDirectory ja napsauta "Etsi seuraava" -vaihtoehtoa.
 1. Sulje "Etsi"-ikkuna ja muokkaa "aloitushakemisto"-asetusta haluamallesi hakemistolle.

Oletuksena "aloitushakemisto" on %USERPROFILE%. Meidän tapauksessamme muutamme sen muotoon %USERPROFILE%/Downloads/.

Jos rullaat hieman alaspäin, voit muokata myös muiden päätteiden aloitushakemistoja.

 1. Tallenna JSON-tiedosto painamalla Ctrl + S. Valitse Tallenna nimellä "Kaikki tiedostot" ja nimeä tiedosto "defaults.json". Napsauta "Tallenna" -vaihtoehtoa, kun olet valmis.

Kun seuraavan kerran käynnistät Windows Terminalin uudelleen, näet sen alkavan oletushakemistosta.

Lue myös: Kuinka käyttää lp-komentoa Linuxissa tiedostojen tulostamiseen terminaalista

3. Oletusprofiilin muuttaminen

Joskus saatat joutua käynnistämään Windows Terminalin muussa kuin PowerShell-oletusprofiilissa. Jos sinun on muutettava se, se on melko helppoa.

 1. Avaa Windowsin pääteasetukset painamalla Ctrl + ,.
 1. Valitse sivupalkista Käynnistys-välilehti.
 1. Napsauta avattavaa valikkoa Oletusprofiili-asetuksen alla. Valitse haluamasi profiili.
 1. Napsauta "Tallenna" ottaaksesi muutokset käyttöön.

Kun käynnistät Windows Terminalin uudelleen tai avaat uuden välilehden, se avaa valitsemasi profiilin.

Lue myös: 3 eri tapaa asentaa Windows Terminal

4. Mukautetut SSH-profiilit

Joissakin tilanteissa voi olla kätevää, jos voit automaattisesti siirtää SSH:n etäpalvelimiin Windows Terminalin kautta. Tämän saavuttamiseksi sinun on määritettävä uusi mukautettu profiili JSON-tiedoston kautta.

 1. Avaa "Asetukset" Windows Terminalissa käyttämällä Ctrl + -pikanäppäintä.
 1. Valitse sivupalkista "Avaa JSON-tiedosto". Se avaa JSON-tiedoston Muistiossa tai oletustekstieditorissasi.
 1. Vieritä alaspäin, kunnes näet olemassa olevien profiilien koodin. Lisää viimeisen profiilin jälkeen seuraava koodi.
,{ "guid": "{5d0389a7-6eec-46a4-b37e-d40473fbba08}", "hidden": false, "name": "Testaa SSH-profiilia", "komentorivi": "wsl ssh user@localhost", "kuvake ": "❤️" }

 1. Luo mukautettu GUID ilmaisella online-GUID-generaattorilla. Korvaa yllä olevan koodin GUID verkossa luodulla GUID:llä. Sinun on myös korvattava "komentorivi" SSH-palvelimellasi. Kuvake voi olla mikä tahansa emoji.
 1. Tallenna JSON-tiedosto Ctrl + S -pikanäppäimellä muokkauksen jälkeen.

Kun olet tallentanut, näet uuden profiilin avattavassa valikossa Uusi välilehti -painikkeen vieressä. Napsauttamalla merkintää käynnistää SSH-profiilin ja muodostaa yhteyden etäpalvelimeen haluamallasi WSL:llä.

Lue myös: Päivitysten piilottaminen PowerShellin avulla Windowsissa

5. Komentopaletti

Komentopaletin avulla voit nähdä toiminnot, joita voit suorittaa Windows Terminalissa. Voit käyttää Ctrl + Shift + P kutsuaksesi komentopaletin Windows Terminalissa.

Se alkaa kirjaimella >, ja voit poistaa sen syöttääksesi seuraavanlaisia ​​wt-komentoja.

-p "Komentokehote" `; split-pane -p "PowerShell"

Kun kirjoitat komentoa, löydät komennon tuloksen, jotta saat käsityksen siitä, mitä odottaa, varsinkin kun et tunne wt-komentoja.

Lue myös: Automaattisten komentojen suorittaminen komentokehotteessa/Powershell-käynnistyksessä

6. Jaetut ruudut Multi-Shell-hallintaa varten

Windows-pääte tukee ruutujen jakamista parempaan moniajoon. Sinulla voi olla PowerShell toisella puolella ja komentokehote toisella. Sen sijaan, että liikkuisit edestakaisin kahden välilehden välillä, on parasta tehdä jaettu ruutu ja tarkastella molempia samanaikaisesti.

Voit jakaa ruudut pystysuunnassa Alt + Shift + - pikanäppäimellä. Jos haluat jakaa ne vaakasuunnassa, käytä Alt + Vaihto + =. Voit myös jakaa ruutuja komentopaletilla käyttämällä näppäinyhdistelmää Ctrl + Shift + P.

Vaihtoehtoisesti, kun pidät Alt-näppäintä painettuna ja avaat uuden välilehden tai valitset toisen profiilin avattavasta valikosta, se jakaa aktiivisen ruudun automaattisesti.

Vaihda näiden ruutujen välillä pitämällä Alt-näppäintä painettuna ja painamalla nuolinäppäimiä. Pidä Alt + Shift painettuna ja käytä nuolinäppäimiä valitaksesi valitun ruudun kokoa.

Lue myös: Kuinka asentaa Linux Windowsiin WSL:n avulla

7. Muuta käynnistysasettelua

Kun käynnistät Windows Terminalin, se avautuu yhteen välilehteen käyttämällä oletusprofiilia. Voit mukauttaa käynnistyksen asettelua joillakin komentoriviargumenteilla.

Seuraavan komennon avulla voit käynnistää Windows Terminalin jaetun ruudun tilassa:

wt -p "Komentokehote" `; split-pane -p "PowerShell"

Tämä komento avaa komentokehote- ja PowerShell-välilehdet uusiin pystysuoriin ruutuihin.

Voit lukea lisää näistä komentoriviargumenteista kohdasta Microsoftin dokumentaatio muokataksesi Windows Terminalia enemmän.

Lue myös: WSL-käyttäjän salasanan nollaus

8. Docker-integrointi

Docker saattaa olla hieman hämmentävä aloittelijoille, pääasiassa jos käytät komentokehotetta/PowerShellia. Nämä komentorivit eivät tue Docker-komentojen automaattista täydentämistä, mikä tekee siitä vaikeampaa.

Yleiskatsauksen antamiseksi Docker käyttää WSL 2:ta Windowsissa ja tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää Linux-työtiloja, mikä helpottaa sekä Linux- että Windows-komentosarjojen ylläpitoa. Yksinkertaisesti sanottuna voit käyttää Linux-säilöjä muiden WSL-säilöjen sisällä Windowsin sisällä ilman emulointia.

Tarvitset muutaman edellytyksen ennen kuin jatkat Dockerin kanssa:

 1. Kun olet asentanut, käynnistä Docker Desktop ja odota ilmoitusta, jossa lukee "Docker Desktop on käynnissä" ja avaa sitten "PowerShell".
 1. Docker käyttää oletusarvoisesti WSL-toteutusta, ja nähdäksesi mikä Linux-distro se on, kirjoita seuraava komento PowerShelliin.

Se näyttää kaikki tietokoneellesi asennetut Linux-jakelut ja niiden versiot. Varmista, että jokainen Linux Distro on versiossa 2, koska Docker käyttää dynaamista muistinvarausominaisuutta WSL 2:ssa. Näet "*" (tähtisymboli) oletusarvoisen WSL-toteutuksen vieressä.

Meidän tapauksessamme meillä on Ubuntu 18.04 ja Ubuntu (20.04) asennettuna ja otamme ne käyttöön. Näet asennetut Linux-jakelut täällä. Jos et, asenna Linux-jakelu Microsoft Storesta.

 1. Avaa haluamasi Linux-jakelu Windows Terminalissa. Tässä avataan Ubuntu 18.04. Tunnista käyttämäsi Ubuntun versio kirjoittamalla lsb_release -a -komento.

Voit tarkistaa, toimiiko Docker, kirjoittamalla seuraava komento. Jos se toimii, näet tervehdysviestin Dockerilta; muussa tapauksessa suorita yllä olevat vaiheet korjataksesi Docker.

docker run -it hello-world

 1. Kirjoita seuraava komento; sinun on korvattava Ubuntu PC:lle asennetun ensisijaisen Linux-jakelun nimellä vaiheessa 3.

  Tämä komento käynnistää Ubuntu 20.04:n käynnissä olevassa Linux-jakelussasi.

docker run -it ubuntu bash

 1. Sen tarkistamiseksi lsb_release -a -komento ei toimi. Asenna se kirjoittamalla seuraavat komennot.
sudo apt päivitys sudo apt install lsb-release

Paina Y ja paina Enter, jos sinua kehotetaan.

Kun olet asentanut, anna seuraava komento tarkistaaksesi Linux-jakelun version.

Se näyttää, että käytössäsi on Ubuntu 20.04. Näin voit käyttää Dockeria Linux-jakelun suorittamiseen toisessa Linux-jakelussa ilman erillistä emulointia.

Voit aina käyttää exit-komentoa palataksesi alkuperäiseen Linux-distroon.

Lue myös: SSH:n määrittäminen ja käyttö Linuxissa

Mukauta Windows Terminal haluamallasi tavalla

Nämä ovat joitain mukautusvinkkejä, jotka tekevät Windows Terminalista tuottavamman. Asetukset-sivulla on myös monia vaihtoehtoja, joilla voit muokata päätelaitteen ulkoasua, kuten kuvakkeita, välilehtiä, taustakuvia ja paljon muuta.

Windows Terminal on muokattava, tehokas sovellus, joka tarjoaa hienoja ominaisuuksia. Windowsin avulla voit kuitenkin mukauttaa muita käyttöjärjestelmän elementtejä, kuten Action Centeriä, työpöytää, tehtäväpalkkia ja monia muita.

Indeksi
 1. 1. Zoomaa parantaaksesi näkyvyyttä
 2. 2. Muuta aloitushakemistoa
 3. 3. Oletusprofiilin muuttaminen
 4. 4. Mukautetut SSH-profiilit
 5. 5. Komentopaletti
 6. 6. Jaetut ruudut Multi-Shell-hallintaa varten
 7. 7. Muuta käynnistysasettelua
 8. 8. Docker-integrointi
 9. Mukauta Windows Terminal haluamallasi tavalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up