Älä poista käyttäjän pääsynvalvontaominaisuutta käytöstä Windowsissa

Jos olet käyttänyt Windowsia jonkin aikaa, olet saattanut huomata kehotteen aina, kun muutat järjestelmäasetuksia tai sekoitat järjestelmätiedostoja. Oletusarvoisesti tämä järjestelmäkehote estää kaiken toimintasi läpinäkyvällä mustalla näytöllä, joten sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin nähdä kehote ja osallistua siihen. Tämä on natiivi Windowsin suojausominaisuus nimeltä "User Access Control", lyhyesti UAC, joka otettiin käyttöön Windows Vistan päivinä.

Niin hyödyllistä kuin se onkin, jotkut Windows-käyttäjät voivat ärsyyntyä näistä UAC-kehotuksista aina, kun he asentavat ohjelmistoja tai tekevät muutoksia järjestelmäasetuksiin tai tiedostoihin. Näin ollen jopa sen poistaminen kokonaan käytöstä. Joten jos olet yksi niistä, jotka harkitsevat UAC:n poistamista käytöstä tai olet jo poistanut sen käytöstä, sinun ei pitäisi tehdä sitä tässä.

Miksi sinun ei pitäisi poistaa käytöstä käyttäjän kulunvalvontaa

Kun asennat Windowsin ensimmäisen kerran, ensimmäisellä luomallasi käyttäjätilillä on järjestelmänvalvojan oikeudet, ja todennäköisesti käytät tätä tiliä kaikkeen päivittäiseen toimintaasi, kuten järjestelmän konfigurointiin, ohjelmistojen asentamiseen, selaamiseen jne. Mutta asia on, että sinun ei tarvitse järjestelmänvalvojan oikeudet koko ajan, koska se aiheuttaa enemmän ongelmia kuin ratkaisee.

Tämän korjaamiseksi Microsoft esitteli UAC:n, jonka avulla voit ajaa järjestelmääsi ja muita asennettuja sovelluksia rajoitetuilla käyttöoikeuksilla, jotta ne eivät voi käyttää tai muokata järjestelmäasetuksia, tiedostoja, rekisterimerkintöjä jne. Aina kun tapahtuu suuri järjestelmäkohtainen muutos, aloitetaan , UAC sieppaa tämän toiminnon ja pyytää lupaasi. Jos estät luvan pyydettäessä, muutoksia ei suoriteta ja järjestelmätiedostosi tai asetuksesi pysyvät ennallaan.

Vaikka sallit muutosten tekemisen hyväksymällä UAC-kehotteen, nämä luvat ovat voimassa vain kyseisessä istunnossa. esimerkiksi kunnes hakemus on suljettu tai toimenpide on suoritettu.

Oletusarvoisesti kaikki UAC-kehotteet esitetään "suojatulla työpöydällä", joten mikään ohjelma ei voi olla vuorovaikutuksessa tai käsitellä kehotetta (kuten "Ei"-painikkeen poistaminen, hiiren ja/tai näppäimistön manipulointi Kyllä-painikkeen painamiseksi jne.), huijaaminen käyttäjä napsauttaa "Kyllä"-painiketta. Tästä syystä koko näyttö on estetty, mikä pakottaa sinut joko hyväksymään tai hylkäämään muutokset.

Kyllä, tämäntyyppinen toiminta voi olla ärsyttävää, kun asennat ja määrität sen ensimmäistä kertaa. Mutta sen jälkeen sinun ei tarvitse käsitellä sitä niin usein, koska melkein kaikki sovellukset ovat yhteensopivia UAC: n kanssa. Toisin kuin ennen vanhaan, kehittäjät eivät oleta, että heidän sovelluksilla on oletuksena järjestelmänvalvojan oikeudet.

Joten jos päätät poistaa UAC:n käytöstä, menetät kaiken tämän ominaisuuden tarjoaman suojan ja kaikki sovellukset, haittaohjelmat, virukset jne. voivat suorittaa ja muuttaa mitä tahansa haluamaansa milloin tahansa, koska mikään ei voi siepata niitä.

Lisäksi, jos olet poistanut UAC-ominaisuuden käytöstä ja asentanut joukon sovelluksia, kyseiset sovellukset eivät välttämättä toimi kunnolla, kun otat UAC:n uudelleen käyttöön. Se ei ehkä ole ongelma useimmille sovelluksille, mutta se on silti otettava huomioon, kun haluat poistaa UAC:n käytöstä.

Jos uskot edelleen, että UAC-ominaisuus on ärsyttävä, suosittelen, että alennat UAC-kynnysarvoja sen sijaan, että poistaisit ne kokonaan käytöstä. Voit muokata UAC-ilmoitustasoja etsimällä aloitusvalikosta "User Access Control". Tästä huolimatta tee tämä vain, jos tiedät mitä olet tekemässä.

Kaiken kaikkiaan ei ole koskaan hyvä asia poistaa käytöstä tai edes muuttaa UAC:n ilmoitustasoja. Jos joku käskee sinua poistamaan tämän ominaisuuden käytöstä Windows-järjestelmässäsi, pysy kaukana kyseisestä henkilöstä tai verkkosivustosta.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi UAC-kehotteista Windows-järjestelmässäsi.

Indeksi
  1. Miksi sinun ei pitäisi poistaa käytöstä käyttäjän kulunvalvontaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up