Älypuhelimen näyttö jähmettyy tai vilkkuu, kuinka korjata se

Jäätyykö puhelimemme (Android tai iPhone) näyttö yhtäkkiä tai näyttääkö siinä viivoja ilman syytä? Katsotaan, mistä se riippuu ja mahdollisia ratkaisuja

Älypuhelimemme näyttö alkoi välkkyä, vilkkua (ikään kuin se sammuisi ja käynnistyisi muutamassa sekunnissa) tai ilmeni erilaisia ​​ongelmia, jotka estävät sen oikean käytön, jopa yksinkertaisen puhelun tai puhelun soittamiseen. lähetä viesti. Tämän tyyppisiä ongelmia voi esiintyä sekä uusissa puhelimissa että muutaman vuoden ikäisissä älypuhelimissa, ja ne johtuvat usein ongelmista, jotka voimme ratkaista muutamalla yksinkertaisella vaiheella.

Älä siis panikoi ja toimi heti, lue (seuraavista luvuista) kaikki tarvittavat toimenpiteet Korjaa puhelimen näytön välkkymiseen tai jäätymiseen liittyvä ongelma. Olemme koonneet kaikki yksinkertaiset menetelmät, jotta kokematonkin käyttäjä voi itsenäisesti palauttaa puhelimensa vilkkuvan tai lukitun näytön avulla.

Käynnistä puhelimesi kokonaan uudelleen

Ensimmäinen asia, jota meidän on yritettävä, on myös yksinkertaisin: yritetään käynnistää puhelin kokonaan uudelleen käyttämällä ääntä Kytke pois päältä painikkeella aktivoidusta valikosta Virta päälle tai vaihtoehtoisesti pitämällä painiketta painettuna Virta päälle vähintään 10 sekuntia (kunnes näyttö sammuu kokonaan).

Kun olet sammuttanut laitteen, odotamme vähintään 5 minuuttia ja yritä sitten käynnistää laite uudelleen. Tämän tempun pitäisi olla erittäin tehokas puhelimen ylikuumenemisen aiheuttamissa näyttöongelmissa: pakotetulla uudelleenkäynnistyksellä ja lyhyellä tauolla puhelin jäähtyy ja toimii taas normaalisti.

Kytke automaattinen kirkkaus pois päältä

Jos puhelimemme alkaa vilkkua, se ei aina ole synonyymi laitteistovauriolle: ehkä käytämme automaattista kirkkautta ja se on alkanut toimia huonosti, ehkä suojakalvon tai uuden kotelon kiinnittämisen jälkeen.

Myös tässä tapauksessa voimme ratkaista kaikki ongelmat loistavasti avaamalla Asetukset-valikon ja tunnistamalla sille varatun valikon näytön tai näytön asetuksetavaa valikkokohdan Automaattinen kirkkaus tai Mukautuva kirkkaus ja toiminnon deaktivointi.

Kun automaattinen kirkkaus on poistettu käytöstä, yritetään siirtää kirkkausliukua ja asettaa se puoleen: näin saadaan staattinen kirkkaus, joka sopii useimpiin ympäristöihin ja valaistusolosuhteisiin. Jos meillä on ongelmia näytön katselemisessa useimpina päivinä, noudata ohjeitamme oma opas.

Painamalla puhelimemme tiettyä näppäinsarjaa (Xiaomissa meidän on sammutettava puhelin, käynnistettävä se uudelleen ja pidettävä äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna, kun Mi-logo tulee näkyviin) käynnistämme puhelimen vikasietotilassa, jotta voimme testata järjestelmän toimintaa vähintään lataustilassa.

Jos huomaamme, että näytön välkkyminen tai vilkkuminen on kadonnut, ongelma on melkein varmasti yksi puhelimeen asennetuista sovelluksista; tässä tapauksessa avaamme Asetukset-valikon, siirrymme Sovellukset-valikkoon ja yritämme poistaa viimeisten 48 tunnin aikana asennetut sovellukset kokeilemalla ja erehdyksellä. Jos ongelman aiheuttaa järjestelmäsovellus, pyydämme sinua lukemaan oppaamme kuinka poista Samsung-, Huawei-, Xiaomi- ja Android-järjestelmäsovellukset.

Poista laitteistopeitto käytöstä Androidissa

Toinen Android-puhelinten näyttöjen ongelmien syy on laitteistopeitto, joka joissakin puhelimissa tekee näytön käyttämisen mahdottomaksi aiheuttaen välkkymistä tai jopa täydellisen kosketuksen eston. Voit poistaa peittokuvan puhelimeen asennetuista sovelluksista valitsemalla polun Asetukset -> Sovellukset -> Käyttöoikeudetetsimme kutsuttua lupaa Näytä muiden sovellusten yläpuolella tai Siirtyminen muihin sovelluksiin ja muista poistaa kaikki sovellukset luettelosta.

Vaihtoehtoisesti aktivoimme kehittäjätila Android-puhelimessaavataan polku Asetukset -> Kehittäjäasetukset (voimme myös etsiä tätä valikkoa asetusten hakupalkista) ja aktivoida kohteen Poista HW-peittokuva käytöstäjotta peittokuvan aiheuttamat ongelmat voidaan ratkaista välittömästi.

Nollaa puhelimesi

Jos mikään tähän mennessä nähdyistä menetelmistä ei ole ratkaissut näytön välkkymisen tai äkillisen jäätymisen ongelmaa meidän tarvitsee vain yrittää nollata puhelinkäyttämällä Androidin ja iPhonen tarjoamia menetelmiä palautukseen ilman Asetukset-valikon apua (paperilla, johon ei pääse vilkkuvan tai lukitun näytön kanssa).

Android-puhelimen palauttamiseksi käytämme ensin palautus tila (käyttämällä kunkin valmistajan erityistä näppäinyhdistelmää). Kun olet päässyt palautusvalikkoon, käytä äänenvoimakkuuden lisäys- ja vähennysnäppäimiä selataksesi vaihtoehtoja, valitse kohde Pyyhi muisti / tehdasasetus (tai vastaava), vahvista virtapainikkeella ja odota toimenpiteen loppua käynnistääksesi puhelimen uudelleen.

Palauta iPhone liittämällä se PC:hen tai Maciin USB-kaapelilla, aktivoimalla iPhone DFU -tila ja heti kun puhelin siirtyy tähän tilaan, käytämme iTunesia (Windows) tai Finderia (Macissa) iPhone-asetusten avaamiseen ja käyttöjärjestelmän palauttamiseen.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka korjaa Android, jos puhelimesi tai tablettisi ei käynnisty Ja kuinka nollata iPhone.

Johtopäätökset

Yhtäkkiä vilkkuva tai graafisia artefakteja näyttävä näyttö voi viitata vaarattomiin ongelmiin, jotka voivat pahentua milloin tahansa: siksi on suositeltavaa toimia välittömästi ja kokeilla kaikkia yllä kuvattuja vaiheita, jotta molemmat Android-puhelimet toimivat taas täydellisesti. Molemmat iPhonet.

Jos puhelimemme usein hidastuu tai kosketus ei enää näytä haluavan toimia, suosittelemme, että luet oppaamme kosketus Androidissa ei toimi: kuinka ratkaista Ja Miksi Hidastuuko puhelimesi jatkuvasti?

Indeksi
  1. Käynnistä puhelimesi kokonaan uudelleen
  2. Kytke automaattinen kirkkaus pois päältä
  3. Poista laitteistopeitto käytöstä Androidissa
  4. Nollaa puhelimesi
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up