Parhaat digitaaliset hyvinvointisovellukset Androidille ja iPhonelle

Väsymys puhelimen käytössä on normaalia, katsotaan kuinka rajoittaa älypuhelimen käyttöä tietyksi ajaksi

Digitaalisesta hyvinvoinnista on tullut jotain, jota ei kannata jättää huomiotta, kun käytämme puhelinta: olemme nyt niin riippuvaisia ​​mobiililaitteen käytöstä, että emme enää katso kuka on edessämme, vaan jäljellä olevat tunnit ja tunnit on liimattu digitaaliimme. elämä heijastuu puhelimemme pienelle näytölle. Tämä voi johtaa keskittymiskyvyn laskuun, krooniseen väsymykseen ja jopa todelliseen masentuneeseen tilaan, koska emme pysty elämään puhelimen ulkopuolella.

Kasvataksemme meidän jokaisen digitaalista hyvinvointia seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka järjestää aikamme paremmin ja pitää tauko digitaalisesta elämästävalitsemalla aika ajoin, mitä tehdä lepoaikoina (poissa puhelimesta) ja kuinka optimoida tämä aika muiden asioiden tekemiseen (tiukasti offline-tilassa).

Indeksi
  1. Digitaalinen hyvinvointi puhelimeesi sisäänrakennettuna
  2. Focus Quest
  3. Focus Plant
  4. Google Family Link
  5. Digitox: Ruutuaika

Digitaalinen hyvinvointi puhelimeesi sisäänrakennettuna

Nykyaikaisissa puhelimissa on jo digitaalinen hyvinvointiistunto, jolla voidaan seurata sovellusten käyttöä, puhelimen näytön ääressä vietettyä aikaa sekä asettaa rajoja, jotta puhelin itse jarruttaa liioittelua.

Puhelimessa, jossa on Android 10 tai uudempi, voimme hyötyä toiminnanohjausjärjestelmästä avaamalla sovelluksen asetukset ja paina valikkoa Digitaalinen hyvinvointi ja vanhempien valvonta.

Avaamalla tämän valikon voimme nähdä, mitä sovelluksia olemme käyttäneet eniten viimeisen 24 tunnin aikana tai muuna tietyn ajanjakson aikana, asettaa käyttöajastimen tietylle sovellukselle, valita, etteivät jotkin sovellukset häiritse meitä tietyn ajanjakson aikana ( opiskelua tai työtä varten), aktivoi tila Katse eteenpäin saada muistutuksia kävellessämme, konfiguroi Älä häiritse -tila ja aktivoi lopuksi lapsilukko, joka suojaa valikon asetukset salasanalla, jonka vain vanhempi voi avata (hyödyllinen rajoittamaan alaikäisten puhelimen käyttöä).

iPhonessa voimme käyttää hyvinvointitilaa avaamalla sovelluksen asetukset ja paina valikkoa Käyttöaika.

Samalla tavalla kuin näimme Androidissa Screen Time -sovelluksella, voimme hallita eniten käytettyjä sovelluksia päivän tai viikon aikana, asettaa käyttöaikarajan sovellusluokkakohtaisesti, rajoittaa viestintää tiettyihin kontakteihin, asettaa tauon niin monen tunnin tai minuutin välein. , valtuuttaa sovellukset, jotka voivat aina lähettää meille viestejä, estää osan sisällöstä ja osista ja syöttää käyttökoodin luvattomien muutosten estämiseksi (varsinkin jos iPhone on alaikäisen käytössä).

Focus Quest

Jos digitaaliset hyvinvointijärjestelmät ovat liian yksinkertaisia ​​ja tylsiä, voimme tehdä detox-tauoista tekniikasta paljon hauskempia asentamalla sovelluksen Focus Questsaatavilla Android ja varten iPhone.

Tämän sovelluksen avulla voit asettaa ajastimen rentoutumiseen ja keskittymisen palauttamiseen integroidun RPG-tyylisen seikkailupelin avulla, jota voit pelata taukojen aikana. Aina kun ajastin soi, avaa sovellus ja aloita pelaaminen suorittamalla tehtäviä, taistelemalla vihollisia vastaan ​​ja kasvattamalla hahmoa, joka voi myös takoa uusia aseita tai uutta taikuutta taukojen aikana.

Focus Plant

Jos RPG-pelit eivät ole sinua varten, voimme tehdä digitaalisesta hyvinvointilomastasi nautinnollisempaa asentamalla sovelluksen Focus Plantjonka ovat luoneet samat kehittäjät kuin edellinen sovellus ja joka on saatavilla ilmaiseksi Android ja varten iPhone.

Asentamalla tämän sovelluksen saamme tomaattiajastimen ohjelmoidaksemme keskittymiskyvyn palautumisen ja vapautumisen sosiaalisesta mediasta ja viestisovelluksista, mutta erikoisuutena: taukojen aikana voimme kasvattaa kasveja ja näin luoda virtuaalisen puutarhamme. Minipelissä voimme tutustua käytettäviin kasveihin, istuttaa kasveja ystävien kanssa yhteiseen puutarhaan (pääsy verkkomoninpelin kautta) ja pitää yksityiskohtaista raporttia pidetyistä tauoista ja suoritetusta toiminnasta.

Google Family Link

Haluammeko määrittää detox-katkoja lasten tai alaikäisten puhelimiin yleensä? Jos haluat muuttaa ajastimia ja sovellusten käytön rajoituksia lennossa, suosittelemme sovelluksen asentamista alaikäisten puhelimiin Google Family Linksaatavilla Android ja varten iPhone.

Google Family Link -sovelluksella voimme asettaa käyttörajan koko puhelimelle tai vain tietyille sovelluksille, välttää häiriötekijöitä opiskeluaikoina, lukita puhelimen yöksi, nähdä, mitkä sovellukset käynnistyvät eniten ja vaihtaa sovelluksia lennossa. alaikäisten valvonnan ylläpitämiseksi niin kauan kuin on tarpeen (sovellus suosittelee valvontaa 14-vuotiaaksi asti, mutta mikään ei estä pitämästä sitä 18-vuotiaaksi asti).

Digitox: Ruutuaika

Jos puhelimessamme on Android-versio 9.0 tai vanhempi, digitaalista hyvinvointia ei ole integroitu asetuksiin; onneksi voimme korjata tämän nopeasti asentamalla sovelluksen Digitox: Ruutuaikaladattavissa osoitteesta Google Play Kauppa.

Sovellus toimii hyvin samalla tavalla kuin oppaan alussa nähty Digitaalinen hyvinvointi -valikko: on mahdollista seurata sovellusten käyttöä, nähdä mitkä sovellukset on avattu useita kertoja ja kuinka kauan olemme käyttäneet niitä, asettaa rajoja tai ajastimia ja aktivoi keskittymistila, jotta et saa ilmoituksia opiskelu- tai työvuorosi aikana.

Johtopäätökset

Olemme nyt niin riippuvaisia ​​puhelimista, että emme ymmärrä kuinka paljon aikaa vietämme digitaalisilla näytöillä. Puhelimeen integroitujen digitaalisten hyvinvointijärjestelmien avulla ymmärrämme eniten käyttämiämme sovelluksia ja näytöllä vietettyä aikaa sekä pystymme asettaa rajoituksia tietyille sovelluksille tai tietylle ajanjaksolle.

Integroitujen järjestelmien lisäksi voimme asentaa myös digitaalisia hyvinvointisovelluksia, joissa on videopelityylinen keskittymistauko, jossa voi pelata hauskaa RPG-peliä tai istuttaa kivoja pikkukasveja.

Edelleen digitaalisen hyvinvoinnin aiheesta voimme lukea myös oppaitamme aiheesta kuinka laittaa matkapuhelimesi äänettömälle ajastimella ja mitä sivustoja käyttää saada rauhallisia ääniä ja miellyttäviä ääniä keskittyäksesi tai levätäksesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up