Android-palkin kuvakkeiden merkitys

Emme tiedä Androidin ylimmän tilapalkin tietyn kuvakkeen merkitystä? Selvitetään yhdessä yleisimpien symbolien merkitys.

Android-puhelimien yläpalkista löydät joukon erittäin tarkkoja ja aina näkyviä symboleja ja kuvakkeita. Monien käyttäjien, erityisesti aloittelevien käyttäjien, voi olla vaikea tunnistaa tiettyä kuvaketta, eivätkä he pysty tulkitsemaan niiden merkitystä hyvin, tehden virheitä tai jättäen huomiotta erittäin tärkeät varoituskuvakkeet.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle Android-palkin kuvakkeiden merkitysanalysoimalla yleisiä missä tahansa Android-laitteessa näkyviä kuvakkeita (käytettävästä käyttöjärjestelmästä riippumatta) ja keskittyen oudoimpiin tai vaikeimmin ymmärrettäviin varoituksiin.

Mikä on Androidin tilapalkki?

Androidin tilapalkki on puhelimen yläosassa oleva palkki. Se voi olla joko täysi tai jaettu puoliksi loven tai etukameran reiän vuoksi.

Yleisenä sääntönä järjestelmäkuvakkeet näkyvät aina palkin oikealla puolella (ajan vieressä), kun taas asennettujen tai käynnistettyjen sovellusten kuvakkeet näkyvät palkin vasemmalla puolella. Android-tilapalkki eroaa ilmoituspalkista: jälkimmäinen voidaan palauttaa vetämällä tilapalkkia alaspäin, joka näkyy aina puhelimen yläosassa.

Akun kuvake

Akkukuvake on läsnä kaikissa Android-puhelimissa, ja sillä voi olla eri muotoja: yksinkertaisesta akkukuvakkeesta värillisiin palkkeihin, jotka osoittavat eri tasoja. Akkukuvake voi näyttää jäljellä olevan latauksen prosenttiosuuden, mutta se voi myös näyttää yhden tai useamman salamakuvakkeen osoittamaan latausnopeutta (yksi salama normaalilataukseen, kaksi salamapulttia tai suurempi pultti pikalataukseen).

Kuvake voi myös muuttua, kun energiansäästö on käytössä: se voi näyttää eri väriä tai näyttää ominaisen kuvakkeen, kun energiansäästö on aktiivinen.

Yhteyskuvakkeet

Välittömästi akkukuvakkeen jälkeen löydämme verkkokuvakkeet, jotka osoittavat matkapuhelinverkon signaalin voimakkuuden matkapuhelinverkon tyyppi käyttämämme (2G-, H-, H+-, 4G (LTE), 4G+- tai 5G-kuvakkeiden kautta) ja Wi-Fi-verkon signaalinvoimakkuus (kun yhteys).

Tietoverkon signaalin palkkien tulkitseminen on melko yksinkertaista, samoin kuin Wi-Fin vahvuus; jälkimmäisestä löytyy myös kuvake aalloilla ja huutomerkillä, mikä on selvä merkki siitä, että Wi-Fi-yhteys on liian heikko tarjoamaan kunnollista yhteyttä. Kuvake saattaa näkyä myös tässä näytön osassa.Android-hotspot aktiivinen, joka näkyy Wi-Fi-kuvakkeen ja pienen ketjukuvakkeen kanssa. Lentokonetilan kuvake näkyy tässä molempien verkkokuvakkeiden tilalla.

Puheluiden, äänenvoimakkuuden ja hälytysten kuvakkeet

Vastaamattoman puhelun kuvakkeet (luuri, jossa on pomppiva nuoli) näkyvät välittömästi yhteyskuvakkeiden jälkeen yhdessä äänenvoimakkuuskuvakkeiden (kello yliviivattuina tai aaltojen ympäröimänä) ja hälytysten (kellon muotoisina) kanssa.

Muut kuvakkeet

Palkin oikealta puolelta löytyy myös muita järjestelmäkuvakkeita, jotka kannattaa tietää:

 • GPS-kuvake: kun lokalisointi on aktiivinen, pisaran muotoinen kuvake tai (harvemmin) satelliittikuvake tulee näkyviin;
 • Bluetooth-kuvake: jos Bluetooth on päällä, vastaava kuvake ilmestyy verkkokuvakkeiden viereen;
 • VPN-kuvake: ne, joilla on aktiivinen VPN-yhteys, näkevät avaimen muotoisen kuvakkeen tai sanan VPN.
 • VoLTE-kuvake: jos puhelimemme on yhteensopiva VoLTE:n kanssa, sen kuvake näkyy matkapuhelindatasignaalin kuvakkeen vieressä (yleensä kaksi vaakasuuntaista nuolta tai sana VoLTE);
 • Lataa kuvakkeet: latausten tai lähetysten lopussa näemme ylös tai alas osoittavia nuolikuvakkeita;
 • USB-liitännän kuvake: jos yhdistämme puhelimen tietokoneeseen, näyttöön tulee USB-liitäntäkuvake, joka on hyödyllinen sen ymmärtämiseksi, onko yhteys ulkoisena laitteena vai vain latausta varten;
 • NFC-kuvake: nykyaikaisissa puhelimissa se on kadonnut, koska lähimaksu vaatii sen olevan aina aktiivinen; vanhemmissa puhelimissa se voi näkyä N-kuvakkeena;
 • Älä häiritse -kuvake: jos Älä häiritse -tila on käytössä, kielto- tai puolikuun muotoinen kuvake saattaa ilmestyä;
 • Cast-kuvake: joissakin puhelimissa voimme löytää Cast-kuvakkeen, joka on merkki siitä, että puhelimen näyttö välitetään Chromecastiin tai muihin yhteensopiviin laitteisiin.
 • Tiedonsäästökuvake: tämä kuvake tulee näkyviin, kun meillä on a tietojen tallennusprofiilijotta tiedämme, milloin olemme saavuttaneet arvon, joka on lähellä kynnysarvoksi asetettua arvoa.

Nämä ovat kuvakkeita, joita todennäköisesti kohtaat ainakin kerran Android-puhelimessa.

Johtopäätökset

Android-tilapalkin kuvakkeet ovat varsin intuitiivisia ja helppo muistaa, mutta älypuhelinten maailmaa ensimmäistä kertaa lähestyvät tai iPhonesta tulevat voivat päivittää itsensä kuvakkeisiin, jotka voivat tulla näkyviin lukemalla tämän täydellisen oppaan.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka muokata Android-tilapalkkia ja kuinka muokata sitä painikepalkki ja ON/OFF-kytkimet Androidissa.

Indeksi
 1. Mikä on Androidin tilapalkki?
 2. Akun kuvake
 3. Yhteyskuvakkeet
 4. Puheluiden, äänenvoimakkuuden ja hälytysten kuvakkeet
 5. Muut kuvakkeet
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up