Eikö kirkkauden liukusäädin toimi Windowsissa? Kokeile näitä korjauksia!

Toimimattoman kirkkauden liukusäätimen käyttäminen Windows-tietokoneessa voi olla turhauttava kokemus. Tämä ongelma voi johtua useista syistä, kuten vanhentuneista ohjaimista, vioittuneista järjestelmätiedostoista ja laitteistoon liittyvistä järjestelmän ongelmista. Alla tutkimme joitain tehokkaita ratkaisuja, joiden avulla saat kirkkauden liukusäätimen taas toimimaan Windowsissa. Noudata ohjeita huolellisesti vianmäärityksen ja ongelman korjaamiseksi.

Hyvä tietää: näyttääkö HDR huonolta Windows-näytössäsi? Opi korjaamaan se.

Indeksi
 1. Alustavat korjaukset
 2. 1. Ota käyttöön yleinen PnP-näytön ohjain
 3. 2. Suorita Laitteiston ja laitteiden vianmääritys
 4. 3. Asenna rekisterin korjaus
 5. 4. Ota mukautuva kirkkaus käyttöön
 6. 5. Kokeile vaihtoehtoisia tapoja muuttaa kirkkautta

Alustavat korjaukset

Ennen kuin tarkastelemme virheen korjauksia, kokeillaan muutamaa alustavaa vianetsintämenetelmää nähdäksesi, voivatko ne auttaa.

 • Käynnistä laite uudelleen: ensimmäinen toimintatapa on käynnistää laite uudelleen, koska tilapäiset häiriöt järjestelmässä voivat aiheuttaa ongelmia tietyissä komponenteissa, kuten kirkkauden liukusäätimessä. Suosittelemme myös poistamaan kaikki tarpeettomat ulkoiset oheislaitteet.
 • Suorita järjestelmän tarkistus: Windowsin kirkkauden liukusäädintoiminto perustuu erilaisiin järjestelmätiedostoihin ja ohjaimiin, jotka vastaavat näyttöasetusten hallinnasta. Jos jokin näistä tiedostoista on vioittunut tai puuttuu, se voi aiheuttaa ongelmia kirkkauden säätämisessä. Jos epäilet näin, suorita järjestelmän tarkistus käyttämällä System File Checker (SFC) -toimintoa. Tämä työkalu on käytettävissä komentokehotteen kautta, ja se ratkaisee automaattisesti havaitut ongelmat.
 • Päivitä näytönohjaimet: näytönohjaimesi voi myös olla vanhentunut tai vioittunut, mikä johtaa ongelmaan. Varmista, että ajurit ovat ajan tasalla.
 • Päivitä järjestelmä: kirkkauden liukusäätimen ongelmat voivat johtua myös ohjelmistovirheestä, häiriöstä tai tietyistä yhteensopivuusongelmista. Tällaisten ongelmien ratkaisemiseksi asenna odottavat järjestelmäpäivitykset, jotka voivat tarjota virheenkorjauksia, tietoturvakorjauksia ja ominaisuuksien parannuksia, joilla voidaan ratkaista tällaisia ​​ohjelmistoon liittyviä ongelmia.

Tarkista, toimiiko kirkkauden liukusäädin niin kuin sen pitäisi. Jos ongelma jatkuu, siirry seuraavaan alla olevaan menetelmään.

1. Ota käyttöön yleinen PnP-näytön ohjain

Generic PnP -näytönohjain on oletusohjain, jonka avulla järjestelmä voi määrittää liitetyn näytön ja varmistaa kirkkaussäätimien oikean toiminnan. Se tarjoaa myös standardoidun käyttöliittymän näytön eri toimintojen, mukaan lukien kirkkausasetusten, ohjaamiseen.

 1. Kirjoita Windows Searchiin "laitehallinta" ja napsauta "Avaa".
 1. Laajenna "Monitorit" -luokka ja napsauta hiiren kakkospainikkeella tietokoneeseesi liittyvää merkintää (tässä tapauksessa "Yleinen PnP-näyttö").
 1. Valitse pikavalikosta "Ominaisuudet".
 1. Siirry "Ohjain"-välilehteen ja valitse "Ota laite käyttöön". Jos laite on jo käytössä, napsauta "Poista laite käytöstä" ja ota se uudelleen käyttöön.
 1. Napsauta yläruudun Toiminto-välilehteä ja valitse pikavalikosta Etsi laitteiston muutokset.
 1. Sulje Laitehallinta ja tarkista, onko ongelma ratkaistu. Jos kohtasit ongelman ohjainpäivityksen asentamisen jälkeen, voit myös yrittää palauttaa ohjaimen vanhaan tilaan, jossa ongelmaa ei ollut.

2. Suorita Laitteiston ja laitteiden vianmääritys

Voit myös yrittää käyttää sisäänrakennettua laitteiston ja laitteiden vianmääritystä, joka tarkistaa järjestelmän mahdollisten laitteistoon liittyvien ongelmien varalta, jotka voivat johtaa virheeseen, ja korjaa ne.

 1. Paina Win + R avataksesi Suorita.
 2. Kirjoita tekstikenttään cmd ja avaa komentokehote järjestelmänvalvojana painamalla Ctrl + Shift + Enter.
 1. Napsauta "Kyllä" Käyttäjätilien valvonta -kehotteessa.
 2. Kirjoita komentokehote-ikkunaan alla oleva komento ja suorita se painamalla Enter:
msdt.exe -id DeviceDiagnostic

 1. Napsauta "Seuraava" Hardware and Devices -vianmäärityskehotteessa.
 1. Jatka skannausta noudattamalla näytön ohjeita. Kun se on valmis, tarkista tulokset. Jos vianetsintä on tunnistanut ongelman ja ehdottanut korjausta, napsauta "Käytä tätä korjausta" -vaihtoehtoa. Joissakin tapauksissa vianmäärittäjällä ei ehkä ole tarpeeksi resursseja korjausten toteuttamiseen, mutta voit seurata ohjeita ja tehdä sen itse.
 1. Muussa tapauksessa valitse "Sulje vianmääritys" ja siirry alla olevaan seuraavaan ratkaisuun.

Tiedoksi: tekniset termit voivat olla hämmentäviä, joten selitämme, mikä on näytön kirkkaus ja vastaamme kysymykseen, kuinka monta tarvitset.

3. Asenna rekisterin korjaus

Toinen ratkaisu, joka voi auttaa korjaamaan kirkkausongelman Windowsissa, on "FeatureTestControl"-avaimen muokkaaminen rekisterieditorissa. Ennen kuin jatkat tämän korjauksen tekemistä, on kuitenkin välttämätöntä luoda rekisterin varmuuskopio varmuuden vuoksi.

 1. Avaa Suorita-valintaikkuna ja kirjoita regedit ja paina sitten Enter.
 1. Napsauta "Kyllä" Käyttäjätilien valvonta -kehotteessa.
 2. Siirry alla olevaan sijaintiin rekisterieditorissa:
Tietokone\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001

 1. Siirry oikealle puolelle ja kaksoisnapsauta "FeatureTestControl"-arvoa.
 1. Muuta "Value data" -tekstiksi "f008" ja napsauta "OK" tallentaaksesi muutokset.
 1. Sulje rekisterieditori ja käynnistä tietokone uudelleen.
 2. Toivottavasti kirkkausongelma korjaantuu. Voit aina kumota nämä rekisterimuutokset noudattamalla samoja vaiheita: käynnistämällä "FeatureTestControl"-arvon ja muuttamalla "Value data" -arvoksi numeron, joka oli ennen sen korvaamista "f008:lla".

4. Ota mukautuva kirkkaus käyttöön

Mukautuvan kirkkauden ottaminen käyttöön voi toimia ratkaisuna näytön kirkkauden säätämiseen automaattisesti ympäröivän valaistuksen mukaan. Tämä ominaisuus on kätevä, jos et ole päivittänyt käyttöjärjestelmääsi uudempaan versioon.

 1. Paina Win + I avataksesi Asetukset-sovelluksen.
 1. Siirry kohtaan "Järjestelmä -> Näyttö".
 1. Napsauta alaspäin osoittavaa nuolta Brightness-liukusäätimen vieressä.
 1. Napsauta "Muuta kirkkautta sisällön perusteella" -vaihtoehtoa ja valitse "Aina".
 1. Jos käytät Windows 10 -käyttöjärjestelmää tietokoneellasi, sinun on otettava mukautuva kirkkaus käyttöön Ohjauspaneelin kautta. Aseta "Katseluperuste" -kategoriaksi "Suuret kuvakkeet", valitse "Virtaasetukset" ja siirry sitten kohtaan "Muuta suunnitelman asetuksia -> Muuta lisävirran asetuksia". Napsauta "Näyttö" ja muuta "Näytön kirkkaus", "Himmennetyn näytön kirkkaus" ja "Ota mukautuva kirkkaus käyttöön" -asetuksia.

Kärki: jos sinulla on tietokoneen näytön resoluutioongelmia, katso tästä viestistä, kuinka voit käsitellä niitä tehokkaasti.

5. Kokeile vaihtoehtoisia tapoja muuttaa kirkkautta

Jos sinulla on edelleen ongelmia kirkkauden liukusäätimen kanssa, voit yrittää säätää kirkkautta Windowsissa vaihtoehtoisilla tavoilla. Näitä ovat pikanäppäimen käyttö, asetusten säätäminen Windows Mobility Centerissä ja jopa Powershell-komennon käyttö.

Katso lisäapua oppaastamme eri tavoista säätää näytön kirkkautta manuaalisesti tai automaattisesti Windowsissa.

Toivomme, että jokin tässä artikkelissa ehdotetuista korjauksista on auttanut sinua palauttamaan kirkkauden liukusäätimen toiminnallisuuden Windowsissa. Jos mikään ei kuitenkaan ole toiminut sinulle toistaiseksi, harkitse kolmannen osapuolen kirkkaudensäätösovelluksen turvautumista. Jotta tämä ongelma ei toistu tulevaisuudessa, suosittelemme olemaan asentamatta tarpeettomia tai ristiriitaisia ​​ohjelmistoja ja ylläpitämään puhdasta ja haittaohjelmista vapaata järjestelmää käyttämällä luotettavaa virustentorjuntaohjelmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up