Pääkäyttäjän tilin aktivoiminen Windowsissa

Jos olet ainoa, joka käyttää Windows-koneesi, olet sen järjestelmänvalvoja. Mutta Windows-käyttöjärjestelmässä on niin monia pieniä asioita, jotka ovat piilossa, ja Super-järjestelmänvalvojan tili on yksi niistä. Jotkut oikeudet sisältävät, mutta eivät rajoitu, täydet järjestelmänvalvojan oikeudet ja ohittavat UAC (User Access Control) ylivoimaisen vianmäärityksen suorittamiseksi. Noudata tätä opetusohjelmaa ottaaksesi pääkäyttäjän tilin käyttöön Windowsissa.

Hyvä tietää: voit käyttää Windows 11:tä ilman aktiivista Microsoft-tiliä.

Indeksi
 1. 1. Ota se käyttöön komentokehotteen kautta
 2. 2. Ota se käyttöön PowerShellin kautta
 3. 3. Ota se käyttöön paikallisten käyttäjien ja ryhmien kautta
 4. 4. Ota se käyttöön paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin kautta
 5. Usein Kysytyt Kysymykset

1. Ota se käyttöön komentokehotteen kautta

Pääkäyttäjätilin ottaminen käyttöön komentokehotteen avulla on yksi helpoimmista tavoista.

 1. Kirjoita hakukenttään Command Prompt ja valitse "Suorita järjestelmänvalvojana" -vaihtoehto.
 1. Kun cmd-ikkuna on auki, kirjoita seuraava komento ja paina Enter-painiketta.
Verkkokäyttäjän ylläpitäjä /active:yes

 1. Heti kun suoritat komennon, pääkäyttäjätili otetaan käyttöön, ja voit käyttää sitä vaihtamalla tilejä Käynnistä-valikosta.
 1. Windowsin pääkäyttäjätili lisätään lukitusnäyttöön. Kun napsautat "Kirjaudu sisään", voit määrittää tilin ja kaikki sen tiedot, mutta voit tehdä sen komentokehotteessa kuvan osoittamalla tavalla.
 1. Pääkäyttäjätilillä ei ole oletuksena salasanaa. Suojaa se salasanalla käyttämällä seuraavia komentoja. Älä unohda vaihtaa [yourPassword] todellisella salasanalla.
Verkkokäyttäjän ylläpitäjä [yourPassword]
Verkkokäyttäjän ylläpitäjä aktivoi: kyllä

 1. Kun olet suorittanut vianmääritystehtävän pääkäyttäjätililläsi, on aina hyvä idea poistaa se käytöstä alla olevan komennon avulla.
Verkkokäyttäjän ylläpitäjä /aktiivinen:ei

 1. Kun pääjärjestelmänvalvojan tili on poistettu käytöstä, se näkyy väliaikaisesti. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen pääjärjestelmänvalvojan tilistä ei kuitenkaan ole jälkeäkään.

Kärki: opi luomaan Windowsin USB-asennusohjelma komentokehotteen avulla.

2. Ota se käyttöön PowerShellin kautta

Kuten komentokehotteessa, voit myös käynnistää Super-järjestelmänvalvojan tilin Windows PowerShellillä.

 1. Siirry Windowsin hakukenttään ja kirjoita "PowerShell". Valitse "Suorita järjestelmänvalvojana".
 1. Anna seuraava komento, ja sisäänrakennettu pääkäyttäjätili otetaan käyttöön PowerShell-ikkunan kautta.
Get-LocalUser -Name “Järjestelmänvalvoja” | Enable-LocalUser

 1. Käytä seuraavia komentoja peräkkäin asettaaksesi pääkäyttäjän tilin salasanan. Muista vaihtaa [yourPassword] valitsemallasi salasanalla.
Verkkokäyttäjän ylläpitäjä [yourPassword]

Verkkokäyttäjän ylläpitäjä aktivoi: kyllä

 1. Voit poistaa pääkäyttäjätilin käytöstä PowerShellin avulla antamalla seuraavan komennon:
Get-LocalUser -Name “Järjestelmänvalvoja” | Disable-LocalUser

 1. Käynnistä tietokone tarvittaessa uudelleen nähdäksesi pääkäyttäjän tilin piilotettuna.

Tiedoksi: näetkö "Käyttäjäprofiilipalvelu epäonnistui sisäänkirjautumisessa" -virheen Windowsissa? Opi poistamaan se järjestelmästäsi.

3. Ota se käyttöön paikallisten käyttäjien ja ryhmien kautta

Jos komentokehotteen käyttö tuntuu epämukavalta, voit tehdä saman käyttämällä Paikalliset käyttäjät ja ryhmät -laajennusta.

Huomautus: käyttääksesi tätä menetelmää, tarvitset Windowsin Pro- tai Enterprise-version, koska Home-versiossa ei ole vaadittua laajennusta.

 1. Paina Win + R, kirjoita lusrmgr.msc ja paina Enter-painiketta.
 1. Yllä oleva toiminto avaa Paikalliset käyttäjät ja ryhmät -ikkunan.
 2. Siirry vasemmalla olevaan "Käyttäjät"-kansioon löytääksesi "Järjestelmänvalvoja"-käyttäjätilin oikeanpuoleisesta ruudusta. Se on oletuksena pois käytöstä (ilmaistaan ​​hyvin pienellä alanuolikuvakkeella).
 1. Ota pääkäyttäjän tili käyttöön joko kaksoisnapsauttamalla "Järjestelmänvalvoja"-tekstiä tai napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Ominaisuudet".
 1. Poista valinta "Tili on poistettu käytöstä" -valintaruudusta ja napsauta "OK" -painiketta tallentaaksesi muutokset.
 1. Tästä eteenpäin pääkäyttäjätili on käytössä, eikä pieni alanuolikuvake ole enää näkyvissä Lusmgrissa. Voit helposti ohjata itsesi pääkäyttäjätilille vaihtamalla Käynnistä-valikosta.
 1. Jos haluat suojata pääkäyttäjätilisi salasanalla, napsauta käyttäjätiliä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Aseta salasana" -vaihtoehto.

Kärki: haluatko tuoda Mac-elementtejä tietokoneellesi? Tutustu parhaisiin Windows-sovellustelakoihin.

4. Ota se käyttöön paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin kautta

Windows Pro- ja Enterprise-käyttäjät voivat myös käyttää paikallista ryhmäkäytäntöeditoria päästäkseen piilotettuun pääkäyttäjätiliin. Kotikäyttäjien on ensin otettava se käyttöön manuaalisesti.

 1. Kirjoita Suorita-komentoon gpedit.msc ja paina Enter.
 1. Siirry kohtaan "Tietokoneen asetukset -> Windows-asetukset -> Suojausasetukset -> Paikalliset käytännöt -> Suojausasetukset." "Tilit: Järjestelmänvalvojan tilin tila" -käytännön Suojausasetuksissa pitäisi näkyä käytöstä poistettu tila.
 1. Kaksoisnapsauta järjestelmänvalvojan käytäntöä avataksesi sen ominaisuudet. Oletusasetus näkyy "Poistettu" kohdassa "Paikallinen suojaus". "Ota käyttöön" ja napsauta "Käytä -> OK".
 1. Pääkäyttäjätilin pitäisi olla heti käytettävissä Käynnistä-valikosta. Jos ei, käynnistä tietokone uudelleen.

Kärki: opi vaihtamaan sovelluskuvakkeita Windowsissa kattavan opetusohjelman avulla.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miten pääkäyttäjän tili Windowsissa eroaa tavallisesta järjestelmänvalvojan tilistä?

Pääkäyttäjätili eroaa täysin nykyisestä järjestelmänvalvojan tilistäsi, koska se on sisäänrakennettu Windows-laitteen asetuksiin, eikä sitä tarvitse luoda erikseen, kun asennat Windowsin ensimmäistä kertaa. Se on tilihierarkian ylin taso.

Tämä korotettu pääjärjestelmänvalvojatili antaa sinulle paljon enemmän oikeuksia muuttaa asioita käyttöjärjestelmässä. Tavallisella järjestelmänvalvojan tilillä on pääsy vain yksittäisten käyttäjien asetuksiin, mutta pääkäyttäjätilillä on rajattomat oikeudet.

Onko turvallista käyttää pääkäyttäjätiliä Windowsissa?

Vaikka pääjärjestelmänvalvojan tili on turvallista käyttää, joitain varotoimia on noudatettava. Korkeasta tilastaan ​​huolimatta pääkäyttäjätili on poistettu käytöstä ja piilotettu näkyvistä turvallisuussyistä.

Yksi syy on se, että pääkäyttäjätilillä ei ole oletuksena salasanaa, joten sen ei pitäisi joutua vääriin käsiin. Lisäksi jotkin viimeisimmistä todennusominaisuuksista, kuten Windows Hello ja biometristen tietojen käyttö, on poistettu käytöstä pääjärjestelmänvalvojalta.

Windows ehdottaa, että et käytä pääkäyttäjätiliä, ellei se ole tarpeen, esimerkiksi vianmääritykseen. Lisäksi useimmat Windows PC -tehtävät voidaan suorittaa helposti tavallisella järjestelmänvalvojan tilillä, jota voidaan helposti muuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up