Ilmaiset ohjelmat virusten poistamiseksi tietokoneeltasi

10 ohjelmaa, joita käytetään tietokoneessasi, kun virus tai haittaohjelma pääsee puhdistamaan tietokoneesi ja poistamaan tartunnan

Tietokoneessa todellisen suojan tietokoneviruksia vastaan ​​tarjoaa virustorjunta, joka suojaa järjestelmää reaaliajassa haitallisten ohjelmistojen tunkeutumiselta. Pidä virustorjunta jatkuvasti ajan tasalla, vältämme useimmat kyberuhat ilman, että joudumme turvautumaan kalliisiin tietoturvaohjelmiin (itse asiassa Windows Defender riittää saamaan erinomaisen suojan).

Valitettavasti jopa erittäin tehokkaan virustorjuntaohjelman ollessa aktiivinen kaikkien on ennemmin tai myöhemmin kohdattava uusi infektio tietokonevirus, jota virustorjunta ei havaitseaiheuttaen vahinkoa tietokoneelle, jopa tehden siitä käyttökelvottomaksi joissakin tapauksissa (ajattele vain kiristysohjelmien toimintaa, epäilemättä vaarallisimpia viruksia).

Tässä artikkelissa nähdään parhaat yhdessä ilmaisia ​​ohjelmia virusten poistamiseksi tietokoneeltasi kuluttamatta rahaa. Kaikki ohjelmat ovat parhaiden IT-asiantuntijoiden testaamia, ja niiden avulla voit poistaa käytännössä kaikki uhat, jotka ovat onnistuneet livahtamaan tietokoneellesi.

Kuinka poistaa tehokkaasti kaikki virukset

Käytännössä kaikki käyttäjät, jotka puhdistavat viruksia välittömästi, tekevät erittäin vakavan virheen: desinfioivat tietokoneen normaalitilassa. Näin tekemällä virusta ei useinkaan poisteta kunnolla (jättää jäämiä) ja usein se myös estää puhdistusohjelmien lataamisen ja käynnistymisen.

Jotta tietokone voidaan desinfioida oikein, se on kytkettävä Ethernet-kaapelilla modeemiin (myös a erittäin pitkä Ethernet-kaapeli tai Voimalinja) ja käynnistä se uudelleen vikasietotila verkkoyhteydelläjoten voit ladata puhdistustyökalut, joita näemme seuraavissa luvuissa, ja puhdistaa järjestelmän tehokkaasti ilman viruksen häiriöitä.

Jos haluat käynnistää tietokoneesi uudelleen vikasietotilassa, voimme lukea oppaamme kuinka Siirry vikasietotilaan Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Malwarebytes

Yksinkertaisin ja välittömin tarkistusohjelma, jota voimme käyttää viruksia vastaan, on Malwarebytesladattavissa ilmaiseksi viralliselta verkkosivustolta.
Kuten erillisessä oppaassa on jo todettu, tämän ohjelman ilmaisen version avulla voit tarkistaa tietokoneesi kaikenlaisten haittaohjelmien varalta, ja se tarjoaa myös kätevän painikkeen kaikkien löydettyjen uhkien poistamiseksi.

Tällä ohjelmalla on korkea tunnistustaso ja hyvä puhdistusjärjestelmä, ja se on myös erittäin helppokäyttöinen: tästä syystä se on ensimmäinen valinta virusten poistamiseen tietokoneeltasi ilmaiseksi.

AdwCleaner

Toinen yksinkertainen ohjelma, jota voimme käyttää tietokoneessa, on AdwCleanerjonka suoritettavan tiedoston voi ladata ilmaiseksi osoitteesta virallinen sivusto.
Tämä ohjelma tarjoaa erittäin tehokkaan skannaustason: sen avulla löydämme myös virus- ja mainosohjelmajäännöksiä sekä tiedostoja, jotka mahdollistavat troijalaisten ja kiristysohjelmien automaattisen replikoinnin kaikenlaisten infektioiden estämiseksi.

Voit käyttää sitä käynnistämällä sen ja painamalla painiketta Skannataodota skannauksen päättymistä, valitse kaikki tiedostot ja paina lopuksi Puhdas aloittaaksesi puhdistusprosessin. Voit tarkistaa skannaustason tai tunnistetut tiedostot painamalla -painiketta Lokitiedostot.

HitmanPro

Ransomware- tai rootkit-viruksia voi olla erittäin vaikea poistaa, jopa tähän mennessä nähdyillä ohjelmilla. Vakavissa infektiotapauksissa suosittelemme skanneria kokeilemaan Hitman Prosaatavilla virallinen sivusto.
Tämä ohjelma luotiin täydelliseksi puhdistajaksi kaikentyyppisille viruksille: sen skanneri tunnistaa ja poistaa automaattisesti virukset, troijalaiset, madot, näppäinloggerit, rootkit-ohjelmat, vakoilunseurantaohjelmat, vakoiluohjelmat ja mainosohjelmat muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa.

Käynnistä tämä tehokas skanneri avaamalla ladattu suoritettava tiedosto, odottamalla tärkeiden tiedostojen latautumista ja odottamalla skannerin käynnistymistä (se voi kestää kauan). Tarkistuksen lopussa se näyttää tunnistetut ja poistetut virukset sekä kaikki siihen liittyvät tiedostot.

Tämä ohjelma päihittää varmasti sekä Malwarebytesin että AdwCleanerin puhdistustehokkuudessa, mutta se ei ole saatavilla ilmaiseksi; Voimme kuitenkin käyttää sitä ilmaiseksi 30 päivääjoten on parasta luottaa siihen vain viimeisenä keinona puhdistaa tietokone (jos kaksi ensimmäistä skanneria eivät ole poistaneet uhkaa).

Muita ohjelmia virusten poistamiseksi tietokoneeltasi ilmaiseksi

Kolmen tehokkaan ohjelman avulla, jotka näkyvät oppaan ensimmäisessä osassa, meidän pitäisi pystyä poistamaan 99 % kyberuhkista, jotka voivat vaikuttaa tietokoneeseen. Jos tietokoneessasi on edelleen infektion merkkejä tai olemme jo käyttäneet HitmanProa puhdistusohjelmistona aiemmin (ja siksi haluaa nyt saada palkkaa järjestelmän puhdistamisesta), voimme kokeilla jotakin seuraavista tavoista poistaaksesi virukset tietokoneeltasi ilmaiseksi.

1) RKill Se on loistava pieni työkalu, joka on välttämätön ennen minkään muun poistotyökalun käyttämistä. Ohjelma on suunniteltu sulkemaan ja lopettamaan haittaohjelman pysäyttämät prosessit, jotta virustentorjunta voi sitten poistaa niitä tuottavat tiedostot (koska virustorjunta ei voi poistaa tietokoneella olevia tiedostoja tietokoneelta).

2) Vaihtoehtoisesti voimme myös käyttää Kätevät siivoustarvikkeet tunnistamaan viruksia. Tämä työkalu poistaa kaiken tyyppiset virukset, ja siinä on graafinen käyttöliittymä painikkeilla, joita on helppo ymmärtää ja käyttää myös tuntemattomille PC-käyttäjille.

3) Dr. Web CureIt on toinen ilmainen on-demand-skanneri Windows-tietokoneille, jonka erityispiirteenä on, että sitä voidaan käyttää kannettavassa tilassa ilman mitään asennusta. Joten jos tähän mennessä nähdyt ohjelmat eivät ole toimineet, Dr. Web CureIt voi käynnistää ja puhdistaa järjestelmän nopeasti kaikista uhista. Tämä ohjelma on yksi hätätarkistusten kannettavan virustorjuntaoppaan kulmakivistä.

4) RogueKiller on ohjelma, joka on erikoistunut havaitsemaan ja poistamaan järjestelmästä väärennettyjen virustentorjuntaohjelmien tai petollisten ohjelmistojen luomia haitallisia prosesseja. Jos olemme törmänneet tämäntyyppiseen uhkaan, emmekä pysty enää poistamaan mitään, voimme puhdistaa petolliset ohjelmistot tällä työkalulla tehokkaasti ja nopeasti.

5) Malware Fighter on Malwarebytesin kaltainen ohjelma, täysin ilmainen. Sen avulla meillä on erittäin päivitetty on-demand-skanneri, joka pystyy poistamaan kaikenlaiset tietokoneelle piilotetut uhat ja infektiot.

6) HijackThis on ohjelma, joka tarkistaa järjestelmän kriittiset kohdat löytääkseen ongelmia tai mahdollisia haittaohjelmia analysoitavaksi. Tämä ohjelma on erittäin edistyksellinen, ja sitä saavat käyttää vain asiantuntijat: se ei vaadi paljon enemmän vahinkoa kuin itse virus. Käytä varoen!

7) Jos Windows ei enää käynnisty edes väliaikaisessa tilassa, on parasta kokeilla jotakin seuraavista pelastuslevyn virustorjunta, jotka luovat CD:ltä tai USB-tikulta käynnistettävän live-ympäristön, jossa voit aloittaa koko levyn skannauksen. Nämä ovat palautus- ja virustorjuntatyökaluja ennen Windowsia, käynnistysjärjestyksen muuttaminen tarvittaessa.

Johtopäätökset

Kaikkien näiden ilmaisten (tai kokeiluversioiden) ohjelmien pitäisi poistaa kaikki virukset tai haittaohjelmat, jotka olemme huolimattomasti asentaneet tietokoneellemme. On aina parasta toimia heti, kun huomaat tartunnan: mitä kauemmin annamme sen kulkea, sitä suurempi on mahdollisuus, että infektio kasvaa ja vahingoittaa Windowsia.

Jos et osaa tunnistaa rootkit-tyyppistä virusta (hyvin piilotettu järjestelmään ja erittäin vaikea havaita), on parasta käyttää jotakin rootkit-skannausohjelmat Esimerkiksi, McAfee RootkitRemover.

Toisessa oppaassa näimme myös mitä tehdä, jos tietokoneesi on saanut viruksen.

Indeksi
  1. Kuinka poistaa tehokkaasti kaikki virukset
  2. Malwarebytes
  3. AdwCleaner
  4. HitmanPro
  5. Muita ohjelmia virusten poistamiseksi tietokoneeltasi ilmaiseksi
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up