Virheitä, joita tulee välttää käytettäessä tietokonettasi

Kuinka olla käyttämättä tietokonettasi: 10 asiaa, joita ei kannata tehdä tietokoneellasi ongelmien ja toimintahäiriöiden välttämiseksi

Kaikki PC:t vaativat huoltoa, mutta harvat todella tietävät, miten se tehdään, mikä saattaa aiheuttaa jopa vakavia virheitä, jotka voivat vaarantaa tietokoneen vakauden, aiheuttaa laitteistovaurioita, tietoturvaongelmia, vahingossa tapahtuvaa tietojen menetystä, turhaa rahankäyttöä ja järjestelmän epävakautta.

Tästä syystä on erittäin tärkeää tietää mitä ei saa tehdä ja mitä virheitä välttää kun puhdistat tietokonetta tai suoritat tavallisia ja erikoishuoltoja. Siksi on syytä tietää, mitä ne ovat yleisimmät tietokoneella tehdyt virheet niin sinä voit välttää ja pitää tietokoneesi terveenä ja toimivana.

1) Puuttuvat tai estetty päivitykset

Microsoft päivittää Windows-käyttöjärjestelmää säännöllisesti tietoturvakorjauksilla, jotka ovat välttämättömiä haittaohjelmien ja hakkereiden löytämien ja hyödyntämien haavoittuvuuksien peittämiseksi. Sama koskee tiettyjä ohjelmia, kuten virustorjuntaa, selaimia ja niihin liittyviä laajennuksia, joita päivitetään usein suojauskorjauksilla.

Päivitysten puute tai päivitysten viivästyminen liian pitkään tekee tietokoneestasi alttiin vaarallisimmille kyberhyökkäyksille ja viruksille; tästä syystä jätämme Windows 10:n ja Windows 11:n automaattisen päivityksen aktiiviseksi (ilman outoja muutoksia tämän automaattisen mekanismin ohittamiseksi). Jos meillä on ongelmia Windows-päivitysten kanssa, voimme lukea oppaitamme Windows Update -ongelmia, jos se ei lataa tai löydä päivityksiä Älä viitsi kuinka pakottaa windowsin päivitys.

Jos haluamme myös päivittää nopeasti PC:n ohjelmat, asenna ne osoitteesta Microsoft Store tai käytämme jumalia työkalu sovellusten automaattiseen päivittämiseen.

2) Pölyn kerääntyminen kotelon sisään

PC:n sisällä oleva pöly voi aiheuttaa vakavia ongelmia tietokoneen toiminnassa, varsinkin jos jätämme kuukausia tai vuosia kulumaan edellisestä puhdistuksesta. Ongelmana on, että pöly voi tukkia tuuletusaukot, painaa tuulettimia ja estää prosessoria jäähtymästä kunnolla.

Aina silloin tällöin on hyvä avata tietokoneen kotelo ja puhdista pöly tuulettimista ja tietokoneen sisältä ehkä jopa paineilmatölkin avulla. Kannettavan tietokoneen sisällä olevan pölyn puhdistaminen on vaikeampaa, mutta tärkeintä on varmistaa, että tuulettimien pyörimispaikat ovat vapaat ja puhtaat.

3) Päivitettyjen varmuuskopioiden puute

Monet ihmiset jättävät huomioimatta henkilökohtaisten tiedostojensa säännöllisten varmuuskopioiden tai Windows-asennuksen tärkeyden. Valitettavasti tietokoneen sisäinen muisti voi epäonnistua milloin tahansa, joten mahdollisuus on otettava huomioon menetät kokonaan pääsyn henkilötietoihisi.

Tärkeät tiedot tulee sitten tallentaa toiselle levylle varmuuskopiona. Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä on a erittäin tehokas tiedostojen varmuuskopiointijärjestelmäjoita voi yhdistää OneDrive pilvikopiointiin tärkeimmistä kansioista.

Jos Windowsiin integroidut järjestelmät eivät riitä tai etsimme vaihtoehtoja, voimme lukea oppaitamme kuinka tehdä varmuuskopioita ja mitkä ovat parhaat varmuuskopiointiohjelmat Windowsille.

4) Epävakaa sähkö tai toistuvia sähkökatkoja

Tietokone, joka on kytketty suoraan sähköverkkoon ilman stabilointijärjestelmää, on alttiina virtapiikeille, jotka voivat vahingoittaa sisäisiä osia. Siksi kalliiden investointien, kuten tietokoneen ja kannettavan tietokoneen, suojaamiseksi on suositeltavaa käyttää a Suurikapasiteettinen UPS tai yksi UPS-monipistorasiajotta sisääntuleva sähkövirta vakautetaan ja työ voidaan säästää jopa sähkökatkon sattuessa.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka käyttää keskeytymätöntä virtalähdettä tietokoneessa.

5) Eheytä levysi tarpeettomasti

Levyn eheytys oli vaadittu ylläpitotehtävä mekaanisilla levyillä varustetuissa tietokoneissa. Jos meillä on mekaaninen levy, Windows 10 ja Windows 11 suorittavat eheytyksen itse jos meillä on SSD, eheyttäminen ei ole välttämätöntä.

Pitääksesi SSD-levyt kunnossa, sinun on suoritettava TRIM säännöllisestikuten meillä näkyy opas SSD-levyjen ylläpitoon Windowsissa.

6) Suorita useita virustorjuntaohjelmia yhdessä

Tietokone ei ole enää suojattu, jos useita virustorjuntaohjelmia lisätään yhteen. Tietokoneeseen voidaan asentaa vain reaaliaikaisesti ohjattava virustorjunta: Useiden reaaliaikaisten skannerien käyttäminen hidastaa tietokonettasi ja päästää enemmän viruksia läpi.

Virustorjuntaohjelman vieressä Voimme kuitenkin tukea skannereita pyynnöstä, joka pystyy poistamaan haittaohjelmat, jotka pakenevat pääviruksentorjuntaa. Paras skanneri asennettavaksi minkä tahansa virustorjunnan rinnalle on Malwarebytesyksi tehokkaimmista tehokkaiden virusten, kiristysohjelmien ja piilotettujen vakoiluohjelmien sieppaajista.

Jos haluamme korkeamman suojan kuin Windows Defenderin tarjoama (Windows 11:een ja Windows 10:een integroitu virustorjunta), suosittelemme, että luet oppaamme parhaat täydelliset ja ilmaiset suoja- ja tietoturvaohjelmistot Hei parhaiten maksettu virustorjunta PC:lle ilmaisella kokeiluversiolla.

7) Käytä järjestelmän puhdistusainetta

Ohjelmat Windowsin rekisterin puhdistamiseen tai Koko käyttöjärjestelmän perusteelliseen puhdistamiseen ne ovat käytännössä hyödyttömiäkoska puhdas rekisteri ei tee järjestelmästä nopeampaa (itse asiassa olemme vaarassa aiheuttaa vahinkoa!).

Ainoa puhdistusjärjestelmä, jonka suosittelemme aktivoimaan, on Muistin anturi (sisäänrakennettu Windows 11:een ja Windows 10:een); Jos haluamme puhdistusohjelman, suosittelemme sen käyttöä CCleaneraina ykkönen tarpeettomien tiedostojen ja väliaikaisten tiedostojen poistamisessa.

8) Estä ilmavirrat

Tämä on yleinen virhe kannettavaa tietokonetta käytettäessä: Itse asiassa meidän on vältettävä asettamasta muistikirjaa jaloillemme tai pehmeälle pinnalle, joka uppoaa (kuten sänky), joka peittää ilmanvaihtoaukot, jotka jäähdyttävät tietokoneen sisäosia.

Voit tukkia tuuletusaukot paitsi pölyn kerääntymisestä, myös jos työnnät pöytätietokoneesi liian lähelle seinää tai suljetussa tilassa. Tämä on erityisen tärkeää, kun käytät tietokoneesi resursseja maksimiin, kuten pelaat 3D-videopeliä.

9) Asenna vaarallisia tai ärsyttäviä ohjelmia

Kun asennat ilmaisia ​​ohjelmia tietokoneellesi, on aina tärkeää olla varovainen niiden asennuksessa. Itse asiassa moniin ohjelmiin liittyy sponsoreitaeli muut ohjelmat, joilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä haluat asentaa ja jotka ovat usein vain ärsyttäviä.

Vältä näitä ohjelmia, jotta voit tarkistaa yleisimmät tapaukset ja harkita myös luokkia ohjelmia, joita ei saa koskaan asentaa tietokoneellesi.

10) Internetin selaaminen ilman kriteerejä

Tietokoneen käyttö tarkoittaa nykyään pääasiassa Internetissä surffausta, sivustoilla vierailua, tutkimusta, sähköpostiviestien lähettämistä ja Facebookiin kirjoittamista. Jokainen sivusto voi kuitenkin piilottaa uhan, joka voi olla virus tai haittaohjelma tai yksinkertaisesti käsikirjoitus, joka kaappaa henkilötietoja.

Internetin käyttö terveellä järjellä on perusta

Indeksi
  1. 1) Puuttuvat tai estetty päivitykset
  2. 2) Pölyn kerääntyminen kotelon sisään
  3. 3) Päivitettyjen varmuuskopioiden puute
  4. 4) Epävakaa sähkö tai toistuvia sähkökatkoja
  5. 5) Eheytä levysi tarpeettomasti
  6. 6) Suorita useita virustorjuntaohjelmia yhdessä
  7. 7) Käytä järjestelmän puhdistusainetta
  8. 8) Estä ilmavirrat
  9. 9) Asenna vaarallisia tai ärsyttäviä ohjelmia
  10. 10) Internetin selaaminen ilman kriteerejä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up