Kannettavan tietokoneen huolto, jotta se kestää pitkään

Vinkkejä kannettavan tietokoneen huoltoon, jotta se kestäisi pidempään ja pysyisi aina yhtä nopeana kuin uusi

Kannettavat ovat usein niin arvokkaita, että puhdistamme ne ahkerammin kuin pöytätietokoneet tai muut tietokoneet. Oikein huollettu kannettava tietokone voi kestää pitkään ja palvella kaiken tyyppistä työtä tai toimintaa täydellä teholla.

Katsotaanpa niitä yhdessä, jotta vältytään tekemästä virheitä tai unohtamatta jotain mitä tehdä kannettavan tietokoneen huoltoon kuitenkin ottaen huomioon yleisiä suosituksia tietokoneen huoltoon käsitellään toisessa artikkelissa.

Indeksi
  1. 1) Muistikirjat ovat hauraita: suurinta varovaisuutta!
  2. 2) Puhdista tuulettimet, jäähdytyselementit ja tuuletusaukot
  3. 3) Pidä käyttöjärjestelmäsi nopeana
  4. 4) Suorita käyttöjärjestelmä- ja ohjelmapäivitykset
  5. Johtopäätökset

1) Muistikirjat ovat hauraita: suurinta varovaisuutta!

Tuntuu triviaalilta sanoa se, mutta on selvää, että huollon perusta on huolellinen ja harkittu käyttö. Kannettavat voivat olla hauraita mallista riippuen, niissä on herkät näytön liitokset, eikä niitä saa ravistaa liikaa. Älä koskaan aseta kannettavaa tietokonetta sängylle tai sylillesi, jotta se ei peitä tuuletusaukkoja.

Onneksi useimmat komponentit voidaan vaihtaa helposti. Herkin komponentti on epäilemättä näyttökannettavan tietokoneen haurain osa, joka voi rikkoutua, jos sitä ravistellaan tai se altistuu iskuille. Puhdistamme näytön vain mikrokuituliinalla ja näytöille tarkoitetulla tuotteella; voimme löytää erillisen sarjan ostamalla Screen Mom näytön puhdistussarja Amazonissa alle 20 eurolla.

Kannettavan tietokoneen näppäimistön puhdistamiseen on parasta käyttää i puhdistus geelitahmeat geelit, jotka sijaitsevat näppäimistön päällä ja poistavat ylimääräisen pölyn ja lian helposti vahingoittamatta näppäimiä.

2) Puhdista tuulettimet, jäähdytyselementit ja tuuletusaukot

Tietokoneet houkuttelevat luonnostaan ​​likaa tuulettimiensa ja jäähdytyselementtiensä ansiosta. Se ei ole vain hygieniakysymys: Pöly tukkii tuuletusaukot ja aiheuttaa tietokoneen ylikuumenemisen, mikä tuhoaa sen.

Sisäisen laitteiston pitäminen viileänä pidentää merkittävästi sen käyttöikää tästä syystä suosittelemme aina paineilmasylinterin käyttöä säännöllisin väliajoin (jopa kerran 2-3 kuukauden välein). Sylinterin sisältämä ilma on puhallettava varovasti tietokoneen sivulla tai pohjassa oleviin tuuletusaukoihin, jotta pöly liikkuu ja se pääsee ulos.

Löydämme niitä paljon Amazonista PC-kohtaiset paineilmasylinteritmeidän on vain valittava tarpeisiimme parhaiten sopiva malli.

Saat lisätietoja myös oppaastamme osoitteessa kuinka pitää kannettavasi viileänä.

3) Pidä käyttöjärjestelmäsi nopeana

Jos tietokone hidastuu, se ei aina ole laitteistokomponenttien vika, vaan se on lähes varmasti käyttöjärjestelmän vika. Mikä tahansa tietokone se hidastuu ajan myötä ja jos emme tee tarvittavia huoltoja ja laitteistopäivityksiä, saatamme pian löytää kannettavan, joka on kaunis ja puhdas ulkoapäin, mutta hidas kuin etana.

Temppuja, joilla saat kannettavan tietokoneen kestämään pidempään ja pitämään sen nopeana vuosia, ovat seuraavat:

  • Vaihda mekaaninen kiintolevy: jos emme ole vielä tehneet sitä, poistamme vanhan mekaanisen levyn ja asennamme nopean SSD:n, samalla kun ylläpidät ohjelmiasi ja käyttöjärjestelmääsi olemassa vanhalla levyllä.
  • Asenna 8 Gt RAM-muistia: jos kannettavassa tietokoneessamme on 2 tai 4 Gt RAM-muistia, on parasta irrottaa RAM-muistin päivittämiseen käytetty luukku (tai rungon alapaneeli) ja jatkaa lisäämällä 2 RAM-moduulia, kukin 4 Gt.
  • Poista ohjelmat sisään itsekäynnistys: Monet ohjelmat käynnistyvät automaattisesti Windowsin kanssa, mikä hidastaa koko käyttöjärjestelmän käynnistymistä. Poistamme useimpien ohjelmien automaattisen käynnistyksen ja jätämme vain ne, jotka ovat välttämättömiä laitteistokomponenttien tai virustorjuntaohjelman toiminnan kannalta.
  • Vältä täyttämästä levyä 100 %: Mikään ei ole pahempaa kuin kannettava tietokone, jonka levy on täynnä tiedostoja ja ohjelmia. Vältämme levyn saattamista 100 % kapasiteettiin edes käytettäessä Windows Memory Sense poistaaksesi turhat tiedostot automaattisesti.
  • Käytä vain yhtä virustorjuntaa: Windowsissa riittää yhden virustorjunnan asentaminen koko järjestelmän suojaamiseksi. Useiden virustorjuntaohjelmien asentaminen muistiin hidastaa PC:tä ja heikentää järjestelmän turvallisuutta, koska kaksi tai useampi virustentorjunta on vaarassa "astua toistensa varpaille". Windows Defender on enemmän kuin tarpeeksi suojaamaan Windowsia, mutta voimme myös asentaa yhden monista ilmaiset virustorjuntaohjelmat.

Näiden yksinkertaisten temppujen pitäisi pitää kannettavasi käynnissä pitkään, vaikka se olisikin jo muutaman vuoden vanha. Saat lisätietoja myös oppaastamme osoitteessa hitaan tietokoneen syitä ja ratkaisuja.

4) Suorita käyttöjärjestelmä- ja ohjelmapäivitykset

Mikään käyttöjärjestelmä tai ohjelma ei ole täydellinen, mutta päivittämällä säännöllisesti päivityksiä, aiemmin kohtaamamme ongelmat voivat hävitä ja voimme hyötyä uusista ominaisuuksista sekä sulkea tärkeitä tietoturva-aukkoja.

Windows on aina päivitettävä: Tämä on tullut välttämättömäksi nykyään siihen pisteeseen, että Microsoft pakottaa Windows-päivitykset kaikkiin uusiin versioihin (Windows 10 ja Windows 11), tarjoten vain väliaikaisen keskeytyksen.
Neuvo on päivitä Windows aina heti kun päivitys on saatavilla; jos meillä on ongelmia päivityksen kanssa, voimme aina poista se tai palaa järjestelmän edelliseen versioonodottaa uusia vakaampia päivityksiä.

Tietokoneeseen asennettujen ohjelmien päivittäminen voimme käyttää ohjelmaa kuten Npackdyksi parhaista niiden joukossa pitää tietokoneesi ohjelmat ajan tasalla.

Johtopäätökset

Näissä luvuissa antamiemme neuvojen avulla pystymme pitämään tietokoneen puhtaana ja vireänä useiden vuosien ajan pitäen sen hyvässä kunnossa sekä esteettiseltä että ohjelmiston kannalta.

Toisessa oppaassa näimme myös kuinka tee muutama vuosi sitten ostettu vanha kannettava tietokone nopeasti uudelleenjotta ei tarvitse ostaa uutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up