Kuinka lisätä mukautettuja käynnistysohjelmia Windows 10:een

Windowsin mukana tulee ominaisuus, jonka avulla ohjelmat voivat käynnistyä käynnistyksen yhteydessä. Tämä ominaisuus voi olla hyödyllinen esimerkiksi pilvisynkronointipalveluissa. Mutta muissa tapauksissa ne voivat pidentää käynnistysaikaa huomattavasti. Tietokoneen käynnistäminen yhdessä muiden sovellusten kanssa voi heikentää tuottavuuttasi merkittävästi. Haluat ehkä lyhentää tätä aikaa.

Jotkut käyttäjät saattavat haluta, että muutama tärkeä sovellus käynnistyy Windowsin kanssa käynnistyksen yhteydessä. Voit ratkaista kaikki nämä erikoiset tarpeet muutamalla yksinkertaisella vaiheella Windows 10:ssä. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka luodaan mukautettu käynnistyssovellusluettelo.

Lue myös: Käynnistyykö Windows 10 hidas? Tee siitä nopeammin näiden vinkkien avulla

Indeksi
  1. Tunnista tarpeettomat sovellukset ja poista ne käytöstä
  2. Lisää haluamasi sovellukset käynnistysluetteloon
  3. Käärimistä

Tunnista tarpeettomat sovellukset ja poista ne käytöstä

Muokattujen sovellusten luettelon muokkaamiseksi sinun on ensin tunnistettava tarpeettomat sovellukset, jotka vievät käynnistysaikasi. Voit sitten poistaa nämä sovellukset käytöstä käynnistysluettelosta. Tunnista nämä sovellukset ja poista ne käytöstä noudattamalla alla olevia ohjeita.

1. Napsauta tehtäväpalkin "Hae" -kuvaketta. Kirjoita sana "Task Manager" ja napsauta sitten sovellusta käynnistääksesi sen.

2. Joissakin tapauksissa Task Manager käynnistyy pienillä yksityiskohdilla. Napsauta "lisätietoja" saadaksesi täydellisen luettelon.

3. Nyt kun Task Manager on "täydet tiedot -tilassa", napsauta "Käynnistys"-välilehteä.

4. Seuraavalla sivulla pitäisi näkyä luettelo kaikista tietokoneesi sovelluksista, joilla on käynnistysoikeudet.

5. Napsauta sovellusta, jota et halua käynnistyä käynnistyksen yhteydessä, ja valitse "Poista käytöstä".

6. Hyvä vinkki on katsoa käynnistyksen vaikutus -välilehteä. Jos käynnistyksen vaikutus on "Matala" tai "Keskitaso", voit jättää sen käyttöön. Jos se on "Korkea" tai "Ei mitattu", poista se käytöstä.

Nyt olet valmis. Tämä ensimmäinen askel on tärkeä, koska nuo merkityksettömät sovellukset kuluttavat paljon prosessoriresursseja ja voivat hidastaa tietokonettasi huomattavasti.

Lue myös: Windowsin sammutuksen ja käynnistyksen ajoittaminen

Lisää haluamasi sovellukset käynnistysluetteloon

Selvyyden vuoksi, mitä teet tässä, on osoittaa Windows haluamaasi sovellukseen. Voit tehdä tämän kopioimalla sovelluksen pikahakemiston tiettyyn paikkaan Windowsissa. Windows käynnistää nämä sovellukset yhdessä tietokoneesi kanssa seuraavan kerran, kun käynnistät tietokoneen.

1. Napsauta Win-näppäintä ja vieritä sovellukseen, jonka haluat sisällyttää. Esimerkiksi MS Word tai Excel.

2. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Lisää". Valitse nyt "Avaa tiedoston sijainti". Windowsin Resurssienhallinnan pitäisi avautua tiedoston sijaintiin nyt.

Huomautus: jos "Avaa tiedoston sijainti" -vaihtoehtoa ei ole, tätä sovellusta ei voi käynnistää käynnistyksen aikana.

3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella sen sovelluksen pikakuvaketta, jonka haluat sisällyttää. Napsauta "Kopioi". Toinen tapa tehdä tämä on käyttää Ctrl + C valitussa pikakuvakesovelluksessa. Pienennä kansio.

4. Paina Win + R. Tämä yhdistelmä käynnistää Suorita-ohjelman Windowsissa. Kirjoita nyt tämän ohjelman tekstiruutuun shell:startup. Napsauta "OK". Sinut ohjataan käynnistyssovelluskansioon.

5. Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja liitä tämä edellisessä vaiheessa kopioimasi pikasovellus tähän tai voit käyttää Ctrl + V -yhdistelmää.

6. Toista tämä prosessi kaikille sovelluksille, jotka haluat sisällyttää käynnistyskansioon.

Huomautus: jos poistat sovelluksen pikakuvakkeen täältä, se poistetaan automaattisesti käynnistysluettelostasi. Voit vahvistaa tämän Windowsin Tehtävienhallinnan avulla.

Käynnistä laite nyt uudelleen, jotta nämä uudet asetukset tulevat voimaan.

Käärimistä

Luovien käyttäjien tuottavuus on sidottu siihen, kuinka paljon he voivat mukauttaa tietokonettaan palvelemaan asiakkaidensa tarpeita. Käynnistysominaisuuden käyttäminen on yksi tehokas tapa saavuttaa tämä tavoite. Mene eteenpäin ja lisää tärkeimmät sovelluksesi käynnistyskansioosi ja paranna työnkulkua Windows 10:ssä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up