Muuta Windowsin ääniä kauniilla äänitehosteilla

Kuinka muuttaa ja mukauttaa Windowsin ääniä lisäämällä uusia äänitehosteita tai muuttamalla äänimalleja

Äänet ovat aina olleet läsnä Windowsissa, vaikka ne ennen olivat selvästi tyypillisempiä: muutaman vuoden kokemus tietokoneista muistaa varmasti Windows 98:n ja Windows XP:n kuuluisan käynnistysäänen sekä heikomman käynnistysäänen. Windows 7:stä.

Windowsin uusissa versioissa (11 ja 10) äänet ovat vähemmän luonteenomaisia ​​ja täysin anonyymejä, mutta onneksi voimme antaa hieman räätälöintiä muokkaamalla Windowsin lähettämiä ääniä, valitsemalla selvästi kauniimpia ja kiehtovampia tehosteita. Joten tässä oppaassa näemme kuinka muuttaa Windowsin ääniä kauniilla tehosteilla nopeasti ja helposti.

Indeksi
  1. Valitse teema äänitehosteilla
  2. Lataa uusia teemoja ja äänitehosteita
  3. Lisää mukautettuja äänitehosteita
  4. Lisää vanhat Windows-äänisarjat
  5. Äänitä ääniä Windowsissa

Valitse teema äänitehosteilla

Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä voimme käyttää erilaisia äänien yhdistelmiä liittyy joihinkin järjestelmässä oleviin teemoihin: teeman vaihtaminen muuttaa myös käynnistysääntä sekä napsautuksiin, varoituksiin tai virheisiin liittyviä ääniä.

Jatka napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja avaamalla kohteen asetuksetmennään valikkoon Räätälöintipainamme sitten valikkoa Teematlaajennetaan merkintää Nykyinen teema ja valitse yksi näytöllä olevista teemoista.
Teeman testaamisen jälkeen järjestelmän äänet muuttuvat: testataksesi heti, paina äänenvoimakkuuskuvaketta oikeassa alakulmassa ja yritä muuttaa äänenvoimakkuutta testataksesi uutta äänitehostetta.

Jos haluamme säilyttää tarkan teeman ja muuttaa vain ääniä, meidän tarvitsee vain viedä meidät takaisin polulle Asetukset -> Mukauttaminen -> Teematpaina kohdetta Järjestelmän oletusäänet ja valitse uusi ääniteema kohteen alla olevasta avattavasta valikosta Yhdistelmä.

Muistutamme, että Windowsin mukauttaminen edellyttää, että järjestelmämme kopio on aktivoitu. jos Windows ei ole aktiivinen, voimme aktivoida sen noudattamalla oppaassamme kuvattuja vaiheita kuinka aktivoida windows 10 ja 11.

Lataa uusia teemoja ja äänitehosteita

Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä voimme myös ladata uusia järjestelmäteemoja valitsemalla teeman, joka sisältää myös uusia äänitehosteita. Jatketaan ottamalla polku Asetukset -> Mukauttaminen -> Teemat kuten edellisestä luvusta nähtiin, laajennamme Nykyinen teema -valikkoa ja painamme -painiketta Selaa teemoja avataksesi Windows-teemoille varatun Microsoft Storen tietyn sivun.
Lataamme yhden kaupassa olevista teemoista ja toistamme sitten edellisessä luvussa kuvatut vaiheet, jotta voimme soveltaa uutta teemaa käyttöjärjestelmään.

Kaikilla teemoilla ei ole äänitehosteita - saatat joutua kokeilemaan useita ladattuja teemoja, ennen kuin löydät oikean tai haluamasi.

Lisää mukautettuja äänitehosteita

Jos Windowsissa olevat teemat eivät tarjoa miellyttäviä äänitehosteita, voimme asentaa äänet henkilökohtaisesti käytettäväksi henkilökohtaisessa tietokoneessamme. Ensin etsimme uusia Windowsin kanssa yhteensopivia äänitehosteita yhdeltä seuraavan luettelon sivustoista:

Kaikki näiden sivustojen äänitehosteet voidaan ladata WAV-muodossa, ainoana, jolla voidaan lisätä uusia ääniä Windowsissa (ei MP3- tai muita formaatteja). Kun haluttu äänitehoste on ladattu, siirrytään polulle Asetukset -> Mukauttaminen -> Teematpainamme kohdetta Järjestelmän oletusäänet ja valitse jokin järjestelmääänistä luettelosta.
Kun olet valinnut muutettavan äänen, paina alareunassa olevaa Selaa-painiketta ja valitse juuri lataamasi WAV-tiedosto. Kun olet lisännyt mukautetun äänen, paina painiketta alas Oikeudenkäynti kokeilla äänitehostetta.

Kun olet mukauttanut kaikki näytön äänet, on parasta painaa yläreunassa olevaa Tallenna-painiketta ja valita mukautetulle äänisarjalle uusi nimi, jotta voit palauttaa ne milloin tahansa myös teeman vaihtamisen tai Windowsin päivityksen jälkeen.

Lisää vanhat Windows-äänisarjat

Niille, jotka kaipaavat Windows XP:tä, Windows 7:ää tai muita Windows-versioita, voimme ladata verkosta paketteja, joissa on alkuperäiset äänet vanhoissa käyttöjärjestelmissä. Näin voimme palauttaa vanhat äänet myös Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä lisäämällä eri WAV:t järjestelmään manuaalisesti edellisen luvun mukaisesti.

Alle olemme koonneet tärkeimpien Windows-käyttöjärjestelmien järjestelmääänet ilmaiseksi ladattavaksi:

Muita äänipaketteja Windowsille voi ladata osoitteesta Winsoundsin sivusto.

Äänitä ääniä Windowsissa

Tallentaaksesi uusia ääniä tietokoneella ja käyttää niitä Windows-ääninä, voimme käyttää mitä tahansa mikrofonia (myös verkkokameraan tai kannettavaan tietokoneeseen integroitua) ja äänentallennussovellusta.

Klassista Windows-tallenninta ei ole Windows 11:ssä, mutta koska meidän on käytettävä vain WAV-muotoa, suosittelen lataamaan sen välittömästi Audacity Windows-yhteensopivana äänentallennusohjelmana.
Tämän erinomaisen ohjelman käyttämiseksi suosittelemme lukemaan oppaamme äänien tallentamisesta Audacityllä. Ainoa varotoimenpide tätä ohjelmaa käytettäessä on määrittää WAV-muoto tallennettujen äänten vientimuodoksi, jotta niitä voidaan käyttää Windows-ääninä.

Johtopäätökset

Windows-äänet ovat muuttuneet paljon aikojen saatossa: siirryimme Windows XP:n jatkuvista äänistä (joka itse asiassa lähetti äänen jokaisesta napsautuksestamme) Windows 10:n ja Windows 11:n hiljaisuuteen, jotka lähettävät ääniä vain, kun on ongelmia tai kun vaihdamme äänenvoimakkuutta.

Kuka tahansa voi muokata ääniä valitsemalla uuden Windows-teeman, lataamalla uuden teeman, valitsemalla jonkin äänipaketin vanhoista Windows-versioista tai tallentamalla äänet henkilökohtaisesti järjestelmän toimintoja varten.

Edelleen räätälöinnin aiheen osalta kehotamme sinua lukemaan oppaamme aiheesta kuinka mukauttaa Windows 11:n ulkoasua ja teemaa ja edelleen ohjelmia muokataksesi kaikkea Windowsissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up