Katsaus iPad Mini -tapahtumaan: mitä ilmoitettiin?

Apple-tapahtumassa tänään he ilmoittivat uusista päivityksistä iPad-malliin ja useisiin Mac-malleihin. Pääpaino on tietysti keskittynyt iPad Miniin. Monet tarkkailijat pitävät iPad Miniä loistavana askeleena Applelle saada vihdoin edullisia tabletteja yksityishenkilöille. Vaikka Apple ei kaihtanut tablettikilpailijoita, vaan mainitsi ja vertaili niitä nimenomaisesti tämänpäiväisessä tapahtumassa, oli ilmeistä, että Applella oli oma tyylinsä tähän iPad-päivitykseen. Jos olet missannut tapahtuman, tässä on yhteenveto.

Mitä ilmoitettiin?

Tapahtuma sisälsi pari ilmoitusta. Tärkein ilmoitus oli iPad Minin julkaisu. Suhteellisen alhaisempi hinta, pieni koko ja laatu ovat kutsuneet iPad Miniä Android-tappajaksi. Seuraavana listalla oli MacBook Pro. Kannettavassa on nyt paljon ohuempi rakenne ja upea Retina-näyttö. Tätä seurasi ilmoitus törkeän ohuesta iMacista ja pieni, raskas maininta Mac Minin muutoksista.

iPad Mini: Android-tappaja?

Vaikka iPad Mini oli yksi viimeisistä tapahtumassa julkistetuista laitteista, se oli osallistujien mielessä koko tapahtuman ajan. iPad Mini, ohuempi ja selvästi pienempi, painaa noin 0,68 kiloa ja paksuus noin 7,2 mm. Mustana ja valkoisena saatavana oleva iPad Mini kuvattiin "kevyeksi kuin paperilappu".

iPad Minin näytön tarkkuus on sama kuin iPad 2:ssa (1024x768, 163ppi, ei verkkokalvonäyttöä). iPad Mini tarjoaa 10 tunnin akunkeston ja mukana tulee Applen uusi vakioliitin, Lightning. Mini sisältää 5 megapikselin takakameran, HD FaceTime -kameran ja A5-prosessorin.

iPad Mini on saatavilla 329 dollarilla vain 16 Gt:n WiFi-yhteydellä ja 459 dollarilla WiFi + matkapuhelinverkosta. 32 Gt:n vain WiFi-yhteydellä toimiva iPad Mini on myynnissä 429 dollarilla, 64 Gt:n hinta on 529 dollaria. WiFi+Cellularilla iPad Mini 32 Gt maksaa 559 dollaria, 64 Gt 649 dollaria. Ennakkotilaus on saatavilla perjantaina, vain WiFi -tilaukset lähetetään 2. marraskuuta.

Niin hyvältä kuin se näyttääkin, se ei haalistu lähimpään kilpailijaansa - Nexus 7:ään verrattuna. Nexus 7:n näytön tarkkuus on 1280x800, 216ppi, neliytiminen prosessori, ja sen hinta on halvempi. Tällä hetkellä se on kuin iPad 2:n kutistettu versio, enkä ihmettele, jos Apple julkaisee ensi vuonna uudemman version, joka on vain pienempi versio uudesta iPadista (alias iPad 3). Epäilemättä iPad Mini myy edelleen kuin kuumakakku.

Neljännen sukupolven iPad

Uuden iPadin mukana tuli myös muutamia pieniä päivityksiä. Sen sijaan, että sitä kutsuttaisiin "uudeksi iPadiksi", edeltäjä on nyt nimeltään "iPad with Retina Display" (tai 4. sukupolven iPad). Retina-näytöllä varustetussa iPadissa on uusi A6X-siru, 10 tunnin akunkesto, ja se on saatavana samoissa väreissä. Sen ulkonäössä ei juurikaan ole muuttunut.

Retina-näytöllä varustetun iPadin vähittäismyyntihinta on 499 dollaria, 599 dollaria ja 699 dollaria vain 16 Gt:n, 32 Gt:n ja 64 Gt:n WiFi-yhteyden osalta. WiFi-Cellular vähittäismyyntihinta 629 dollaria, 729 dollaria ja 829 dollaria 16 Gt:sta, 32 Gt:sta ja 64 Gt:sta. iPad 2 on edelleen saatavilla, mutta vain 16 Gt:lla, hintaan 399 dollaria (vain WiFi) ja 529 dollaria (WiFi+Cellular).

Tuntuuko sinusta, että uusi iPadisi ei ole enää uusi, alle vuoden kuluttua?

MacBook Pro Retina-näytöllä

Myydyin Mac-malli, MacBook Pro, saa nyt oman päivityksensä. 0,75 tuumaa ohuemmassa, 3,5 kiloa painavassa kannettavassa on lähes 75 prosentin häikäisyvähennys, yli neljän miljoonan pikselin näyttö, HD FaceTime -kamera, stereokaiuttimet ja kaksoismikrofoni koko kannettavassa. MacBook Pro on saatavana Intel Core i5- ja i7-prosessorilla, 8 Gt:n RAM-standardilla, joka pystyy säästämään jopa 268 Gt SSD-flash-muistia.

Vakiona 128 Gt:n flash-muistilla ja 2,5 GHz:n suorittimella on saatavilla 1699 dollaria 13 tuuman mallille ja 2199 dollaria 15 tuuman mallille. MacBook Pro on saatavilla lähetettäväksi tänään.

Mac Mini: Pienet päivitykset

Mac Mini oli työpöytä (ilman näyttöä), joka ei ollut kovin innostunut. Kuitenkin oli päivityksiä, jotka piti ilmoittaa, ja osallistujat saattoivat todeta kiireisen romahtamisen kautta, että se oli enemmän hallinnollista kuin vallankumouksellista.

Mac Mini sisälsi sisäisiä päivityksiä, mukaan lukien Mac Minin mahdollisuuden tallentaa kiintolevyasemaan jopa 1 Tt muistia ja jopa 256 Gt SSD-asemalle. Mac Mini tukee jopa 16 Gt RAM-muistia. Tänään toimitettava Mac Mini on saatavilla 2,5 GHz:n taajuudella, 4 Gt RAM-muistilla ja 500 Gt:n kiintolevyllä hintaan 599 dollaria.

Palvelinmalli, joka sisältää 2,3 GHz:n prosessorin, 4 Gt RAM-muistia ja 2 1 Tt:n kiintolevyä, on saatavana hintaan 999 dollaria. Mac Mini on tietysti pöytätietokoneiden perusmalli.

Apple iMac: Nyt Razor Thin

Päivän odottamaton ilmoitus on uusi iMac, joka on törkeän ohut. Ohuiden reunojen kautta uusi iMac on 5 mm ohut. Marraskuussa saatavilla oleva 1 299 dollarin 21,5 tuuman iMac ja joulukuussa 1 799 dollarin 27 tuuman iMac ovat molemmissa täysin laminoidut näytöt häikäisyn vähentämistä ajatellen.

iMac tukee jopa 3 Tt muistia, SD-korttipaikkaa, 4 USB 3 -porttia ja Intel Core i5- tai i7-suorittimen valinta. iMacissa on myös uusi käyttötekniikka, joka tunnetaan nimellä Fusion Drive. Sen sijaan, että siinä olisi erillinen SSD- ja HDD-paikka, prosessointi eri nopeuksilla ja enemmän energiankulutus, Fusion Drive käyttää kiintolevylevyä (HDD) asiakirjojen ja muiden tiedostojen tallentamiseen, jotka ovat liian tärkeitä menetettäväksi. SSD-levyä käytetään sovellusten säilyttämiseen. joita käytetään useimmin.

Fusion Drive säästää jopa 128 Gt kiintolevypaikkaan ja valittavana 1 Tt tai 3 Tt SSD-levylle. Tämä tarkoittaa nopeampaa tietojen käsittelyä ja lukemista samalla kun kuluttaa vähemmän energiaa.

(kuvat ovat osoitteesta http://www.apple.com/)

Indeksi
  1. Mitä ilmoitettiin?
  2. iPad Mini: Android-tappaja?
  3. Neljännen sukupolven iPad
  4. MacBook Pro Retina-näytöllä
  5. Mac Mini: Pienet päivitykset
  6. Apple iMac: Nyt Razor Thin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up