Ulkoisen mikrofonin määrittäminen Windowsissa

Jos olet kiinnostunut käyttämään tietokoneesi tai kannettavan tietokoneen mikrofonia muuhunkin kuin vain perustehtäviin, saatat huomata, että tarvitset laadukkaamman mikrofonin kuin tietokoneesi käyttämä sisäänrakennettu mikrofoni. Mutta kuinka määrität ulkoisen mikrofonin Windows 10: ssä ja asetat siitä oletusarvon?

Lue myös: Ulkoisen mikrofonin määrittäminen Maciin

Mikrofonin asettaminen

Riippumatta siitä, haluatko käyttää ulkoista USB- tai Bluetooth-mikrofonia, sinun on ensin yhdistettävä ja asennettava se. Windows löytää ja asentaa ajurit yleensä automaattisesti, mutta jos näin ei jostain syystä tapahdu mikrofonia kytkettäessä, kannattaa tarkistaa valmistajan verkkosivuilta ja ladata ajurit sieltä.

Kun ohjaimet on asennettu, on aika määrittää mikrofoni.

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella äänenvoimakkuuskuvaketta tehtäväpalkissa näytön oikeassa alakulmassa.

2. Napsauta Äänet-vaihtoehtoa.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella Äänenvoimakkuus-painiketta avataksesi Äänet

3. Valitse Ääni-ikkunassa Tallennus-välilehti.

4. Valitse mikrofoni, jota haluat käyttää.

Tallennuslaite valittu (USB-mikrofoni valittu)

5. Napsauta Configure-painiketta. Puheentunnistus-ikkuna avautuu.

Mikrofonin määrittäminen puheentunnistukseen

6. Napsauta "Määritä mikrofoni" (Huomautus: tämä työkalu on suunniteltu optimoimaan puheentunnistusta, mutta sen käyttäminen määrittää mikrofonisi paremmin äänellesi.)

7. Valitse ohjatussa asennustoiminnossa sen mikrofonin tyyppi, jonka haluat määrittää. Windows itse tekee hyvää työtä oikean mikrofonin tunnistamisessa. Jos käytät työpöytämikrofonia, kuten Blue Yeti, valitse toinen vaihtoehto.

Valitse Mikrofonin tyyppi

8. Napsauta Seuraava.

9. Näyttöön tulee näyttö, jossa on tietoja tietyn mikrofonin käyttämisestä. Tämä koskee mikrofonin oikeaa sijoitusta. Parhaan äänen vastaanoton saavuttamiseksi sinun tulee sijoittaa mikrofoni noin tuuman päähän suustasi ja sivuun. Puhelun aikana on erittäin tärkeää, että et hengitä suoraan mikrofoniin, jos mykistyspainike on poistettu.

Mikrofonin oikea sijoitusohjeet

10. Ohjattu toiminto antaa sinulle tekstin, joka luetaan ääneen mikrofoniin. Tee se ja napsauta Seuraava, kun olet valmis.

Ohjattu mikrofonin äänenvoimakkuuden säätö

11. Sinun pitäisi nähdä lopullisen tilaikkunan viesti: "Mikrofonisi on nyt asennettu ja valmis käytettäväksi tämän tietokoneen kanssa." Sulje ohjattu toiminto napsauttamalla Valmis.

Mikrofonin asennus valmis

Näyttöön tulee viesti, jos tietokoneesi ei kuullut sinua, kun luit tekstin. Jos näin tapahtui, se johtuu todennäköisesti siitä, että mikrofonisi oli mykistetty tai useampi kuin yksi mikrofoni kuunteli ääntäsi. Se myös ilmoittaa sinulle, jos sinua ei kuultu selvästi, ja ehdottaa myös tapoja korjata ongelma.

Mikrofonin testaus

Jos mikrofonisi ei aina näytä toimivan oikein, voit aina käydä läpi nämä seuraavat vaiheet varmistaaksesi, että se kuulee äänesi.

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella äänikuvaketta, kuten teit aiemmin avataksesi Äänet-ikkunan.

2. Napsauta Äänet-komentoa.

3. Siirry Tallennus-välilehteen nähdäksesi luettelon asentamistasi laitteista.

4. Puhu mikrofoniin ja katso, liikkuvatko laitteesi vieressä olevat vihreät palkit äänelläsi ylös ja alas. Käytä "hei, hei" tai mitä tahansa lausetta, joka on tarpeeksi kova, jotta mikrofoni havaitsee sen. Jos vihreät palkit liikkuvat järjestyksessä, laitteesi toimii oikein.

Mikrofonin äänen testaus

Jos haluat varmistaa, että ulkoinen mikrofoni on oletusäänensyöttölaite, voit käyttää tätä asetusta kahdella eri tavalla.

Ohjauspaneelin käyttäminen

1. Löydät Ohjauspaneelin kirjoittamalla kyseiset sanat tehtäväpalkin hakukenttään. Voit myös antaa Cortanalle ääniohjeen: "Ohjauspaneeli", ja hän vastaa "Hyvä on, avaan ohjauspaneelin."

Ohjauspaneeli hakukentästä

2. Avaa Ohjauspaneeli ja napauta Hardware and Sound -kuvaketta.

Ohjauspaneelista valittu laitteisto ja ääni

3. Siirry "Ääni"-vaihtoehtoon, joka avaa ikkunan. Napsauta Tallennus-välilehteä.

Ääni Määritä äänilaitteet ohjauspaneelista

4. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tallennuslaitetta, jonka haluat järjestelmän olevan oletusasetuksena, ja napsauta vaihtoehtoa Aseta oletuslaite.

Aseta oletusmikrofoniksi

4. Napsauta OK.

Asetusten käyttäminen

Etsi Asetukset kirjoittamalla se hakupalkkiin tai napsauttamalla Windows-painiketta ja rataskuvaketta (yleensä toinen kuvake alhaalta).

Asetukset Käynnistä-valikosta

1. Avaa Asetukset ja napsauta Järjestelmä-kuvaketta.

Järjestelmäkuvake asetuksista

2. Napsauta Ääni näytön vasemmassa reunassa.

Äänivaihtoehdon käyttäminen järjestelmävalikossa

3. Valitse syöttölaitteesi oikealla olevasta avattavasta valikosta.

Mikrofonin syöttölaite valittu

4. Tässä ikkunassa voit myös testata mikrofonin äänenvoimakkuutta laadukkaan puheen vastaanottoa varten. Valitse "Sovelluksen äänenvoimakkuus ja laiteasetukset", jos haluat tehdä lisäsäätöjä ja säätää äänenlaatua.

Päämikrofonin äänenvoimakkuus

6. Oletusmikrofonisi "Master Volume" -asetusta voidaan säätää näistä asetuksista. Älä nosta äänenvoimakkuutta liian suureksi, sillä se voi häiritä muita puhelun aikana. Jatka vain lauseiden toistamista, kunnes saavutat vakauden ja tasapainon.

Ääninauhurin käyttö

Windows 10:ssä on sisäänrakennettu äänityssovellus, joka voi olla hyödyllinen ulkoisen mikrofonin vasteen ja äänenlaadun testaamiseen. Pääset siihen Käynnistä-valikon hausta.

Ääninauhurin aloitusvalikko

1. Huomaat paljaat luut -ikkunan, jossa ei ole vaihtoehtoja. Napsauta kuvaketta.

Ääninauhuri Puhu

2. Puhu muutama lause, jotta äänitallennin toimii automaattisesti. Napsauta "Lopeta tallennus" -valikkoa, kun olet valmis.

3. Seuraavaksi voit toistaa tallenteen ja kuunnella ääntäsi.

Käytä tallenteita

4. Jos kuulet oman äänityksesi selvästi, se tarkoittaa, että olet määrittänyt mikrofonin oikein.

Vianetsintävinkkejä

Joskus saatat huomata, että mikrofoni ei toimi, vaikka se on otettu käyttöön oikein. Näin voi käydä, jos olet vahingossa poistanut laitteesi mikrofonin käytöstä. Siirry Käynnistä-valikon hausta "Mikrofonin tietosuoja-asetukset" ja varmista, että pääsy on otettu käyttöön. Se näyttää tilan "Mikrofonin käyttö laitteessa on päällä". Salli myös sovellusten käyttää mikrofoniasi, joka näyttäisi tilan "päällä".

Salli laitteen mikrofonin käyttö

Näet helposti luettelon sovelluksista, jotka ovat sallineet mikrofonin käytön. Voit myös tarkistaa tämän pääsyn, kun suoritat itse sovellusta. Jos aiot soittaa Skype- tai Zoom-puhelun, varmista, että he voivat käyttää mikrofonia.

Sovellukset, joissa käyttöoikeus on käytössä

Toivomme, että näiden ohjeiden avulla voit helposti asentaa uuden, korkealaatuisen mikrofonin kaikkiin äänitarpeisiisi. Lisää vianetsintävinkkejä mikrofoniin, joka ei toimi Windows 10:ssä, on laajassa oppaassamme. Jos haluat toisen ratkaisun, ota selvää, kuinka voit käyttää älypuhelinta mikrofonina.

Indeksi
  1. Mikrofonin asettaminen
  2. Mikrofonin testaus
    1. Ohjauspaneelin käyttäminen
    2. Asetusten käyttäminen
    3. Ääninauhurin käyttö
  3. Vianetsintävinkkejä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up