Käytä tietokoneita ja katso muiden tietokoneiden jaettuja kansioita

Ohjelmat ja menetelmät muiden verkon tietokoneiden etäkäyttöön ja lähellä olevien tietokoneiden jakamien kansioiden avaamiseen

Tähän on helppo törmätä yritysverkossa PC:n jaetuissa kansioissa, jota käytetään tiedostojen vaihtamiseen eri asemien välillä ilman USB-tikkuja. Itse asiassa on mahdollista päästä tietokoneisiin ja nähdä muiden tietokoneiden jaetut kansiot samalla kun istumme mukavasti tietokoneemme edessä.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka jakaa kansioita verkon kautta, mitä tarvitaan todennus- ja käyttöoikeusvirheiden välttämiseksi ja mitä meidän on tehtävä nähdäksemme muiden tietokoneiden jaetut kansiot. Tämä opas on hyödyllinen sekä jos meidän on määritettävä jaetut kansiot yritysverkossa ja niille, jotka haluavat luoda kotiverkon, jossa kaikki tietokoneet pääsevät jaettuihin kansioihin nopeasti ja helposti.

1) Jaa kansiot oikein verkossa

Kun jaamme kansioita verkon yli voimme törmätä joihinkin jakamisongelmiin voi asettaa kokemattoman käyttäjän vaikeuksiin. Yleisimmät ongelmat ovat:

 • Meillä ei ole oikeutta käyttää jaettuja kansioita
 • Emme näe verkossa jaettuja kansioita
 • Jaettu kansio on tyhjä, vaikka olemme jakaneet kansiot

Nämä ongelmat syntyvät muutamista yksinkertaisista virheistä i:n kanssa Kansion jakamisoikeudetjotka eroavat huomattavasti käyttöoikeuksista, joita käytämme tietokoneen käyttöön.

Kaikkien tietokoneiden, jotka haluavat jakaa kansioita verkossa, on noudatettava seuraavassa oppaassa kuvattua menettelyä virheiden välttämiseksi.

Asetamme tietokoneen yksityiseen verkkoon

Ensimmäinen ongelma koskee tietokoneen sijaintia verkossa, johon se on kytketty: verkko on tunnistettava yksityiseksi päästäksesi muiden tietokoneiden kansioihin.

Tee tämä tarkistus välittömästi painamalla näppäimistön WIN+I ja avaamalla valikko Verkko ja Internetpainamme valikkoa Omaisuus verkon nimen vieressä ja valitse Yksityinen verkko. Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka määritä yksityinen verkko kotona Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Valmistellaan tietokone katsomaan jaettuja kansioita

Kun olet asettanut tietokoneen yksityiseen verkkoon, varmista, että tietokone näkee verkon jaetut kansiot painamalla näppäimistön WIN+I, jolloin pääsemme polulle. Verkko ja Internet -> Verkon lisäasetukset -> Jakamisen lisäasetukset ja aktivoida äänet Verkon etsintä, Määritä verkkoon liitetyt laitteet automaattisesti Ja Tiedostojen ja tulostimen jakaminen.

Windows 10:ssä voimme tehdä nämä muutokset avaamalla Käynnistä-valikon ja tekemällä haun Hallinnoi jakamisen lisäasetuksiaavaa samannimisen valikon ja vie meidät osioon Yksityinen ja rastittamalla merkinnät Ota verkon etsintä käyttöön, Ota käyttöön verkkoon kytkettyjen laitteiden automaattinen määritys Ja Ota tiedostojen ja tulostimen jakaminen käyttöön.

Luodaan jakamiskäyttäjä

Nyt kun tietokone on valmis, meidän on tehtävä se luo jakava käyttäjäjoita tarvitaan, jotta saman verkon käyttäjille ei tarvitse antaa henkilökohtaisia ​​kirjautumistunnuksia (tai Microsoftin salasanaa) jaettujen kansioiden käyttöä varten.

Tämä käyttäjä voidaan luoda kaikille tietokoneille, jotka tarvitsevat aina pääsyn jaettuihin resursseihin: jos teemme tämän muutoksen ensin, kaikki on paljon yksinkertaisempaa.

Vaihtoehtoisesti voimme välttää käyttäjän luomisen kaikissa tietokoneissa, mutta kun käytämme ensimmäistä kertaa jaettua resurssia, meidän on syötettävä jaetun käyttäjän tunnistetiedot manuaalisesti (muista tarkistaa Tallenna tunnistetiedot).

Jatkaksesi käyttäjien luomista tietokoneissa, joissa on Windows 11 painetaan VOI + I näppäimistöllä, siirrytään valikkoon Tilitmennään valikkoon Muut käyttäjät (Perhe ja muut käyttäjät Windows 10) ja paina lopuksi Lisää tili tai (Lisää toinen käyttäjä tähän tietokoneeseen Windows 10:ssä).

Uudessa näytössä painamme Minulla ei ole tämän henkilön kirjautumistietojajatkamme Lisää käyttäjä ilman Microsoft-tiliä ja valitse yksinkertainen käyttäjätunnus (esim SharedUser) ja helppo muistaa, mutta vankka salasana, joka huolehtii myös turvakysymysten syöttämisestä (salasanan palautusta varten).

Lisätään käyttäjä julkiseen kansioon

Uusi käyttäjä on lisättävä niihin, joilla on oikeus käyttää jaettua julkista kansiota, muuten sen sisällä olevat kansiot eivät näy.

Jatkamalla siirrytään seuraavaan polkuun File Explorerista:

C:\Users

Napsautamme kansiota hiiren kakkospainikkeella Julkaistanapsautamme Omaisuussiirrytään välilehteen Jakaminenpainamme painiketta Jaakirjoita jakavan käyttäjän nimi (tai käytä nuolenpäätä löytääksesi sen heti), paina -painiketta lisätäannamme lukuoikeudet ja lopuksi vahvistamme Jaa; Jos muita ikkunoita tulee näkyviin, vahvistamme alikansioiden muutokset ilman ongelmia.
Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka hallita jaetun kansion käyttöoikeuksia Windowsissa.

2) Jaa kansioita ja tiedostoja verkossa

Suosittelemme, että aloitat tiedostojen jakamisen luo uudet kansiot seuraavalla polulla:

C:\Users\Public

Täällä luoduilla kansioilla on välittömästi oikeat käyttöoikeudet ja kaikki jaetut tiedostot ovat välittömästi katseltavissa ja suoritettavissa. Kokeneemmat voivat jakaa myös muita PC-kansioitamutta heidän on ensin lisättävä jaettu käyttäjä omistajakäyttäjien joukkoon, kuten yllä olevasta oppaasta näkyy kuinka muuttaa tiedostojen ja kansioiden käyttöoikeuksia.

Jaetuille kansioille annetaan vain lukuoikeudet estämme ketään vahingossa poistamasta jaettuja tiedostoja tietokoneelta, joka ei ole hänenjoten kaiken hallinta verkkotasolla on erittäin helppoa.

3) Näytä kansiot verkossa

Jos olemme luoneet jakamiskäyttäjän kaikille tietokoneille, avaa vain Tiedostonhallintavie meidät valikkoon Nettopaina sitä PC:tä, jota haluat käyttää, paina -painiketta Käyttäjät ja lopuksi avaa kansio Julkaista (tai avaa kansio suoraan Julkaista jos vain se näkyy).

Jos tietokone on kuitenkin uusi verkossa tai sillä ei ole jakavaa käyttäjää, se voi silti käyttää jaettuja resursseja siirtymällä polulle Tiedostonhallinta -> Verkkopainamalla tietokoneen nimeä päästäksesi käsiksi ja syöttämällä jakavan käyttäjän käyttöoikeustiedot ja varmista, että valitset ruudun Tallenna tunnistetiedot välttääksesi salasanan syöttämisen joka kerta.

Johtopäätökset

Luo jaettuja kansioita Windowsissa Se on aina ollut ongelma niille, jotka lähestyvät verkkojen maailmaa, koska melkein aina ilmestyy jakamisvirhe tai lupavirhe, josta meidän on nopeasti luovuttava. Lopulta sinun tarvitsee vain luoda jaettu käyttäjä, asettaa tietokoneet yksityiseen verkkoon ja valtuuttaa tiedostojen jakaminen päästäksesi tietokoneisiin ja nähdäksesi muiden tietokoneiden jaetut kansiot.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka ratkaista yhteysongelmia PC:n ja tiedostojen jakamisen välillä lähiverkossa Älä viitsi kuinka poistaa verkkokansion jakaminen Windowsissa.

Indeksi
 1. 1) Jaa kansiot oikein verkossa
  1. Asetamme tietokoneen yksityiseen verkkoon
  2. Valmistellaan tietokone katsomaan jaettuja kansioita
  3. Luodaan jakamiskäyttäjä
  4. Lisätään käyttäjä julkiseen kansioon
 2. 2) Jaa kansioita ja tiedostoja verkossa
 3. 3) Näytä kansiot verkossa
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up