Ratkaise, jos Sysmain-prosessi käyttää liikaa levyä

Käyttääkö SysMain-prosessi 100 % levystä, mikä heikentää tietokoneen suorituskykyä? Katsotaan yhdessä kuinka korjata se.

Jos tietokoneesi hidastuu huomattavasti, kun avaamme ohjelmia, kun avaamme uuden selaimen välilehden tai kopioimme tiedostoja, se on välttämätöntä tarkista heti Windowsin käyttämän levyn prosenttiosuus tarkistaaksesi, johtuuko se Windowsin SysMain-palvelusta (aiemmin SuperFetch tai Prefetch).

Jos tämän prosessin levynkäyttö on 100 % tai vastaavia arvoja (98 % tai 99 %), koko käyttöjärjestelmä hidastuu levyn laadusta riippumatta (jopa SSD-levyt hidastuvat, jos ne ovat ylikuormitettuja!). Näin ladatulla levyllä ei ole mahdollista ylläpitää siihen asti ylläpidettyä tuottavuustasoa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka korjata korkea levyn käyttö SysMain-palvelussa Windowsissajossa tutkitaan, miksi tämä prosessi hidastaa ja miten se sammutetaan Windows 11 ja Windows 10:ssä.

1) Mikä on SysMain (Superfetch)?

Superfetch, nimeltään SysMain tietyn Windows 10 -päivityksen jälkeen, on Microsoftin suunnittelema ominaisuus, joka parantaa järjestelmän suorituskykyä ajan myötä. Se tutkii RAM-muistin käyttötapoja, tunnistaa tietokoneellasi useimmin suorittamamme ohjelmat ja esilataa ne, jotta ne käynnistyvät nopeammin.

Tämän optimoinnin suorittamiseksi Superfetch tarvitsee resursseja, erityisesti järjestelmälevyn. Tämä prosessi tunnistetaan avaamalla Toiminnan hallinta Windowsissa, missä se on muodossa Palvelun isäntä: SysMain.

Jos tämä prosessi vie liian monta levyresurssia, voimme poistaa sen käytöstä jollakin seuraavista luvuista.

2) Poista SysMain palveluista

Paras tapa pysäyttää SysMain on Windows Services -työkalulla, jossa se on automaattisesti käynnistyvänä järjestelmäpalveluna. Voit poistaa SysMainin käytöstä Windows Services -työkalulla painamalla näppäimistön WIN+R-näppäimiä ja kirjoittamalla services.msc ja selaa luetteloa, kunnes löydämme prosessin SysMain.

Palvelun tunnistamisen jälkeen napsautamme sitä hiiren kakkospainikkeella ja painamme eteenpäin Omaisuus ja uudessa ikkunassa painamme -painiketta Lopettaa ja asetimme Liikuntarajoitteinen avattavassa valikossa Käynnistystyyppi. Jotta muutokset olisivat tehokkaita, käynnistämme järjestelmän uudelleen.

3) Poista SysMain käytöstä komentokehotteesta

Toinen erittäin nopea tapa ratkaista SysMain-palvelun korkea levynkäyttö Windowsissa on komentokehotteen käyttö. Jatka painamalla Käynnistä-valikkoa ja etsi sovellus Komentokehotenapsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana ja suorita seuraava komento:

sc stop "SysMain" & sc config "SysMain" start=disabled

Tämä komento pysäyttää välittömästi SysMain-prosessin ja estää sen käynnistymisen automaattisesti myöhemmissä Windowsin käynnistyksissä, mikä helpottaa edellä Services-työkalusta nähtyä toimenpidettä.

4) Poista SysMain käytöstä rekisteristä

Vaihtoehtoinen tapa poistaa SysMain käytöstä on tehdä muutoksia Windowsin rekisteriin. Jos olet kiinnostunut tästä menetelmästä, meidän tarvitsee vain painaa WIN+R näppäimistöllä, kirjoita regedit näkyviin tulevassa kentässä ja, kun rekisterieditori on auki, ohjaa meidät seuraavalle polulle:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SysMain

Kun kansio on avattu, tunnistamme avaimen alkaa kaksoisnapsautetaan sitä oikealla näytöllä ja määritetään 4 avainarvona. Kun muutos on valmis, käynnistämme tietokoneen uudelleen, jotta SysMainin deaktivointi tulee voimaan.

5) Palauta SysMain SFC:llä

Jos SysMain-toiminto on toistaiseksi toiminut hyvin, emmekä halua poistaa sitä kokonaan käytöstä ensimmäisellä vihjeellä ongelmista, voimme yrittää palauttaa oikean toiminnan suorittamalla SFC-komennon, joka voi korjata vaurioituneita tai korruptoituneita järjestelmäprosesseja.

Jatka tähän suuntaan avaamalla Käynnistä-valikko ja kirjoittamalla Komentokehotenapsauta hiiren kakkospainikkeella samannimistä valikkokohtaa, paina Suorita järjestelmänvalvojana ja kirjoita seuraava komento avautuvaan uuteen ikkunaan:

sfc /scannow

Tämä käynnistää vaurioituneiden ja korruptoituneiden järjestelmätiedostojen etsimisen, jotka korvataan välittömästi (käyttämällä Windowsin jo olemassa olevaa asennuspohjaa).

Vioittuneiden järjestelmätiedostojen korjaamiseksi voimme myös lukea oppaitamme kuinka korjata vioittuneet järjestelmätiedostot Windows 11:ssä ja 10:ssä Älä viitsi kuinka käyttää DISM-liitäntää Windowsin puhdistamiseen ja korjaamiseen.

Johtopäätökset

SysMain voit optimoida tietokoneesi suorituskyvyn ja nopeuttaa eniten käytettyjen sovellusten käynnistystä. Tämä toiminto on käytettävissä PC:issä, jotka ovat muutaman vuoden vanhoja se voi viedä liikaa järjestelmäresursseja, mikä hidastaa tietokonettasi. Noudata tässä tapauksessa jotakin yllä olevista vinkeistä sen poistamiseksi käytöstä tai korjaamiseksi, mikä vapauttaa resursseja sovelluksille.

Edelleen Windowsin hitaan levyn aiheesta voimme lukea oppaitamme kuinka ratkaista, jos Windows käyttää liikaa levyä ja tietokone hidastuu ja edelleen nopeita temppuja nopeuttaaksesi tietokonettasi.

Indeksi
  1. 1) Mikä on SysMain (Superfetch)?
  2. 2) Poista SysMain palveluista
  3. 3) Poista SysMain käytöstä komentokehotteesta
  4. 4) Poista SysMain käytöstä rekisteristä
  5. 5) Palauta SysMain SFC:llä
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up